Sveiki,
isigyjau toki diffuzeri: http://www.ebay.com/... ... 418ff53d9e
Norejau pasidometi,kaip sumazinti mazu burbuliuku dulksna akvariume? Akvariumas 450l,pajungta 10-15cm nuo filtro isejimo.Mazdaug 1500-2000cm slangos ilgis nuo diffuzerio iki isejimo i akvariuma,bet dulksna matoma.Ka patartumete?
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Diffuzerio Problema
Parašyta 2015 Bal 05 - 15:15

Parašyta 2015 Bal 07 - 07:05

nieko ypatingo nepasidariau. Gavau dykai vandens filtro korpusą, jungtis ir sklendes. Sujungia ir tiek. Kiek gremėzdiškai gavosi, bet kai nelendi, tai stovi sau ir viskas. Srovę leidžiu per filtrą, bypass beveik niekada nenaudoju. Filtre yra JBl filter balls'ai supilti. Tai visas šitas reikalas man kainavo iki 30 litų. Rezultatu patenkintas, dulksnos nebėra, angliarūgštę tirpina puikiai, jokių burbulų neišspjauna, filtro srovė nelabai nukentėjo.
Pridėtas failas(-ai)
Šį pranešimą redagavo Daynewss: 2015 Bal 07 - 07:06
Parašyta 2015 Bal 07 - 10:35

Na reaktoriaus vienas iš pranašumų, kad padavimo linijoje slėgis nereikalingas, aš pvz laikau 0,5-0,8 bar...
Pas mane irgi savadarbis reaktorius, tik ne iš filtro o iš akrilinio vamzdžio (40mm) ir įvairių PVC fasoninių dalių (aklė 40mm, du adapteriai žarnai prijungti 16/19mm, aklė srieginė 40 mm ir mova klijuojama su sriegiu 40mm plius Akrilinės alkūnėlės 4/6mm žarnelėms)... Kaina gaunasi gal šiek tiek daugiau nei iš filtro bet vietos užima mažiau, ir atrodo gal šiek tiek geriau... Nors jei vieta spintelėje ne problema tai galima naudoti ir vandens filtro korpusą, savo darbą tikrai atliks. Tik aš naudočiau skaidrų korpusą, kad matytųsi situacija viduje reaktoriaus...
Žodžiu Jei erzina migla, tai pasirinkimas tik vienas - išorinis reaktorius... O koks tai čia variantų yra gana daug..
Parašyta 2015 Bal 07 - 10:36

Bypass (apėjimas) mano supratimu naudojamas tam, kad galima būtų reguliuoti srovės sumažėjimą.
Kai dariau šį "šedevrą" galvojau, kad stipriai sumažės srovė, jei tekės per filtro vidų ir užpildus. Pailgėja vandens kelias, atsiranda posūkiai ir filtras užpildytas bioballs'ais, tačiau didelio srovės netekimo nepastebėjau, tai visas vanduo teka per filtro korpusą, nei kiek per "apėjimą" neleidžiu, nebent reikia popmuoti vandens į filtrą po praplovimo.
Dėl slėgio tai tikrai aukšto nereikia. Yra čia. Iš kitos pusės, kai buvo inline atomizer'is, tai jam didelio slėgio taip pat nereikėjo. Gal dėl to, kad trumpai naudojau ir nespėjo užsikimšti.