Aš jūrinių nemoderuoju, gerbiamasis
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems gėlavandene bei jūrine akvariumininkyste. AQUARIUM.LT forumas sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie jūrinį akvariumą, ar Jūs turite jų kelis, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės i pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Konteieris Fosfatu Filtrui
Parašyta 2014 Vas 03 - 21:42

Parašyta 2014 Vas 03 - 21:50

O tai kur čia taip "bac ir nusiperki" ir laukt nereikia? Dėl pigumo tai irgi nelabai sutikčiau. kad pigiau už deltecą tai taip, bet ar verta mokėti tokius pinigus už kolbą? Aš tai išsisprendžiau paprasčiau, nusipirkau resuno kolbą ir atskirai pompą, sumoje kainavo mažiau nei 200 lt.
Egi, aš nesiginčysiu či dėl maklių ir tt. Tegu būna jūsų tiesa, ten brangiau.
zmogus parduoda ir kaina parase tai kaip kitaip galima pavadinti???
toliau deltekas analogiskas
http://www.zoocentra...tor-p-2073.html
tai kas pigiau,Sauliau???ar tu galvoji ,kad as internetu nemoku naudotis???
Aš tai išsisprendžiau paprasčiau, nusipirkau resuno kolbą ir atskirai pompą, sumoje kainavo mažiau nei 200 lt.
taip as pasidares jau daug metu ,bet dabar taip nedaryciau,vien delto, kad resuno kolba maza, plius pompa vieta uzima ir kai reik uzpildyt tai prasideda vargo vakariene
Parašyta 2014 Vas 03 - 22:06

Šį pranešimą redagavo cipas: 2014 Vas 03 - 22:08
Parašyta 2014 Vas 03 - 23:13

zmogus parduoda ir kaina parase tai kaip kitaip galima pavadinti???
toliau deltekas analogiskas
http://www.zoocentra...tor-p-2073.html
tai kas pigiau,Sauliau???ar tu galvoji ,kad as internetu nemoku naudotis???taip as pasidares jau daug metu ,bet dabar taip nedaryciau,vien delto, kad resuno kolba maza, plius pompa vieta uzima ir kai reik uzpildyt tai prasideda vargo vakariene
Na pas Svajuna galima ir pigiau paimti
Na jegu ir dar ka is jo imti tai laisvai galima i tuos pacius 450 tilpti o gal ir pigiau
Parašyta 2014 Vas 03 - 23:56

bet pompa delteko vistiek virsui lieka ,siaip geriausia kai pompa ant dugno stovi,o ka daryt jei daugiau nieko nereikia???
Jeigu teisingai supratau, tai kalbi apie geresni pompos nasuma? Tada sutinku, maziau kelt jai reikia. O jeigu padaryti centralizuota vandens padavima is vienos galingos pompos (2,5t tarkim RD) i antifosa (FR509), i angli (FR509) ir i UV, FR509 turi iejimo kraniuka - galim pareguliuoti padavima kaip antifosui taip angliui, na o i UV jau kiek lieka to srauto. RD garantuotinai tyliau dirbs negu eheimas ar JBL ar ta siuloma pompa neaiskios kilmes, na ir elektro sanaudos beveik tos pacios, o patikimumas ir ilgaamziskumas - ir taip aisku.
Parašyta 2014 Vas 04 - 00:08

Jeigu teisingai supratau, tai kalbi apie geresni pompos nasuma? Tada sutinku, maziau kelt jai reikia. O jeigu padaryti centralizuota vandens padavima is vienos galingos pompos (2,5t tarkim RD) i antifosa (FR509), i angli (FR509) ir i UV, FR509 turi iejimo kraniuka - galim pareguliuoti padavima kaip antifosui taip angliui, na o i UV jau kiek lieka to srauto. RD garantuotinai tyliau dirbs negu eheimas ar JBL ar ta siuloma pompa neaiskios kilmes, na ir elektro sanaudos beveik tos pacios, o patikimumas ir ilgaamziskumas - ir taip aisku.
jeigu turi daug pinigu, tai situacija imanoma. vien RD 2.5t kainuoja ~1300. tai tas pats kaip 3 normalus reaktoriai su atskirom pompom. ir nereik jokiu vamzdynu, kranu, dar kazko, kad visa ta raizgalyne pasidaryt...
Parašyta 2014 Vas 04 - 00:14

Pas mane naujoja akvoja stoves 4 rd pompos ir zinau tikrai kaip jos dirba..... Bet kas keisciause kiniecio bubble magus per red dragonus negirdeti
Parašyta 2014 Vas 04 - 00:39

Pries savaite nupirkau RD 2,5t uz 1050lt su PVM (pas Svajuna)jeigu turi daug pinigu, tai situacija imanoma. vien RD 2.5t kainuoja ~1300. tai tas pats kaip 3 normalus reaktoriai su atskirom pompom. ir nereik jokiu vamzdynu, kranu, dar kazko, kad visa ta raizgalyne pasidaryt...
Na man asmeniskai didziausia problema butu istraukti ta reaktoriu is sumpu del laido su rozete, pas mane visi laidai eina per lovelius ir ardyti ji del uzpildo pakeitymo butu raizgalyne, vietoj zarnos lengvo atjungimo
Nu UV vistiek reiketu pompos ir gaunam 3 rozetes vietoj vienos
FR509 jau turi gamyklinius kraniukus
Abejoju kad tavo pasiulytas reaktorius isjudins visa angli uzpildyta beveik iki virsaus (-4 cm nuo virsaus), po keliu dienu atsisloksniuos
Garsas mano atveju yra prioretetas numeris vienas, garantuotinai isitikines, kad tavo pasiulytame reaktoriuje pompa urzg kaip traktorius
Nepatikesi, bet pas mane 2 reaktoriai FR509 dirba samatioku, vandens lygiu skirtumas sumpo skyriuose
Šį pranešimą redagavo deni_lt: 2014 Vas 04 - 00:46
Parašyta 2014 Vas 04 - 01:15

Garsas mano atveju yra prioretetas numeris vienas, garantuotinai isitikines, kad tavo pasiulytame reaktoriuje pompa urzg kaip traktorius
pries dar gerus metus ,buciau ta pati parases ,dabar teko pora tokiu reaktoriu matyt dirbanciu,tai likau labai nustebes ir garsiai jau nebekalbu ,kad kinietis yra su.......s
Na man asmeniskai didziausia problema butu istraukti ta reaktoriu is sumpu del laido su rozete
pastudijavus to reaktoriaus konstrukcija matosi ,kad tame modeli apie kuri eina kalba pacia uzpyldimo kolba galima nuimti ir be pompos ,taip ,kad nereik viso reaktoriaus isiminet ir kazkokiu slangu atjunginet + dar jis neturi to vamzdelio per viduri kuris nervina kai nori isplaut arba uzpildyt,dar vienas pliusiukas tai ,kad pati pompa pucia tiesiai i apacia ,o ne per aplinkui
cia tik mazi tokie mano pastebejimai ,kuom jis pranasesnis uz musu taip megstama delteka
Abejoju kad tavo pasiulytas reaktorius isjudins visa angli uzpildyta beveik iki virsaus (-4 cm nuo virsaus)
dar mazas pastebejimas, anglies reaktoriui judinti nerekomenduojama,ji negali ,nei suktis ,nei kilnotis,taip kad tas pasakymas abejoju ar isjudins nelabai vietoje.
Parašyta 2014 Vas 04 - 08:15

Del garso, tai kiekvienam savaip, man ir Eheimas 600l dirba garsiau negu RD 8t
Del vamzdelio kuris per viduri eina, tai nelabai supratau kuom tas vamzdelis trukdo, jis issiima iskratant absorberi, tai kad cia nei pliusiuka, nei minusiukas.
Del to kur pompa pucia, tai pasiulytame reaktoriuje kitu variantu nera nematau ciakazkokios dideles naudos, arba "know how". PVZ Royal'as aplamai is sono pucia, sudarydamas sukuri. Tai kad sitoj vietoj gaunasi beprasmiskas paliginimas.
Egi nemeluok nors pats sau, tie plasmasiniai varzteliai manai patogumas??? Kiek jie prisukimiu atitarnaus. Turejau kazkada Ca reaktoriu su tokiu paciu ardimo principu, s...as dar tas.
Del anglies, mano manimu geriau kai jis vos vos verda, na tai diskusiju klausymas, tiesiog kai iki virsau pripili anglies, nelabai imanoma pramusti ta anglies stulpa su silpna srove, FR509 pilnai uzpildyta anglim eheimas 1000l pramusa neilgam, po savaites virsutinis sluoksnis sukietieja ir pompapa pradeda uzti
Ir aplamai as ciane ne RD reklamuoju. Tiesiog mano nuomone to pasiulyto reaktoriaus kaina yra pernelyg uzkelta, 300 Lt raudona kaina
Šį pranešimą redagavo deni_lt: 2014 Vas 04 - 08:26
Parašyta 2014 Vas 04 - 08:51

Deni pas mano dabar veike dvi rd3 ir jos garsesnes uz kinieti....gal kad kinietis maziukas delto nesigirdi.....o del sukurio sudarimo pastudijuok jo konstrukcija ir tada suprasi kaip padaryta sukurisDel garso, tai kiekvienam savaip, man ir Eheimas 600l dirba garsiau negu RD 8t
Del vamzdelio kuris per viduri eina, tai nelabai supratau kuom tas vamzdelis trukdo, jis issiima iskratant absorberi, tai kad cia nei pliusiuka, nei minusiukas.
Del to kur pompa pucia, tai pasiulytame reaktoriuje kitu variantu neranematau ciakazkokios dideles naudos, arba "know how". PVZ Royal'as aplamai is sono pucia, sudarydamas sukuri. Tai kad sitoj vietoj gaunasi beprasmiskas paliginimas.
Egi nemeluok nors pats sau, tie plasmasiniai varzteliai manai patogumas??? Kiek jie prisukimiu atitarnaus. Turejau kazkada Ca reaktoriu su tokiu paciu ardimo principu, s...as dar tas.
Del anglies, mano manimu geriau kai jis vos vos verda, na tai diskusiju klausymas, tiesiog kai iki virsau pripili anglies, nelabai imanoma pramusti ta anglies stulpa su silpna srove, FR509 pilnai uzpildyta anglim eheimas 1000l pramusa neilgam, po savaites virsutinis sluoksnis sukietieja ir pompapa pradeda uzti
Ir aplamai as ciane ne RD reklamuoju. Tiesiog mano nuomone to pasiulyto reaktoriaus kaina yra pernelyg uzkelta, 300 Lt raudona kaina
Šį pranešimą redagavo cipas: 2014 Vas 04 - 08:54
Parašyta 2014 Vas 04 - 08:52

deni,
visi mes rekavom dar visai neperseniausiai, koks sudas yra kinietis. visi iki vieno, iskaitant ir mane.
vat kai tu paimsi ta daikta ir pats paciupinesi, su juo padirbsi, tada tikrai pakeisi savo nuomone. tu dabar tiktai rasai apie tai, ko net akyse gyvai nematei. va kai tu isjudinsi ten tuos plastmasinius varztukus, kai tau ta pompa burgz, kai vandens nepramus, tada galesi ir faktus isdestyti su argumentais.
reiktu retkarciais ir kita nuomone isklausyt ir suprast, kad zmones uzaugine tokias akvas su tokiais koralais, nekalba nesamoniu ar nebutu dalyku. juolabiau nelinki blogiau, o tik geriau.
cia tas pats, kai as pries 3 metus nusprendziau led'us darytis, visi i mane kreivai ziurejo. dabar pasiziurek kas vyksta led srityje.
Parašyta 2014 Vas 04 - 09:11

Tai kad cia as nematau jokios nuomones - tik komercija (marketinga), ir apie kiniecius nei zodzio nepasakiau, nei gerai, nei blogai. As apie kaina
Jau paciupinejau nemazai as tu reaktoriu ir savadarbiu ir kinietisku ir firminiu ir galutinau priejau prie isvados, kad kolba ir afrikoj kolba, geriausiai naudoti centralizuota vandens padavima is galingos pompos, as paminejau tik antifosui, angliai ir UV, bet dar galima ir ozono visa sistema ir biopalletsus pajungti. Ir tegul kiekvienas pats sprendzia kaip jam geriau.
P.S. Na mano pirmas Led sviestuvas buvo 2010 metais pagamintas, ir net nuomones kitu neklausiau.