Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems gėlavandene bei jūrine akvariumininkyste. AQUARIUM.LT forumas sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie jūrinį akvariumą, ar Jūs turite jų kelis, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės i pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Carbon Dosing
Parašyta 2015 Vas 08 - 18:45

Aš jį dozuoju jau kuris laikas, dėl nitratų pagrinde.
man neteko niekada dar dozuoti,kazkaip sistema susitvarkydavo pati,bet kuo didesni koralai tuo sunkiau darosi tavrkytis, tai as vietoj vodkes nutariau peletsus isideti, tuolab,kad pacia naujausia versija peletsu jau galima lietuvoj nusipirkt,man atrodo ,kad peletsai daug geriau dirba negu vodke
Parašyta 2015 Vas 08 - 20:16

Aš rinkausi vodke dėl keleto priežasčių, kaina, patikimumas, kontrolė.
Dozuoju jau gal 6-8 mėn. Rezultatai apčiuopiami, bet ne stebuklai. Pas mane problema deep sand bed, mažai palyginus gyvo akmens, mažai tūrio,daug žuvies,koralu. Dabartinė dozė 27ml per parą. Nitratų vistiek 10+ niekaip neina nunulinti.
Parašyta 2015 Vas 08 - 20:53

tame visame ir esme,kad vodke nepaveza tavo sistemos ,nes rasai kad ne stebuklai ,o peletsam galima uzkrauti dvigubai ir i begalybe didesnes apkrovas ,viskas priklausys tik nuo kiekio peletsu ir kaip sugebesi ta visa procesa suvaldyt ,isvada ,kad su vodke i tupika pakliuni ir ner iseities ,arba yra tokiu niuansu kuriu mes nezinom ,su peletsais man atrodo ,kad viskas daug paprasciau
Parašyta 2015 Vas 08 - 21:26

Parašyta 2015 Vas 08 - 21:41

Tai peletsai irgi ne kas kitas o karbonas
tai taip,bet kaip rodo praktika su juo geriau bakterijos sugyvena + plus tai namai bakterijoms ,jos ir valgo savo namus
Kontrolė irgi miglota, viskas priklauso nuo peletsu kiekio reaktoriuje
tas pats ir su vodke nieko naujo
Aš buvau perdozaves vodkes, bet greitai sumažinęs atsistate, o kaip būtų su pelecais neaišku.
as galvoju ,kad tas pats,bet itariu ,kad peletsus perduozoti yra sunkiau negu vodke reik tik pasirinkti protinga reaktoriu jiems ,cia yra sunkiausias dalis turbut sioj temoj
dar neaišku kas bus po pusės metų ar metų, kaip reaguos sistema
yra jau daug geru akvu su peletsais ,reik bandyt as kazkaip isitikines ,kad tai geresnis budas kovai su fosfatais ir nitratais uz vodke
linku neturiu as ju nesaugau bet ,pas amerikosus jau ne viena gera tema jau yra ,jei ieskosi tai ieskok tu temu kur naudoja naujausius olandiskus peletsus,jei nuspresi pabandyt zinai kur kreiptis chebra jau turi ju parsiveze,as ir pandysiu dabar galvoju kaip protinga reaktoriu jiems pasigamintmkad galeciau valdyti visus procesus
Parašyta 2015 Vas 08 - 22:07

Parašyta 2015 Vas 08 - 23:31

O ką tu valdysi?, daro dar iš skimerio, šiaip manau tinka visi reaktoriai kur vanduo pasiduoda iš apačios į viršų tolygiai paskirstyta per perforuota lėkštutę, tik paskaiciuot pompos galingumą,tiktų jaučiu kiniečių jabao reguliuojama. Nežinau nebent ka dar tu ten nori kontroliuoti?
ne taip ten paprasta ,kaip atrodo is pirmo zvilgsnio,todel nedaug kam ir pavyksta, vadyt reikia ir maisyma ir pratoka
Parašyta 2015 Vas 09 - 00:50

Parašyta 2015 Vas 09 - 23:46

Paskaitykik ten kaip tik apie peletsus rašo. Pabandyk išsiversti tekstą.
Parašyta 2015 Vas 13 - 20:52

Kažkaip nieko naujo niekur neradau apie tai.
Kad pasitikėti kas ką rašo tai faktas, kad nereikia,
Atsirinkti ne taip lengva aišku, turbūt čia didžiausias
Menas.
Aš dauk perskaitęs pasirinkau vodke, dėl pigumo,
Paprastumo ir kontrolės. Nenorėjau dar vieno
Reaktoriaus ir išlaidų elektrai. Be to priežiūra.
Ir taip yra kas veikti.
Kas permestu linka apie tuos peletsus ar naujausius
Reaktorius, būtų maladec, pastudijuociau.
Kažkaip neįtikėtina , kad niekas negirdo akvos
Vodiara....
Parašyta 2015 Vas 13 - 22:41

Aš dauk perskaitęs pasirinkau vodke, dėl pigumo,
Paprastumo ir kontrolės. Nenorėjau dar vieno
Reaktoriaus ir išlaidų elektrai. Be to priežiūra.
Ir taip yra kas veikti.
tame visas ir prikolas ,kad sistemoj su peletcais, jeigu juos gerai isstudijuosi bus galima atsisakyti daug daugiau irangos nei pastatyti viena reaktoriu
as asmeniskai tikiu ,kad ateity dauguma geru akvu bus tik ant peletsu ir ta as pasistengsiu per pora metu irodyti,nes greitu laiku paleisiu nediduka spsnika vien tik su peletsais,dabar galvoju kaip padaryti reaktoriu kuris dirbtu taip kaip as noriu
siaip minciu daug turiu visokiu nuo ko pradeti sita visa reikala igivendinti,tuo labiau atsirado ir galimybe miniuka namuose pasistatyti, didele akva beveik jau isardziau tai vietos atsirado miniukui
cia viena is akvu su peletsais rezultatai dziuginantys
siaip dabar retai i foruma uzsuku ,jei kada noresi galim susibegt pasisneketume
Šį pranešimą redagavo megis: 2015 Vas 13 - 22:52