Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open

co2 misinoi kiekis


  • Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 71

#1

  • Svečias
  • Kartu nuo --
kaip manot jai as padaryciau 2kartus daugiau misinio, kas butu? ar co2 butu 2kartus daugiau, ar 2kartus ilgiau viskas vyktu, ar  co2 butu 2kartus daugiau ir 2kartus ilgiau viskas vyktu, ar tiesiog 2kartus daugiau sunaudociau medziagu?

#2
Shariukas

Shariukas

    Dažnas dalyvis

  • Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Pranešimai: 323
  • Kartu nuo 2001-Geg-05
  • Amžius: 37
co2 butu du kartus daugiau, vyktu tokiu pat greichiu...

#3

  • Svečias
  • Kartu nuo --
tai neapsimoka, kaip tik turiu 10l buteli, galvojau padarysiu tai nereiks menesi keist.

#4
Ruslanas

Ruslanas

    Dažnas dalyvis

  • Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Pranešimai: 1.191
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 41
geriau paeksperimentuok su zhelatinu.

#5
Svecias_valdas_*

Svecias_valdas_*
  • Svečias
  • Kartu nuo --
iš didesnio žaliavų kiekio visada galima gauti didesni produkto kiekį. cheminės reakcijos greitis, dažniausiai, priklauso nuo temperatūros, reaguojančių medž. koncentracijos, prigimties ir dar pora smulkmenų. šioje rūgimo reakcijoje dalyvauja mielės (gyvas organizmas), todėl temperatūros negalima kelti per daug. optimali (didžiausias greitis) yra 36'C. per didelė cukraus koncentracija gali sustabdyti procesą (cukrus veiks kaip koservantas). padidinud mielių kiekį, greitis padidės. procesas baigiasi, kai tirpale susidaro apie 12-15 % alkoholio (didesnės konc. mielės nepakelia).

#6

  • Svečias
  • Kartu nuo --
to Ruslanas: su zelatinu darau, bet norimo efekto nepasiekiu. to valdas: aciu kad nusvetet chemine puse, tai supratau kad reikia palaikyti neauksta temperatuka, kad burbuliavimas butu pastovus ir ilgas.

#7
Ruslanas

Ruslanas

    Dažnas dalyvis

  • Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Pranešimai: 1.191
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 41

procesas baigiasi, kai tirpale susidaro apie 12-15 % alkoholio (didesnės konc. mielės nepakelia).

Taip isheina, kad netgi ir likus cukrui, rugimo procesas sustoja? O kaip tuomet apskaiciuoti cukraus koncentracija, kad jo neliktu, pasiekus alkoholio koncentracijai 12% ?

#8
MariusS

MariusS

    Senbuvis

  • Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Pranešimai: 1.672
  • Kartu nuo 2012-Spa-04
  • Amžius: 41

O kaip tuomet apskaiciuoti cukraus koncentracija, kad jo neliktu, pasiekus alkoholio koncentracijai 12% ?

Primena vidurinės kurso chemijos uždavinio sąlygą.... deja daug kas primiršta  [oops]

#9

  • Svečias
  • Kartu nuo --
tai galima (manau)to cukrau ideti daugiau, gali likti ir kazkiek nesuregavusio.

#10
MariusS

MariusS

    Senbuvis

  • Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Pranešimai: 1.672
  • Kartu nuo 2012-Spa-04
  • Amžius: 41
Skaičiavimas neša link suvalkietiškos (kaip mano) prigimties[wink]

#11
Svecias_valdas_*

Svecias_valdas_*
  • Svečias
  • Kartu nuo --
kai sunaudojamas visas cukrus, gaunasi sausas vynas. kitu atvėju pusiau saldus ar saldus. teorinė išeiga - iš 1 g cukraus gali gautis apie 0,54 g spirito ir truputį mažiau CO2. taigi, norint pasiekti 10% alkoholio, reikia apie 20% cukraus tirpalo   (80 g H2O + 20 g cukraus). BET yra visokių niuansų: 1. teorinė išeiga niekada nesigauna 2. mažėjant cukraus koncentracijai, labai sumažėja rūgimo greitis. 3. dažniausiai naudojamos alaus mielės, pasiekia tik apie 6% alkoholio. vyno mielės (būna ant razinų) siekia 10-15%. yra mielių, kurios atsilaiko iki 20%. taigi "ant cukraus" kaži ar sutaupyysi, geriau daryti nedidelį perteklių.

#12
sarunas

sarunas

    Dažnas dalyvis

  • Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Pranešimai: 242
  • Kartu nuo 2003-Rgs-04
to: valdas O maisto parduotuvėse pardavinėjamos kepimo mielės kuriai rūšiai priskiriamos?

#13
Svecias_valdas_*

Svecias_valdas_*
  • Svečias
  • Kartu nuo --
kepimo ir alaus mielės priklauso tai pačiai Saccharomyces cerevisiae genčiai. skiriasi kaip pvz. obuolių veislės. plačiau galima pasiskaityti http://www.foodsubs....eavenYeast.html http://www.fao.org/d...0e/x0560e08.htm parašiau viską, ką žinau apie mieles.

#14

  • Svečias
  • Kartu nuo --

 procesas baigiasi, kai tirpale susidaro apie 12-15 % alkoholio (didesnės konc. mielės nepakelia).


vadinasi, jeigu alkoholio koncentracija nepasieks kritinės ribos, reakcija nenutruks? reiškia reikia mažint alkoholio koncentraciją. Kad taip sugalvojus kaip praskiesti mišinį neatidarius butelio... o jeigu pastatyt lašelinę su vandens-cukraus tirpalu? ir lašint į butelį... čia tik teorinis pamąstymas[confused]

#15

  • Svečias
  • Kartu nuo --
tuomet reiketu kazkaip padaryti kad jis ir isbegtu.

#16
Svecias_valdas_*

Svecias_valdas_*
  • Svečias
  • Kartu nuo --

Kad taip sugalvojus kaip praskiesti mišinį neatidarius butelio...

galima treniruotis išimti butelį alaus iš šaldytuvo taip, kad nespėtų užsidegti šviesa.
o rimtai, tai nepertraukiamo CO2 padavimo aparatai seniai atrasti: Kipo aparatas (Kipp gas generator)ar balionas. Apie nepertraukiamą alkoholinę fermentaciją nesu girdėjęs nei pramonėje, nei Dzūkijoje. būtų naujovė.

#17

  • Svečias
  • Kartu nuo --

galima treniruotis išimti butelį alaus iš šaldytuvo taip, kad nespėtų užsidegti šviesa.


Jo.Čia geras[grin]

Na bet pafantazuot galima...
štai apie ką aš kalbėjau:
/files/upload/schema.jpg
butelyje B1 vyksta reakcija(rūgsta broga). CO2 vamzdeliu S3 keliauja į butelį B2 ir po to vamzdeliu S4 - į akvariumą A. Ant vamzdelio S4 uždėtas vožtuvas V1. Kadangi butelyje B1 palaipsniui didėja alkoholio kiekis, mėginame jį praskiesti vandens-cukraus tirpalu butelio B3 pagalba.  Ant vamzdelio S2 dedam kranelį K , kad būtų galima reguliuoti tirpalo padavimą. Ant vamzdelio S1 dedam vožtuvą V2 , kad tirpalas neišbėgtų. Pro vamzdelį S1 į butelį B3 pripučiam oro. Tada butelyje B3 susidaro slėgimas. Manau principas aiškus - butelyje B1 skysčio daugėja, taip atskiedžiant brogą ir tuo pačiu papildant nauju cukrumi.
-------------------------------
P.s. nesiruošiu nieko panašaus konstruoti. Manau kad CO2 padavimui nieko geriau už balioną nėra. Tačiau įdomi jūsų nuomonė, ar tokia sistema veiktų?

#18
Ruslanas

Ruslanas

    Dažnas dalyvis

  • Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Pranešimai: 1.191
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 41
ar tu ish karto ipilsi 1 litra ir paliksi rugti, ar ipilsi 0.5 litro ir dapilinesi iki 1 litro po truputi... Alkoholio koncentracijos tai nesumazhins. Nors, jei padaryti silpna cukraus pradini tirpala, ilesti mieles, ir po truputi dapilineti "koncentruota" cukraus tirpala (sirupa), manau, galima pabandyti ishvengti stipraus pradinio "ishsiverzhimo", kai ka tik paleistas uzhtaisas pernelyg smarkiai burbulioja. Tokiu budu gal ir paviktu pasiekti toligesni burbuliavima.

#19
Ruslanas

Ruslanas

    Dažnas dalyvis

  • Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Pranešimai: 1.191
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 41
Gal vietoje butelio B3 panaudoti medicinine lashaline?

#20

  • Svečias
  • Kartu nuo --
o tai kodėl nesumažės koncentracija? Skystyje, kurio tūris V yra alkoholio kiekis A, tai jeigu dapilsime skysčio, tai tas pats alkoholio kiekis A pasiskirstys tūryje V+n . Aišku reakcija vyks toliau , alkoholio daugės, bet ir skysčio daugės [confused]