Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Jūrinių akvariumų forumas!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems gėlavandene bei jūrine akvariumininkyste. AQUARIUM.LT forumas sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie jūrinį akvariumą, ar Jūs turite jų kelis, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės i pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

RO filtras

- - - - -

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 98

linugz

linugz

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 397 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-29
  • Amžius: 39

Dekui uz paprotinima megi. Linugz - buciau dekingas jei pasidalintum patirtim apie papildymo sistema. Mano zinios teorines todel ir prigalvojau teoriniu komplikaciju kurias bandau apeit. Praktikoj tikriausiai kad kitaip. Gal galima butu koki linka i patikima top of sistema?

viskas labai paprasta. jeigu ziurint nuo pradziu, pirma stovi RO filtras. paskui stovi elektromagnetinis voztuvas, kuri ijungia/isjungia plude, stovinti sumpe. sumpe pakabini plude zemiausiam galimam sumpo taske ir per ja paleidi vandeni.

veikimo principas: plude atidaro voztuva, vanduo bega per plude ir taip pasipildo nugaruotas vanduo. ivykus voztuvo ar pludes gedimui ir vandeniui pasileidus i sumpa, plude uzdarys mechaniskai vandens ibegima i sumpa ir taip tu busi apsaugotas nuo bet kokio vandens issiliejimo. 

linugz

linugz

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 397 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-29

plude mazdaug tokio principo, kaip prikabintam faile.

Pridėtas failas(-ai)

• Priedas  plude.jpg   60,61KB   1 Parsiųsta kartų

Audrius11

Audrius11

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 64 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-29
  • Amžius: 52

Kad RO membrana geriau dirbtų, ją reguliariai reikia praskalauti, t.y. pirma skalauji/praleidi vandenį, po to pildai savo bačką iš kurios paduodi vandenį į akvą.

Neskalaujama membrana vandenį valo blogiau, todėl jei yra galimybė, geriau filtruoti vienu metu didesnį kiekį vandens prieš tai praskalavus membraną.

Jei turi galimybę, ieškok RO filtrą su slėgio sukėlimo pompa, manometru. Slėgį filtre galėsi sukelti iki 5-6bar, bet kad membrana ilgai tarnautų ir nesikimštų, papildomai prieš filtrą turėsi statyti vandens minkštinimo filtrą.  

Šį pranešimą redagavo Audrius11: 2014 Sau 31 - 00:50

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04
  • Amžius: 55

negazdinkit zmogaus su tais motorais ir minkstinimo filtrais ,mano pirma membrana man istarnavo 5 metus, be jokiu filtru ir priesfiltriu,viskas priklauso nuo vandentiekio  kokybes vandens,dabar naudoju paprasta grubaus valymo filtra pries membrana ir viskas

JUREIVIS

JUREIVIS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 211 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Grd-16
  • Amžius: 43

Sveiki,

dekui visiem uz pastabas.

Vandens minkstinimo filtras su visais priesfiltriais pas mane jau yra instaliuotas iskart uz vandens skaitiklio, tai visas namo vanduo jau yra minkstintas ir nuo miesto vandentiekyje esanciu siuksliu apsaugotas. Tuo labiau kad paciam RO filtre yra grubus filtras, tai mano galva iki membranos vanduo ateis maksimaliai isvalytas.

Linugz - ne iki galo isikertu kiek ten pas tave pludziu? Sumpe stovi mechanine per kuria leidi vandeni ir elektronine kuri esant reikalui uzdaro vozuva?

o aplamai elektromagnetinis voztuvas dingus elektrai lieka uzdarytas ar atidarytas?

Audrius11

Audrius11

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 64 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-29
  • Amžius: 52

sutinku Egi, atrodo per sudėtingai. 

Bet jeigu akva planuočiau 800 ltr., tai nepagailėčiau $$ geram RO filtrui su pompa, manometru ir t.t.

Vien tik kiek vandens nubėgs į kanalizaciją, jei osmozė dirbs prie 2,5-3 bar, nekalbu apie išvalyto vandens kokybę ir išvalymo greitį.

Tik sukėlus filtro slėgį, vandens išbėgimo santykis bus 1:1 (galima ir iki 1:0,5).

O minkštinimo filtras tai paprasta talpa su druska, be filtro membrana prie aukšto slėgio ilgai netarnaus.

Jei planuojama sumpe dėti atskirą silikatų filtrą, tai jau yra klaida. 

Silikatų(ne fosfatų) filtrą reikia dėti po osmozės, tik ne sumpe.

Šį pranešimą redagavo Audrius11: 2014 Sau 29 - 13:22

JUREIVIS

JUREIVIS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 211 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Grd-16

sutinku Egi, atrodo per sudėtingai. 

Bet jeigu akva planuočiau 800 ltr., tai nepagailėčiau $$ geram RO filtrui su pompa, manometru ir t.t.

Vien tik kiek vandens nubėgs į kanalizaciją, jei osmozė dirbs prie 2,5-3 bar, nekalbu apie išvalyto vandens kokybę ir išvalymo greitį.

Tik sukėlus filtro slėgį, vandens išbėgimo santykis bus 1:1 (galima ir iki 1:0,5).

O minkštinimo filtras tai paprasta talpa su druska, be filtro membrana prie aukšto slėgio ilgai netarnaus.

Jei planuojama sumpe dėti atskirą silikatų filtrą, tai jau yra klaida. 

Silikatų(ne fosfatų) filtrą reikia dėti po osmozės, tik ne sumpe.

Tu teisus susimaisiau :) Fosfatu o ne silikatu filtras bus atskiroj backutej sumpe.

del slegio - gamintojas raso kad konkretus modelis dirba  prie 2,75 - 5,85 bar. Pas mane namie 4 bar, bet rusy stovi slegio sukelejas, vandentiekio sistema yra isbandyta 10 baru slegiui, tai pakelt slegi iki tarkim 5.5 baru vieni juokai butu.

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04

dingus elektrai el.voztuvas uzdaro viska,ji valdo elektrine plude , mechanine plude reikalinga,kaip papildoma apsauga sugedus elektrinei pludei ar uzsikirtus el.voztuvui

JUREIVIS

JUREIVIS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 211 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Grd-16

O kaip jautriai reaguoja elektrine plude i vandens lygio pasikeitima? Ta prasme jei nuo sumpo pavirsiaus nugaruos 1 mm vandens tai elektrine plude jau duos signala voztuvui kad reik vandens? Klausiu, nes skaiciau jog RO membrana turi dirbti savo max pajegumu, o ne ciurlendama po lasa be perstojo, todel geriau jog ji dirbtu etapais bet maximaliai nei nuolat bet minimaliu nasumu??  

Butu tiesiog idomu suzinot i koki nugaravimo litraza elektrine plude reaguoja ir paleidzia voztuva?

Dekui

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04

asmeniskai as niekada nesigilinau i tokius klausimus

exonn

exonn

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 277 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-31

Tai jei gerai suprantu tu taip pat RO vandeni leidi per atskira inda (10ltr)? Ta prasme ne tiesiai is RO filtro i sumpa, bet is filtro i 10 ltr bakeli is kurio per plude i sumpa?

Taip, bet taip yra todėl, kad tą patį vandenį naudojam maistui (arbatinukui ir pan), yra atskiras slėginis indas kuriame 10l visada yra.

Tam, kad jautriai nereaguotų elektromagnetinė plūdė tai žmonės naudoja laikmačius ir pajungia jas kelis kartus į parą. Man asmeniškai toks variantas nepatiko ir aš pagrindine plūde pasidariau mechanine, o atsargine elektromagnetinę. Elektromagnetinė reaguoja jautriai kai ateina ta riba kai reikia jau paleista arba dar ne, ten jau milimetrų klausimas. Bet čia kaip jau darysi tai čia skonio reikalas.

Šį pranešimą redagavo exonn: 2014 Sau 29 - 16:17

linugz

linugz

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 397 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-29

Linugz - ne iki galo isikertu kiek ten pas tave pludziu? Sumpe stovi mechanine per kuria leidi vandeni ir elektronine kuri esant reikalui uzdaro vozuva?

o aplamai elektromagnetinis voztuvas dingus elektrai lieka uzdarytas ar atidarytas?

taip, 2 pludes. viena paprastute elektronine, kuri reguliuoja voztuvo darba, o kita didele mechanine, kuri uzdaro mechaniskai vandens patekima i sumpa, jeigu sumpe vanduo pakyla iki kol plude uzsidaro (tuoleto bakelio principas). ir viskas. ir nereik jokiu baku ar kitokiu apsaugu. mechanine apsauga pati patikimiausia.

JUREIVIS

JUREIVIS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 211 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Grd-16
Tai dar mane paprotinkit prasom is praktines puses kas atsitiks druskingumui, jei i 800 ltr sistema ileisiu tarkim 10 ltr osmozes? Ar toks kiekis aplamai darys itaka druskingumui, ir jei taip tai ar svyravimai kokie jie bebutu neatsilieps gyventojam akvos?
Dekui

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04

Tai dar mane paprotinkit prasom is praktines puses kas atsitiks druskingumui, jei i 800 ltr sistema ileisiu tarkim 10 ltr osmozes? Ar toks kiekis aplamai darys itaka druskingumui, ir jei taip tai ar svyravimai kokie jie bebutu neatsilieps gyventojam akvos?
Dekui

800l neatsitiks nieko, jei ileisi viena ar du kartus po 10l

linugz

linugz

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 397 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-29

tokia situacija, kada sustreikuotu plude ar voztuvas gali ir neatsitikti is viso gyvenime :) todel jeigu karta per kazkiek metu ir atsitiktu nelaime, 10-20l osmozes akvariumo gyventojai ant tokio turio vandens net nepajus.

todel nesuk galvos su visokiais extra bliudais, o esant galimybei vesk slangute tiesiai i sumpa. pakabink ant slangutes galo mechanine plude kaip apsauga. o vandens lygi tegul reguliuoja elektronine plude su voztuvu. viskas. nereikalingi jokie taimeriai, trigubos apsaugos ar dar kazkokie tai dalykai.

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04

kad sugestu dviguba apsauga ir man dar neteko girdet

JUREIVIS

JUREIVIS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 211 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Grd-16

na tai apibendrinant papaisiau schema. Manau sekantis kuris ieskos info apie top off bus naudinga vaizdine medziaga :)

imgPriedas  TOP OFF SCHEMA.jpg   74,95KB   1 Parsiųsta kartųimg

dar gal butu pastabu?

dar paturbinimui butu galima statyti timeri kuris solenoida paleidinetu kelis kartus per diena, tarkim po pusvalandi. Teoriskai rizika dar sumazetu.

p.s. elektroniniu pludziu tech charakteristika sako kad ji reguoja i 1 cm vandens lygio pasikeitima. Tai reiskia kad sumpo grazinimo skyriuj nukritus vandens lygiui 1 cm isijungs elektromagnetinis voztuvas. Mano grazinimo skyriuj 1 cm reiskia 1.5 ltr., kas reiskia jog membrana dirbs su pertraukom, gaminimo metu praleisdama 1.5 ltr osmozes.

Šį pranešimą redagavo JUREIVIS: 2014 Sau 30 - 13:13

linugz

linugz

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 397 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-29

priklausomai kokia plude gausi, pas mane asmeniskai tai gal reaguoja pora milimetru. ant taimerio kad isijungsi blogiau nebus, bet nematau problemos laikyt ir pastoviai ijungta. kai panaudosi, galesi pats nuspresti, palikti su taimeriu ar ne. 

siaip viska nubraizei idealiai, viska teisingai supratai.

dar buna pirkti tie specialus osmozei laikyti issipletimo bakeliai, kurie patys nuo spaudimo prisipildo. tai ji gali statyti kaip dar viena atsaka i butent ta bakeli. tuomet atsidarius voztuvui, vanduo is karto po dideliu spaudimu uzpildys sumpa. jeigu neturesi bakelio, tai krapins ilgiau tiesiai is ro filtro.

exonn

exonn

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 277 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-31

Viskas tvarkoje, bet kaip ir sakiau, man asmeniškai mechaninė plūdė atrodo patikimiau nei el. plūdė, aš dariausi atvirkščiai, mechaninė veikia kaip pagrindinė, o el. kaip atsarginė apsauga. bet čia jau skonio reikalas, kaip pasidarysi taip ir turėsi.

linugz

linugz

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 397 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-29

Viskas tvarkoje, bet kaip ir sakiau, man asmeniškai mechaninė plūdė atrodo patikimiau nei el. plūdė, aš dariausi atvirkščiai, mechaninė veikia kaip pagrindinė, o el. kaip atsarginė apsauga. bet čia jau skonio reikalas, kaip pasidarysi taip ir turėsi.

taip, mechanine patikimesne, del to as asmeniskai ja ir darau kaip apsauga nuo visko, jeigu elektronine sugestu. neisivaizduoju, kada tau mechanine galetu sugesti, kad isijungtu apsauga elektroniskai :)