Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Pasisveikinimas

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 28

Kleaquas

Kleaquas

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2013-Grd-14
  • Amžius: 70
Sveiki gerbiami AQUA FANAI.Prireikė ne mažai laiko, kad galėčiau įgyvendinti savo jaunystės svajonę, - pabandyti sukurti savo aqua pasaulį. Taip jau susiklostė ir gyvenimas ir aplinkybės, kad va galų gale bandau. Iš tiesų, labai jau nedrąsu, nors patarėjų ir šio reikalo žinovų aplink mane yra vienas kitas. Panardęs šia tema po internetą, o ir paskaitinėjęs šios svetainės forume Jūsų pasakojimus, patarimus ar kritiką dėl aqua pasaulių kūrimo ir tvarkymo, žinoma, ne be mano Dievo pagalbos, išsirinkau tokį kelią.Radau Klaipėdoje, Sportininkų g. 5, mažutę parduotuvėlę Akvariumas ir susipažinau su ten dirbančiu Vasilijumi. Nežinau kuo jis ten, bet, kaip parodė tolimesni įvykiai, žingsniuoju sėkmingai. Taip sakant, visko pradžiai nusprendžiau įsitverti šio žmogaus skverno ir po truputį žingsniuoti į „šviesią ateitį“.Taigi, įsigijau 200 ltr. 100x40x50 cm akvariumą, visokius dalykėlius jam į komplektaciją. 10 dienų pyliau JBL DENITROL ir dar dvi dienas palaukęs gruodžio 12 d. paleidau mano aqua pasaulį, apgyvendindamas jame savo pradžiamoksliui barbusus kelių rūšių, neonus ir šamukus.Žuvims šerti pradžiai gyvenimo Vasilijus įtaisė MICRO WAFERS granuliuotą pašarą žuvims 45 g.Nedaug dar tų dienų, bet kiekviena iš jų prasideda su neramia dūšia – ar gyvi mano draugai, ar ko nesugadinau, ką nors ne taip padariau. Bet jų žvalumas, žvitrumas kemšant pašarą, teikia vilčių, kad gal ir man pavyks.Tikėdamasis, kad bėdoje galėsiu sulaukti Jūsų patarimų,pagarbiai,Kleaquas(Klemensas, užsigeidęs sukurti savo vandens pasaulį)

lundis

lundis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgp-07
  • Amžius: 46
Visu zoo pardavyklu savininkams geriausi klientai yra cainykai.Jiems lengviausia kabinti makaronus. Kuo daugiau kabina, tuo vargsas naujokelis placiau atlapoja pinigine ir perka visas nesamones is eiles.Tavo atvejis ir neisimtis;) Citata is pacio posmo ... 10 dienų pyliau JBL DENITROL ...

eifelis

eifelis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgs-23
  • Amžius: 38
kiekvienas akvariumistas dirba skirtingai.naudoja kitas sistemas,kitas priemone.nors siekia zinoma tokio pat rezultato.pas vasilijaus teko apsipirkti keleta kartu.bet labiausiai nustebino kai paskambinau paklaust ar turi vaistu.kai as skambintojas,dar nebuvau potencialus klientas,vien telefonu gavau nemazai informacijos,taipogi pasiulymas nepirkti kai kuriu preparatau.man labai patiko.

velniass96

velniass96

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Sau-16
  • Amžius: 55
dar zmogus tik pradejo,o cia jau ponas lundis:laugh: :laugh:.aisku ta chemija cia nei prie ko,bet nereik kelt paniku.nieko blogo juk neivyko.. :evil:kol kas

markox

markox

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Sau-14
  • Amžius: 45
Anokia ten chemija-kelių rūšių bakterijų kultūra ir tiek, o startui palengvinti tikrai geras daiktas... na o sutikimas naujo nario tradiciškas-"kieti vyrai" išsakė savo nuomonę ;)

Saulix

Saulix

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Bal-06
Iš aprašymo tai tik litražas aiškus :unsure: O kur filtracija, apšvietimas, temperatūra, vandens keitimai, augalai ....Ir būtų labai smagu to Aqua pasaulio nuotrauką pamatyti ;) Žinutė redaguota: Saulix, laikas: 2013/12/15 17:26

Agamemnonas

Agamemnonas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Grd-06
  • Amžius: 56
Pas mane irgi tokis aquariumas ir fauna panasi buvo ,kai paleidau. Viskas ir dabar gyvuoja,svarbu nesistenk daug zavetis beseriant zuvytes,nes barbusai greitai pavirs I kiauliukus,vanduo pabals,filtras''uzsikis'' ir nezinosi kur kame bedos...sekmes aquafanatizme...p.s. lundis is dallies teisus....

Mantvis

Mantvis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Spa-31
  • Amžius: 33
Čia tai viskas normos ribuose.Man pirmam akvariumui (neskaitant burbulo su gupijomis) astronautą pasiūlė į 40L, ir dar prie to pačio pteriką, kad stiklai būtų švarūs :D, bet daugiau pasidomėjus jie atsirado abudu 200L bliude, o po to galiausiai iškeliavo pas kitą akvariumistą į 450L. Žinutė redaguota: Mantvis, laikas: 2013/12/16 12:34

Kleaquas

Kleaquas

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2013-Grd-14
Dėkoju už gerus žodžius, už „chainiką‘ irgi. Nors mano kareiviškame gyvenime šis žodis yra turėjęs kitokią prasmę. Toks vyrukas buvo, nelabai laipsniuotas, bet vadovauti mėgėjas. Tai mes jį ir vadindavome chainiku (rus. nachalnik). O aš tai palyginus su Jumis gal salaga, gal fuksas.Šiaip tai noriu patarimo. Šiandien bimbinėjau po žvyro karjerą ieškodamas kokių tai gražių akmenukų Aqui pagražinti. Radau kokių 3 kg labai įdomų uolienos luitą. Man atrodo, kad tikrai atmena ledynmetį. Velniškai gražiai išėstas. Akmenukų irgi radau. Gerbiamieji, ar aš čia nepersūdau?

Gyta

Gyta

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Lap-24
  • Amžius: 52
Kareiviškam gyvenimui Jūsų iškalba labai jau stebėtina :laugh: Visus nežinomus akmenis reikia pamerkt į rūgščią terpę, kad ir actą. Jei burbuliuoja - augaliniams akvui netinka, nes kietins vandenį.

rimelis

rimelis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2006-Lap-30
  • Amžius: 48
Kleaquas, jei gyvos žolės akvariume yra, tai reikėtų, kad akmenys ar gruntas nekietintų vandens, daryk kaip Gyta patarė. Jei žolės nėra arba ji nelabai rūpi - kišk apiplovęs.

Kleaquas

Kleaquas

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2013-Grd-14
Ačiū Gytai ir Rimeliui.Apturėjau pagrabą. Nugeibo neonas. Aqui tik 7 diena, o čia velniava kažkokia. Ir kas čia galėtų būti?

Gyta

Gyta

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Lap-24
Kol kas nieko nepasakėt apie tą savo akvą. Tai sunku ką ir patart. Ar yra augalų?

tex

tex

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Bal-15
  • Amžius: 54
Gyvent nenorėjo :)

velsas

velsas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Vas-22
  • Amžius: 37
Per daug nekreipk dėmesio. Kai pirmam akvariumui dar tik 7 diena, tai 1 pagrabos visai nedaug. Jis vistiek dar nėra pilnai pasileidęs ir susibalansavęs. Tam reikia žymiai daugiau laiko. O žuvytei staigiai pasikeitė sąlygos, sustresavo ir, kaip sakė tex, nusprendė, kad nenori pas jus gyvent ;)

Kleaquas

Kleaquas

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2013-Grd-14
Ačiū Tex, o ypač Velsui. Tik kas be per daiktas ta propria?Gerbiama Gyta, mano vedlys Vasilijus patarė, kad kol esu žioplas šiame reikale, augalų Aąue neveisti. Taip sakant, - stepas po stapo.

Gyta

Gyta

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Lap-24
Na, ką čia bepasakysi... Matote, augalai akvariume atlieka tam tikras funkcijas. Sėkmės...

rimelis

rimelis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2006-Lap-30
  • Amžius: 48
Na tokiu atveju stipriai suabejočiau tokiu vedliu...Augalai akvariume niekad nepamaišė ir juo labiau nepakenkė žuvims. Greičiau priešingai, augalai vartoja žalingus žuvų produktus tokius kaip amonis, nitritai ir nitratai, todėl padeda filtrui darbuotis. O kad juos "veist" daug žinojimo nereikia - yra augalų rušių, kurios ir nesistengiant auga, tokios kaip ragalapis, elodėjos ir t.t. O ir nebrangios jos ir plačiai paplitę.Kleaquas rašė:Gerbiama Gyta, mano vedlys Vasilijus patarė, kad kol esu žioplas šiame reikale, augalų Aąue neveisti. Taip sakant, - stepas po stapo.[/quote]

Žinutė redaguota: rimelis, laikas: 2013/12/20 09:47

Gyta

Gyta

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Lap-24
Senais laikais visi vaikai augino valisnerijas, kriptokorinas be jokių problemų.

lundis

lundis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgp-07
  • Amžius: 46
velsas rašė:

Per daug nekreipk dėmesio. Kai pirmam akvariumui dar tik 7 diena, tai 1 pagrabos visai nedaug. Jis vistiek dar nėra pilnai pasileidęs ir susibalansavęs. Tam reikia žymiai daugiau laiko.

O kam to laiko , paaiskink ?Kiek paleidineju aqua jokiu pagrabu. Kuo ten blogas vanduo naujam akvariume ir kuo jis ten geras sename?