Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Jūrinių akvariumų forumas!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems gėlavandene bei jūrine akvariumininkyste. AQUARIUM.LT forumas sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie jūrinį akvariumą, ar Jūs turite jų kelis, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės i pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Konteieris Fosfatu Filtrui

- - - - -

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 92

Andrius1111

Andrius1111

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 568 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2008-Grd-01
  • Amžius: 55
Na ir pavarėte apie primityvų antifoso reaktorių :) Nereikia pamiršti, kad antifosai būna kelių rūšų - ir pvz. geležies oksidų pagrindu pagaminti yra labai trapių granulių pavidalo, lengvų,ir rekomenduojamas pratekėjimas PO4 absorbcijai yra 1:3 ar 1:4 lyginant su užpildo tūriu (jei reaktoriuje 1 l antifoso, turi tekėti 3-4 l/h vandens srovė). Tai kam tos pompos??? Realiai užpildai dažniausiai būna 0,7-1 l tūrio, nebent dideliam akvai 2-3 l. Bet čia kita istorija. Osmozinių sistemų parduotuvėse yra filtro korpusai (skaidrūs) su kasete, į kurią jau pilasi antifosas. Kasetė turi smulkias groteles, nuimamas viršuje, lengvai pakeisi antifosą. Visi pajungimai per osmosinius vamzdelius, yra kelių diametrų jungtys, plius kraneliai srauto reguliavimui. Jokių varžtų, atsisuka visa galva su pajungimais. Ir viskas max. 150 lt, jei aišku tinka nuo GP atšaka kaip vandens padavimas šiam filtrui.

linugz

linugz

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 397 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-29
  • Amžius: 39

Tai kad cia as nematau jokios nuomones - tik komercija (marketinga), ir apie kiniecius nei zodzio nepasakiau, nei gerai, nei blogai. As apie kaina :)

viskas okey :) parodyk siai dienai pigesni varianta pilno komplekto: kolba+pompa. tada spresim, kaina auksta, ar zema.

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04
Del vamzdelio kuris per viduri eina, tai nelabai supratau kuom tas vamzdelis trukdo, jis issiima iskratant absorberi, tai kad cia nei pliusiuka, nei minusiukas

plaunant jo ,o uzpylant uzpilda kur tas vamzdelis? asmeniskai pats naudojau ta su vamzdeliu, tai didesnio nepatogumo dar nesu turejas

Del to kur pompa pucia, tai pasiulytame reaktoriuje kitu variantu nera  :) nematau ciakazkokios dideles naudos, arba "know how". PVZ Royal'as aplamai is sono pucia, sudarydamas sukuri.

man susidaro toks vaizdas,kad mes apie skirtngus dalykus kalbam,tai ir neasiaiskinkim daugiau ,ka reiskia kai pompa pucia tiesiai ir reiskia kai pompai,kad patekt iki tikslo reikia dar bereikalinga kelia nueit pucia,kad pasiektu tiksla,smulkme bet maloni ir kino naudai

Egi nemeluok nors pats sau, tie plasmasiniai varzteliai manai patogumas??? Kiek jie prisukimiu atitarnaus. Turejau kazkada Ca reaktoriu su tokiu paciu ardimo principu, s...as dar tas.

siaip ,nelabai vykes palyginimas,kadangi ca reaktoriui stovi daug galingesne pompa tai ,kad neleistu per sonus turi verzt visai kitom jegom ,cia uztenka tik prisukt,nereik naudot jegos ,pacios  tarpines stovi is tikro  silikono,tas irgi mane labai nustebino

Del anglies, mano manimu geriau kai jis vos vos verda, na tai diskusiju klausymas, tiesiog kai iki virsau pripili anglies, nelabai imanoma pramusti ta anglies stulpa su silpna srove, FR509 pilnai uzpildyta anglim eheimas 1000l pramusa neilgam, po savaites virsutinis sluoksnis sukietieja ir pompapa pradeda uzti 

nu tu gal geriau uz mane zinai ,ar anglis turi virt ar ne,pas tave gal praktika didesne,uztai galim padiskutuot apie tavo pasiringta filtra kuri tu uzkrauni iki lubu ,o poto rasai ,kad pompa po savaites kaukt pradeda ir nori visai publikai irodyt ,kad kinietis kurio net rankose su.......s,o FR509 geresnis nes brangesnis ir po savaites jau kaukia,man asmeniskai keistai tai atrodo 

kad skaitantys teisingai suprastu ,as nepardavineju ,nei vieno is siu  reaktoriu , as tik abu ciupinejas rankose ir mates abu reaktorius dirbancius ir cia tik mano nuomone

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04

Na ir pavarėte apie primityvų antifoso reaktorių :) Nereikia pamiršti, kad antifosai būna kelių rūšų - ir pvz. geležies oksidų pagrindu pagaminti yra labai trapių granulių pavidalo, lengvų,ir rekomenduojamas pratekėjimas PO4 absorbcijai yra 1:3 ar 1:4 lyginant su užpildo tūriu (jei reaktoriuje 1 l antifoso, turi tekėti 3-4 l/h vandens srovė). Tai kam tos pompos??? Realiai užpildai dažniausiai būna 0,7-1 l tūrio, nebent dideliam akvai 2-3 l. Bet čia kita istorija. Osmozinių sistemų parduotuvėse yra filtro korpusai (skaidrūs) su kasete, į kurią jau pilasi antifosas. Kasetė turi smulkias groteles, nuimamas viršuje, lengvai pakeisi antifosą. Visi pajungimai per osmosinius vamzdelius, yra kelių diametrų jungtys, plius kraneliai srauto reguliavimui. Jokių varžtų, atsisuka visa galva su pajungimais. Ir viskas max. 150 lt, jei aišku tinka nuo GP atšaka kaip vandens padavimas šiam filtrui.

naudojom ir tokias schemas ,galiu pasakyt is kart ,kad  nepasiteisino,ner ka lygint su kolba  su normaliu srautu

Šį pranešimą redagavo megis: 2014 Vas 04 - 09:45

Audrius11

Audrius11

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 64 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-29
  • Amžius: 52

Mano dlt tipo filtras pajungtas prie grįžtamos pompos, bet dėl to lygiai nešokinėja ;), niekas nesikemša ir t.t.

Pradžioje buvau pajungęs per eheim - nusibodo plauti, srautas per laiką mažėja ir t.t.

Planuojant akvą vamzdžius sujungiau su papildoma atšaka+kranas, dabar nesigailiu.

Jei filtro su antifosu ar anglim neužpildysi iki lubų, problemų nebus, nebent grįžtama pompa bus š...s

Man svarbiau buvo kuo mažiau pompų, jų priežiūros, garso...

Abu variantai turi savo pliusų ir minusų, kaip kam patogiau.

Daug kinietiškų tokio tipo pompų bent jau anksčiau buvo tinkamos tik gėlam vandeniui, nors rašydavo kad tinka ir sūriam.

Gal tokia filtro pompa jau pritaikyta jūrai ir išbandyta, tada ok, bet jei ne - pamatyti bus galima tik po metų-dviejų :)

cipas

cipas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 583 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Grd-20
  • Amžius: 51

bubble magus buten sito modelio kuris idetas .....nes dar oficeleme puslapi pas juos ju nera......as turbut pirmas isigijau lietuvoja ji ir nuo manes uzsikrete daukas kad jie nera blogi......as asmeniskai neturiu isju komercijos bet man patiko ju darbas patogumas garsas produkto kokybe uz ta kaina......as net pradzioja nusipirkau atsargine pompa jam jei uzluztu kad butu ka pakeisti...........deja visdar veikia

deni_lt

deni_lt

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 107 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Sau-12
  • Amžius: 43

Egi, maziau girkis su savo praktika, daugiau ja vertins kiti.
Tiesiog as zinau kur suo pakastas, nu negalite jus nauja delteca ir kitus populiariausius brendus pardavineti pigiau negu Svaika, nu negalite, vat ir bandot (visa jusu hebra) itikinti zmonem kazkokius analogus ale pigesnius ir geresnius. As pas Svajuna FR509 uz 430Lt su PVM pirkauir tegul ji be pompos, ir tegul FR509 su pompa bus 50 Lt brangesnis negu jusu siulomas. Pirkejas pats issirinks ko jam reikia ir uz kiek.

cipas

cipas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 583 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Grd-20

Aciu Andriau uz patarima tokia nesamone  puse metu taip dariau kaip tu pasakoji......nafik nesamoniu nesamone kurios daugiau nedaryciau.....

bet jei tave tai tenkina valio.......cia mano asmenine nuomone .....sitas varijantas man labai nepatiko

cipas

cipas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 583 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Grd-20

Deni as asmeniskai nieko nesiulau....ir nieko nepardavinejo ir neturiu jokio intereso kad kas ka pirktu.....as tik ginu daikta kuris man patiko ir reiskiu savo nuomone

o del kainu ........Nieko as  meniskai neturiu pries Svajuna.......bet naujaja akva isirengineju ir perku zenkliai pigiau brendinius daiktus negu Svajuno kainos......kuriu jis neistenge padaryti.....nu gal neviska bet............

Šį pranešimą redagavo cipas: 2014 Vas 04 - 10:32

linugz

linugz

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 397 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-29

Tiesiog as zinau kur suo pakastas, nu negalite jus nauja delteca ir kitus populiariausius brendus pardavineti pigiau negu Svaika, nu negalite, vat ir bandot (visa jusu hebra) itikinti zmonem kazkokius analogus ale pigesnius ir geresnius. As pas Svajuna FR509 uz 430Lt su PVM pirkauir tegul ji be pompos, ir tegul FR509 su pompa bus 50 Lt brangesnis negu jusu siulomas. Pirkejas pats issirinks ko jam reikia ir uz kiek.

o tai kas uzdraude isbandyta daikta aprasyti, kaip jisai veikia ir kokios kokybes yra? kodel turi karaliauti rinkoje vienas deltecas, kuris uzmiges ant lauru ir turi ispusta savo varda bei kaina? gyvenimas nestovi vietoj, ateina kiti gamintojai, kurie nori isitvirtinti rinkoje ir pagamina ne ka prastesnius, o gal net geresnius produktus. ir tai yra nenaujiena, tai yra pasauline praktika. 

lygiai taip paciai tu bandai irodyti varototjui is savo puses, kad deltecas yra geriau ir taskas, nors nebandes kito produkto, nes gavai asmeniskai kazkokia tai nuolaida. mes nekalbam, kas uz kiek gauna, ar kas duoda kokias nuolaidas, prekiauja su pvm ar be pvm. kalba eina faktais, kokios kainos yra nurodytos internetinese parduotuvese. 

ir butent taip, niekas vartotojui nekisa vieno ar kito produkto, tiesiog norima vartotojui parodyti, kad yra ir kitu produktu rinkoje, todel jis ir atsirinks, ka isigyti. branda su ispusta kaina, ar kita, nauja produkta, kuris visiskai ne ka prastenis.

exonn

exonn

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 277 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-31

Va čia turėčiau pritarti, kad paskutiniu metu daugėja kokybiškos produkcijos iš Kinijos kur ne ką prastesnė už mūsų pamėgtus brandus, ir bendrai apibendrinant manau galima pasakyt, kad kiekvienam savo, kas rinksis tai to ir bus pasirinkimas ar pirkti pigiai ir turėti kiek daugiau darbo prižiūrint ar pirkti brangiai ir turėti mažiau darbo, ar taupyti pinigus laukiant siuntinio iš Kinijos, ar pirkti pamėgto brando produktą. Visi jie vienaip ar kitaip savo funkciją atlieka.

cipas

cipas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 583 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Grd-20

Kadangi isejo kad kinieciai blogi gaminiai kalba ir garsus ....Tai kas galetu pasiuliti tyle ir gera Perostatine pompa reguliuojama ne kinietiska.....nors nusipirkau kinietiska labai tyle .......

deni_lt

deni_lt

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 107 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Sau-12

As naudoju perestaltine GroTech SP 4800, nezinau Cipai kaip garsiai tavo kinietiska dirba, tai mano su etatronu net nera ka lygint, na ir kaina taip pat skyriasi

cipas

cipas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 583 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Grd-20

as pabandziau sita .....kadangi ji labai galinga tai nereikia duoti daug apsisukimu ir gaunasi automatiskai tili........nu ir kaina labai nesiskandzioja :) bet dar nusizziurejas kita su reversu

istikro tai ne as isbandziau o Egis ;)bet pas ji maciau kaip ji veikia .....tai ir pas mane tokia pati pakolkas

Pridėtas failas(-ai)

Šį pranešimą redagavo cipas: 2014 Vas 04 - 13:13

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04
As naudoju perestaltine GroTech SP 4800, nezinau Cipai kaip garsiai tavo kinietiska dirba, tai mano su etatronu net nera ka lygint, na ir kaina taip pat skyriasi

as dabar pasistaciau reguliuoja kinietiska,kaina tokia pati, kaip reguliuojamo etatrono ,skirtumas tik tas ,kad reguliuojamas etatronas garsiai dirba ,o kiniecio nesigirdi,trys metus naudojau nereguliuojama etatrona taipogi tyli pompa ,problema tik ta ,kad nesireguliuoja

man nereikia girtis, tu man jos nei pridesi, nei atimsi,o be praktikos visi tie teoriniai isvedziojimai,tai tik grazios kalbos

deni_lt

deni_lt

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 107 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Sau-12

Teisingai Egi, jeigu tau nereikia patirtimi girtis tai nustok ta daryti :) kiti tave pagirs ir padekos. O forume elgiesi kaip pagyrunas.

JUREIVIS

JUREIVIS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 211 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Grd-16

o pridejai pvm ir kitus mokescius?

cia ta pacia tema apie papildomus mokescius

"Fish Street Store now have EU Warehouse, EU Delivery no need to pay any VAT Tax and fast shippping"

taip kad nera reikalo sukt galva kaip cia koki mokesti nusukt :)

JUREIVIS

JUREIVIS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 211 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Grd-16

... nedaskaiciau iki galo :) shippingas gaunasi ziaurus turbut tas pats kaip kad TAX susimoketum, tik kad sukt galvos paciam del to nereikia :)

exonn

exonn

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 277 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-31

ne taip paprastai ten, ne visos prekės yra EU sandeliuose ir jei perki iš EU sandelio reikia mokėti sandelio mokestį, kuris panašus į PVM :) Tik pliusas kad atvažiuoja per kelias dienas. 

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04

Teisingai Egi, jeigu tau nereikia patirtimi girtis tai nustok ta daryti :) kiti tave pagirs ir padekos. O forume elgiesi kaip pagyrunas.

as neprasau,kad mane girtu ir pats nesigiriu, bet ne taip ,kaip kai kurie ,as ta paakcentuoju ,kad zmogus rinkdamasis informacija pasirinktu ja teisingai ,o jusu dauguma tik prisiskaite internetiniu straipsniuku metotes kietomis frazemis ,tipo tu Egi nenusisnekek ir nesigirk ,ir ta jusu vilnieciu nuvalkiota fraze man jau gerklej stovi.Visi kieti tik normalaus akvariumo , nei pas viena nera ,bent iki siol dar nemaciau

as dar nei karto taip nenusisnekejau  ,kad reaktoriaus kuri  uzkrovus po savaites pradeda pompa burgzt yra geresnis uz reaktoriu kurio net akyse namaciau,va tuom mes ir skiriames as rasau is patirties ,o tu is lempos .

jokiu ameniskumu ,tai tik mano nuomone.

Šį pranešimą redagavo megis: 2014 Vas 04 - 15:56