Veliau galvoju pirkti 250-500l akvariuma su isoriniu filtru,apsvietimu.Jei zuvis butu nereiklios kad ir tos pacios auksines ko dar reiketu iki pilno komplekto?
Šį pranešimą redagavo ka10: 2015 Grd 02 - 00:23
Šį pranešimą redagavo ka10: 2015 Grd 02 - 00:23
Keisk pusę vandens kas savaitę, gali ir 2x, blogiau nebus. Tokiam akvariume įdėčiau vidinį filtriuką, su oro paėmimu ir daugiau nieko. Su sąlyga, kad gyvenama daugiabutyje, kur nuolat yra šildymas. Kitu atveju dar galima įdėti šildytuvą, bet asmeniškai aš jo nenaudoju. Apšvietimas pagal skonį, kišenę ir fantaziją. Jokios chemijos pirkti/pilti nereikia, užteks vandens keitimų ir aeracijos. Vandenį galima pilti tiesiai iš čiaupo, tinkamos temperatūros.
O 250-500, tai čia jau labai didelis skirtumas, tai reiktų pradžios labai daug ką apmąstyti. Aš į 250-500 leisčiau kitokias žuvis, nei auksines.....
Na su dabartiniu akva kaip ir viskas aisku.
Del naujo akvariumo sakykim 500l kur pirkti? i kokias firmas ziureti? pirkti deveta per skelbiu lt ar geriau viska komplektruotis naujai? Reiketu 500l akvariumo,dangcio su apsvietimu,isorinio filtro (backos) ir spinteles bei dekoraciju.
Kur pirkti akvariumą.... 500L na čia jau geras tūris, bet kad gatavą atvažiavai ir pasėmei... Bus sunku.
Dėvėto nepirkčiau nebent jo stovis idealus, t.y. naudotas ne daugiau kaip pora metų ir stiklai nesubraižyti. Aišku jei naudotą tokio tūrio nupirksi už € 100, tai gal verta į vieną kitą įbrėžimą akis užmerkti.
Jei turite kokių nors spec. reikalavimų akvai, pvz Opti White stiklas, skaidžios siūlės, jūsų pageidaujami išmatavimai, tuomet teks akvariumą užsakinėti, o tai nėra. pigu.
Jei reikia pigaus naujo akvariumo turbūt geriausia rinktis iš to kas prieinama Lietuvoje. Tai greičiausiai būtų 150x50x60(h) cm akvariumas. Yra keletas parduotuvių Lietuvoje kas šia poziciją net sandėlyje laiko. Kaina būtų apie €180 tik stiklas.
Apšvietimas labai priklauso nuo to kas bus tame akvariume ir čia pasirinkimas labai platus.
Filtravimas - tokiam akvai bent jau aš daryčiau sumpą...
Jei imti išorinį filtrą tai tiktų tik patys didžiausi modeliai tokie kaip EHEIM2080, Hagen Fluval FX6, Aquael unimax 700...
Šiaip visą komplektą susirinkti pačiam truputį reikės laiko ir pastangų, bet taip galima sutaupyti. O taip pat galima kreiptis į prekybininkus kurie su mielu noru pagelbės, tik tai gali kainuoti daugiau. Jei pats esi Vilniuje: galima kreiptis į Stalmą, Aquasharks, Nesę, ar į kt. pardavyklas...
Pats esu is zemaitijos,ziuriu ir devetus skelbimus,tik kad 500l devetas akva su "iranga" apie 500e,tai paskaiciavus viska parduotuviu kainomis gaunasi vos ne tas pats,tik viskas nauja. Akvariumo noriu nereiklaus,ta prasme kad butu kokybiskas/isvaizdus,bet aptarnavimas kad nebutu sudetingas ir zuvis rinksiuos nereikliausias,be to augalu bus tik vienas kitas.
Beje del akvariumo patarkite labiau patyre,koki rinktis,i ka atkreipti demesi,kokie ten "nubegimai" ar dar kazkas turi buti.Vis gi tokio dydzio akvariumas ne vienai dienai,tai norisi nusipirkti daigta kokybiska.
Noreciau kazko panasaus.
Šį pranešimą redagavo ka10: 2015 Grd 02 - 14:22
Brangoka. Neskubant turbut imanoma pigesnio deveto varianto sulaukt.
O iranga mano nuomone gan nesikandziojociomis kainomis buna "Akvazoo" pardese. Kad nebutu reklama, pridesiu, kad floros ir faunos ten pirkti negalima (viskas "uzdrozta"), nors pasirinkimas ir to ir kitko gan gausus, bet...
PASTEBEJIMAS. Net naujutelaitiems bliudams duodama garantija tik metams. O kas toliau?? Su puse tonos jau gaisra galima gesint! Tai jei ne pirmam aukste... reiktu isiskaiciuot ir draudima nuo potvyniu
Pats esu is zemaitijos,ziuriu ir devetus skelbimus,tik kad 500l devetas akva su "iranga" apie 500e,tai paskaiciavus viska parduotuviu kainomis gaunasi vos ne tas pats,tik viskas nauja. Akvariumo noriu nereiklaus,ta prasme kad butu kokybiskas/isvaizdus,bet aptarnavimas kad nebutu sudetingas ir zuvis rinksiuos nereikliausias,be to augalu bus tik vienas kitas.
Beje del akvariumo patarkite labiau patyre,koki rinktis,i ka atkreipti demesi,kokie ten "nubegimai" ar dar kazkas turi buti.Vis gi tokio dydzio akvariumas ne vienai dienai,tai norisi nusipirkti daigta kokybiska.
Noreciau kazko panasaus.
Siūlau pasverti visus už ir prieš. Tas magiškas skaičius 500l gali užburti. Mano akimis 500€ už 500 su visa įranga nėra labai brangu, bet gal tik taip atrodo...
Jei jau kyla klausimų "kas per nubėgimai", tai geriau panaršyti internetą, peržiūrėti 50-100 video youtube, panaršyti forumą/-us.
Be to, kas ta "visa įranga"? Akvariumas nereiklus gali būti tik iš pradžių, arba nesuvokiant kas yra akvariumas, tas nereiklumas gali pasirodyti visai reiklus. O kokybiškas/išvaizdus ir nereiklus, tai čia kaip mašina pirkti Kauno turguje - pigiau nei Vokietijoje, rida mažesnė nei Vokietijoje ir nedaužta, variklis neužkalęs, ir galų gale mašina nevogta Prancūzijoje. Sutartyje rašom 100€.
Tai gi pasidometa akvariumais,irengimais ir nuspresta pirkti viska nauja su garantijomis.Dabar sekantis klausimas : akvariumas,spintele yra parduotuveje,o plastmasiniai parduodami dangciai man netinka,tai gal is forumo kas gamina dangcius o gal galetumete kazka rekomenduoti kas galetu pagaminti? Beje parduotuvines spinteles akvariumui pritaikytos jos buna kazkaip spec sutvirtintos?
Šį pranešimą redagavo ka10: 2015 Grd 04 - 14:09
Tai gi pasidometa akvariumais,irengimais ir nuspresta pirkti viska nauja su garantijomis.Dabar sekantis klausimas : akvariumas,spintele yra parduotuveje,o plastmasiniai parduodami dangciai man netinka,tai gal is forumo kas gamina dangcius o gal galetumete kazka rekomenduoti kas galetu pagaminti? Beje parduotuvines spinteles akvariumui pritaikytos jos buna kazkaip spec sutvirtintos?
Ne, spintelės būna popierinės arba iš kartono. Ypač 500l akvariumams Tai gi pasidomėta akvariumais, įrengimais
Šį pranešimą redagavo Daynewss: 2015 Grd 05 - 09:33
Galima ir kokia nors patalu deze, ar "riebesni" stala pritaikyt. Svarbiausia, kad neklebetu, tiesiai stovetu ir stalvirsis butu tvirtas. Dar minkstos gumos po apacia neprosal patiest.
Ko uzsiciklinot ant 500? Su dangziu tikrai kils problemu jei ne pats gaminsies. Maciau yra lenkisku 400 su dangciu ir viskuom kas jame turi but. I kaina tai neatkreipiau demesio, bet dangtis jau pats savaime gerokai per "kojine" kirs.
Na dangti uzsakinesiu kad kas pagamintu,nes apie tuos plastmasinius girdejau nekokiu atsiliepimu.Gal yra forume zmoniu kurie gamina tuos dangcius,gal galite kazka rekomenduoti? Vienintelis klaustukas man yra del tu parduotuviniu spinteliu kur komplektuojama prie akvariumo,visgi svoris nemazas ar tvirtos jos bus.
Pagal Jurgį ir kepurė. Ta prasme, kad parduotuvėje spintelės bus pagal svorį pagamintos, viskas su jomis bus gerai. Tiek dangtį, tiek spintelę galima užsakinėti, pirkti ar daryti pačiam.
Radau skelbimu/nuorodu kur zmones daro pagal uzsakyma,bet manau pirksiu viska is parduotuves,tik dangti gal reiks uzsakineti kad padarytu.
Ai, vis tiek idomiau paciam pasigamint. Ir tada kainuoja praktiskai NIEKO! Medini vobsce lengva ir, sakyciau, netgi dekoratyviau negu gelezis ar plasmase...
As is seno televizoriaus gaubta susiximycinau. Ir atrodo idomiai, ir tik "ekranas" nedaug pasalines sviesos gauna, ir viskas po tuom "teliku" sutelpa. Tik atidarinet sunkoka ir jau senas mano "TV" Apsilaupes per visokius kraustymusis, o remontuot - tingiu