As visai nedepresuoju, butu cia del ko.
Nebus te jokio 3t bliudo, cia siaip tema uzvest, pakalbet, pasimust zodziais kaip sakoma.
O jus visi patikejot.
Šį pranešimą redagavo rifass: 2014 Lie 10 - 22:45
Tobulas rifas reikalingas tik zooparke.,arba vietai (žmogui/įmonei) kuri uždirbs iš to- visa kita kaip ir beprasmiska-tai juk hobis. O tobula-galutini hobio rezultatą tureti yra utopija. Jei pasiekei tobulybe-keisk hobi. Todėl rifas su amzinu" cianu"-yra pats tas-uztat amžinai yra ka veikti
)))
Ot niti,tai taip ir neisidavei kur čia tą 3t bLiuda planuojat..
O aš tarp kitko pritariu irgi šitai nuomonei, aišku čia gal kiek perlenkta lazda su "amžinu cianu" bet jei jau nematai kaip galėtum pagerint savo akvariumą tai va tada jau gali eit į žvejybą. Aš visada pasisakiau ir pasisakysiu už tai, kad viską turi išbandyt savo kailiu ir suprast kas kaip veikia, o ne prašyt kad dėdė iš kontoros prižiūrėtų tavo akvariumą ir kad jis bus tobulas nuo pirmos dienos. Turiu akvariumą kuriame problemų yra dafigą bet man asmeniškai tai yra iššukis tas problemas išspręst ir man yra kur kas didesnis pasitenkinimas šiame hobije kai galiu išspręs vieną iš problemų pats sužinodamas kas ir prie ko ir suprasdamas kodėl ta problema buvo. Man tai ir yra kaifas šito viso hobio. niekada nesitikėjau turėt akvariumo kuris bus nuo pirmų mėnesių "tobulas". Jei po penkių metų turėsiu akvariumą kurį galėsiu parodyt viešai ir sakyt, kad va, prašau eikit ir žiūrėkit mano akvariumą kaip pavizdį tai man bus gerai. Man šitas hobis labiau yra kelionė, o ne galutinis tikslas. Aišku kiekvienam savo, bet būkim tolerantiški ir nesakykim, kad žmonės kalba nesamones jei jiems šitas hobis yra kiek kitoks nei jums.
normaliai darant ir domintis jūra, galima nuo pirmų metų turėti normalų rifą. Yra keletas būdų tą padaryti, pačiam eksperimentuoti ir "tobulėti" ir gal po 5 metų kažko pasiekti (gėluose ir po 20metų žinau kam tamsus miškas liko), arba galima skaityti, domėtis, bendrauti ir gražų turėti akvariumą nuo pradžių. Tiesiog tai ką darai ir kuo domiesi priklauso nuo informacijos šaltinio patikimumo ir savo asmeninių savybių, t.y. sugebėjimo priimti informaciją, ją įvertinti, ir gebėjimo pritaikyti konkrečiu atveju. Kiek atsimenu Tau Megis bandė pamokinti kaip turėti gražų rifą, bet pasirinkai didesnes nuolaidas ir geriau išmanančius žmones, už tai dabar tobulėji metais o ne dienom (pas tave jau seniai galėjo ir turėjo būti gražus rifas). Kad suprast kame problema buvo, reikia suprast, kad problema yra .
Sėkmės toliau eksperimentuojant.
normaliai darant ir domintis jūra, galima nuo pirmų metų turėti normalų rifą. Yra keletas būdų tą padaryti, pačiam eksperimentuoti ir "tobulėti" ir gal po 5 metų kažko pasiekti (gėluose ir po 20metų žinau kam tamsus miškas liko), arba galima skaityti, domėtis, bendrauti ir gražų turėti akvariumą nuo pradžių. Tiesiog tai ką darai ir kuo domiesi priklauso nuo informacijos šaltinio patikimumo ir savo asmeninių savybių, t.y. sugebėjimo priimti informaciją, ją įvertinti, ir gebėjimo pritaikyti konkrečiu atveju. Kiek atsimenu Tau Megis bandė pamokinti kaip turėti gražų rifą, bet pasirinkai didesnes nuolaidas ir geriau išmanančius žmones, už tai dabar tobulėji metais o ne dienom (pas tave jau seniai galėjo ir turėjo būti gražus rifas). Kad suprast kame problema buvo, reikia suprast, kad problema yra
.
Sėkmės toliau eksperimentuojant.
Epinis komentaras, teisiog epinis. Kažkaip iki šiol dar tikėjau šituo forumu, kad jis dar tikrai gali atsigaut, bet su tokiu požiūriu iš "valdžios" tai nefig. Neturiu daugiau ką pasakyt. Sėkėms.
Šį pranešimą redagavo exonn: 2014 Lie 10 - 23:34
Epinis komentaras, teisiog epinis. Neturiu daugiau ką pasakyt. Sėkėms.
Už teisybę visi pyksta.
O aš tarp kitko pritariu irgi šitai nuomonei, aišku čia gal kiek perlenkta lazda su "amžinu cianu" bet jei jau nematai kaip galėtum pagerint savo akvariumą tai va tada jau gali eit į žvejybą. Aš visada pasisakiau ir pasisakysiu už tai, kad viską turi išbandyt savo kailiu ir suprast kas kaip veikia, o ne prašyt kad dėdė iš kontoros prižiūrėtų tavo akvariumą ir kad jis bus tobulas nuo pirmos dienos. Turiu akvariumą kuriame problemų yra dafigą bet man asmeniškai tai yra iššukis tas problemas išspręst ir man yra kur kas didesnis pasitenkinimas šiame hobije kai galiu išspręs vieną iš problemų pats sužinodamas kas ir prie ko ir suprasdamas kodėl ta problema buvo. Man tai ir yra kaifas šito viso hobio. niekada nesitikėjau turėt akvariumo kuris bus nuo pirmų mėnesių "tobulas". Jei po penkių metų turėsiu akvariumą kurį galėsiu parodyt viešai ir sakyt, kad va, prašau eikit ir žiūrėkit mano akvariumą kaip pavizdį tai man bus gerai. Man šitas hobis labiau yra kelionė, o ne galutinis tikslas. Aišku kiekvienam savo, bet būkim tolerantiški ir nesakykim, kad žmonės kalba nesamones jei jiems šitas hobis yra kiek kitoks nei jums.
Sauliau,tu nepyk ,bet tu per daug maisai savokas ,pirmiausia pradek nuo to, kad hobistas ir zmogus mokantis pinigus tai yra du skirtingi dalykai,tas kuris praso akvariumo sukomplektavimo ,o ypac irengimo paslaugos niekada netaps tikru hobistu nes ,kad juo tapti vien tik noro dazniausiai neuztenka tam reikia tureti gera finansini saltini,as ir pats tik prijauciantis sitam hobiui ,bet tikrai ne tikras hobistas nors ir labai noreciau juo buti
kas liecia tavo issukius tai man skamba panasiai i vaziuoju su masina ratuose be oro nes nezinau kaip jo prisipusti,bet uztai turiu issuki
per savo praktika man asmeniskai dar neteko sutikti akvariumistu kurie norejo tokiu issukiu,beja jie kainuoja nemazus pinigus kurie paleidziami vejais vien del to,kad norisi issukiu ,bent sitam etape man asmeniskai tokiu issukiu visai nesinoretu,ju ir taip siamia hobije yra daug daugiau negu noretusi
Epinis komentaras, teisiog epinis. Kažkaip iki šiol dar tikėjau šituo forumu, kad jis dar tikrai gali atsigaut, bet su tokiu požiūriu iš "valdžios" tai nefig. Neturiu daugiau ką pasakyt. Sėkėms.
Sauliau o kas nepatinka sitam forume ...kad visi reze tiesa i akis....gal priprates esi veidmainystem....slykstu ziureti ir skaityti kai ideda balos foto ir visi sveikina ir reke susikabine rankutemes kaip grazu....tai kaip tas zmogus gali tobuleti jei jau ir taip grazu. kokia linkme jus stumet zmones kad balas daryti?????kokia is jusu patarimo nauda????....jei pas mane bala, as mielai isklausyciau kad daryciau isvadas ......
Man pasidare smalsu, o kas yra grazus rifas ? nuosirdziai smalsu, nes nesu macius daug akvu gyvai. Paveiksliuku aisku daug maciau.
mano akimis grazus rifas yra sveikas, spalvingas, gerai augantis, be zoliu ciano ir nepageidaujamu piktzoliu.
o visa kita yra laaaabai subjektyvu. KA visi menininkais apsireiske? cia kaip gelininkyste - kazkam patinka roziu ir tulpiu derinys. kazkam neuzmirstuoliu su kanais. Derinimo aspektas-cia irgi sakykime mada ir tendencijos. cia arba turi gislele, arba ne -tada kopijuoji nuo kitu deriniu, arba dziaugiesi tuo ka turi (ant SMC kaba/kabejo didziulis plakatas/sukis/sentencija "kiekvienas yra menininkas, bet ne kiekvienas apie tai zino"). KAzkaip tenka skaityti ir kitus pasaulio forumus -tai ten zmones kazkaip palaiko vieni kitus, dalinasi info, dziaugiasi vieni kitais, sveikina. o cia atsiprasant pagrinde b**** matavimas vyksta. C`mmon zmones, kas cia per pastovaus mokymo ir zeminimo trendas.
Mokekime pasidziaugti ir svetimais 3t litrais
Man pasidare smalsu, o kas yra grazus rifas ?
nuosirdziai smalsu, nes nesu macius daug akvu gyvai. Paveiksliuku aisku daug maciau.
mano akimis grazus rifas yra sveikas, spalvingas, gerai augantis, be zoliu ciano ir nepageidaujamu piktzoliu.
labai geras klausimas kvieciu atvaziuoti, mielai parodysiu, mano akimis, grazu rifa. apsilimui gali atsidaryt kad ir to pacio megio tema ir pasiziureti paveiksliukus.
b***iais niekas nebando matuotis, nes paprasciausiai nelabai yra su kuo. cia zmones turi gal biski kitoki grozio suvokima ir bando irodyti, koks is tikruju turetu atrodyti rifas. o kai ta kritika nepriimama, tada ir iskyla konfilktas.
as pats asmeniskai daugko ismokau is sio forumo ir, manau, daugelis is musu pradejo rinkti informacija lietuviu kalba butent cia. cia info kaip pasidaryti grazu jurini akvariuma nuo a iki z yra tikrai daug, reik tik moketi atsirinkti ir susisteminti ta informacija.
100% pritariu cipui. Taip ir yra, jai zmogus rodo jura, tai mes rekiam ojej kaip grazu, nors te iki juros dar dauk lauku aps...t reikia. Psio, jis jau supranta kad cia yra achriniet, turiu jura kokios niekas neturi ir nenori isklausyti kitu patarimu kur ir kaip ka reiketu patobulinti ar pakeisti kad jura atrodytu kaip jura, o ne bala su gyvunu kankinimu.
o kada jis buvo neatsigaves?
is tikro dabar tik isgirdau, kad turi kazkokiu tai problemu su akvariumu. gal ne ten ieskai atsakymu i savo problemas? mielai as tau padeciau tas problemas isspresti (lygiai taip pat, kaip padejom isirengti perspektyvu akvariuma), jeigu butu tam noras. kur mane rasti, puikiai zinai. ir nuosirdziai tau linkiu sekmes susitvarkyti problemas ir pagaliau uzsiaugint grazu rifa.
MAtau is Kauno, KAune nebusiu manau dar ilga laika (auginu mazylius)-be rimto reikalo ilgesniu distanciju nevaziuojam. nebent poto su vaikais i Zooparka. ))) prie to pacio ir i tavo akvaparka uzsuksime
))))
Beje kitas kl, ar gali mazas akvariumas buti " graziu". smalsu nuo kiek litru galima padaryti grazu akva. (kuk suprantama, kad i maza/arba zema akva) ivairiausiu "kaulu" neikisi.
Kaip suprasti projektuoja? ta prasme stikla gamina? ar viska(aparatura) komplektuoja iskaitant ir koralu pristatyma? nelabai supratau
akvariumo projektas tai tas pats ,kaip ir namo projektas viskas ant poperiaus paskaiciuota ir subrazyta(akvariumas ,sampas, parinkta aparatura,vamzdynai ,ju diametrai ,apsvietimas ir viskas ko reikia konkreciam atvejui) ,gerai suprojektuotam akvariumui niekada nereikes nieko keisti,nebent patiuninguoti,i akvariumo irengima ieina viso projekto ispyldimas ,o klijentui pageidaujant ir pacio akvariumo dizainas su koralu,bestuburiu ir zuvu parinkimu,yra dar etapas jei klijentas pageidauja tai ir akvariumo prieziura