Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Artūro Juwel Rio 240l
Parašyta 2014 Sau 12 - 20:07

Žinutė redaguota: arturas123, laikas: 2014/01/12 20:08
Parašyta 2014 Kov 22 - 22:10

Matote nuotrauką darytą 2003-11-03 ir kitas darytas 2014-03-22, paskutinė nuotrauka 2014-01-12 Atrodo ir trešiu ir sviesos šiek tiek duodu, net ir c02 pasistates iš mielių bet vasijveveros tiesiog nyksta ir neužauga aukštos, taip ir su kai kuriais kitais augaliukais kodėl taip yra ? gal kas žinote ko truksta ?
Pridėtas failas(-ai)
Šį pranešimą redagavo Artuuras: 2014 Kov 22 - 22:17
Parašyta 2014 Kov 23 - 16:36

Atsiprašau,suklydau taip tai Vallisneria gigantea ir Vallisneria spiralis ir abi rūšys kažkaip nyksta ir neauga aukštai , tai galėtų būti dėl trumpo apšvietimo ? Šiandien šiek tiek pertvarkiau akvariumą apkarpiau lapus įdedu foto, deja tik kokybė jos prastoka.
Taip pat padvigubinau apšvietimo laiką iki 8h žiūrėsiu ar bus rezultatų.
Pridėtas failas(-ai)
Parašyta 2014 Kov 23 - 17:05

Apsvietimo degti ilgiau nei 6-8val nera reikalo, augalams pilnai pakanka tokio laiko. Ir jei norite ilgesnio laiko tai ilginkite pamazu po val tarkim i savaite, o ne is karto.
Mano nuomone apsvietimas cia mazai ka lemia, nes kiti augalai atrodo neblogai, geriau bandykite nesiurbt grunto, pakisti ka nors po saknim maistingo.
Parašyta 2014 Kov 23 - 17:25

Kiti augalai auga normaliai, negreit bet leidžia vis naujus lapukus , senesniame akvariume kur nebuvo nei trąšų nei stipraus apšvietimo augo Vallisnerios kaip reikiant nespėjau karpyt Po šaknimis pakišta jbl molio rutuliukai bet jau mėnuo kai pakišau jokių rezultatų augalai nei auga nei nuvysta stovi ir vegetuoja
Parašyta 2014 Bal 08 - 22:27

Apšvietimo laikas padidintas iki 8h. Pradėta naudoti Ema solutions mikroplant complex trąšos. Galbūt ta augalų mišrainė atsigaus, gal net Valisnerijos, kurios nuo akvariumo gyvavimo pradžios beveik sunyko atsigaus. Na lauksiu rezultatų.
Kol kas dabartinė foto.
Pridėtas failas(-ai)
Parašyta 2014 Grd 09 - 23:51

Taip pat klausimas dėl priežiūros skaitinėjau visokias EI metodinas, ir priėjau išvados: kas savaite keičiu vandenį 20-40% tręšiu ir tiek, daugiau nieko naujo neišrasiu ? Na taip tręšimo subalansavimas ir RO vanduo maišytas su krano vandeniu. Taip pat girdėjau, kad kažkas druskos pila į vandenį. Gal galit kokių realių patarimų priežiūros klausimais duot, kurie suteiktų rezultatų tiek žuvytėms tiek augalams.
Parašyta 2014 Grd 10 - 08:27

Dėl srovės, tai vieni augalai labiau mėgsta srovę, kitiems jos visiškai nereikia. Bet kokiu atveju augs. Bent taip manau. Jei pas tave yra du filtrai, kurių vienas vidinis, tai manau, kad vandens cirkuliacija yra pakankamai gera, o jei norisi, kad žolės kedentųsi, tai čia jau skonio reikalas Bet tai dar vienas "pričindalas" akvariume. Pas mane kol kas tik išorinis, bet Kalėdų senis atneš vidinį Eheimą, tai manau, kad užteks gerai cirkuliacijai. Akva 240L, panašiai kaip tavo.
Aš kas savaitę keičiu 50% vandens ir pilu trąšų su nedideliu pertekliumi. Kasdien pilu geležį, o per ciklo vidurį dar micro dapilu. Kaip rašo patyrę akvariumistai, kad didesnės tiek N, K, P, tiek micro dozės dumblių bujojimo neiššaukia, o ir žuvims nekenksmingas.
Ir dar, kas gerai augalams, blogai žuvims. taigi, svarbiausia balansas
Parašyta 2014 Grd 10 - 09:39

Iš Daynewss žinutės kyla dar vienas klausimas, kaip keičiate vandenį, tą 50% vandens, kas sudaro 100l~ nešiojat kibirais ar kokia išmanią sistemą pasidarėte?
Skaičiau apie pitono sistemas, taip kitas įdomias vandens keitimo sistemas, bet savo atveju nieko realaus neesu pritaikęs. Artimiausias vandens šaltinis kriauklė vonioje nuo akvariumo apie 8m kelio Tai su kibiriukais bėgiot šiek tiek pabodo.
Parašyta 2014 Grd 10 - 09:54

seniau pas mane buvo palubėmis atvesta šlangutė iš vonios iki akvariumų, kurią naudodavau tiek vandens išleidimui (dviejų susisiekiančių indų principas) tiek prileidimui. bet...
vandens nuleidimas nepasiteisino - nes vis tik reikia siurbti dugną - ir paprasčiau tą daryti tiesiai kibirą.
o vandens prileidimas organizuotas paprastesniu būdu - tiesiog su atskiru jungikliu virtuvėje primontuota kelių metrų šlanga, kad nereiktų vandens tempti kibirais
Parašyta 2014 Grd 10 - 10:09

Mano sistema tokia: 12 metrų 16/21 (ar koks ten diametras) armuotos laistymo žarnos + uždėtas ant vienos pusės plastikinis antgalis (PVC jungtis su sriegiu), kad būtų galima prisukti prie dušo žarnos nuėmus dušo galvą, akvariume iš vidinės dangčio pusės prisuktas plastikinis žarnos laikiklis.
Išsiurbimas toks, kad įkišu iki pusės akvariumo gylio žarnos galą be jungties į akvą ir nuėjęs į vonią trukteliu oro. Veikia puikiausiai.
Įpylimas: atsuku dušo galvą nuo žarnelės pajungiu prie žarnos, paleidžiu vandenį bėgt per čiaupą. Kada susireguliuoju vandens temperatūrą, bėgant vandeniui iš čiaupo ir perjungiu į dušą. Vualia.
Pabaigoje išjungiu vandenį, ištraukiu iš akvos žarną, bet neišimu iš laikiklio. Nuėjus į vonią atsuku dušo žarnelę. Pradeda bėgti vanduo. Tada nuo akvos pradedu vynioti žarną ir visas, na beveik, vanduo išbėga į dušo kabiną. Tiesa, mano dušo kabinos pado aukštis kokie 25-30 cm. Jei dušo kabinos padas žemas bus potvynis.
Dėl dugno nusiurbimo, tai maždaug kartą per mėnesį paėmus kibirą pastatu ant taburetės šalia akvos ir prasiurbiu su nusiurbėju kažkiek, o po to jau aprašyta procedūra.
Kažkada, kai akva buvo 110L tai laksčiau su 5-Litriais, bet kažkuris šio forumo dalyvis pasiūlė žarną ir iki šiol esu jam dėkingas
Šį pranešimą redagavo Daynewss: 2014 Grd 10 - 10:15
Parašyta 2014 Grd 10 - 14:21

Aš prie to pačio norėčiau paklausti, gal kas yra pasidaręs kokį tai srovės "skaidytuvą" žarnos gale, kai leidžiat vandenį iš vandentiekio į aqua ? Aš stoviu su žarną rankose ir pirštų pagalba neleidžiu srovei taip stipriai bėgti...Norėtusi nestovėti ir lygiai taip pat greitai prileisti šviežią undenėlį.
P.S Tiksliai nežinau, bet man atrodo pitono pricipas ir yra vandens keitimas žarna
Parašyta 2014 Grd 10 - 14:51

Galvojau aš apie tą skaidymą, bet.. Kai buvo mažai augmenijos, tai leisdavau vandenį lėtai, bet dabar, kai subojoję, tai srovė grunto nebekelia.
Mano žarnos gale, kur dušo kabinoj, PVC jungtis yra 90' kampo. padarius tokią pačią ir kitam gale srovė neitų statmenai žemyn, bet eitų lygiagrečiai dugnui. Manau, kad čia tikrai neblogas variantas. Kitas variantas tvirtinti kad ir plastikinį butelio kamštelį kokių 2-3 cm atstumu nuo išmetimo, kad nukreipt srovę - vanduo atiteka, atsitrenkia į kamštelį ir keičia tekėjimo kryptį.
PS geras pavadinimas - pitono principas
Parašyta 2014 Grd 11 - 08:18

... susisiekiančių indų sistema su ilga žarna turėtų suveikti ir palengvinti vandens keitimus, manau išmėginsiu ...
jei vis tik bandysi - vienas patarimas (kuris ir pačiam ateis į galvą, jei pradžioj bandysi iš tos šlangos truktelėti orą )
pradžioj pradedi į akvą leisti vandenį, bent liutriuką-kitą, ir kai šlanga pilnai užsipildo vandeniu - tada jau galima nuleidinėti