Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Nitritu-Nitratu Stabilizavimas

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 9

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
  • Amžius: 45
Sveiki, gal patartumet kaip su normalizuoti NO3 , NO2 ?
Prasidėjo bėdos su dumbliais, pasidariau vandens testuka. Ir štai tokie rezultatai :
NH3 -0
KH-9
NO2-0,2
NO3-30
Fe-0,2
Ph-7,2
PO4-0
Pelkė 180l, vanduo keičiamas kas savaitę 40-60l , vandenį leidžiu tiesiai iš vandentiekio, temperatūra ~+24c°, žuvų berods neperšerių , dugną nusiurbiu stabiliai kas 2sav. yra gyvų augalų , ir ~22 žuvis.
Yra ir CO2.
Apšvietimas buvo 10val.dabar sumažinau iki 8val.

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04
  • Amžius: 39

Aš padidinčiau vandens kiekį iki 90L, taip būtų išplaunamas amonis ir galima kaitalioti dažniau mažesniais kiekiais. Pašalinčiau senus, yrančius lapus ir puvenas nuo dugno. Labai steriliai dugno aš nesiurbčiau, nes kartu išsiurbiamos ir bakterijos bei trąšos šaknims. Blogai auga augalai=bujoja dumbliai.

NO3 30 tai tikrai ne pats baisiausias skaičius. Keista, kad PO4 0, kažkaip nesitiki. Bet jei tikrai 0, tai galima pradėti tręšti P, nes santykis "ale" +- turėtų būti ~1:10. Pas mane, priklausomai nuo vandens keitimo ciklo dienos, pradžioj būdavo 10-15:0,5, gale 20-25:0,6 ir bėdų nebuvo.

Koks filtras? Gal buvo neseniai valytas?

http://aquarium-fert...ae-ammonia-does

Tiesa, bent trumpam pašalinti siūlinį dumblį labai veikia dvigubo smūgio metodas, bet jei chemija/augalai netvarkoj, tai gan greit atauga

Šį pranešimą redagavo Daynewss: 2015 Spa 08 - 07:34

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
Pelkė Juwel tai ir filtras standartinis juwelio. Filtrą prloviau prieš kokias 3-4sav.ir tai tam pačiam vandenyje. Dumblistai toks žaliai rūdas, padengia dekoracijas ir augalų lapus. Kitokių dumblių nėra.
Augalai auga neblogai, trąšų dozė gauna kiekvieną dieną.

Trąšos DIY 2x TPN

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

Pas mane irgi ta pati problema :(

Vasarą buvau truputį apleidęs, buvau išlėkęs ir žuvis šėrė kiti, tai peršerdavo, praploviau bačką ir pradėjau naudoti DIY trąšas, tai irgi subujojo. Dažniau kaitaliojant vandenį ir aprinkus puvėkus pamažėjo.

Kaip jau minėjau dvigubo smūgio metodas gerai naikina dumblį.

Linas

Linas

Dažnas dalyvis

• Moderatorius
  • Kartu nuo 2007-Sau-02
  • Amžius: 46

NO3 30 tai tikrai ne pats baisiausias skaičius. Keista, kad PO4 0, kažkaip nesitiki. Bet jei tikrai 0, tai galima pradėti tręšti P, nes santykis "ale" +- turėtų būti ~1:10.

N ir P santykis yra 16:1, jei gerai pamenu.

Su kokiu testu daryti matavimai? Kas per trąšos, kokia jų sudėtis? Koks apšvietimas?

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
Trąšų sudėtis: DIY 2xTPN:
Fe - 0,1401
Mn - 0,08
Mg - 0,7795
Zn - 0,0079
Cu - 0,0015
Mo - 0,0024
B - 0,0079
Apšvietimas 2x45w viena įprasta ( natural) , o kitą augalinė.
Koks testas aš negaliu pasakyti, kadangi nešu į zoo parduotuvė ir ten padaro.

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

Kaip nugalėjau (jau beveik išnyko) siūlinį:

1) kas savaitę 50 % vandens - 70-80% osmosė, likęs iš čiaupo (Vilnius). Kas antrą-trečią ketimą dvigubo smūgio metodas.

2) nusiurbiau visą dugną, ne gruntą, bet dugną. Kadangi didelė augalų masė, tai puvenų buvo nemažai, kas, mano manymu, ir buvo viena iš pagrindinių priežasčių dumbliui subujoti. Per porą vandens keitimų gan neblogai išvaliau. Anksčiau labai nesiurbdavau.

3) sumažinau šeriamo maisto kiekį, kad nieko nebeliktų plaukioti ar bent minimaliai.

4) sumažinau apšvietimo laiką nuo 10 iki 8 valandų ir padidinau intensyvumą nuo 2*54W iki 3*54W. Gal čia ir ne pagrindinis dalykas, bet tai dariau, todėl ir rašau.

5) padidinau trąšų kiekį.

Akvariume yra tiek lėtai augančių, tiek greitai. Pastebėjau, kad palaipsniui "greitieji" atsikratė dumblio/pradėjo greičiau augti, tai nusprendžiau daugiau tręšti ir ijungiau trečią lempą. Pasiteisino. Nuo lėtai augančių lapų ir akmenų pradėjo nykti dumblis. Dar šiek tiek trūksta, nes ant rotalos paviršiui dar siūlų yra, bet jau beveik gerai.

Obuoliuactas

Obuoliuactas

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Bir-29
  • Amžius: 37

Sveikinu su pergale ;) Tai pasirodyk kaip atrodo akvariumas ;)

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

Tai, kad pergalė po karo :D Dar reikia palaukti, kol atsigaus arba augalai arba dumblis. Bet prie progos įmesiu.

Obuoliuactas

Obuoliuactas

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Bir-29
  • Amžius: 37

Mano atveju tai augalai visada atrodydavo normaliai, tik su siūliniais kuokštais :) Tačiau laukiu ;) Kol čia visai R.I.P šitam psl nepasidarė :D