Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Dėl 300 L Akvariumo Klijavimo.

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 14

Nerijus0410

Nerijus0410

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2015-Spa-13
  • Amžius: 42
Sveiki akvariumistai :) Patirties akvos klijavime šiek tiek yra, klijavau viena karta ir nediduką akvą, viskas pavyko kuo puikiausiai, šį karta norisi rimtesnio įšūkio, 300l., ilgis 130cm, aukštis 51cm, plotis 46cm. Klausimas būtų: ar pakaktų 8mm stiklo storio, kokių standumo briaunų reikia ir ar tokiam akvai reikia skersinių? Labai dėkingas už pastabas, patarimus ir kritiką :)

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04
  • Amžius: 39

Briaunų tai faktas, kad reikia

Nerijus0410

Nerijus0410

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2015-Spa-13

Kokio pločio :), o kaip su skersiniu :)? Stiklas nebus per plonas :)?

Lora

Lora

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 50

pati neesu klijavusi nieko :) bet prisižiūrėjusi nemažai :D

pastebėjimai tokie:

svarbiau ne pats litražas, o vandens stulpo aukštis (šiuo atveju 8mm tikrai tiks, pagal vieno gamintojo skaičiavimus tokiam aukščiui pakaktų ir 6mm - ir praktiškai išbandyta - 250 laikė be problemų :) bet vis tik nejauku.. norisi saugumo jausmo :D

ir dar... neretai dugnui imamas storesnis 10-12 mm stiklas.

skersiniai reikalingi

Tokia mano nuomonė, ir aš jai pritariu. / public.fotki.Lora

Nuotrauka

Nerijus0410

Nerijus0410

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2015-Spa-13

Būtent, orientuojamasi į saugumą, 300l. vis tik nemažas kiekis vandens, norisi turėti gražų indą :), o kaimynams remonto daryti nesinori :D...kaip suprantu 8mm. tinka, dugnui galima pastorinti iki 10 mm., pabraižiau brėžinuką, bet nežinau kaip įkelti :), standumo briaunos ant viršaus didžiųjų stiklų 5cm. pločio, ir nuo briaunos iki kitos briaunos du skersiniai išdalinus akvos ilgį, pločio 5 cm. taip tiktų :)?

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

240L (120x40x50h) du skersiniai po 10 cm 8mm. Šiaip daro su vienu per vidurį, bet pasiprašiau, kad padarytų du - taip ramiau :) Jei yra galimybė daryti platesnius, tai daryčiau platesnius nei 5 cm

Šį pranešimą redagavo Daynewss: 2015 Spa 16 - 07:13

Lora

Lora

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo --

čia gal gamykliniuose daro po vieną?.. nes pas mane užsakinėtuose visur po du... ir neprašant :)  ir tuos du skersinius "už tą patį" panaudoja lempų paguldymui  :)

Nuotrauka

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

Na, aš tariausi telefonu, tai pasakiau, kad darytų du. Tai sako, "jei nori padarysiu du, bet ir viena puikiausiai laiko". Lempas galima dėti ir ant vieno, bet pas mane lempos taip pat ant skersinių guli, du stabiliau. Dėl dviejų, be abejo, kenčia patogumas prižiūrint akvariumą, bet dėl saugumo gali ir kentėti :)

Lora

Lora

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo --

tai dedant du - nebūtina gi "dalint" į tris lygias dalis... galima gi kraštuose po ketvirtį palikt - ir centre bus pusė akvo ilgio - ir tuomet priežiūros patogumas nenukentės :)

Nuotrauka

Nerijus0410

Nerijus0410

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2015-Spa-13

Galima ir po 10 cm skersinius, svarbiausia, kad šakos ir kelmai man tilptų, bet talpinimas, kaip yra posakis " dela v technike" :D...dar turiu klausimą, kiek peržiūrėjau video, kaip teisingai suklijuoti, vieni vienaip, kiti kitaip...pvz vieni didelį stiklą stato/klijuoja ANT dugno, kiti glaudžia prie dugno briaunos ir taip aplink dugną, kiti didelį stiklą glaudžia prie dugno, šoninius stato/klijuoja ANT dugno...kaip ištiesų yra tvirčiau ir patikimiau :)?

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

Įtariu, kad jokio skirtumo, bet estetiškiau atrodytu, kuomet dugnas yra apklijuojamas aplinkui ir šoniniai yra tarp didžiųjų.

daliusasss

daliusasss

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2011-Vas-05
  • Amžius: 53

Taip yra stipriau ,negu šoninius ir galinius dėt ant dugno...

Šį pranešimą redagavo daliusasss: 2015 Spa 18 - 21:26

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

Taip yra stipriau ,negu šoninius ir galinius dėt ant dugno...

Gal galima daugiau info?

knocker

knocker

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 46

Net nesugalvokit didelių akvų be rėmo klijuoti sienas statant ant dugno. Būtina klijuoti aplink dugną. Nes klijuojant aplink dugną silikono siūlė dirba tempimui, kai tuo tarpu sustačius stiklus ant dugno sųles veiks šyties (kirpimo jėgos). dar reiktų nepamiršti kad tos jėgos būtent ir bus didžiausios prie dugno. Taigi spręskit patys ar tikrai jokio skirtumo.

Dabar dėl stiklo storio. Jei darysit iš 8mm standumo briaunos reikalingos, Skersiniai tokio dydžio akvai visiškai nebūtini... Jei darysit akvą iš 10 mm stiklo galima iš vis nedaryti nei standumo briaunų nei skersinių...

Tai ypač aktualu kai anvariumas atviras ir norima estetikos... Jei akva su dangčiu, tuomet ant stiklo galima ir pataupyti.

Nerijus0410

Nerijus0410

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2015-Spa-13

Labai jums ačiū kolegos už patarimus  :cheer:, akva jau yra, truputi mažesnis, bet proporcijos man labai patiko ir kaina nebloga papuolė, čiupau ir nekantrauju kurti povandeninį mišką :D