Nemanau, kad nuo to gali kas nors būt blogiau membranai, o jei jau yra tokia galimybė - aš ja naudojuosi, jei nuo to bus geriau tai tik pliusas.
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems gėlavandene bei jūrine akvariumininkyste. AQUARIUM.LT forumas sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie jūrinį akvariumą, ar Jūs turite jų kelis, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės i pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

RO filtras
Parašyta 2014 Bir 09 - 08:44

Dėl membranos praplovimo (apiplovimo) tai nėra marketinginis triukas, tą rekomenduoja daryti patys membranų gamintojai (ne filtrų gamintojai). Tai padeda prailginti pačios membranos darbą, o žiūrint komerciniu /marketinginiu požiūriu tai tikrai nėra naudinga gamintojams...
Parašyta 2014 Bir 09 - 13:11

Kas dar per marketingas ir nauda gamintojui, jei pailgėja membranos eksploatacijos laikas?
Kur čia gamintojas ar pardavėjas naudos gauna ir kokios, kad vartotojas rečiau pirks membraną?
Šiaip ribotuvo su sklende ar paprasto kaina skiriasi kelis litus (berods 5-7 lt mažmenoje) - taigi komerciniu požiūriu čia jokios apčiuopiamos naudos negaunama...
O kur jūsų manymu nusėda visi teršalai ir medžiagos kurios sėda ir kaupiasi?
Mano žiniomis ant membranos paviršiaus, tačiau dėl sistemoje esančio ribotuvo vandens srovės greitis nėra pakankamas nuplauti susikaupusiems teršalams, va pašalinus kliuvinius, vandens tėkmės greitis ženkliai padidėja ir (nešvarioji membranos pusė bent kiek tai apiplaunama), tai aišku ne panacėja, bet stambesnės dalelės yra pašalinamos į kanalizaciją, aišku smulkesnės "dalelės" taip ir liks užstrigusios membranoje, bet bent šiek tiek membranos tarnavimo laikas išplečiamas...
Parašyta 2014 Bir 09 - 17:48

Kas dar per marketingas ir nauda gamintojui, jei pailgėja membranos eksploatacijos laikas?
o kas irode kad jis pailgeja???? o parasymas, kad apiplovus pailgeja tarnavimo laikas is kart pakelia tos membranos pirkimus ,duodu 99,9% kad niekas ten neilgeja
O kur jūsų manymu nusėda visi teršalai ir medžiagos kurios sėda ir kaupiasi?
ten pat kur ir po isplovimo
cia mano tik nuomone ir mano manymu tokia smulkmena ,kad neverta net toliau ir didkutuoti
Šį pranešimą redagavo megis: 2014 Bir 09 - 17:48
Parašyta 2014 Bir 09 - 23:38

Teisingai Megi, ten tik reklama, jei daugiau zmones mastytu savo galva, o ne kas parasyta tikrai butu gudresni, o dabar marketingas tiek prigalvojes, kad zmogeliai nebesuvokia ka kalba,o kalba marketing citacijomis, galvodami kad cia ju paciu nuomone, nei skaiciavo patys, nei tyre, o liaupsi vienas uz kita, vienas zodis RO filtras jau viska pasako, kad tai tik filtras,bei kazkuri detale filtruoja, o ji privalo buti keiciama, nes jei is pradziu filtruoja 1kuba vandens santikiu 5/1 tai reiskias po kazkiek laiko bus santikis 6/1 , o joks gamintojas jums nenurodys is kokiu medziagu jis pagamintas ir kas kiek laiko reikes keisti. Ar nenoretumet pirkt pvz: RO filtro jei as rasyciau, kad filtruoja 3/1 ir galingumas 500litru-1 valanda, o kaina tik kokie 200 tautiniu.
Šį pranešimą redagavo CIAPAS: 2014 Bir 10 - 00:22
Parašyta 2016 Sau 08 - 17:56

Sveiki,
Kad nekurti naujos temos parasysiu I sita jau uzvesta tema.
Turiu problema su RO vandeniu ir nezinau kur beda. Pasikeiciau visus naujus filtrus ir nauja membrana idejau (D-D firmos)
TDS pries membrana rodo 120ppm o po membranos 15ppm. paskaiciavus gaunasi kad membrana isvalo tik 87.5%.
15ppm valgo resin (Di filtra) kaip isprotejas todel ir nusprendziau jieskoti bedos.
Pasidomejas D-D puslapyje radau kad membrana turi isvalyti 98%.
Skaiciausi forume kad ateinancio vandens temperature turi reiksme kiek procentu isvalys membrana.ar tai tiesa jei taip tai kokia temperature optimali?
Gal kas susidure su ta pacia problema?
Parašyta 2016 Sau 13 - 20:33

na pagaliau kaskas parase galvojau kad sitas forumas jau mires
Paskutines dvi sasaites vien tik ieskau info del sito klausime.
Pas mane stovi auto-flush valve 300 flow as tai gaunasi kad membrana dirba kaskur 2:1
Uzsakiau kita vostuva ir bandysiu isgauti kad butu 4:1.
Dar uzsakiau naujus filtrus ir deliosiu taip
1- nuosedu 1 mikrono
2- granuliu aktyviuota anglis 1 mikrono
3- supresuotu angliu filtras 0.5 mikrono
Beda ta kad europoje nelabai randu kas turetu 0.5 ir 1 mikrono anglies filtrus tai teko is spectrapure siustis ir uztrunka ilgiau.
Parašyta 2016 Sau 14 - 12:03

O aš nesuprantu problemos Kelis metus naudoju elementarų trijų pakopų filtrą, kuris parduodamas visur po ~60-80eur (komplektą sudaro membrana plius 2 filtriukai, net nežinau kokie). Našumas jo visiškai netikęs, gal per parą 100ltr teprikapsėtų, bet iš Vilniaus vandentiekio TDS ~300 padaro TDS 004-008, pajungus jonų mainų kasetę be problemų gaunamas 0. Ir net nesuku galvos kurią kasetę ar membraną kada reikia keisti (keičiu tik jonų mainus), tiesiog kas pora metų galima pakeisti visa komplektą.
Parašyta 2016 Sau 14 - 12:09

O aš nesuprantu problemos
Kelis metus naudoju elementarų trijų pakopų filtrą, kuris parduodamas visur po ~60-80eur (komplektą sudaro membrana plius 2 filtriukai, net nežinau kokie). Našumas jo visiškai netikęs, gal per parą 100ltr teprikapsėtų, bet iš Vilniaus vandentiekio TDS ~300 padaro TDS 004-008, pajungus jonų mainų kasetę be problemų gaunamas 0. Ir net nesuku galvos kurią kasetę ar membraną kada reikia keisti (keičiu tik jonų mainus), tiesiog kas pora metų galima pakeisti visa komplektą.
Tas viskas suprantama o kiek vandens praleidi per diena per jonus? Kokia akva tavo dydzio, ir kas kiek vandeni keiti?
Parašyta 2016 Sau 14 - 12:27

Akvariumas mano nedidelis, bendrai viso vandens nebus 400ltr. Sunku pasakyti kiek ten to vandens reikia per mėn. su nugaravimais, nes automatiškai pasipildo. Keičiu apie 10proc. per mėnesį. Jonų mainus gal kas 1,5-2mėn tenka pakeisti, jeigu noriu griežtai turėti TDS 000.
Tai jau antras toks pigiausias RO filtras pas mane, visi jie elgiasi vienodai neproblemiškai Jeigu našumo mažai, galima 2 tokius statyt
Parašyta 2016 Sau 15 - 09:07

Nasuma padidina varikliukas ir su varikliuku membrana dar geriau dirba ......bet ir su varikliuku pas mane 0.15 kadangi vandens pas mane nemazai zeike tai po poros savaiciu su jonais jau 0.04
Ar negali būti problema, kad didesnio pajėgumo RO sistema vandenį išvalo greičiau ir didesnį kiekį, bet nekruopščiai? Spėju, kad pas patį RO pajėgesnis nei ~150ltr per parą. Jeigu mano membrana darytų 015 be jonų, tai ir aš košę keisčiau kas 2 savaites.
Parašyta 2016 Sau 16 - 16:45

Maniškis pigus RO 3-pakopis dirba nuo 2008 metų. Iki persikraustant (prieš 3 metus), be jokių smalų pylė 2-4 ppm švarumo vandenėlį (tas pats rajonas, kaip ir Prūdo).
Dabar jau 3 metus košia šulinio vandenį su papildomu varikliuku - 9 ppm. Buvau pajungęs smalas, tai virš metų pylė 000, joms išsibezdėjus (išmečiau), visa dar pila tuos pačius 9-12 ppm. Žinau, kad didžiąją šių ppm'ų dalį sudaro nitratai (darė osmosės tyrimus).
Šį pranešimą redagavo Dar321: 2016 Sau 16 - 21:41