Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Jūrinių akvariumų forumas!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems gėlavandene bei jūrine akvariumininkyste. AQUARIUM.LT forumas sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie jūrinį akvariumą, ar Jūs turite jų kelis, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės i pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Diy Led Apsvietimas Vs Pirktinius

- - - - -

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 21

raimis4

raimis4

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 406 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Sau-12
  • Amžius: 42

Sveiki

Siuo metu naudoju ATI T5 apsvietima bet jau renku informacija kaip pereiti prie LED.

Pereiti planuoju del elekros suvartojimo nes kuo toliau tuo brangiau :)

Nusiziurejas esu sita modeliuka GHL Mitras LX 6200-HV mano akvai reiketu ju dvieju.be nuolaidu kaina gautusi 2000Eur

DYI

Prekes ziurineju RLL puslapyje. Mano akvai kaina susideda apie 1100Eur + radiatorius + maitinimo blokas + kontroleris + kitos detales dizainui ir jauciu kad neka jau as sutaupysiu :)

butu ydomi jusu nuomone koki varianta jus pasiringtumete ir kodel ?

Aciu

Šį pranešimą redagavo raimis4: 2015 Kov 04 - 17:01

JUREIVIS

JUREIVIS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 211 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Grd-16
  • Amžius: 43

DIY savikaina iseis tikrai mazesne. Jei gaminsies pasitares (ne taip kaip as :) ) sutaupysi ir daug ismoksi. Cia kaip ir su jura aplamai, perki gatava - neturi supratimo kas tas yra. Nera didesnio kaifo kai po ilgo DIY`nimo ikisi stepseli i rozete ir .... veikia :)

Mano atveju sviestuvas su 120 cree, optika, driveriais, radiatoriais, remu ir kontroleriu nevirsijo 750 eur. Aisku virs to dar yra kelios simtines kurios galejo buti ir neisleistos, jei laiku buciau patarimu klauses :)

Priedas  led 1.jpg   129,49KB   8 Parsiųsta kartų

Andrius1111

Andrius1111

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 568 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2008-Grd-01
  • Amžius: 55

Gamyklinis kaip taisyklė idealiai netinka, tačiau vaizdas geras.

DIY parametrai ir LED parinkimas gali būti geresnis, nei gamyklinio, bet dizainas ir korpuso išpildymas gali būti nekokie...

Mitras neblogas šviestuvas ypač su papildomais 6 UV LED, bet 1000 EUR - ryškiai per brangu. Be to, jei jie deklaruoja tiesą ir išgauna apie 100 lm/W, vienas toks šviestuvas išduoda apie 19300 lm šviesos, jūros paviršiuje giedrą dieną yra apie 11000-15000 lm/m2, galima "prisukti" galingumą ir turėti labai stiprų apšvietimą ir tuo pačiu neperkaitint LED ir tarnaus ilgiau :)

raimis4

raimis4

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 406 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Sau-12

Nera didesnio kaifo kai po ilgo DIY`nimo ikisi stepseli i rozete ir .... veikia :)

Pritariu esu ta patyres, tikrai pasijunti kaip stebukla padares :)

Pasidaryti sviestume nera toks labai didelis darbas, Mane atbaugina kontrolerio gaminimas, galimybe kad neveiks taip kaip reikia atbaugina.

pirktinio liustro man patinka kad jau viskas yra uzprogramuota, + ziauriai man patinka storm simuliation.

cipas

cipas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 583 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Grd-20
  • Amžius: 51
Na siai diena labai pagalvociau ar gaminti.....turejau gamyklini ir buvau patenkintas...o gamindamasvistiek padarai klaidu kurios po kiek laiko pradeda lysti...ir pradeda labai brangti

Šį pranešimą redagavo cipas: 2015 Kov 07 - 15:34

totsiv

totsiv

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 186 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Lap-17
  • Amžius: 45
Aš asmeniškai tikrai negaminciau, praktiškai nelogiška, nes gražu šviestuvo korpusą pagaminti kainuos labai brangiai, kontrolerio gaminimas išvis miškas. Kas turi laiko ir žinių ir noro manau gali sutaupyti kelis šimtus.
Siūlyčiau pagalvoti apie hibridą, led + t5.

DIY savikaina iseis tikrai mazesne. Jei gaminsies pasitares (ne taip kaip as :) ) sutaupysi ir daug ismoksi. Cia kaip ir su jura aplamai, perki gatava - neturi supratimo kas tas yra. Nera didesnio kaifo kai po ilgo DIY`nimo ikisi stepseli i rozete ir .... veikia :)

Mano atveju sviestuvas su 120 cree, optika, driveriais, radiatoriais, remu ir kontroleriu nevirsijo 750 eur. Aisku virs to dar yra kelios simtines kurios galejo buti ir neisleistos, jei laiku buciau patarimu klauses :)

attachicon.gifled 1.jpg

Nu nežinau kaip čia pasakius, aš šviestuvo suprast nenoriu ir nenorėčiau,
Įkišau į tinklą ir viskas veikia, nereikia nieko sukt galvos.
Aš nieko nesigaminau, nei pompu, nei šviestuvų,reaktorių,skimerio ar kitą...
Nors viską galima pasigaminti, jei mėgsti doit your self.

DainiusM

DainiusM

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 24 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2014-Bir-13
  • Amžius: 47

Pries pora dienu gamykliniam 4xT5 ir 250wHQL pakeiciau metal halida i plataus kampo 30W LEDa, ziuresim kas is viso to iseis... vizualiai viskas grazu, o toliau matysim. Va oki, tik 30W: http://www.ebay.com/...=item41919f9072

JUREIVIS

JUREIVIS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 211 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Grd-16
  • Amžius: 43

Manau svarbiausias kriterijus - sviestuvas matomas ar ne. Koks sekmingas bebutu reefas - bendras vaizdas bus siaip sau jei virs jo "puikuosis" varztais susuktas remas su kruva radiatoriu ir laidu ant virsaus. Tokiu atveju estetika man butu pirmoj vietoj. Mano situacija kitokia - sviestuvas uz sienos, todel liko kainos klausimas.  Aisku DIY turi but prie dusios. Man asmeniskai DIY sitam hoby neatsiejama, nors niekad nerizikuociau gamintis tarkim skimerio ar kokio reaktoriaus. Manau tokio prietaiso gaminime padarytos klaidos kainuotu per brangiai ir ne tik finansiskai.

cipas

cipas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 583 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Grd-20

Kalcio rektoriu ar bet koki rektoriu pasigaminti kurkas paprasciau negu sviestva ........ir niekados nesugalvociau pirki gamyklinio kalcio rektoriaus .......totalus apsurdas 

Dauguma gamykliniu vistiek reike patobulinti......gal nevisus

Šį pranešimą redagavo cipas: 2015 Kov 09 - 13:53

raimis4

raimis4

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 406 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Sau-12

Gal kas yra susidure su Triton led sviestuvai? http://aquarium-conn...d-lighting.html

Renkuosi is dvieju variantu  Triton ar GHL Mitras 6200

Darytis pats turbut nerizikiuosiu nes kaip ir kiti minejote mazos klaidos gali paskui brangiai kainuoti.suo metu gaminu sumpui apsvietima ten kur kas paprasciau.

Šį pranešimą redagavo raimis4: 2015 Kov 09 - 16:06

totsiv

totsiv

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 186 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Lap-17
Triton gana rimti šviestuvai, dėl tų kitų nežinau,
Aš tik nežinau ar vien ant ledų bus pilnai viskas ok.
Pasižiūrėkite led+ t5 hibridinius.
Pvz http://www.pacific-sun.eu/new/

raimis4

raimis4

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 406 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Sau-12

Triton gana rimti šviestuvai, dėl tų kitų nežinau,
Aš tik nežinau ar vien ant ledų bus pilnai viskas ok.
Pasižiūrėkite led+ t5 hibridinius.
Pvz http://www.pacific-sun.eu/new/

ziurejau sitoki varianta ben atsistoja apie 500w suvartojimas. siuo metu naudoju 6x80w T5 lempas tai kaskaip noretusi pereiti prei mazesniu elektros suvartojimu.

totsiv

totsiv

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 186 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Lap-17

ziurejau sitoki varianta ben atsistoja apie 500w suvartojimas. siuo metu naudoju 6x80w T5 lempas tai kaskaip noretusi pereiti prei mazesniu elektros suvartojimu.

Suprantu dėl elektros, bet ar gausi su ledais ka gali gauti su t5?
Aš naudoju led+t5 , t5 beveik visos aktinikai.
Nežinau, gal kada reiks pereiti vien ant ledų, bet va tas bet...

Andrius1111

Andrius1111

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 568 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2008-Grd-01

Elektros suvartojimas tiek normalaus LED, tiek hibrido LED+T5, tiek T5 - yra labai panašus, LED naudoja tikrai ne dėl el. sąskaitų sumažinimo (tik MH atveju tai galioja).

O PACIFIC-SUN šviestuvai geresni ne TRITON, o naujesni - kur be baltų LED...

Bet kaina 90-140 cm ilgio ir 70-80 cm pločio - kosminė, apie 2K EUR. Ir naudoja apie 600W :(

totsiv

totsiv

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 186 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Lap-17
Taip pacifiko šviestuvai ne iš pigių, bet bent aš kaip ieškojau buvo tipo
Geriausi rinkoje. Ar tikrai nežinau?!
Pas mane kabo naujausi be baltų ledų hibridai ir stebuklų nematau, tiesa dizainas gražus, valdymas per bliutufa,
Labai tylus.
Vistik manau sps,ams nėra nieko geriau nei mh,
Tik tas jų kaitinimas ir elektros valgymas tai žiauru.

raimis4

raimis4

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 406 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Sau-12

Elektros suvartojimas tiek normalaus LED, tiek hibrido LED+T5, tiek T5 - yra labai panašus, LED naudoja tikrai ne dėl el. sąskaitų sumažinimo (tik MH atveju tai galioja).

O PACIFIC-SUN šviestuvai geresni ne TRITON, o naujesni - kur be baltų LED...

Bet kaina 90-140 cm ilgio ir 70-80 cm pločio - kosminė, apie 2K EUR. Ir naudoja apie 600W :(

Nezinau kaip jums bet as nematau nieko stebuklingo Pacifin sviestuviuose. elektros suvartojimas visai neekonomiskas + kartu T5 lempas keisti reikia kas be ko.

as pereinu nuo T5 prie led del to kad elekt. islaidas sutaupyti. Nezinau kaip ten laikui began atsilieps akvai bet reikia kaska pradeti jau. :)

cipas

cipas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 583 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Grd-20
Bendro sviestuvo galingumo neziurek nes mazai kada arba niekados pilno galingumo manau nenaudosi.....mano akvariumo jei butu T5 uztektu 960w o dabar stovi 1260w led+ T5 ir manau kad dar 150 w dadesiu ....bet nevadinasi kad jis dirba visu galingumu

totsiv

totsiv

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 186 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Lap-17
Aš irgi manau , kad šviesos niekada nebus per daug , ledai ar ne manau 1w litrui.
O pike lempos gali degti tik valandą. Taip , kad elektros gali tame ir sutaupyti, be to visada rezervas
Geriau nei trūkumas.
Tik nežinau ar vien ledai gali atstoti t5 spektrą.
Vistik manau jei ledai tai tik kokybiški diodai.
Rinkoje begales led šviestuvų, ir kiti popigiai,
O kaip jų kokybė tai velnias težino.
Aps,a kaži ar eis apgaut?!?

Andrius1111

Andrius1111

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 568 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2008-Grd-01

Nezinau kaip jums bet as nematau nieko stebuklingo Pacifin sviestuviuose. elektros suvartojimas visai neekonomiskas + kartu T5 lempas keisti reikia kas be ko.

as pereinu nuo T5 prie led del to kad elekt. islaidas sutaupyti. Nezinau kaip ten laikui began atsilieps akvai bet reikia kaska pradeti jau. :)

Nelabai tikiu, kad pereinant nuo T5 prie LED pavyks sutaupyt el. išlaidas. Gal 10-20proc., bet ko gero ne daugiau...

Aš T5 naudojau apie 320 W, dabar LED- 260 W. 18,75 proc. taupymas :)

cipas

cipas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 583 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Grd-20
Su led manau taupai kad nereikia keisti kas pusmeti ju....na gal vasara kai buna problemos su vandens temperatura gal T5 labiau sildo vandeni.....bet ziema manyciau nieko blogo kad pasildo ir pas mus saltasis laikas ilgesnis negu tie karsciai.....didziauses Led privalumas manyciau ju dimerevimas