Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Jūrinių akvariumų forumas!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems gėlavandene bei jūrine akvariumininkyste. AQUARIUM.LT forumas sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie jūrinį akvariumą, ar Jūs turite jų kelis, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės i pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Nauja Tema

- - - - -

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 65

cipas

cipas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 583 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Grd-20
  • Amžius: 52
Kaip ir korala gali gauti nurudavusi ir be spalvos ir be polipu.....jei perki is normalios parduotuves zuvi ji buna is vaistu negali buti su liga nebent nuodyta....as asmeniskai net transportuoju zuvi vaistuose ....man pardavejas visalaik siulo deti i vaistus kol ji bus kelioneja

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04
  • Amžius: 55

kekvienas save gerbentis pardavejas  tikrai turetu atsiusti sveika ir geros kokybes prekia ir nesvarbu ar tai lietuvos ar uzsienio pardavejas,savo laiku daug siunciausi koralu is vokeciu visi ateidavo tik geros kokybes

vasilysha

vasilysha

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 90 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2014-Bir-11
  • Amžius: 41

taip as irgi manau, kad save gerbiantys siuncia tai ka deda i foto, arba pasirupina siuntimo salygomis. o jei nepavyksta, atsipraso ir grazina $, jei kalte isties ju. 

del zuvies kaip sakiau -noretusi pasiziuret gyvai. pvz  sunys bikolorai, buna ryskesni, buna blankesni (pas mane beveik visas juodas, zo -negrazus ). noretusi visad pamatyti ka perki....

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04
del zuvies kaip sakiau -noretusi pasiziuret gyvai. pvz  sunys bikolorai, buna ryskesni, buna blankesni (pas mane beveik visas juodas, zo -negrazus ). noretusi visad pamatyti ka perki....

su zuvim ne taip paprasta ,pas tave gali but juoda,o Jona melyna,zuvu spalvas beje kaip ir koralu itakoja labai daug faktoriu,taip ,kad jei tu pamatei grazia zuvi parduotuvei tai nereiskia, kad ja isileidus i savo akva ji tokios spalvos ir isliks,su patirtim ta pati suprasi

totsiv

totsiv

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 186 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Lap-17
  • Amžius: 45
Wow , kaip smagu , kad atsiranda daugiau diskutuojanciu,
Ne vien Egis, koralu karalius,,,
Aš kas liečia žuvis tai nudeges ir ne kartą.
Pas Petrą pvz naujas vežimas, gaunu 40% nuolaida.
Kartais viskas neblogai, kartais iš 80% krenta.
Pas Svaika tas pats.
Uzsakinejau boxe iš maišelių, tai truputį geriau,
Krenta tik smulki , maža žuvis, ir tai kartais išgyvena.
Net nežinau ką ir pasakyti.
Manau , kad ir brangiau, bet pirkti geriausiai
Pagal užsakymą ir iskarantinuota valgancia sveikai atrodančią žuvį.
Tada jau pardavėjo loteriją, kris ar ne, tu moki už
Gyva sveika žuvį.
Aišku vilioja užsukus į shopa pamatai noriu,
O paskui prasideda,,,,

cipas

cipas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 583 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Grd-20
Kiek esu pastebejas tai indoneziska zuvis labai krenta ir philipinai....philipiniska zuvim net ciurkos skundzesi kad labai krenta....manau tai susieja su ju gaudymu....o lietuvoja perkamiause ir ira indoneziska nes ji pigi....man dar nestipo ne australiska ne velyku salos ne raudonosios juros ir havaju....tai ira brangesnes zuvis

totsiv

totsiv

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 186 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Lap-17
  • Amžius: 45

Kiek esu pastebejas tai indoneziska zuvis labai krenta ir philipinai....philipiniska zuvim net ciurkos skundzesi kad labai krenta....manau tai susieja su ju gaudymu....o lietuvoja perkamiause ir ira indoneziska nes ji pigi....man dar nestipo ne australiska ne velyku salos ne raudonosios juros ir havaju....tai ira brangesnes zuvis

Pas Petrą buvo siunta lyg vakar, jei neklystu indonezija.
Sau ispyriau į subine ir nevaziavau,
Viskas priklauso nuo gaudymo būdo, jei gaudo
su nuodais, tai didelė galimybę , kad pažeista imuninė
Sistema ir žuvis ansciau ar veliau kris.
Bet , kas tau tikslai pasakys iš kur tu ją gauni?
Iš Lenkų irgi neaišku kas, aplamai neaišku iš kur perki
Ką, nebent aiskai susisiekti su tiekėju ir imi boxa ir daugiau.
Bet vėl ar jie tau pasakys iš kokios jūros ir kaip
Gaudyta.
Papasakok kaip tu supranti ar žinai iš kokios tu ten perki,
Mėlynos žalios ar raudonos.!?!?

cipas

cipas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 583 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Grd-20
Tomai .....sohalas juk nebus is indonezijos ir taip aisku kad raudonoji.....arba ahilas is havaju..... Rostratumas is velykus salos....kad dauguma geru wrasiu australija havajai velyku ar marshall salos.....
Arba pas Petra.....aisku kad indoneziskos zuvis nes jis isten siuntas daro.....ir pagal kainas
Kur as perku dauguma zuvu ir koralu man pasako pardavejas is kur jie atkeleve

Šį pranešimą redagavo cipas: 2015 Vas 22 - 08:43

Paulius80

Paulius80

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 82 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2010-Vas-25
  • Amžius: 43
Manau dar ilgai nebus Lietuvoje tokios didelės rinkos kad būtu verta daryt dideles parduotuves jūrai. Lietuvos rinka turbūt koks 50 akvariumų per metus kurių pusė savarankiški projektai. Iš viso per Lietuvą turbūt kokie 500 akvariumų jei ne mažiau. Paėmus viską gautumėme apie 4000 prekių per metus jeigu skaičiuotume su testais. Reikia kad ji paaugtų kelis kartus tada jau bus galima kalbėti apie pasirinkimą ir reikia kad tie žmonės būtų fanatai nes tik tada jie norės brangesnių žuvų ar koralų o tokios prekės duoda kelia kartus didesnį pelną nei pigieji variantai. Jei kalbėt apie žuvis tai man priimtiniausia TMC variantas. Nežinau ar jie tiekia žuvis įLietuvą bet dideaniam projektui pirkčiau iš jų. De Jong Marine life kartais gerai kartais nelabai. Dar gal galima iš Rusijos kokio Aqualogo ar Atoll, bet nežinau ar jie sutiktų tą daryti. Be to dabar didmeninėje rinkoje kai kurių žuvų kainos žiaurios pas juos nes iš Europos ir Jav uždrauatas importas dėl sankcijų. PVZ geltona zebrasoma kainuoja 120-180usd priklausomai nuo dydžio. Iš Lenkijos ar Vokietijos manau realiausias kelias lietuviams pirkti, nes ES ir netoli. Netgi iš to pačio DeJong gali pats nuvažiuoti ir nusipirkti kelias dėžes ( kadaise esu taip daręs ir užtruko apie 20 valandų su mikriuku į vieną galą). Įrangą tai jau skaičiuoti reikėtų kiek pinigų ir kam gali skirti ir kiek laiko turi ieškojimams ir laukimams. Jei pirkčiau vieną žuvį ir neturėčiau karantino tarčiaus su vietiniais kad jį pravarytų, aišku jei sutiktų
Manau dar ilgai nebus Lietuvoje tokios didelės rinkos kad būtu verta daryt dideles parduotuves jūrai. Lietuvos rinka turbūt koks 50 akvariumų per metus kurių pusė savarankiški projektai. Iš viso per Lietuvą turbūt kokie 500 akvariumų jei ne mažiau. Paėmus viską gautumėme apie 4000 prekių per metus jeigu skaičiuotume su testais. Reikia kad ji paaugtų kelis kartus tada jau bus galima kalbėti apie pasirinkimą ir reikia kad tie žmonės būtų fanatai nes tik tada jie norės brangesnių žuvų ar koralų o tokios prekės duoda kelia kartus didesnį pelną nei pigieji variantai. Jei kalbėt apie žuvis tai man priimtiniausia TMC variantas. Nežinau ar jie tiekia žuvis įLietuvą bet dideaniam projektui pirkčiau iš jų. De Jong Marine life kartais gerai kartais nelabai. Dar gal galima iš Rusijos kokio Aqualogo ar Atoll, bet nežinau ar jie sutiktų tą daryti. Be to dabar didmeninėje rinkoje kai kurių žuvų kainos žiaurios pas juos nes iš Europos ir Jav uždrauatas importas dėl sankcijų. PVZ geltona zebrasoma kainuoja 120-180usd priklausomai nuo dydžio. Iš Lenkijos ar Vokietijos manau realiausias kelias lietuviams pirkti, nes ES ir netoli. Netgi iš to pačio DeJong gali pats nuvažiuoti ir nusipirkti kelias dėžes ( kadaise esu taip daręs ir užtruko apie 20 valandų su mikriuku į vieną galą). Įrangą tai jau skaičiuoti reikėtų kiek pinigų ir kam gali skirti ir kiek laiko turi ieškojimams ir laukimams. Jei pirkčiau vieną žuvį ir neturėčiau karantino tarčiaus su vietiniais kad jį pravarytų, aišku jei sutiktų
Norite grąžaus akvariumo atkartojančio gamtą? Jei jūsų atsakymas taip tada nerkite po vandeniu ir žiūrėkite, o ne ieškokite GOOGLE.

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04
 Netgi iš to pačio DeJong gali pats nuvažiuoti ir nusipirkti kelias dėžes ( kadaise esu taip daręs ir užtruko apie 20 valandų su mikriuku į vieną galą).

siaip tai klausimas, ar atsipirktu kelione del keliu deziu + didele investicija is karto,daugiau su tavim sutinku ,kol nebus lt bent keleto simtu juriniu akvariumu pasirinkimas gyvybes bus apgailetinas ,turesi arba pats medzioti arba prasyti ,kad  atveztu pagal uzsakyma ,o tai jau rizika, as asmeniskai pardavejo ziniomis  mazai pasitikiu

kas liecia karantina ,as galvoju,kad pilnavercio  karantino nieks neturi ,nes tai labai brangus pribambasas,kuris ypac zuvu kainas pakeltu i kosmosa,turiu galvoj ne tik lt tiekejus 

Šį pranešimą redagavo megis: 2015 Vas 22 - 10:15

Paulius80

Paulius80

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 82 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2010-Vas-25
Kai važiavau į Olandiją mokėjau už žuvis apie 15000lt plius mikriuko nuoma, kuras ir komandiruotpinigiai ir viešbutis 2 naktys. Tai gavosi pigiau nei skraidintis lėktuvu. Dėl karantino tai iškelia kainą, bet ne baisiai (salyginai). Tai labai priklauso nuo žuvų kiekio ir nuostolių. Mano geriausia patirtis su vienu projektu kad iš 2500 žuvų krito mažiau nei 5 procentai. Blogiausia apie 35 procentai. Aišku kai tokia maža rinka karantinas kainuos brangiai bet kuriuo atveju.
Norite grąžaus akvariumo atkartojančio gamtą? Jei jūsų atsakymas taip tada nerkite po vandeniu ir žiūrėkite, o ne ieškokite GOOGLE.

cipas

cipas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 583 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Grd-20
Maciau kaip karantina daro kibiruose ir backose....ir ta parduotuve gauna kas dien 500vnt nauju zuvu....visos mano brangiausios zuvis is tos parduotuves ....ir 100 be praradido......

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04

tai ne karantinas,o paprasciausias perlaikymas keleta dienu,tikras karantinas turi sava specifika,tam reikalinga tam tikra baze kuria irengt reikia ne tik daug ziniu bet ir lesu

Kai važiavau į Olandiją mokėjau už žuvis apie 15000lt plius mikriuko nuoma

as kalbejau apie kelis boksus ,15stuku tai jau normalus uzsakymas del kurio verta tikrai vaziuot

cipas

cipas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 583 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Grd-20
Ten per vaistus perleidzia jie.....ir nesvarbu ka jie padaro ten......bet rezultatas ju geras

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04

apie ju rezltata sunku sprest,reik realiai zinot kiek procentaliai krenta pas juos,siaip kai klijentas perka zuvi jau nors biski pralaikyta, tai visada tikimybe kritimo bus mazesne

cipas

cipas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 583 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Grd-20
Is ten pirkes apie 15 zuvu ne viena nekrito is kitos vietos piges pirkes indonezija tai krito bet jau manau nuodyjimo problemos buvo

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04

siai dienai kas liecia zuvis, tai nuodyjimas turbut pati didziausia problema,visi turbut suprantam kodel australija brangi ,o indonezija palyginus pigi

rifass

rifass

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 139 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Lap-20
  • Amžius: 51

Paulius80 gal gali parodyt savo sloika?

Paulius80

Paulius80

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 82 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2010-Vas-25
Aš neturiu savo sloiko. Tiesą sakant asmeninio jūrinio niekad ir neturėjęs tik tiek kad gyvenimas susiklostė taip kad dirbu su labai didelėmis sistemomis. Tai labai skiriasi nuo to kas dažniausiai būna namie, bet kas liečia žuvis ir jų gydymą galiu diskutuoti.

rifass

rifass

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 139 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Lap-20
  • Amžius: 51

Dekui . O tai gal butu galima kazka pamatyt is tu dideliu sistemu?