Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Jūrinių akvariumų forumas!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems gėlavandene bei jūrine akvariumininkyste. AQUARIUM.LT forumas sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie jūrinį akvariumą, ar Jūs turite jų kelis, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės i pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Triton Elementz Metodas

- - - - -

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 45

Andrius1111

Andrius1111

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 568 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2008-Grd-01
  • Amžius: 55

Pabandykite pakeisti druską  (bent jau į Preis arba Tropic-Marin Bio-Activ), porą-tris mėn. keiskite daugiau vandens - gal tikrai druskoje brudas? Galima pasimatuoti ką tik užmaišytą vandenį, kiek silikatų bus.

Taip pat galima pabandyti pakelti kH ir palaikyti apie 8,5  - stipriai padeda nuo ciano.

raimis4

raimis4

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 406 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Sau-12
  • Amžius: 42

Pabandykite pakeisti druską  (bent jau į Preis arba Tropic-Marin Bio-Activ), porą-tris mėn. keiskite daugiau vandens - gal tikrai druskoje brudas? Galima pasimatuoti ką tik užmaišytą vandenį, kiek silikatų bus.

Taip pat galima pabandyti pakelti kH ir palaikyti apie 8,5  - stipriai padeda nuo ciano.

Sekmadieny keisiu vandenuka tai paziuresiu ka ten rodo.

KH siuo metu yra 9.5 (D-D testai), bet kaskaip keista anksciau prie tokio kh visas dumblis paruduodavo ir dingdavo o dabar paskutinias kelias savaites zalias nors ir kh aukstas <_<

totsiv

totsiv

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 186 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Lap-17
  • Amžius: 45
Pasimatuok naujai maisytam vandenį silikatus.
Pasimatuok no3 ir po4,
Kh ca ir mg, turi būti proporcingai.
koks ph?
Ar stovi ca reaktorius?

raimis4

raimis4

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 406 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Sau-12

Pasimatuok naujai maisytam vandenį silikatus.
Pasimatuok no3 ir po4,
Kh ca ir mg, turi būti proporcingai.
koks ph?
Ar stovi ca reaktorius?

Ne nera ca reaktoriaus

ph 8.3

totsiv

totsiv

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 186 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Lap-17
O kaip kiti parametrai?
O apie zeovito sistema negalvoji?

raimis4

raimis4

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 406 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Sau-12

vakar keiciausi vandeny tai pasimatavau silikatus. Pasirodo jie atkeliauja ir RO vandenuko, Kur gali buti problema? Membrana (spectrapure) pakeista priek 4 menesius.

totsiv

totsiv

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 186 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Lap-17

vakar keiciausi vandeny tai pasimatavau silikatus. Pasirodo jie atkeliauja ir RO vandenuko, Kur gali buti problema? Membrana (spectrapure) pakeista priek 4 menesius.

Tai pasikeisk membrana į naują, pasitaiko broko,
Ne karve kainuoja. Dar siūlyčiau pasistatyti tds metrą ant
Linijos, ir labai geras dalykas papildomai silikatinių remuveri , statosi papildomą
Kolba su silikatu remuverio granulem. Tds turėtų rodyti nulį arba apie nulį.
Pas mane 0.02-0.04 bet galima netingint nunulinti.
Aš tik nesenai nusipirkau testą silikatu pas mane nėra, bet manau 99% jūreivių
Nematuoja. Silikatai jei jų daug negerai, stabdo aps
Augimą ir duoda rudo dumblio.
Bet nėra katastrofa.

Andrius1111

Andrius1111

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 568 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2008-Grd-01

Dažnai pasitaikanti problema jūrininkų tarpe - RO vanduo, o nuo jo kokybės viskas ir prasideda. Dažnas po osmosinio filtro įsivaizduoja, jog vanduo beveik distiliuotas:) O pamatavus rodo 10-20 ppm TDS.

TDS (arba laidumas) turėtų būti 0, max. 1-3 ppm TDS arba 3-9 uS (laidumas). Geriau 0, nes su druska vis vien užneši šiokio tokio brudo.

Silikatai - ciano maisto šaltinis, beje.

Linas

Linas

Dažnas dalyvis

• Moderatorius
  • 1.148 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Sau-02
  • Amžius: 47

Kaune, "Akvariumų studijoj" galima nusipirkti šitą Triton ICP-OES testą. Šiandien išsiunčiau, lauksim atsakymo. Labai suintrigavo pamatyti 32 akvariuminio vandens pamaretrus pamatuotus.

totsiv

totsiv

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 186 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Lap-17

Kaune, "Akvariumų studijoj" galima nusipirkti šitą Triton ICP-OES testą. Šiandien išsiunčiau, lauksim atsakymo. Labai suintrigavo pamatyti 32 akvariuminio vandens pamaretrus pamatuotus.

Tikrai įdomu, lauksim rezultatų.
Linai ka pats manai apie Tritono metodą, geras būtų nekeisti vandens ane?

Linas

Linas

Dažnas dalyvis

• Moderatorius
  • 1.148 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Sau-02

Būdas manau gal ir neblogas, tik tokiom akvom, kaip tavo ar mano gali kiek skausmingas būti. Kokiai mažesnei, kuri ir taip ant balingo eina, manau turėtų būti super. Tie testai jų, tai superinis dalykas, 32 elementus išmatuoja ir dėl kiekvieno nukrypimo duoda rekomendacijas, kaip tvarkyti. O patį balingą Tritono niekas LT taip ir nebandę, manau. Galėtų kas išbandyti.

totsiv

totsiv

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 186 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Lap-17

Būdas manau gal ir neblogas, tik tokiom akvom, kaip tavo ar mano gali kiek skausmingas būti. Kokiai mažesnei, kuri ir taip ant balingo eina, manau turėtų būti super. Tie testai jų, tai superinis dalykas, 32 elementus išmatuoja ir dėl kiekvieno nukrypimo duoda rekomendacijas, kaip tvarkyti. O patį balingą Tritono niekas LT taip ir nebandę, manau. Galėtų kas išbandyti.

Nu jeigu pinigais matuojamas būdas,manau nebūtų toks skausmingas, esu skaiciaves,gaunasi neblogai,bet.....
Būdų yra daug, kuri pasirinkti????
Būdai-
1-biopellets,
2-triton,
3-zeovit,
4-berlin,
5-probidio
6- kitų firmų biologinis metodai,
7-vandens keitimas be nieko,
8-vodka sugar vinegar,
9- maisytas įvairūs.
Ir tt....
Linai patikėk, aš per tris metus atsakymo neradau.
O tu?

totsiv

totsiv

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 186 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Lap-17
Tie testai jų, tai superinis dalykas, 32 elementus išmatuoja ir dėl kiekvieno nukrypimo duoda rekomendacijas, kaip tvarkyti. O patį balingą Tritono niekas LT taip ir nebandę, manau. Galėtų kas išbandyti.
Aš sutinku, testas jų fantastika, ir už tą kainą tu gauni labai daug.
Aš manau, aišku čia IMO in my opinion , daryti tokius testus galima,kaip.
A -Nusprendęs kokių keliu suksi, pvz berlin metodas, (stiprus apšvietimas,dvigubas skimeris, geros srovės,zolinis filtras, depp sand,
Phosphate remuveris,anglis) dar gal jodas su kaliu,geležis,probidio bakterijų ir tt.....
)
B- nusprendes eiti savų kelių, sekasi gerai,
C-nežinai ko nori ir sekasi blogai. . .
Cia Tik mano nuomone, *Reiskite Savo,,
Sorry uz klaidas,,,

Linas

Linas

Dažnas dalyvis

• Moderatorius
  • 1.148 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Sau-02

šiai dienai aš iš triton noriu tik testo rezultatų, nes turiu šiokių tokių pastovių problemėlių su sps. Tikiuosi, kad parodys kažką, ko su turimais testais nematau, arba bent galėsiu atmesti blogą vandens sudėtį, priešingu atveju. Berlin ir triton metodai skiriasi tik Triton siūlomu tiksliu testavimu ir reikiamų medžiagų įnešimu ar pašalinimu, skirtingai nei įprastinis vandens keitimas. Likę sistemos dalys- didelis skimeris, refugiumas, anglis, antifosas, lieka tokie pat. 

Turbūt kažką keisti, jei viskas gerai sekasi neverta niekam, nebent yra noras paeksperimentuoti, nuotykių paieškoti.

totsiv

totsiv

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 186 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Lap-17

šiai dienai aš iš triton noriu tik testo rezultatų, nes turiu šiokių tokių pastovių problemėlių su sps. Tikiuosi, kad parodys kažką, ko su turimais testais nematau, arba bent galėsiu atmesti blogą vandens sudėtį, priešingu atveju. Berlin ir triton metodai skiriasi tik Triton siūlomu tiksliu testavimu ir reikiamų medžiagų įnešimu ar pašalinimu, skirtingai nei įprastinis vandens keitimas. Likę sistemos dalys- didelis skimeris, refugiumas, anglis, antifosas, lieka tokie pat. 
Turbūt kažką keisti, jei viskas gerai sekasi neverta niekam, nebent yra noras paeksperimentuoti, nuotykių paieškoti.

Berlin metodas geras jei nėra owerlaudo,
Kitaip sistema nesusitvarko,nebent arba keisti daug vandens,apie 20% per savaitę,
Arba turi didelį zolini, dumblini,daug gyvo akmens,kitaip
Tariant jei turi tonos displeju, dar tiek pat turi turet sampe vandens, bet tai reiškia fish room!
Arba dozuoji carbona , peletsai ,vodke ar pan...
Kitokių atvejų nėra šansų susitvarkyti su parametrais ir stabilumo ir koralu gražių niekada nebus, gal palaikysi
Stabilai pusmetį ir vėl kažkas pradės grybauti .
Trironas manau nieko magijos nėra, tik pilstysi papildus,kol uzlenksi akva.
Mano nuomone, raktas viskame paprastas, tūris. Islaikai displėjus=sampas ir good to rock!!!

Andrius1111

Andrius1111

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 568 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2008-Grd-01

Trironas manau nieko magijos nėra, tik pilstysi papildus,kol uzlenksi akva.

Stipriai pasakyta.

Teoriškai   - galima pilstyti papildus, išsiurbinėti fosfatus, nitratus, silikatus it dar kitus nereikalingus dalykus ir apsieiti be vandens keitimų, bet testavimas turėtų būti dažnas, bent 1x savaitėje, ko gero...

Aš keičiu 540 l sisemoje 40 l vandens per mėnesį (2x 20 l)  - su ballingu labai stabilūs pagrindiniai parametrai (Ca, Mg, kH, T, pH, K), nereguliuoju dozavimo pompų 2-3 mėn., testus darau taip pat kas 2-3 mėn. :(

totsiv

totsiv

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 186 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Lap-17

Stipriai pasakyta.
Teoriškai   - galima pilstyti papildus, išsiurbinėti fosfatus, nitratus, silikatus it dar kitus nereikalingus dalykus ir apsieiti be vandens keitimų, bet testavimas turėtų būti dažnas, bent 1x savaitėje, ko gero...
Aš keičiu 540 l sisemoje 40 l vandens per mėnesį (2x 20 l)  - su ballingu labai stabilūs pagrindiniai parametrai (Ca, Mg, kH, T, pH, K), nereguliuoju dozavimo pompų 2-3 mėn., testus darau taip pat kas 2-3 mėn. :(

Teoriškai viskas galima, yra žmonių su labai gražiais akvariumais be vandens keitimo daugelį metų.
Nežinau kaip jiems pavyksta,,,
Bet paprastai tokiose sistemose labai stiprus biologinis filtravimas skimeriai ir kita.
Nežinau kaip kam, man pvz per tris metus nepavyko nusinulinti no3 nei po4,
Nors stovi galingas skimeris ir dozuoju vodke jau virš metų.
Vis dar ieškau teisingo kelio savo sistemai,,,

nBalka

nBalka

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 5 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2015-Kov-22

Toks šiek tiek eretiškas klausimas - o koks sistemos tikslas? Sveiki ir gražūs koralai ar labai teisingi testų rodmenys? :)

rifass

rifass

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 139 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Lap-20
  • Amžius: 51

totsiv, kiek vodkes per metus ispyliai i jura? :)

totsiv

totsiv

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 186 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Lap-17

Toks šiek tiek eretiškas klausimas - o koks sistemos tikslas? Sveiki ir gražūs koralai ar labai teisingi testų rodmenys? :)

Teisingi pagrindiniai rodmenys labai svarbu, bet visko ištirti niekas nesugeba,nebent siųsi į labarotorija ,kad ir į Tritono.
Bet nereiškia kad kitą savaitę ar net diena vandenije neatsiras dar koks biesas.
Bet dauk atveju yra ,kaip atrodo viskas kotekt,bet niekas neauga.
O gal trūksta kokio pvz kalio ar jodo ar dar kokio elemento ir disbalansas.
O gal visai problema ne vanduo,,,,