Nematau jokio y
Galima sodinti, galima ir ne
jei pučiamas CO2, reikia akvariumą tręšti tiek mikro, tiek makro trąšom. Molio rutuliukai gerai, bet jų nepakaks. Kiek diskutuota su žmonem auginančiais akva augalus, visų pastebėjimais, valisnerijos prie papildomai paduodamo co2 labai blogai auga. Matyt augalui nepatinka žemesnis vandens ph. Tai arba co2 atjungti, arba augaliukus pakeisti, arba bandyt eksperimentuot, gal pavyks.
Man atrodo aš suzinojau kas yra mano valisenerijai, pasirodo jei per didele vandens temperatūra.
Manau susigalvojai pačią netinkamiausią priežastį, dėl ko neauga augalai. Reikėtų pradžioje pradėti nuo vandens cheminės sudėties. Kiek man yra tekę su diskais auginti augalus, man 99proc. mano auginamų augalų augo puikiai, išskyrus samanas, kurios virš 30C tikrai sustoja ir nebeauga. Beje, tavo auginami visi augalai puikiai augs ir be papildomo CO2 padavimo ir, neišimtis, valisnerija. Tavo atveju aš jį atjungčiau, nes manau gan greitai klausi ką daryti su dumbliais.
Na, sia versija man pateike specas, vienoje akvariumu parduotuveje.O, as su ja dalinai sutikau todel kad ta beda prasidejo kaip pakilo oro temperatura, o mano pelkeje ji laikosi +28-29c
O, kas liecia dumbliu tai jau klausiau, prisiskaiciau, eksperimentavau ir niekas pokolkas nepadeda, gal tik yra apstoje plisti, tai BARZDA.
Todel ir staciau CO2 , man visa si sistema nelabai daug atsistojo, todel ir nusprendziau surizikuoti.
Tik as jos dar nelabai ikandu, nezinau koks co2 kiekis, kazkodel neveikia co2 reogentas.Gal pasenes ar???
Nusipirk kitą reagentą. Jei šitas lėvas, tai tokia iš jo ir nauda. O jei ir kitas blogai rodys, tai tada ieškok kitur.Pas mane JBL Permanent co2 plus ph - rodo kaip laikrodis. Kitam akvai pirksiu stiklinį ir lyginsiu ar tas teisingai rodys.
Pas mane +23-24, dabar kiek aukščiau dėl oro temperatūros, ir su valisnerijom panašiai - kur daug šviesos auga 1-1,5 cm pločio lapai, kur mačiau ar velnias žino kas, kaip pas patį. Taig dėl temp manau, kad nelabai. Juolab, kad valisnerijų temperatūrų intervalas 22-28 laipsniai. Ir tai teoriškai, praktiškai gali būti dar platesnis.
Šį pranešimą redagavo Daynewss: 2014 Lie 25 - 13:14
Nusipirk kitą reagentą. Jei šitas lėvas, tai tokia iš jo ir nauda. O jei ir kitas blogai rodys, tai tada ieškok kitur.Pas mane JBL Permanent co2 plus ph - rodo kaip laikrodis. Kitam akvai pirksiu stiklinį ir lyginsiu ar tas teisingai rodys.
Pas mane +23-24, dabar kiek aukščiau dėl oro temperatūros, ir su valisnerijom panašiai - kur daug šviesos auga 1-1,5 cm pločio lapai, kur mačiau ar velnias žino kas, kaip pas patį. Taig dėl temp manau, kad nelabai. Juolab, kad valisnerijų temperatūrų intervalas 22-28 laipsniai. Ir tai teoriškai, praktiškai gali būti dar platesnis.
Iki tu karsciu buvo veslios ir pletesi greit, net kas 2-3sav. retinau nes ilgis siekdavo iki 80cm , o plotis gal ir buvo 1cm, nebuvau atkreipes demesio.
pasidariau vandens testuka:
Fe- 0 reiketu ipilti gelezies augalams, Pries men. piliau,nezinau ar tai sutapimas bet iskarto krito viena zuvele.
NO2 – 0,05,
NO3 – 10 reiketu panaudoti geruju bakteriju, Bakteriju jau ipyliau.
Ph – 7,4 augalams geriau yra 6,8-7,0 (turime jbl ph minus). Gal nuskambes keistai bet su kiekvienu vandens keitimu juk nepapilstysiu to PH minus. Gal turit kokiu pasiulymu?
Nh3 – 0 gerai,
kh – 9 vandens kietumas augalams turetu buti 7 (mazinamas su durpemis i filtra),
PO4 – 0,02 gerai.
Šį pranešimą redagavo asciavadas: 2014 Lie 25 - 14:18
Pasiūlymas mažiau blaškytis, ekspermentuoti. Pilam kompleksines trąšas pagal akvariumo tūrį, keičiam vieną kartą savaitėje 30proc. vandenį
Valisnerijos mėgsta "riebesnį" ne pirmos jaunystės gruntą.
O svabiausia skaitom kas yra makro ir mikro trąšos. Kas tai per elementai, kam jie reikalingi ir kokiomis koncentracijomis.
NO2 turi būti 0.
Į visus Kh ir Ph nekreipiam dėmesio. Akvariumas yra gamta, žmonės kurie yra rimčiau įgūdę akvariumininkystėje žino priklausomybes(daugiau mažiau pagal įgūdima), jomis remiasi, daug maž nuspėja kas bus greitoj ateitį jei darys vienaip ar kitaip. Jaučia augalų nuotaikas. Mąsto kompleksiškai. Čia jei bus keičiamas 1 ar 2 dedamieji, kai ttarkim jų yra koks 70, tai nauda maža.
Sėkmės