Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Ph 7.0 Buferis / Stabilizatorius

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 16

UnderWater

UnderWater

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2014-Geg-07
  • Amžius: 32

Sveiki.

Noriu apdiskutuoti apie priemonę, vadinamą PH buferiu / stabilizatioriumi 7.0 . Tai preparatas kuri sudaro keturių rūšių druskos.

Instrukcijose nurodoma jog norint numušti ir palaikyti numušus PH reikia jo pildį į vandenį išmaišius ir ištirpinus kitame inde.

Naudoju jį po truputį mažiau nei rekomenduojamos normos ir bėda ta kad nelabai jis man numuša tą PH lygį, nuo 7,8.

Gal turite patirties, naudojimo patarimų ar kitos naudingos informacijos apie šio preparato naudojimą.

MicrobeLift%20pH%207.0%20Buffer%20Stabil

e2110

e2110

Dažnas dalyvis

• VIP
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Rgs-15
  • Amžius: 41

Sveiki,

Mano kukliomis žiniomis šios druskos skirtos pakelt pH iki 7.0 lygio didinant vandens buferį. Norint buferį mažintį, o kartu ir pH reikia druskas (karbonatus) iš vandens šalinti, kad ir osmozės filtrų (ar skiedžiant) pagalba. 

UnderWater

UnderWater

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2014-Geg-07

Aprašas gamintojo:

"To lower pH and hold at 7.0: Add one scoopful of buffer per 10 gallons. " (kad sumažinti PH ir jį palaikyti pilkite 1 kaušelį 10 galonų vandens)

Taip pat ant pakuotes rašo, kad norint pakelti žemesnį nei 7,0 PH reikai pirmaiu kito preparato dėti kol pakelsi iki 7,0 ir tada su šiuo stabilizuoti.

Sudėtyje yra: 

Keturiu natrio ir kalio druskos (Contains a proprietary blend of four sodium and potassium salts)

e2110

e2110

Dažnas dalyvis

• VIP
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Rgs-15

Pagūglinau kas čia per produktai ir kaip veikia. Jie mažina buferį, tačiau norint numušti pH akvariume turi būti H+ jonų (rūgščių) šaltinis - bioapkrova, CO2 padavimas. Jei bioapkrova nedidelė ar nepaduodamas CO2, pH gali kristi labai nežymiai. 

UnderWater

UnderWater

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2014-Geg-07

o sakykite tuomet ar mano 30 litrų akvariumo su daugokai augaliukų ir gupijomis. galingu isoriniu filtru su uzpildu ten keramikiniu, sildytuvo ir viskuo kuo reikai CO2 padavimas nenuzudytu? ir jei ne, tai tuo met gal reikia man apsidaryti tavadinama broga si mieliu buteliuose ir per difuzoriu leist? tik idomu kiek leist tu vadinamu burbuliuku per minute.

e2110

e2110

Dažnas dalyvis

• VIP
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Rgs-15

Svarbiausia yra sau atsakyti į klausimą kam Jūs tą pH norite žeminti. Dauguma Lietuvoje parduodamų augalų ir žuvų gali puikiai gyventi ir niekaip neapdirbtame vandentiekio vandenyje.

Stabilus CO2 padavimas nenužudytų. Kiek burbuliukų leisti niekas nepasakys, nes burbulas burbului nelygu. Svarbiausia neskubėti ir CO2 kiekį didinti palaipsniui (kelių dienų bėgyje), kai žuvų judėjimas sulėtės, pradės tankiai kvėpuoti, tada padavimą sumažinti ir bus aišku kiek tų burbulų reikia. Tačiau svarbu nepamiršti, kad "brogė" bus gyvas organizmas ir CO2 lygiai stipriai svyruos.

UnderWater

UnderWater

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2014-Geg-07

Tada dar vieną klausimą užduosiu, gal nusipirkti kažkokį CO 2 generatorių kuriame padavimas būtų tolygesnis, mačiau balionų, mažų balionėlių. Reikėtų optimalaus varianto, kad kaina nebūtų didelė perdaug, iki 150 lt galiu sau leisti.Gal žinote Jūs kokį tai padorų variantą nerauginant to raugo? :)

e2110

e2110

Dažnas dalyvis

• VIP
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Rgs-15

Siūlau dar syk pagalvot, ar toks daiktas Jums reikalingas. Balionas su reduktorium ir adatiniu reguliatoriumi nebus pigu. 

UnderWater

UnderWater

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2014-Geg-07
Galvoju. Didziausias noras yra tureti grazius ir veslius augalus. Ir taip uzsidegiau kad porkineju va buferius ir kita mesla. Na galbut surizikuociau suinvestuoti. Visvien ateity. Kai susidorot pavyks puikiai su trisdesimtiniu akvariumu pirksiu dideli :). Tai vadinasi reikia baliono kpkia 350g co2 adatinio voztuvo su slegio ekranu. Slangeliu. Burbuliuku skaiciuoklio ir difuzoriaus taip? Hmmm. Kiek tai kainuotu? Imanoma nuspet?

UnderWater

UnderWater

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2014-Geg-07

.

Šį pranešimą redagavo UnderWater: 2014 Geg 08 - 23:27

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04
  • Amžius: 39

Aš pasidariau brogos aparatą ir, mano manymu, jis puikiai veikia. Svyravimus parodys permanent testas, priklijuotas prie stiklo. O gal išvengt svyravimų galima padaryti taip, kaip vienam forume žmogus pataria daryti. Pvz. statyti ne vieną, o du brogos reaktorių ir jų turinį keisti kas dvi savaites kas antram brogos rezervuare, pakaitom. Tik reikia imti mažesnės talpos du, nei vieną didelį. Mažesnio skersinio pjūvio. Pvz. ne 1x2L coca colos, o 2x1L coca colos butelius ir svyravimai sumažinami iki tokio lygio, kad dumbliai nesubujos.

UnderWater

UnderWater

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2014-Geg-07

O gal gali brogos recepta parasyti?

vanduo mieles ir soda? bet kokie santykiai?

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04
  • Amžius: 39

Aš į 2L kolos bonkę supyliau 3/ šilto vandens is supyliau 200g cukraus. Iškračiau gerai, kad ištirptų cukrus. Tada supyliau gerą šaukštą miltų, su geru kaupu, pusę arbatinio šaukšto sodos ir ~1/4-1/3 arbatinio šaukštelio mielių. Po poros valandų jau pradėjo burbuliuoti. Mano akva ~110L. 

UnderWater

UnderWater

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2014-Geg-07

Sakykit, kai leidziu CO 2 i akvariuma, ar turi buti isjungta vandens aeracija? beto mano filtras yra kaskadinis/isorinis pakabintas ant akvo sieneles ir filtruoja vandeny ji isleisdamas atgal i akva kriokliu. Tai man viska reikia isjungti kai maitinu co2? negaliu isjungti filtro, bet aeratoriu tureciau isjungti?

markox

markox

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Sau-14
  • Amžius: 45

Gal grubus atsakymas, bet tu pradedi ne nuo to galo .Jokių stabilizatoriu tau nereikia ir CO2 tau dar truputi per anksti , klausk ir daug skaityk , pradžioje reikia low tech'e išmokti gražius augalus išauginti.Pradėsi leisti CO2 pasipils dar didesnės bėdos nei noras mažinti pH. :) Beje gupijos nemėgsta-netoleruoja žemo pH.

Būk greitas klausytis, bet lėtas atsakyti. Žmogaus liežuvis- jo pražūtis.

markox

markox

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Sau-14
  • Amžius: 45

Sakykit, kai leidziu CO 2 i akvariuma, ar turi buti isjungta vandens aeracija? beto mano filtras yra kaskadinis/isorinis pakabintas ant akvo sieneles ir filtruoja vandeny ji isleisdamas atgal i akva kriokliu. Tai man viska reikia isjungti kai maitinu co2? negaliu isjungti filtro, bet aeratoriu tureciau isjungti?

Filtro atjunginėti leidžiant CO2 nereikia ir negalima, nes gali nukentėti- užtrokšti  fauna.

Būk greitas klausytis, bet lėtas atsakyti. Žmogaus liežuvis- jo pražūtis.

UnderWater

UnderWater

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2014-Geg-07
http://www.tetra.net...tetra-co2-depot
Stai sita co2 sistema nupirkau. Susimontavau ir si ryt paleidau pirma uzpildyma difuzoriaus.
Idomu kas ivyks. Gali pasidziaugti tik tuo kad akvariumas papilnejo 15 mazulyciu gupiuku.