Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Vanduo Naujame Akvariume

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 3

Arina713

Arina713

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2016-Bal-04
  • Amžius: 25

Sveiki. Esu naujokė, įrengiau pirmąjį savo 60 ltirų akvariumą. Bet turiu problemų su vandeniu. 

Akvariumą įrenginėjau idealiai: pogruntis, įdeaiai išplautas gruntas, dekoracijos augalai... viskas kaip ir turėjo būti gerai, bet vanduo pageltęs, iš pradžių buvo truputį padrumstas, bet dabar praėjo, ir vandens paviršiuje nuolat susirenka gleivės, kurias stengiuosi išrinkti. Man sakė, kad tai yra normalu, ir knygoje skaičiau, kad nusistatinėjant biologiniams procesams taip gali būti, bet taip jau savaitę ir niekas nesikeičia.. filtras pastoviai įjungtas. Gal žinote, kaip pagreitinti šį procesą, ką man daryti toliau, ar vis dar sedėti ir laukti?

Obuoliuactas

Obuoliuactas

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Bir-29
  • Amžius: 37

Sveika, kaip naujokei labiausiai gali pakišti koją pogruntis, jis pradžioje stipriai atiduos į vandenį daug visokių maistmedžiagių, kurių nespės suvartoti augalai ( o jų kiek yra? Kokių? Foto? ). Pasiūlimas kas antra dieną keisti po 30-50 proc vandens dvi savaites. Kad praplauti galimai sukilusias koncentracijas. Gleivės yra bakterinė plėvelė, su laiku pranyks pati. Jos normalu nėra.

Koks pogruntis dėtas ?

Šį pranešimą redagavo Obuoliuactas: 2016 Bal 04 - 18:37

Rita-P

Rita-P

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2017-Vas-23
  • Amžius: 40
Laba diena. As taip pat noriu patarimo. Esu irengusi ne viena akvariuma, bet pirma karta naudojau pogrunti. Uzdejau labai maza kieki grunto ant jo. Po nakties vanduo pabalo. Ar tai gali buti nuo pogruncio? Ka daryti toliau. As gyvenu Norvegijoje, uzsukau i parduotuve konsultacijos ir man pasake viska mest lauk filtro kempines keisti kas dien kitaip niekas siame akvariume negyvens. Todel noriu pasitarti su protingais zmonemis. Kas galite duoti rimta patarima, klausau

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04
  • Amžius: 39

Mažiau klausyk....

Pabalęs vanduo yra visiškai normalu ir pabalimas gali laikytis savaitę ar dvi. Į filtrą lįsti nereikia, nes viskas su juo gerai, tik jis dar "tuščias" - nevyksta mikrobiologiniai procesai. Pakaitaliok vandens, kaip yra parašęs Obuoliuactas viršuje, ir viskas bus gerai. Nusipirk gerųjų bakterijų (skystis) ir naudok pagal instrukciją, kai keiti vandenį. Akvariumas įsivažiuos ir viskas bus gerai.

O dėl grunto, tai kodėl negalima jo dapilti daugiau? Juk tai ne pogruntis, tiesiog užpili ant viršaus ir sluoksnis jau storesnis.