Sveiki visi ,gal kas galit papasakot apie sita filtra? ar jis tikrai taip naudingas kaip apie ji raso.
http://www.nesefauna.lt/zuvims/filtrai/uvc_filtrai/jbl_aquacristal_ii_9w
Sveiki visi ,gal kas galit papasakot apie sita filtra? ar jis tikrai taip naudingas kaip apie ji raso.
http://www.nesefauna.lt/zuvims/filtrai/uvc_filtrai/jbl_aquacristal_ii_9w
naudingas kam?
jei tiesiog norisi kažkaip labiau pasirūpinti savo akvariumu - tai UV filtras tikrai neturėtų būti pirkinių sąrašo viršuje
Mano akvariume taip pat tos lempos nereikia, nes viskas yra nusistovėję ir gerai. Bet kai pradėjau žaist su chemija ir apšvietimu, tai būdavo dumblių šoktelėjimai. Pavyzdžiui, nupirkau naujas lempas ir reflektorius uždėjau, ko anksčiau nebuvo, kitą dieną jau lengvai drumstas vanduo patapo. Su UV sterilizatoriumi to TIKRAI nebūtų atsitikę. Be abejo, kai parametrai geri, tai to nereikia ir kaip minėjau jis nepanaikina priežasčių.
pas mane panaši situacija. Aš manau, kad tiesiog per mažai vandens keičiu. Pas mane vandens ~220L. Kadangi vandens iš čiaupo KH ~14,5, tai minkštinau su RO. RO pyliau į maistinę bačką 55L talpos. Kas savaitę pakeisdavau ~65-70L. Tai ~30%. Gal dėl to, gal ir ne, bet pradėjo labiau augti dumbliai. Ant stiklo ir lapų diatomos auga labai greitai + žaliasis įsisuko. Akvai 10 mėn. Augalai beveik visi bujoja, net ir anubis užpultas dumblio gan staigiai leidžia naujus lapus. CO2 ~3-4 bps, indikatorius kitame akvos gale nuo išėjimo iš filtro šviesiai žalias. Augalai vykdo fotosintezę, kai kurie žydi. Filtrai vidinis Eheim Internal Aquaball 180 ir išorinis Eheim Pro 3 600. Žuvų apkrovimas nėra didelis, o augalai šiuo metu užima ~80% akvos. Savaitgalį šienausiu, nes jau žuvų nebesimato. Šviesos buvo 2*54W T5 + JBL tropical 1*54W T5 + reflektoriai, bet dabar JBL atjungęs dėl tų pačių dumblių.
Dar vienas dalykas. Pas mane prie išorinio filtro pajungtas paviršiaus nusiurbėjas Eheim 3535. Jei nuleidinėju daugiau vandens, tai tas daiktas užorina vandens paėmimo žarnas ir reikia minkyt kaskart filtrą, kad pripompuoti vandens, o tai užknisa. Tai buvo 1 iš 2 priežasčių kodėl keičiau mažiau nei 50% vandens akvariume, bet dabar, kai KH ~8-8,5 ir dumbliai suviešėjo, teks keisti 50% ir stebėti.
Aš manau, kad po kurio laiko, turėtų susitvarkyti.
Šį pranešimą redagavo Daynewss: 2015 Bir 26 - 08:09
Aš vandenį keičiu kas antrą savaitę po 50 proc. maišau 3 osm. 1krano pridėjau po gruntu osmokotės trąšų ir sumažinau makro trąšų dozę per pusę.Augalai auga gerai, gal kiek lėčiau, dumliai vos pastebimi.Filtrą plaunu kas mėnesį nes pastebėjau kad dumbliai sukyla kai užsineša filtras