Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Trąšų Gamyba

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 57

knocker

knocker

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 46
Aš stebiuosi tavo atkaklumu niekuo nesidomėti... Turbūt ir medžiotojas toks pat... Turbūt mėgstamiausia medžioklė yra šernų su varovais kai pats stovi linijoje ir tik lauki kuomet bus žvėris atvarytas... Sorry bet nesusilaikaiau aiškinu dar kartą:
Sakykim nori ištirpinti vandenyje KNO3 sakykim 20gr. Tirpinti litre vandens taigi. Toliau žinome kad K mūsų turimoje medžiagoje (KNO3) yra 39 proc bendros masės. Dabar paprasta matematika. Paskaičiuojame kiek ištirpiname kalio 20*0.39=7.8gr kalio. Arba kitaip tariant 7800mg. Ištirpins medžiagą litr vandens, kurio masė apytikriai yra 1kg, taigi arba kitaip tariant 1000.000 mg. Taigi mūsų tirpale kalio koncentracija bus apie 7800 mg/kg arba kitaip tariant 7800ppm. Taigi viename pilį litre tirpalo turėsime 7800/1000=7.8 ppm K.
Taigi ar nors kiek aiškiau.....

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
Mėgstu ir su varovais pamedžioti ir pats nueinu paubauti :-)
Ok, tai tam reikalui reikia įsigyti toki daikciuka http://m.skelbiu.lt/...s-20654318.html
Ir kokiom svarstyklem sveriat, ar būtinai jos turi sverti nuo 0,001g, ar užtenka ir nuo 0,01g . ?

knocker

knocker

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo --
TDS matuoklis gaminant trąšas nebūtinas, o svarstyklių užtenka ir 0,01g tikslumo, tikrai nereikia tikslesnių....

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
O, jei norėčiau tokias trašas pasigaminti, tarkim 1l, kiek kartu turėčiau padidinti šių medžiagų kiekį ?

Pridėtas failas(-ai)

Obuoliuactas

Obuoliuactas

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Bir-29
  • Amžius: 37

P.s. Ar tikrai smulkmė 236gr. druskų mišinio... Kažkaip nesinori viso chemijos penktos klasės kurso aiškinti forume kaip paskaičiuoti koncentraciją, kaip praskiesti tirpalą iki norimos koncentracijos ar kaip tirpinti medžiagas...

Knocker: Tikrai nežinau ar tai yra smulkmė ar ne smulkmė liečiant konkretų drusos mišinį. Kadangi yra susirašinėjma šia tema man labai sunku įvertinti tavo sarkazo lygį šiuo klausimu. Aš chemijoje esu  balta varna šiuo metu, tačiau tobulėju šia linkme. Jeigu tu paėmi

1l RO vandens;

- 95 g. KNO3

- 15 g. KH2PO4

ir tiesiog pasverdamas svarstyklėmis sumaišai šias chemines medžiagas ir duozuoji kas dien, aš grubiai to ir klausiu.  Ir ne kažko daugiau.

P.S. Man 5  ar  6 klases xemijos aiskinti nereikia, as tikrai tuoj viska pats issianalizuosiu ir nereikia labai stipriai riesti nosies...

Šį pranešimą redagavo Obuoliuactas: 2015 Bal 05 - 20:38

markox

markox

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Sau-14
  • Amžius: 45

Knocker: Tikrai nežinau ar tai yra smulkmė ar ne smulkmė liečiant konkretų drusos mišinį. Kadangi yra susirašinėjma šia tema man labai sunku įvertinti tavo sarkazo lygį šiuo klausimu. Aš chemijoje esu  balta varna šiuo metu, tačiau tobulėju šia linkme. Jeigu tu paėmi

1l RO vandens;

- 95 g. KNO3

- 15 g. KH2PO4

ir tiesiog pasverdamas svarstyklėmis sumaišai šias chemines medžiagas ir duozuoji kas dien, aš grubiai to ir klausiu.  Ir ne kažko daugiau.

P.S. Man 5  ar  6 klases xemijos aiskinti nereikia, as tikrai tuoj viska pats issianalizuosiu ir nereikia labai stipriai riesti nosies...

Tuos 110g sumaišai su 1 l RO ir viskaskas, gautą tirpalą dozuoji taip : 1ml tirpalo 20-25l akvariumo vandens .

Būk greitas klausytis, bet lėtas atsakyti. Žmogaus liežuvis- jo pražūtis.

Obuoliuactas

Obuoliuactas

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Bir-29

Ačiū Mariau, apie ta ir kalbu...

knocker

knocker

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo --

Obuoliuactas nereikia viską taip prisitaikyti sau, nes tai skirta ne tau ir tu rašai ir pasisakai šioje temoje ne vienas....

Taigi ir mano pastaba apie smulkmę buvo ne tau. Šiaip aš pats necituoju žinučių jei rašau atsakymą kuris iš karto bus už tos žinutės... 

Nesuprantu tavo nepasitenkinimo ar priekaištų...

Aš savo trąšų receptus pateikiau. dozavimą irgi berods parašiau. Jei turite kokių konkretesnių pageidavimų, visada prašo pagelbėsiu kuo galėsiu, bet tikrai nesiruošiu kiekvieną kartą aiškinti kaip paskaičiuoti elementariausius dalykus...

Visiems kitiems - neužsiimkite savadarbių trąšų gamyba jei neturite supratimo kas ir kaip. Kai kurios cheminės medžiagos gali būti kenksmingos jūsų sveikatai. Taigi Jei norite gamintis mikro trašas, pirmiau patys truputį pasidomėkite kokie chemikalai gali būti naudojami kaip sudėtinės dalys, kuo jie skiriasi. tai tikrai nėra jau toks paprastas dalykas ir dažniausiai neapsimokantis.

Gaminantis mikro trąšas nuo A- iki Z (nenaudojant jokių bazių tokių kaip sausos mikroelementinės trąšos sodininkystei/daržininkystei) gali būti labai brangu, nes kai kurios sudedamosios dalys yra sunkiai gaunamos, parduodamos tik dideliais kiekiais (0,5kg), labai brangios, o gaminant savo trąšas jums jų gali reikėti labai mažų kiekių sakykim ( 0,5 g ar mažiau). Taip pat reikia galvoti kaip užtikrinsite savo paruoštų trąšų stabilumą, bei apsagą nuo biopoveikio (pelėsis ir panašiai).... Žodžiu - ar tikrai tuo norite užsiimti.

Aš pateikiau vieną iš savo receptų ką aš naudoju iki šiol. Vienas iš mano komponentų baigiasi  (plantex CSM+B) vietoj jo jau suradau pakaitalą bet, kol nenaudoju tol info nesidalinsiu...

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29

Obuoliuactas nereikia viską taip prisitaikyti sau, nes tai skirta ne tau ir tu rašai ir pasisakai šioje temoje ne vienas....
Taigi ir mano pastaba apie smulkmę buvo ne tau. Šiaip aš pats necituoju žinučių jei rašau atsakymą kuris iš karto bus už tos žinutės...
Nesuprantu tavo nepasitenkinimo ar priekaištų...
Aš savo trąšų receptus pateikiau. dozavimą irgi berods parašiau. Jei turite kokių konkretesnių pageidavimų, visada prašo pagelbėsiu kuo galėsiu, bet tikrai nesiruošiu kiekvieną kartą aiškinti kaip paskaičiuoti elementariausius dalykus...

Visiems kitiems - neužsiimkite savadarbių trąšų gamyba jei neturite supratimo kas ir kaip. Kai kurios cheminės medžiagos gali būti kenksmingos jūsų sveikatai. Taigi Jei norite gamintis mikro trašas, pirmiau patys truputį pasidomėkite kokie chemikalai gali būti naudojami kaip sudėtinės dalys, kuo jie skiriasi. tai tikrai nėra jau toks paprastas dalykas ir dažniausiai neapsimokantis.
Gaminantis mikro trąšas nuo A- iki Z (nenaudojant jokių bazių tokių kaip sausos mikroelementinės trąšos sodininkystei/daržininkystei) gali būti labai brangu, nes kai kurios sudedamosios dalys yra sunkiai gaunamos, parduodamos tik dideliais kiekiais (0,5kg), labai brangios, o gaminant savo trąšas jums jų gali reikėti labai mažų kiekių sakykim ( 0,5 g ar mažiau). Taip pat reikia galvoti kaip užtikrinsite savo paruoštų trąšų stabilumą, bei apsagą nuo biopoveikio (pelėsis ir panašiai).... Žodžiu - ar tikrai tuo norite užsiimti.
Aš pateikiau vieną iš savo receptų ką aš naudoju iki šiol. Vienas iš mano komponentų baigiasi (plantex CSM+B) vietoj jo jau suradau pakaitalą bet, kol nenaudoju tol info nesidalinsiu...

Aš sutinku kad reikia nemažai žinių,trąšų gamybai, bet pradėti jas nuo pradžių studijuoti, tai jau...
O, kas liečia konkrečių receptu, tai jų nėra itin daug ir išsamių, o bartis nėra ko. Va jei pasireikštų toks asmuo Klaipėdoje, tai aš mielai susitikčiau pabendrauti prie alaus bokalo ir padiskutuoti apie chemiją.

Šį pranešimą redagavo asciavadas: 2015 Bal 07 - 10:05

Obuoliuactas

Obuoliuactas

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Bir-29

Knocker: atsiprašau, blogai supratau.

knocker

knocker

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo --

Nėra ko atsiprašinėti....

asciavadas -> Klaipėdoje tikrai yra augalininkų - ir ne blogų, tik kad gal jie turbūt nesilanko šiame forume. Beje o kaip jūs įsivaizduojate trąšų gamybą? Juk ten eina ne vienas chemikalas. Reikia truputį suprasti ar bent pasidomėti kad jie tarpusavyje "nesipjautų", kad nesigautų kokių nepageidaujamų reakcijų, dar be to kai kurios medžiagos yra pavojingos žmogaus sveikatai bei reiktų vengti jū dulkių ar galų patekimo į akis, kvėpavimo organus....

Juk jūs reikalų turėsit ne su paruoštu gatavu tirpalu, o ruošite tą tirpalą iš "koncentratų". 

Taigi je ijau norite pasidaryti kažkurių trąšų kopiją tam reikia ir darbo truputį įdėti, pasiieškoti sudedamųjų dalių, kokių galima gauti Lietuvoje ar EU, tuomet pagal turimas medžiagas jau galima burti ir receptuką. Tačiau tam kad pasirinkti tinkamas medžiagas tam reikia ir truputį pasidomėti kokios visgi chem. medžiagos naudojamos agrikultūroje kad pateikti augalams vienokį ar kitokį elementą. Va čia ir yra didžiausias darbas ir žinios - kuo gamintojai nelabai nori dalintis, o mėgėjai  (tame tarpe ir aš) dalinuosi tik tuo ką pats naudoju, bet tikrai turbūt niekam nesinori užsiimti "receptų" kūryba kitiems altruistiniais tikslais...

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
Trąšų gamybą, na ko gero, panašią kaip pyrago kepimui :-)
Šeip jai tūrį receptą, sekantis žingsnis būtų į sudedamąsias dalys, ar yra galimybę man jų gauti, ir gamintis tokias kuras nesudarytu didelių rūpesčiu ir gerai vešėtų augalai, o dėl pavojingumo tai man nesvetymas reikalas. Būvo laikai kai pats gamindavausi rimtą pirotechnika, bet ji skiriasi nuo trąšų gamybos.
Šeip pas mane nėra visiškai augalinis akvariumas, tad nesiveržių į kosmoso platybes. Norisi kad jie atsigautų, vešėtų ir būčiau patenkintas.

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04
  • Amžius: 39

Norisi kad jie atsigautų, vešėtų ir būčiau patenkintas.

va taip viskas ir prasideda. Bent jau man prasidėjo, o pabaigos ir nesimato :D

knocker

knocker

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo --

Asciavadas -> Jūsų poreikiams patenkinti visiškai užtenka ir gamyklinių trąšų. Augalų gerovė nelabai priklauso nuo to kokias trąšas naudojate, o kaip jas naudojate ir kaip sugebate suvaldyti savo akvariume vykstančius reiškinius. Žmonės dažniausiai griebiasi pokyčių ne nuo to galo...

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29

Pilnai sutinku, kad mane patenkintu ir gamyklines trasos, bet, jos per brangios ir ne visos veiksmingos.

Tarkim cia kur esu ikeles foto su trasu sudetimi, jos veikia gerai, matosi akyvaizdus pokyciai, bet uz 500ml moketi 12euru, cia jau  :ph34r: vidury dienos ...

Pradziai uzsisakiau keleta elementu, pabandysiu kazka issivirti. Geležies (II) sulfatas ; Kalio sulfatas ; Trilonas B 

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
Sveiki, noriu sugrįžti prie trąšų gamybos. Issiviriau geležies trąšų. Pastebėjau kad po keletos parų, ant dugno susidarė kristalu nuosėdos.Ar tai normalu, taip turi buti?
Laikymo sąlygos: tamsiai rudas plastikinis butelys, laikomas spintelėje.

Šį pranešimą redagavo asciavadas: 2015 Geg 20 - 14:03

arvydas.

arvydas.

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2014-Bal-01
  • Amžius: 63

MOLIO DURDULIKAI ir jokios kitos chemijos akve!! O ir gamyba paprasta bei nekenksminga:

1. Jamam molio is bet kokio griovio. (Idealiausia melynasis, bet musuose ne visur tokio yra). Praskalaujam.

2. Nusiurbtus akvo sudus ant radiatoriaus dziovinam iki galima bus paimt i rankas.

3. Maisom su moliu mazdaug 1X1, bet geriau, kad molio butu maziau. (Niu, kol limpa. Paprastas molis - tik "konteineris").

4. Sukam grankulkes (apie 8mm) dydzio durduliukus ir vel dziovinam.

5. Staigiai (nes greit tirpsta) kisam i grunta po saknimis. (Paskum filtras ir melanijos atliks visus kitus darbus).

6. Psio :) Laukiam rezultatu :)

---------------------------------------

Pastabos:

A. Viskas isdziusta gan greit tai per savaite pasigaminsit.

B. Sako panasiu durduliuku yra ir pardese, bet ten gali but brangokos ir xemizuotos.

C. I ta "kosele" dar galima det sutrupintos medzio anglies aba durpiu. Gal dar ko nors punancio). Sito nebandziau. Pats su dejes cigareciu pelenu. Nu ka as zinau... lygtais vienodai veike butu deta ar nifiga :D Sunku pasakyt kas geriau, bet siaip jau durduliukai tikrai veikia ir esu garantuotas, kad mano akve dominuoja vanduo, o ne kokie nors urano pindidai :)

Šį pranešimą redagavo knocker: 2015 Lap 27 - 11:41
pašalinta nepriimtina leksika

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04
  • Amžius: 39

Va čia tai receptas...

Plėtojant temą, gal kas ką nors panašaus esate gamminę? Būtų įdomu sužinoti.