Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Artūro Juwel Rio 240l

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 26

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04
  • Amžius: 39

O kam? Jei iš žarnos paskutinio nusiurbimo metu buvo pašalintas vanduo, tai gurkšnio juk negausi. 

Kiek naudoju niekada nebuvau atsigėręs. Juk truktelti reikia labai nedaug tik tokį vandens tūrį, kad užpildyti žarną iki aukščiausio taško t.y. vos aukščiau akvos. Nebent žarna trumpa ar jos diametras mažas. Bet kai pas mane 12 metrų, tai net gerai traukiant reikia dar palaukt kol vanduo atitekės. 

Sodo žarna kuo puikiausiai tam tinka.

Lora

Lora

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 49

kai žarna pritvirtinta (ir nebūtinai palubėse kaip pas mane buvo) - tam, kad iš jos visiškai pašalinti vandenį - vėlgi - reikia pūsti - o tai papildomas vargas :) o čia kiek suprantu bandom maximaliai optimizuoti ir lengvinti sau gyvenimą :)

ir nekalbant jau apie tai, kad bent jau man - traukti orą iš tokio ilgio žarnos yra siaubinga procedūra :) ir kalba eina ne apie vandens patekimą į burną.. kalbam apie sudėtingumą ar sunkumą -  ta prasme man buvo per sunku sudaryti vakumą.. ar kaip čia paaiškinti :)

+ traukiant (matyt nemoku kokybiškai traukti :D ) tokio ilgio žarnoje vis tiek lieka oro tarpų - o jie ženkliai lėtina išbėgimą...

man sodo žarna netiko dėl savo lankstumo. aš rinkausi kietesnę šlangutę - kad kampuose neužlinktų

Tokia mano nuomonė, ir aš jai pritariu. / public.fotki.Lora

Nuotrauka

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

Sutinku, jei palubėse tai jau sunku tiek įtraukt, tiek vandenį pašalint.

Artuuras

Artuuras

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Sau-31
  • Amžius: 31

Savaitgali išbandžiau sistemą. Na vandeniui iš akvariumo pašalinti vis tiek kibirą naudojau nes dugną nusiurbinėti irgi reikia, o prileisti su ilga žarna efektyvu. :) jei nereiks dugno nusiurbinėti, reikės išmeginti su ilgaja žarna pasiurbt vandenuką iš akvariumo :)

arunas1974

arunas1974

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Sau-30
  • Amžius: 49

Aš prie to pačio norėčiau paklausti, gal kas yra pasidaręs kokį tai srovės "skaidytuvą" žarnos gale, kai leidžiat vandenį iš vandentiekio į aqua ? Aš stoviu su žarną rankose ir pirštų pagalba neleidžiu srovei taip stipriai bėgti...Norėtusi nestovėti ir lygiai taip pat greitai prileisti šviežią undenėlį.

P.S Tiksliai nežinau, bet man atrodo pitono pricipas ir yra vandens keitimas žarna :)

Esu nepasidaręs o berods Senukuose nusipirkęs sodo skyriuje ale laistymui dušo galvą. Kainavo nedaug veikia puikiausiai, sumažinęs srovę net 30 ltr.akvariume taip vandenį keičiu.Tik reikia pirkti patį paprasčiausią.

Obuoliuactas

Obuoliuactas

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Bir-29
  • Amžius: 37

Gera ideja ;) Ačiū

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

Savaitgali išbandžiau sistemą. Na vandeniui iš akvariumo pašalinti vis tiek kibirą naudojau nes dugną nusiurbinėti irgi reikia, o prileisti su ilga žarna efektyvu. :) jei nereiks dugno nusiurbinėti, reikės išmeginti su ilgaja žarna pasiurbt vandenuką iš akvariumo :)

Jei akvariumas augalinis, tai nebūtina dugno kaskart siurbti. + jei dar sraigių yra, tai ir jos dar pavalo. Jei azoto ciklas veikia galima ir rečiau siurbti.