Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Jūrinių akvariumų forumas!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems gėlavandene bei jūrine akvariumininkyste. AQUARIUM.LT forumas sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie jūrinį akvariumą, ar Jūs turite jų kelis, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės i pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

RO filtras

- - - - -

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 98

JUREIVIS

JUREIVIS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 211 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Grd-16
  • Amžius: 43
Sveiki,gal butu galima isgirsti kokiu protingu minciu del RO filtro pasirinkimo? Man asmeniskai neaisku sekantys dalykai :). nete kur bepaskaitysi visur primygtinai rekomenduoja 4 pakopu filtrus t.y. siuksliu nusodintuvas, anglis, membrana ir dejonizatorius... ar ta paskutine pakopa praktikoj daro skirtuma?. kaip dauguma darot su tds matuokliu? isivaizduoju, kad praktiska butu toki dalyka tureti inline pajungta? ka byloja praktika? ar daznai matuojat si parametra, Gal uztenka rankinio matuoklio? .kiek litru per diena yra normalu? p.s. geriamam vandeniui sio irenginio naudoti nesiruosiu, o akvos sistemoj bus apie 800 ltr. Buciau dekingas jei kas ikistu savo trigrasi.

exonn

exonn

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 277 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-31
  • Amžius: 38
*dejonizatorius arba jei gerai suprantu tai čia tas pats jonų mainų filtras tik kitu pavadinimu. Jis reikalingas priklausomai nuo to kokio švarumo pas tave vanduo ir ką gauni po membranos. Asmeniškai manau, kad ši pakopa papildomai daug nekainuoja ir ją turėti yra gerai, jei matysi, kad TDS'as po membranos rodo daugokai (pas mane rodydavo apie 18) tai naudosi dervas. Po šios pakopos pas mane lieka 002 (rankinis TDS tiek rodo). *Aš naudoju rankinį ir matuoju kas kartą keisdamas vandenį (tai yra kartą į savaitę). Nematuojant galima praleisti laiką kada reikia keist vieną iš komponentų ir gali sulaukt problemų. Ar inline ar rankinį tai čia jau tavo pasirinkimas, aiškų inline būtų paprasčiau turėt ir žiūrėt, bet man ir rankinis nesukelia problemų.*Žiūrėk pagal poreikį, pagalvok po kiek vandens keisi, tarkim, kad tau reik 10 proc, tai yra 80l, tai kiek laiko norėsi laukt, kad pribėgtų... Jei kainos skirtumas nėra labai milžiniškas, aš imčiau našesnį.

Audrius11

Audrius11

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 64 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-29
  • Amžius: 52

JUREIVIS rašė:

Sveiki,gal butu galima isgirsti kokiu protingu minciu del RO filtro pasirinkimo? Man asmeniskai neaisku sekantys dalykai :). nete kur bepaskaitysi visur primygtinai rekomenduoja 4 pakopu filtrus t.y. siuksliu nusodintuvas, anglis, membrana ir dejonizatorius... ar ta paskutine pakopa praktikoj daro skirtuma?. kaip dauguma darot su tds matuokliu? isivaizduoju, kad praktiska butu toki dalyka tureti inline pajungta? ka byloja praktika? ar daznai matuojat si parametra, Gal uztenka rankinio matuoklio? .kiek litru per diena yra normalu? p.s. geriamam vandeniui sio irenginio naudoti nesiruosiu, o akvos sistemoj bus apie 800 ltr. Buciau dekingas jei kas ikistu savo trigrasi.

Sveikas,svarbiau pasirinkti tinkamą membraną, pvz. TW30-1812-75 arba BW60-1812-75http://www.dowwatera...fromPage=GetDocŠios membranos vienos iš geriausių, vandens išvalymas iki 99%.Filtrui silikatų sugėriklį gali statyti papildomai, nors jei naudosi vieną iš šių membranų, tai jos silikatus išvalo iki 98%.Papildomai reikia statyti slėgio sukėlimo pompą, tik tada membrana vandenį išvalys maksimaliai, vandens išvalymo santykis bus iki 1:1.Mechaninis/pradinis filtras būtinas membranos apsaugai nuo šiukšlių, papildomai membranai apsaugoti prieš filtrą gali statyti vandens minkštinimo filtrą.

Šį pranešimą redagavo Audrius11: 2014 Sau 31 - 00:52

JUREIVIS

JUREIVIS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 211 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Grd-16
Siaip turiu nuodugnius vandens testu tyrimus po nosim. Visa Mendelejevo lentele isvardinta :) parasau kelis kas mano galva svarbu, gal kas galit pakomentuot ar cia nereiks del tokiu parodymu koki kosmini laiva statyt kad vandeni naudojamu padaryt:Chlorid 19.7 mg/lSulfat 174.7 mg/lNitrit maziau uz 0.015 mg/lNitrat 15.16 mg/li koki elementa dar reiktu atkreipt demesi? Kas liecia silikatus - esu numates atsakanuo GP i atskira silikatu filtra. Dekui uz komentarus.

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04
  • Amžius: 55

*dejonizatorius arba jei gerai suprantu tai čia tas pats jonų mainų filtras tik kitu pavadinimu. Jis reikalingas priklausomai nuo to kokio švarumo pas tave vanduo ir ką gauni po membranos. Asmeniškai manau, kad ši pakopa papildomai daug nekainuoja ir ją turėti yra gerai, jei matysi, kad TDS'as po membranos rodo daugokai (pas mane rodydavo apie 18) tai naudosi dervas.

kaip Andrius minejo daug svarbiau nusipirkti gera membrana,nei pastovei det kazkokius tai jonu mainiklius,as asmeniskai naudoju sio gamintojo membranas Nuotrauka

JUREIVIS

JUREIVIS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 211 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Grd-16

Dekui uz patarimus, kaip supratau - maziau yra daugiau :)
zodziu nuziurejau 3 pakopu filtra, komplektuojama su Dow Filmtec 100GPD membrana

gal kokiu pastabu butu?

Beje kas kiek laiko (litru) membrana paprastai keiciama?

Dar klausimas butu del elektromagnetinio voztuvo. Planuoju toki statyti tam kad jis paleidinetu is RO filtro vandeni i top of inda keliu minuciu intervalu (sugalvojau apsauga :)). klausimas ar man ji statyti pries ro filtra ar uz jo? kaip suprantu pastacius ji pries ro filtra rizikuoju kad membrana stoves kuri laika be vandens? ar as cia perdedu?

Dekui

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04

siaip membrana keiciama yra tada kai ji jau susidevi,o susidevejimas priklauso nuo daug faktoriu,tai yra nuo praleisto vandens kiekio ,nuo vandens svarumo,nuo to ar stovi filtrai pries membrana ar ne,kad laiku pastebet ar gera membrana reiktu pasistatyt prietaisiuka kuris meruoja tds

Pridėtas failas(-ai)

JUREIVIS

JUREIVIS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 211 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Grd-16
dekui uz info,
esu nuziurejes ir tds monitoriu tam reikalui

o kaip del to voztuvo? Uzmanymo esme kad RO sistema kelis kart per diena, pagal suprogramuota taimeri kuris valdys elektromagnetini voztuva uzpildys top off inda. Is jo i sumpa nubegs tiek kiek reiks, o ta poreiki reguliuos plude imontuota sumpe. Dabar suku galva ar ta elektromagnetini voztuva man statyt pries RO ar uz jos? Jei sumontuosiu pries RO ir uzsidarius voztuvui i RO sistema nepateks vandens kelias valandas - ar neisdzius membrana? gal geriau statyti uz RO sistemos ir tokiu budu filtre butu pastoviai vanduo po spaudimu?

Dekui is anksto.

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04

el.voztuvas statosi uz memranos, o kad vanduo neitu i kanaliacija statosi mech.ketursakis voztuvas

linugz

linugz

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 397 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-29
  • Amžius: 39

o kaip del to voztuvo? Uzmanymo esme kad RO sistema kelis kart per diena, pagal suprogramuota taimeri kuris valdys elektromagnetini voztuva uzpildys top off inda. Is jo i sumpa nubegs tiek kiek reiks, o ta poreiki reguliuos plude imontuota sumpe. Dabar suku galva ar ta elektromagnetini voztuva man statyt pries RO ar uz jos? Jei sumontuosiu pries RO ir uzsidarius voztuvui i RO sistema nepateks vandens kelias valandas - ar neisdzius membrana? gal geriau statyti uz RO sistemos ir tokiu budu filtre butu pastoviai vanduo po spaudimu?

Dekui is anksto.

reik statyti TIKTAI po RO sistemos. kazkada reikes prisileisti vandens kitur, naudoti gerimui ar ktiem reikalam, todel nereieks galvoti, kaip ijungineti voztuva, kad paleist vandeni.

o kodel nenori su plude reguliuoti ta voztuva papildant is karto akvariuma? kam tau bereikalingai statyt ta atskira inda osmozei?

JUREIVIS

JUREIVIS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 211 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Grd-16

el.voztuvas statosi uz memranos, o kad vanduo neitu i kanaliacija statosi mech.ketursakis voztuvas

gal galima butu siek tiek detaliau apie ketursaki voztuva? gal koki paveiksliuka :)

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04

gal galima butu siek tiek detaliau apie ketursaki voztuva? gal koki paveiksliuka :)

pazimejau raudonai

Pridėtas failas(-ai)

• Priedas  dalys.JPG   288,13KB   1 Parsiųsta kartų

JUREIVIS

JUREIVIS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 211 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Grd-16

reik statyti TIKTAI po RO sistemos. kazkada reikes prisileisti vandens kitur, naudoti gerimui ar ktiem reikalam, todel nereieks galvoti, kaip ijungineti voztuva, kad paleist vandeni.

o kodel nenori su plude reguliuoti ta voztuva papildant is karto akvariuma? kam tau bereikalingai statyt ta atskira inda osmozei?

cia toks gausis keliu pakopu apsaugos variantas :) skaiciau ne viena istorija kaip ant pludes akvariume ar sumpe uzlipa sraige ir vandenelio privaro per virsu. As tokia plude statysiu sumpe, ji leis vandeni is top off indo tik tiek kiek nugaruos sumpe, bet kaip papildoma apsauga (tuo atveju jei ta plude sudurnavotu) ir darau ta atskira inda i kuri begs elektromagnetinio voztuvo pagalba (aisku cia galima butu statyt irgi plude, gal iseitu pigiau). Dar esu numates is to papildomo indo persipylima i kanalizacija, cia tuo atveju jei voztuvas pareitu :)

Ar cia perdedu?? :)

linugz

linugz

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 397 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-29
  • Amžius: 39

apsauga yra gerai ir visada sveikintinas dalykas. bet galima apsauga pasistatyti ir pildant vandeni tiesiai i akvariuma. gaunasi gal net paprasciau nei tavo sugalvotas variantas ;)

JUREIVIS

JUREIVIS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 211 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Grd-16

pazimejau raudonai

o jo funkcija ? Kodel vanduo turetu begti i kanalizacija? Nepyk uz durna klausima, bet nedaiena :)

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04

jei uzdarysi tik membranos isejima vanduo begs i kanalizacija,tam reikalui ir statomas ketursakis voztuvas ,uzdarius isejima is membranos ketursakis uzdaro iejima i membrana,galima statyti dar viena el.voztuva ant ijeimo ,bet tada reik laidus tempt iki jo,o ketursakis voztuvas mechaninis,jam laidu nereikia

JUREIVIS

JUREIVIS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 211 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Grd-16
Dekui uz paprotinima megi. Linugz - buciau dekingas jei pasidalintum patirtim apie papildymo sistema. Mano zinios teorines todel ir prigalvojau teoriniu komplikaciju kurias bandau apeit. Praktikoj tikriausiai kad kitaip. Gal galima butu koki linka i patikima top of sistema?

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04

viskas labai paprasta jei osmosas davestas tiesiai iki akvos ,jei bus laiko ryt papaisysiu

exonn

exonn

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 277 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-31
  • Amžius: 38

Aš pasidaręs tiesioginį papildymą į sumpą su mechanine plūde, atsargai pajungta elektromagnetinė plūdė kuri pakilus vandens lygiui (jei sufeilintu mechaninė) išjungia elektą į elektromagnetinį vožtuvą ir siurbliuką, atjungia kitaip sakant mano RO sistemą. Blogiausia kas gali atsitikt - subėgs 10l osmoso į akvariumą.

Šį pranešimą redagavo exonn: 2014 Sau 28 - 22:30

JUREIVIS

JUREIVIS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 211 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Grd-16

Aš pasidaręs tiesioginį papildymą į sumpą su mechanine plūde, atsargai pajungta elektromagnetinė plūdė kuri pakilus vandens lygiui (jei sufeilintu mechaninė) išjungia elektą į elektromagnetinį vožtuvą ir siurbliuką, atjungia kitaip sakant mano RO sistemą. Blogiausia kas gali atsitikt - subėgs 10l osmoso į akvariumą.

Tai jei gerai suprantu tu taip pat RO vandeni leidi per atskira inda (10ltr)? Ta prasme ne tiesiai is RO filtro i sumpa, bet is filtro i 10 ltr bakeli is kurio per plude i sumpa?