Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Danija
Parašyta 2015 Grd 01 - 13:14

Auksine visumoj nelabai dera prie tropinio akvariumo. Jai reikia kur kas zemesnes temperaturos nei kitoms jusu zuvytems. Jos pakancios net (!!) iki 28C, bet geriausiai jauciasi prie 16-18. 32C - jau zuviene, o gupijos tik prie 36 pradeda "gydytis/siautet". Auksinuke tera selekcininku patobulintas karosas.
Parasykit kokio amziaus zuvys ir ar nesimato kokiu nors kitu nesklandumu. Reiktu atkreipt demesi i kaip plaukioja, maitinasi, ar nera nekroziu ant ziaunu ar peleku. Tada gal galima bus ka nors tiksliau "diagnozuot".
Dar tas pazeistas vietas apziurekit ar nera prilipusio kokio nors parazito. (Geriausiai matosi ziurint per padidinamaji stikla).
Kokio dydzio yra? Gal jau laikas kept ta karosa???
Parašyta 2015 Grd 01 - 19:08

ar prie gupiju matoma 36temperatura nera klaidinga?
Gydant kai kurias ligas senose rusiskose knygose gupkems rekomenduojama iki poros valandu uzkelt iki 36. Netgi iki 38, nors mano manymu tai jau butu konkreti "zuviene". Bet tarp 32-34 (su margancofke) esu visa nakti laikes ir nieko blogo nenutiko. Gero irgi neperlabiausiai, bet... sveikos ir GYVOS!
Taigis (ir ne tik gupiju) nersto stimuliacija nuo 26-28 teprasideda! I ta pati susikta gaideli kuri stiklinej laiko paziurekim! Jam juk normali temperatura yra + 27!!!!!!!!!
Salyginai nusisvilp ant visokiu Ph, bet celcijus (bei celkas) prasom dabot kaip savo "aki"!
Parašyta 2015 Grd 02 - 22:25

Gydant kai kurias ligas senose rusiskose knygose gupkems rekomenduojama iki poros valandu uzkelt iki 36. Netgi iki 38, nors mano manymu tai jau butu konkreti "zuviene". Bet tarp 32-34 (su margancofke) esu visa nakti laikes ir nieko blogo nenutiko. Gero irgi neperlabiausiai, bet... sveikos ir GYVOS!
Taigis (ir ne tik gupiju) nersto stimuliacija nuo 26-28 teprasideda! I ta pati susikta gaideli kuri stiklinej laiko paziurekim! Jam juk normali temperatura yra + 27!!!!!!!!!
Salyginai nusisvilp ant visokiu Ph, bet celcijus (bei celkas) prasom dabot kaip savo "aki"!
Neskleiskit erezijų, gupija gyvavedė ir pofik jai temperatūros kėlimas, tai aktualu tik ikrinių nerštui.