Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems gėlavandene bei jūrine akvariumininkyste. AQUARIUM.LT forumas sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie jūrinį akvariumą, ar Jūs turite jų kelis, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės i pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Dugno Nusiurbimas
Parašyta 2014 Rgp 22 - 13:05

Sveikas,
kaip suprasti?
dugnas nusiurbynejamas dazniausiai reikalui esant (kaip mano atveju, nuo vienos zuvies atsianda SH kruva vienoje vietoje) -seip dugno judinti aplamai nerekomenduojama, nes galima pakelti kripta, arba nusiurbti naudingus sistemai mikroorganizmus.
o vandens keitimas-reikalingas tam kad "atsviezinti" sistema, ir pipildyti ja naujais mikroelementais.
ty dvi visikai skirtingos funkcijos
Parašyta 2014 Rgp 22 - 14:17

dugnas nusiurbynejamas dazniausiai reikalui esant (kaip mano atveju, nuo vienos zuvies atsianda SH kruva vienoje vietoje)
per savo praktika, nei vienoj akvoj tiek namuose ,tiek pas klijentus dugno niekada nenusiurbinejau ,mano darbus galima nesunkiai paziureti mano temoje
Parašyta 2014 Rgp 22 - 21:53

Kodel Egi nesiurbi, tingi, neprieini, ar bijai disbalanco?
As po nusiurbimo matau pagerejima, ar bent jau man taip atrodo. Nusiurbti pasiekiu Apie 20% dugno. Smelis baltesnis nitratu lyg maziau, vanduo skaidresnis.
Vasilisa, o kam jus vandeni keiciat? As tai nesuprantu, maniau , kad nusiurbti ir keisti tai taspats?! Jus Tik neisizeiskit is kart as tai naujokas.
Parašyta 2014 Rgp 22 - 22:53

Kodel Egi nesiurbi, tingi, neprieini, ar bijai disbalanco?
siaip gruntas yra substratas gyventi micro organizmams,tai as ir leidziu jiems ten gyventi,kas liecia zuvis pas mane ju virs 30,buvvo laikas kai buvo apie 40,ne taip ir mazai mano didzio akvai
mano nuomone tokia ,gerai apgyventam grunte visas su.......s greit perdirbamas ten gyvenanciu organizmu i nekensminga substrata,o jei gruntas jau fonuoja, tai ar sifonisi ji ar ne vistiek fonuos(cia tik mano nuomone)
Šį pranešimą redagavo megis: 2014 Rgp 22 - 22:56
Parašyta 2014 Rgp 22 - 23:51

Dozuoju vodke ir naikinu nitratus, dugno pamaisymas man works.
Amerikonai daukas ivairiai daro,
Laiko balta smeli, kiti leidzia koralina, kitiem I akmeni susokA.
Butu gerai kas Dar ka daro suzinot, supratau , kad egidijus nesiurbt, NES paprasai be sansu prieit prie dugno ir nekliudyt bakteriju.
Vasilisa uz shdo siurbima jei viena zuvis ir jei didele kruva,
Ir tai neaisku ar Dar nesumaisiai su vandens keitimu kam?
Parašyta 2014 Rgp 23 - 08:32

Butu gerai kas Dar ka daro suzinot, supratau , kad egidijus nesiurbt
as nieko nedarau,paprasciausiai nesiurbiu grunto ir tiek,nera jis pas mane super baltas ,bet palyginus svarus,kartais paemes lopetele pastumdau ,kad apsiverstu virsutinis sluoksnis ir viskas
Parašyta 2014 Rgp 23 - 11:25

Kripto nei kvapo, esu prarades beveik visas zuvis uz kelias stukes. Tas cianas prasiurbus dugna nelenda kelias savaites, pagrinde del to ir siurbiau, nitratai sumazeja jau Iki 5-10mg, tikiuosi greitu laiku nusinulinti ir sumazinsiu vodke Iki palaikymo normos perpus.