Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Kas Sugedo? Lempos? Balastas? Kaip Patikrinti?


  • Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 5

#1
Kykas

Kykas

    Naujokas

  • Vartotojas
  • Akis
  • Pranešimai: 62
  • Kartu nuo 2008-Rgs-12
  • Amžius: 39

Sveiki, 

švietė švietė akvariumas, atsisuku nebešviečia...

 

Dangtis savadarbis, apšvietimas irgi. 

Pajungtos dvi T8 liuminescencinės lempos prie elektroninio balasto.

 

Viskas veikė puikiai ir ilgai (nežinau metų gal 5-7)... Lempą vieną kitą pakeitęs, bet dabartinės jau irgi senokos.

 

Nuo balasto kažkur pradingo schema, tai jau dorai ir nebežinau kas ten parašyta ar nupiešta buvo, pačia schemą atkurčiau laidus su testeriu prasiskambinęs, bet dabar ne apie tai.

 

Kaip patikrinti kas nebeveikia? 

 

Ar gali dėl vienos lempos perdegimo nebeveikt iškart abi? (nežinau aš balasto veikimo principo).

Ar čia jau balastui galas?

 

Gal testeriu galiu kažką kažkur pamatuot...

 

Padėkit prašau- apšvieskit.

 

Ačiū

 



#2
Daynewss

Daynewss

    Dažnas dalyvis

  • Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Pranešimai: 849
  • Kartu nuo 2012-Kov-04
  • Amžius: 37

Jei prie vieno balasto pajungtos dvi, tai vienai perdegus nebešviečia abi.

Dėl schemos, tai Google tau padės ;) O ir ant pačio balasto kartais schemos būna.

Arba vietoje lempos pajungi testerio pirštukus ir žiūri ar rodo ar ne.

 

O jei neplanuoji turbinti apšvietimo, tai nusiperki naujas lempas ir patikrini, nes T8 lempos savo spektrą išdegina maždaug per metus, tai naujos lempos tau tikrai nepamaišytų. O ir kainuoja ne milijoną, juolab rytoj trečiadienis - Senukai laukia net išsišiepę.

Kartais užtenka laidus į balasto jungtis giliau pagrūsti.



#3
Kykas

Kykas

    Naujokas

  • Vartotojas
  • Akis
  • Pranešimai: 62
  • Kartu nuo 2008-Rgs-12
  • Amžius: 39

Laidus aš pirmiausiai visus perkišau per naują.

Nuo balasto Lipdukas nusilupęs, o kartu su juo ir shema. Google čia vargu ar padės, nes elektroniniai balastai įvairiai jungiasi, o koks jis ten dabar tai aš nežinau.

Testeriu bijau tikrint, nes ką matuoti nežinau, tai ir multitesterio sudegint nenoriu. (nustačius kintaimai iki 500V- nieko nerodo, o kitko jungt nežinodama ko tikėtis nenoriu).

 

Jei vienai lempai perdegus gali nedegti abi, tai čia geriausias variantas man. Nupirksiu lampas ir bus ok. ;)

 

Pranešiu kaip gavos.



#4
Daynewss

Daynewss

    Dažnas dalyvis

  • Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Pranešimai: 849
  • Kartu nuo 2012-Kov-04
  • Amžius: 37

OK, Sėkmės, 



#5
Kykas

Kykas

    Naujokas

  • Vartotojas
  • Akis
  • Pranešimai: 62
  • Kartu nuo 2008-Rgs-12
  • Amžius: 39

Taigi informacija ateities kartoms.

 

Kalta buvo lempa- pakeičiau vieną ir šviečia abidvi.

 

Dėkoju Daynewss už pagalbą ;) 



#6
Daynewss

Daynewss

    Dažnas dalyvis

  • Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Pranešimai: 849
  • Kartu nuo 2012-Kov-04
  • Amžius: 37

Į sveikatą :)