Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Jūrinių akvariumų forumas!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems gėlavandene bei jūrine akvariumininkyste. AQUARIUM.LT forumas sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie jūrinį akvariumą, ar Jūs turite jų kelis, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės i pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Lino Rifas

- - - - -

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 70

Linas

Linas

Dažnas dalyvis

• Moderatorius
  • 1.148 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Sau-02
  • Amžius: 47

2013 metų spalio mėnesį, po 10 metų gėlavandenio akvariumo, nusprendžiau namuose pasileisti jūrinį akvariumą. Kažkokį supratimą kaip jūrinis akvariumas veikia turėjau, bet kaip išsirinkti tinkamą įrangą, skimerį, grįžtamą pompą, srovines pompas, apšvietimą, druską, akmenis ir t.t. neturėjau supratimo, nes internetas pilnas visko, o gyvai su kuo pasišnekėt neturėjau, nes nepažinojau nei vieno „jūrininko“.  Kaip tik, man išpardavinėjant turimus akvariumo gyventojus, papuolė vienas žmogus, turintis didelį jūrinį akvariumą. Pamačius gyvai, supratau, kad 100 proc. tokio noriu. Kaip tik pastarasis man pasiūlė gerą skimerį už normalią kainą. Bet kaip aš nustebau pasidomėjęs, kad jis skirtas tik 400-600 ltr akvariumams, nors manasis yra 1200ltr. Tuomet nusprendžiau dar šiame forume paieškoti informacijos, pakalbinti esamus jūrininkus. Atsiliepę kauniečiai forumiečiai linugz, cipas ir megis, man aprodė savo turimus akvariumus, paaiškino savo veikiančias sistemas, jų trūkumus ir pranašumus. Po apsilankymo pas juos, man jų kompetencija abejoti jokių abejonių neliko. Dėka jų, buvo suprojektuota mano akvariumo sistema ir pradėti darbai.Priedas  2013-11-29 21.31.26.jpg   47,37KB   4 Parsiųsta kartų

Pirma padaryta šachta, išgręžtas akvariumo dugnas. Pats buvęs akvariumas 2750x750, jo kairioje pusėje buvo padaryta šachta, ko pasekoje akvariumas buvo specialiai pamažintas iki 2300x750. Suklijuotas sumpas 1900x600.Priedas  2013-12-04 10.32.04.jpg   56,6KB   1 Parsiųsta kartųPriedas  2013-12-04 16.31.36.jpg   63,55KB   2 Parsiųsta kartų

Išvedžiotas vamzdynas.Priedas  2013-12-04 16.28.00.jpg   43,81KB   3 Parsiųsta kartų

Amerikoj nupirkti 4 LED šviestuvai Reefbreeders Photon 48, nupirktos dvi Jebao WP60 srovės, Bubble magus fosfatų reaktorius. Ebay nupirkta naudota10t Red Dragon grįžtama pompa ir monstriškas naudotas skimeris Royal Exclusive 400, kuris netilpo po mano spintele, todėl nenorint jo pjaustyti, buvo išmainytas į Royal Exclusiv Bubble King DeLuxe 250, pasiliekant Bubble King 2000 pompa.

Belaukiant šviestuvų, padedant megiui, buvo nupirkta 3 dėžės gyvo akmens nuo ratų, kurie buvo paleisti atskiroj sistemoj „prasigydymui“. Tai, po kažkur 1,5 mėn., man leido paleisti akvariumą be didelių dumblių šuolių, buvo užėjęs tik lengvas diatomas, be jokių žolynų, ir „pievynų“.

Linas

Linas

Dažnas dalyvis

• Moderatorius
  • 1.148 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Sau-02

Priedas  2013-12-15 15.04.35.jpg   30,67KB   1 Parsiųsta kartų

Ką tik užpilta Reef Crystals druska, kurią man rekomendavo, kaip druską, su kuria yra pasiekti vieni geriausių rezultatų pasaulyje auginant SPS ir LPS koralus.

Po kelių mėnesių plaukiojimo jūra, pagaliau atėjo mano ilgai laukti šviestuvai.

Priedas  2014-01-05 17.18.40.jpg   57,65KB   0 Parsiųsta kartųPriedas  2014-01-05 17.20.08.jpg   57,12KB   0 Parsiųsta kartų

Pasidarytas savadarbis Ca reaktorius, kurį pasirinkau vietoj balingo metodo.

Paleidus akvariumą buvo sustatytas rifas, iš megio ir linugz nupirkti koralai, kurių pavadinimų dar iki šiol pilnai neatsimenu:)

Akavriumą nusprendžiau turėti SPS ir LPS dominuojantį.

Priedas  2014-01-28 20.10.26-1.jpg   60,1KB   1 Parsiųsta kartų

Dabartinis akvariumo vaizdas:

Priedas  akva_1.jpg   86,1KB   3 Parsiųsta kartų

Šiuo metu nupirkta dar dėžė akmenų nuo ratų, iš jų bus statomas dar vienas rifas dešinėje.

JUREIVIS

JUREIVIS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 211 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Grd-16
  • Amžius: 43

Monstras... Gal galima butu detaliau apie rifo sukonstravima? ziuriu daug "kabanciu" GA prikonstruota - kaip juos tvirtinai? Beje labai simpatiskai sukonstruota!

Linas

Linas

Dažnas dalyvis

• Moderatorius
  • 1.148 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Sau-02

Čia mūsų jūrininkų guru megis procese sudalyvavo, už tai ir rezultatas toks. Foto iš rifo statybos.

Pridėtas failas(-ai)

linugz

linugz

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 397 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-29
  • Amžius: 39

akvariumo savininkas nusipelno nobelio premijos del kantrybes, neskubejimo ir isklausymo iki galo. siame projekte buvo isvengta daug klaidu, kurias as pats esu padares su savo akvariumu ir kurios pastoviai atsiliepia po siai dienai. is karto sutaupyta kruva pinigu, nes buvo pasirinkta is karto teisinga iranga, kuri turetu but pakankama SPS'u laikymui. metu metais atidirbtas megio naujausias sachtos ir sumpo projektas. is karto startuota su kalcio reaktorium, del ko buvo irgi ilgai irodineta, kad siuo budu bus pasiektas geresnis rezultatas (asmenine patirtis).

siai dienai sis projektas jurines akvariumystes sedevras :) ant kiek jis is tikro sedevras tai parodys po metu kitu suauges rifas.

Beje labai simpatiskai sukonstruota!

"simpatiskai" - cia per kukliai pasakyta :) rifa state dvi dienas ir dar vistiek truksta trecio rifo desinej. gyvai visa tai atrodo daug ispudingiau.

Prudas

Prudas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 817 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Rgs-14
  • Amžius: 55

Norėjau klausti, bet apsigalvojau :)

Šį pranešimą redagavo Prudas: 2014 Kov 05 - 21:27

Linas

Linas

Dažnas dalyvis

• Moderatorius
  • 1.148 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Sau-02

Nežinau, kol kas nieko blogo neatsitiko ir, manau neatsitiks. Beje akmenys buvo tikrai labai švieži, be jokio kvapelio, pilni gyvybės, tas manau irgi nepamaišė.

Prudas

Prudas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 817 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Rgs-14

Kadangi nespėjau atšaukti klausimo, o jau gavau atsakymą, tai teks paaiškinti;) Klausimas buvo: ar ne klaida į jau suformuotą rifą su koralais dėti akmenis nuo ratų? Turėjau galvoje nepageidaujamą gyvastį.

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04

Kadangi nespėjau atšaukti klausimo, o jau gavau atsakymą, tai teks paaiškinti;) Klausimas buvo: ar ne klaida į jau suformuotą rifą su koralais dėti akmenis nuo ratų? Turėjau galvoje nepageidaujamą gyvastį.

klausimas ne man ,bet pabandysiu i klausima atsakyt klausimu,o kur ta gyvybe dings is akmenu ne nuo ratu???

Linas

Linas

Dažnas dalyvis

• Moderatorius
  • 1.148 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Sau-02

akmenys kol kas guli sumpe, as beveik garantuotas, kad mantis tikrai kazkur sedi, nes girdisi, kaip kala ir krabuku prilukštenta. Gal kokių pasiųlymų, kaip jį išgaudyti/iškrapštyti?

linugz

linugz

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 397 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-29

spastais. pvz: http://www.aqua-medi...t&id=130&cid=39

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04

pries dedamas i akva apziuresi gerai,bet nereiskia kad rasi,mes su Vytu pas ji pagavom atsitiktinai 0,5cm manti,toki rast akmenyse nerialu

Linas

Linas

Dažnas dalyvis

• Moderatorius
  • 1.148 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Sau-02

Gavau savaitei pasinaudoti ozonatorium. Pastarojo galingumas 350mg/h, tai ant savo akvariumo naudoju du kartus per diena po 25min., kas gaunasi apie 150mg/h mano apie1500ltr sistemai. Rekomenduojama norma 5-15mg/h - 100ltr vandens. Kol kas vandens skaidrumas akivaizdžiai pagerėjęs, skimeris priskimina irgi daugiau. Kažkaip kol kas esu patenkintas, planuoju pirkti savo ir naudoti pastoviai, kaip rašiau auksčiau.

Kas turit kokių minčių, verta/neverta, gal kas susidūrę su neigiamom pasekmėm?

linugz

linugz

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 397 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-29

kazkokiom aukstom materijom cia sneki... :blink:

ka tas ozonas is viso gero akvai duoda?

Andrius1111

Andrius1111

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 568 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2008-Grd-01

Ozonas oksiduoja organiką daug geriau nei deguonis, esantis ore :)

Kiek žinau, naudojamas apkrautose akvose su ribotomis skimerio galimybėmis (jei jis per silpnas ar netelpa normalus).

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04

siaip ozonas jungiasi i skimeri ir kuo jis galingesnis tuo geriau ji istirpdo(isskaido) arba darosi spec.reaktorius ozonui tirpdyti(skaidyti),su silpnu skimeriu arba be ozon reaktoriaus ozonatoriu as asmeniskai nepatarciau naudoti

Linas

Linas

Dažnas dalyvis

• Moderatorius
  • 1.148 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Sau-02

Kovo 11-osios proga, akvoj pastatėm trečią koloną.

Pridėtas failas(-ai)

• Priedas  akva3.jpg   60,14KB   1 Parsiųsta kartų

rimga321

rimga321

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 686 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Kov-07
  • Amžius: 27

Zanclus Canescens nuostabi zuvis :)
Tikrai matosi, ka viskas buvo labai gerai suplanuota, nerealus akvariumas auga, sekmes jum su juo ;)

nitis

nitis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 1.148 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Bir-20
  • Amžius: 14

Kovo 11-osios proga, akvoj pastatėm trečią koloną.

M m m m m koks grazus  Zanclusas  m m m m - smagu kai turi normalaus turio akvuka  :rolleyes:

raimis4

raimis4

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 406 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Sau-12
  • Amžius: 42

Superine akva :) Kaip Jebao wp60 dirba ar turi kokiu nusiskundinu? turiu galimybe iskeisti wave boxsa y jebao  tik nezinau ar verta ka patartum?

Šį pranešimą redagavo raimis4: 2014 Bal 03 - 03:58