Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Uv Filtrai (Sterilizatoriai)

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 37

rutka

rutka

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2011-Lie-04
  • Amžius: 54

Sveiki visi ,gal kas galit papasakot apie sita filtra? ar jis tikrai taip naudingas kaip apie ji raso.

http://www.nesefauna.lt/zuvims/filtrai/uvc_filtrai/jbl_aquacristal_ii_9w

Geriau vieną kartą pamatyti negu šimtą kartų išgirsti, nes šimtą kartų išgirdus galima ir iš proto išsikraustyti.

Lora

Lora

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 49

naudingas kam?

jei tiesiog norisi kažkaip labiau pasirūpinti savo akvariumu  - tai UV filtras  tikrai neturėtų būti pirkinių sąrašo viršuje

Tokia mano nuomonė, ir aš jai pritariu. / public.fotki.Lora

Nuotrauka

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04
  • Amžius: 39

Aš manau, kad šitas daiktas kaip skaidraus vandens garantas yra tikrai neblogas variantas, BET jis nėra vandens žydėjimo sprendimo būdas, tik priedas. Jei vanduo žydi esmė kitur. O dar ir ebay galima trigubai pigiau nusipirkti.

Andrius30

Andrius30

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2013-Vas-18
  • Amžius: 48
tikrai geras daiktas. Uzmusa visu dumbliu sporas ! Pats kazkada naudojau su diskusais butent sita, tai per du metus net stiklu nevaliau !

aktinija

aktinija

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Vas-14
  • Amžius: 51

noreciau pas Daynewss paklaust,kodel taip isitikines del to "skaidraus vandens garanto" UV svitinimo pagalba?Domina ne teorinis,reklaminis, o tikrai praktiskai matomas ir esamas rezultatas.

Andrius30

Andrius30

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2013-Vas-18
nebent prisiks...t i akva , tada gal ir suzides. O saip , tai tikrai garantas.

aktinija

aktinija

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Vas-14
  • Amžius: 51

as kolkas liksiu prie tos nuomones,kad jeigu akvariumo prieziuroj bus laikomasi pagrindiniu prieziuros reikalavimu-sios UV lempos nereikes.

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

Mano akvariume taip pat tos lempos nereikia, nes viskas yra nusistovėję ir gerai. Bet kai pradėjau žaist su chemija ir apšvietimu, tai būdavo dumblių šoktelėjimai. Pavyzdžiui, nupirkau naujas lempas ir reflektorius uždėjau, ko anksčiau nebuvo, kitą dieną jau lengvai drumstas vanduo patapo. Su UV sterilizatoriumi to TIKRAI nebūtų atsitikę. Be abejo, kai parametrai geri, tai to nereikia ir kaip minėjau jis nepanaikina priežasčių.

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
  • Amžius: 45
O, "barzda" UV filtras paveiktu???

tex

tex

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Bal-15
  • Amžius: 54

Ne

Manu propria

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29

:angry: as labai nepatenkintas

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

Barzdą paveiktų šitas

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29

Barzdą paveiktų šitas

mano, tai tikrai ;) paveiktu

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
Ar tikie UV led. http://www.ebay.com/bhp/uv-led-3w tiktų filtro gamybai?

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

O gal geriu tam pačiam jebajuj nusipirkti jau pagamintą uv sterilizatorių?

Žinoma, jei gamybos procesas sukelia malonius jausmus, tai čia kitas reikalas, bet kam sterilizatoriaus iš viso reikia?

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
Taip ir padaryciau, bet minusas tame kad mano pelkėje vidinis filtras stovi. Ir kaip bemasciau man nekilo minčių,kaip prijungti originalų sterilizatoriu. Beto led degimo laikas ilgesnis.
Kodėl jis man reikalingas? Na reikalas toks kad nebezinau ko ir besigriebti, niekaip neatsikratau dumblių. Dekoratyvinė sienelė, anubis ir... pasidengia tamsiai rūdų žalių dumbliu.
Pelkė Juwel 180l
Apšvietimas - 2x45w viena augalinė kitą naural, 10val.
Yra ir Co2
Vandens keitimas kas savaitę po 30-40%
Tai ką galėtume patarti?

Pridėtas failas(-ai)

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
Tai ?

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

pas mane panaši situacija. Aš manau, kad tiesiog per mažai vandens keičiu. Pas mane vandens ~220L. Kadangi vandens iš čiaupo KH ~14,5, tai minkštinau su RO. RO pyliau į maistinę bačką 55L talpos. Kas savaitę pakeisdavau ~65-70L. Tai ~30%. Gal dėl to, gal ir ne, bet pradėjo labiau augti dumbliai. Ant stiklo ir lapų diatomos auga labai greitai + žaliasis įsisuko. Akvai 10 mėn. Augalai beveik visi bujoja, net ir anubis užpultas dumblio gan staigiai leidžia naujus lapus. CO2 ~3-4 bps, indikatorius kitame akvos gale nuo išėjimo iš filtro šviesiai žalias. Augalai vykdo fotosintezę, kai kurie žydi. Filtrai vidinis Eheim Internal Aquaball 180 ir išorinis Eheim Pro 3 600. Žuvų apkrovimas nėra didelis, o augalai šiuo metu užima ~80% akvos. Savaitgalį šienausiu, nes jau žuvų nebesimato. Šviesos buvo 2*54W T5 + JBL tropical 1*54W T5 + reflektoriai, bet dabar JBL atjungęs dėl tų pačių dumblių.

Dar vienas dalykas. Pas mane prie išorinio filtro pajungtas paviršiaus nusiurbėjas Eheim 3535. Jei nuleidinėju daugiau vandens, tai tas daiktas užorina vandens paėmimo žarnas ir reikia minkyt kaskart filtrą, kad pripompuoti vandens, o tai užknisa. Tai buvo 1 iš 2 priežasčių kodėl keičiau mažiau nei 50% vandens akvariume, bet dabar, kai KH ~8-8,5 ir dumbliai suviešėjo, teks keisti 50% ir stebėti.

Aš manau, kad po kurio laiko, turėtų susitvarkyti.

Šį pranešimą redagavo Daynewss: 2015 Bir 26 - 08:09

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
Aš esu keitęs ir daugiau to vandens, bet nepadeda. Prieš tai dar kariavau su barzda,tai per pora mėnesių pavyko ją išgyvendinti. O, dabar nuo pavasario prasidėjo dar ir tas. Aš tai pastebėjau, kad jis veši tose vietose, kur didesnė srovė.
Mano manymu čia kaltas vandentiekio vanduo, o ką daryti, neįsivaizduoju?

varyla

varyla

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgs-26

Aš vandenį keičiu kas antrą savaitę po 50 proc. maišau 3 osm. 1krano pridėjau po gruntu osmokotės trąšų ir sumažinau makro trąšų dozę per pusę.Augalai auga gerai, gal kiek lėčiau, dumliai vos pastebimi.Filtrą plaunu kas mėnesį nes pastebėjau kad dumbliai sukyla kai užsineša filtras