Ta pačia tema toliau dėl dangčio. Nesuprantu kodėl jų tokios didelės kainos? Ta prasme pirkti ne lenkiškus plastikinius, o gamintus pas auksarankius. Mano akvos dangtis iš klijuotos faneros - 7 metai jokių problemų. Fanera atspari vandeniui, nei deformavosi, nei supuvo, lengva, patogu "patobulint" jei reikia. Klausimai:
1. Jei daryti pačiam, tai gal žinot vieta Vilniuje, kur pjausto fanerą, bet pjausto iš gabalų, pavadinkim taip. Nes kiek domėjausi visur imamas lapas ir jį supjausto, bet moki vis tiek už visą lapą, o likučius pasiimi. Man tų likučių kaip ir nereikia. Lakštai 1220x2500. Galima būtų paimti1200x40 akvariumo pagrindui, bei dangčiui 122x10 2 vnt ir 42x10 2 vnt.. Čia preliminariai, Autocadas arba liniuotė viską paskaičiuos
2. Dabar akvos apšvietimas 3*18=54W akva +/- 100L, tai gaunasi kažkas 0,5W/L + 3 reflektoriai. Jei būtų 240L, tai manau dėti min 4*39+reflektoriai arba 3*54+reflektoriai. Bet kaina ganėtinai skiriasi. Aišku, jei pamatuoti sąmatą viso projekto, tai gal ir ne milijonas, bet "cent plus cent becomes dollar". Elektroninių droselių kainos panašios, bet 54W nebūna, kad droselis palaikytų dvi lempas, taigi 3 droseliai. Be to, man atrodo, kad 39W lempų būna ir po 20 lt, ne akvariumams, o 54W 104,5 cm jau tik akvariuminės. Taigi, kiekvieną kartą keičiant lempas būtų +/- 220 litukų šiandieninėmis kainomis. Ką manot?
3. Gal yra alternatyvų fanerai? Kaina, ilgaamžiškumas, tvirtumas ir t.t.
4. Labai norėtųsi kad galima būtų stumdyti lempas. Kaip mačiau yra T5 hermetiniai lizdai su laidais, tai gal ir neblogas variantas. Ką manot?
Tikrai būčiau dėkingas už patarimus ir pasiūlymus.
Šį pranešimą redagavo Daynewss: 2014 Lie 13 - 09:46