Tikrai ne nuo kH.
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Zusta Gupijos Padekite Skubiai
Parašyta 2016 Sau 06 - 12:13

Va čia ir išlenda kodėl gupijos dvesia...
Jau minėjau kad gupijos yra labai jautrios vandens parametrams.
Galiu tik daryti prielaidą bet man atrodo kad jūsų žuvys nuodijasi amoniu (savo pačių fiziologinės veiklos produktu). Šiaip gupijos yra labai jautrios amonui. Pats amonis darosi ypač toksiškas esant aukštam pH (didesniam nei 7 pH). kH tiesiogiai įtakoja vandens pH reikšmę ją didindamas. Taigi visi šie parametrai vienas kitą įtakoja ir tai gali lemti jūsų žuvų gyvybingumą.
Šiaip gupijos mėgsta kietesnį vandenį taigi kH mažinimas atkrinta, šiuo atveju reiktų susirūpinti amonio šalinimu iš sistemos. Galimi sprendimo būdai: 1) ženkliai didinti augalų kiekį, 2) mažinti žuvų kiekį, gerinti biofitraciją, 4) dažniau ir daugiau keisti vandens.
Galimas ir visų šių priemonių kombinavimas.
Vėlgi tai tai tik mano subjektyvi nuomonė ir galimos prielaidos, neteigiu kad taip yra iš tikrųjų.
Parašyta 2016 Sau 06 - 12:18

Manau senbuvi esi ne teisus. Beto kad filtracija vyksta visa diena ir oro padavimas taip pat. Augalai klesti
Parašyta 2016 Sau 06 - 12:35

Augalai klesti, bet kad ten tų augalų nėra, sorry bet 3 augaliukai and 200 ltr tai tas pats kas kas "ramunėlių arbata nabašnikui". Filtras - na man Aqualel Fan 3 net nesiverčia liežuvis filtru vadinti... Geriausia kam jis tinka tai tik vandens cirkuliacijai na gal dar kažkiek mechaniniam filtravimui. Biologinės filtracijos ten praktiškai 0... Bet jūs aišku galite manyti ir kitaip.
Oro tiekimas amonio niekaip neįtakoja. O vietoj to kad ginčytis gal paimkit testuką ir pamatuokite amonį.... O iš kur rastis amoniui - jį išskiria ne tik žuvys, bet ir visi akvariume esantys gyvi organizmai pvz kad ir sraigės ar kt, taip pat yrant maistui, pūvant augalų dalims ir ekskrementams...
Tai kad keičiate 30 proc vandens visiškai nereikškia kad to pakanka.
Aš jau sakiau gupijos yra labai jautrios amonio koncetracijoms ir net 0,1 ppm jau stipriai nuodija šias žyvytes ypaš kai ph didesnis nei 7,0.
Gal aš ir neteisus, gal ir mano patirtis ne tokia didelė, bet ji pakankama kad sugebėčiau kritiškia vertinti vieną ar kitą aspektą bei jų visumas. Galiu ir aš klysti, nesiginčysiu.
Jūs kreipėtės pagalbos, aš bandau išmastyti, kur galėtų būti šuo pakastas.... Na bet akvariumas jūsų, bėdos irgi jūsų, taigi jums ir spręsti kaip jūs tvarkotės su savo akva.
Parašyta 2016 Sau 06 - 12:37

Sveiki norėjau paklausti o ar čia tiesa, kad Gupijos susilaukia 50-200 jauniklių?
Štai iš kur informacija gavau.
http://akvariumas.by...pic.php?f=4&t=3
Parašyta 2016 Sau 06 - 12:50

Del jaunikliu tai priklauso nuo daugumos faktoriu. Gupijos patele po 1 apvaisinimo gali atsivesti jauniklius iki 6 kartu. Bendras ju kiekis gali buti iki 200 vnt. Bet dazniausiai maziau.
Ir senbuvi mano akvariume gyvena 8 gupijos ir 4 sraiges dar par jaunos atsivesti jauniklius. Sraigiu pavadinimas ampularija.
Beto gupijoms ph idealiausias nuo 7.0 iki 7.2. Bet jos laisvai gali gyventi ph nuo 6.8 iki 7.8. Pasiskaityk konkreciau apie gupijas.
Ir neisivaizduoju kas tada jusu nuomone tinka jeigu dalinis vandens keitimas su grunto nusiurbimo ne salina amonio. Ir prasau atsakykite kokio turio akvariuma pats turite?
Parašyta 2016 Sau 06 - 12:53

Kokiu testu darėte?
Aš būtent pateikiau tik savo nuomonę ir parašiau nad ji ne būtinai teisinga. Ir jums spresti tikėti ir ar ar pasikliauti ja ar ne. Man nebūtina likti prie savo nuomonės, testai buvo tik prielaidos, kurios gali būti patvirtinamos arba paneigiamos tam tikrai argumentais.
Jei pas jus amonis, nulis, vadinasi nulis. Jei tai padaryta patikimu testu viskas OK, jei 5-1 6-1, tuomet jūs pasikliaunate tikėjimu, bet tikrai ne argumentais...
Deimantas15
Gupijos gali atsivesti vaikų labai įvairiai ir greičiau nuo 1 iki 200 (nors jau 200 skaičiukas labai įspūdingas ir tokie atvejai turbūt fiksuojami retai, nors man jis labiau panašus iš fantastikos srities). Man labiau priimtina manyti kad mailiaus būna 20-100 vnt.
iš esmės tai priklauso nuo labai daug ko, nuo gupijos veislės, nuo patelės amžiaus ir dydžio ir kitų labai daug lemiančių veiksnių..
Parašyta 2016 Sau 06 - 15:04

Amonio testą reikėjo daryti kai buvo kritimas, dabar jau gali būti kita situacija. Dabar, kai liko tik 8 žuvys, jo gali ir nebebūti.
Paantrinsiu savo patarimą - neplauk, Ilona, filtro kempinės taip dažnai, galimas dalykas, kad pernelyg trukdai nitrocikui.
Geriausia išvis turėti tokį filtrą, kuris turėtų ne vieną filtruojantį elementą - tada vieną dalį plauni vieną savaitę, kitą ar kitas dalis sekančiomis savaitėmis. Tokiu būdu filtras lieka funkcionalus.
Parašyta 2016 Sau 06 - 15:11

Geriausia išvis turėti tokį filtrą, kuris turėtų ne vieną filtruojantį elementą - tada vieną dalį plauni vieną savaitę, kitą ar kitas dalis sekančiomis savaitėmis. Tokiu būdu filtras lieka funkcionalus.
Labai paprastai galima perkirpti filtro kempinę perpus ir plauti vieną pusę pakaitomis kas antrą savaitę