Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Dėl Ppm Skaičiavimo

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 10

artiomusha

artiomusha

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2009-Kov-11
  • Amžius: 39

Sveiki, skaičiau skaičiau ir susimaišiau, gal galite padėti su tais ppm skaičiavimais :)

1. Trąšų sudėtis 1 ml:

Fe 1,64 mg

K 7,7 mg ir t.t.

2. Akvariumo talpa ~120 litrų (realiai (gruntas, filtrai..) mažiau).

Fe, jei suskaičiau teisingai, reikia palaikyti 0.2 ppm; K tarkim 15 ppm. Kiek mano turime trąšų reikia pilti?

Ačiū už atsakymą

e2110

e2110

Dažnas dalyvis

• VIP
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Rgs-15
  • Amžius: 41

Čia yra skaičiuoklė - http://calc.petalphile.com/

artiomusha

artiomusha

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2009-Kov-11

Hm, nelabai aš supratau kaip naudotis. Trąšų iš sąrašo nenaudoju, o pasirinkus DIY nerandu, tarkim atskirai K, ta pati Fe kelių rūšių :/

e2110

e2110

Dažnas dalyvis

• VIP
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Rgs-15

Jūs gi gryno kalio gabalais tai nenaudojat. Ten galima pasirinkti druską iš kurios gaminsit tirpalą, tada renkatės "what dose to reach a target" ir Jums suskaičiuos kiek druskos įdėti, kad gauti konkrečią atskiro elemento koncentraciją.

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

ten ir lietuvių kalba yra ;)

knocker

knocker

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 46

artiomusha viskas labai paprasta:

Jei žinote kad 1 ml jūsų naudojamo tirpalo yra atitinkamas kiekis medžiagos skaičiavimas labai paprastas:

akvariumo tūrį () padauginate iš norimos pasiekti koncentracijos ir padalinate iš tirpalo kurį norite naudoti koncentracijos bei gaunate kiek ml tirpalo jums reikės.

Taigi 120x15/7,7 gauname apie 234 ml K tirpalo. arba

120*0,2/1,64 gauname apie 14,6 ml Fe tirpalo..

O kiek kaip ir ko pilstyti tai jau kita kalba.

Kalė galimą ir visą savaitės dozę vienu kartu supilti, geležį galima būtų ir kas antrą dieną, bet tuomet tektų skaičiuoti dozės dydį: sakykim pilsit tris kartus per savaitę, reiškia savaitės dozę dalinsim iš 3 (14,6/3=4,9ml).

Geležies jūsų atveju gal ir nebus mažoka, bet nereiktų prisirišti prie 0,2 ppm koncentracijos kaip "konstantos"....

Labai intensyvaus augimo akvariumuose su labai daug šviesos ir 1 ppm per savaitę ne riba...

artiomusha

artiomusha

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2009-Kov-11

artiomusha viskas labai paprasta:

Jei žinote kad 1 ml jūsų naudojamo tirpalo yra atitinkamas kiekis medžiagos skaičiavimas labai paprastas:

akvariumo tūrį () padauginate iš norimos pasiekti koncentracijos ir padalinate iš tirpalo kurį norite naudoti koncentracijos bei gaunate kiek ml tirpalo jums reikės.

Taigi 120x15/7,7 gauname apie 234 ml K tirpalo. arba

120*0,2/1,64 gauname apie 14,6 ml Fe tirpalo..

O kiek kaip ir ko pilstyti tai jau kita kalba.

Kalė galimą ir visą savaitės dozę vienu kartu supilti, geležį galima būtų ir kas antrą dieną, bet tuomet tektų skaičiuoti dozės dydį: sakykim pilsit tris kartus per savaitę, reiškia savaitės dozę dalinsim iš 3 (14,6/3=4,9ml).

Geležies jūsų atveju gal ir nebus mažoka, bet nereiktų prisirišti prie 0,2 ppm koncentracijos kaip "konstantos"....

Labai intensyvaus augimo akvariumuose su labai daug šviesos ir 1 ppm per savaitę ne riba...

Ačiū už atsakymą. Bet iškilo kitas :)

Jei gerai supratau, mano trąšos nėra tinkamos? Nes K ir Fe nėra pilstomos atskirai, tai dalys iš kompleksinių trąšų. Vadinasi, jei įpilsiu reikiamą K kiekį (gautųsi praktiškai visas buteliukas per savaitę?!), geležies bus per daug ir atvirkščiai, jei pilsiu reikiamą Fe kiekį, trūks kalio? Ar mano kažkur rasta 10-30 ppm kalio norma yra neteisinga?

Beje, šiuo metu pradėjau pilti po 10 ml šių trąšų, nes anubiai ir kryptokorinos darosi šviesiai žalios spalvos, bandau suprasti ko trūksta (o kitame akvariume su mažai šviesos ir be tręšimo kriptos auga kelis kartus didesnės ir yra normalios žalios spalvos..)

Šį pranešimą redagavo artiomusha: 2014 Spa 14 - 11:51

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

Trąšos gal ir tinkamos, bet kitokiom sąlygom. Kad sukelt K aš irgi pilstelėjau ~130-150 ml K trąšų, nes pas mane NO ir PO4 kiekiai ir taip tinkami bei stabilūs. Taigi, kompleksinių makro man naudoti neverta. K reikia po to papildyti pakeičiamam vandens kiekiui ir viskas. Beje, gal į tas trąšas įeina ir kiti komponentai? Aš radau, kad K 10-50ppm. Be abejo turi būti aišku kaip su apšvietimu ir CO2.

Kas liečia Fe, tai būtent jas reiktų turėti kaip atskiras. Čia tik mano nuomonė, kurią susikūriau bandydamas ir neskaitęs jokių knygų. Taigi, gal tinka tik man. Fe būna ir mikro trąšų sudėtyje, bet mažai. Jei lapai, kurie yra šviesūs, yra nauji lapai, tai greičiausiai ir trūks geležies. Jei seni tada reikia žiūrėti čia

artiomusha

artiomusha

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2009-Kov-11

Trąšos gal ir tinkamos, bet kitokiom sąlygom. Kad sukelt K aš irgi pilstelėjau ~130-150 ml K trąšų, nes pas mane NO ir PO4 kiekiai ir taip tinkami bei stabilūs. Taigi, kompleksinių makro man naudoti neverta. K reikia po to papildyti pakeičiamam vandens kiekiui ir viskas. Beje, gal į tas trąšas įeina ir kiti komponentai? Aš radau, kad K 10-50ppm. Be abejo turi būti aišku kaip su apšvietimu ir CO2.

Kas liečia Fe, tai būtent jas reiktų turėti kaip atskiras. Čia tik mano nuomonė, kurią susikūriau bandydamas ir neskaitęs jokių knygų. Taigi, gal tinka tik man. Fe būna ir mikro trąšų sudėtyje, bet mažai. Jei lapai, kurie yra šviesūs, yra nauji lapai, tai greičiausiai ir trūks geležies. Jei seni tada reikia žiūrėti čia

Trąšos amanijos: http://images51.fotk...DSCF1607-vi.jpg

Papildomai kasdien įpilu skystos anglies apie 2 ml, CO2 leidžiamas, šviesa ~10h 3*30w. Šviesėja seni lapai, naujų augimas, toks jausmas, sustojęs. Pikčiausia, kad tie patys augalai mažame akvariume, kuriuo nesirūpinu, auga gerai :) 

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

Apšvietimas pas tave ganėtinai galingas (90W/~100L=0.9W/L), leidžiamas co2, tai ir augalai medžiagas naudoja daug greičiau. Štai kažko ir pritrūko. Pagal požymius, tai bus azotas. Bet čia teorija. Kitam akvariume gal šviesos mažiau, co2 nėra ir ten pakanka daug mažesnių kiekių.

e2110

e2110

Dažnas dalyvis

• VIP
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Rgs-15

Čia gera tema apie šviesą su PAR matavimais. Tikiuosi, padės nebegalvoti, jog skirtingų šviesos šaltinių 30W yra lygiai tas pats. http://www.plantedta...ad.php?t=105774