Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Jūrinių akvariumų forumas!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems gėlavandene bei jūrine akvariumininkyste. AQUARIUM.LT forumas sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie jūrinį akvariumą, ar Jūs turite jų kelis, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės i pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

80litrinis

- - - - -

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 113

rimga321

rimga321

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 686 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Kov-07
  • Amžius: 27
SveikiAkvariumas gautas.Juwel 80 ilgis, 35 aukstis, 30cm plotis (zinau, siauras, bet kol kas pakaks).Lempa uzsakyta.par38 54w, 18 ledu po 3wBlue/ royal blue /cold whiteblue:455-460nm, Cold white:12000KLabai pigiai viena issejo uzsakyt, tai ismeginsiu. Jei patiks, uzsakysiu dar viena, nes gali nepakakti vienos visam akvariumui apsviesti.Skimeris Tunze - Nano DOC 9002sroves Tunze - Turbelle® nanostream® 6025 (nebus perdaug?)Ateities planai kol kas tokie.Isigyti sumpa 20-30litru, bus parodinis, sedes salia akvarumo, o ne po juo.Nusipirkti-pasidaryti biopellets reaktoriu.Pasidaryt-nusipirkt owerflo box'a.Jei patiks par38 lempos, reikes isigyt uv led'u juostele-triubele, nes i lempos Komplektacija jos neieina.Pasidaryti automatini vandens papildyma.Paisleist jura.Pirmi klausimai.Keliu litru sistema tunze 9002 skimeris gali realiai prafiltruoti?Kiek miligramu uzpildo reiktu deti i biopellets reaktoriu? (manau daug kas bandys mane atkalbeti nuo sio sumanymo), bet yra galimybe ji pasidaryti uz ~40euru, tai surizikuosiu, labai daug geru dalyku esu girdejas apie bio-pellets. :) NuotraukaŽinutė redaguota: rimga321, laikas: 2013/09/18 23:19

Žinutė redaguota: rimga321, laikas: 2013/09/19 02:18

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 2.178 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2006-Spa-04
  • Amžius: 55

labai daug geru dalyku esu girdejas apie bio-pellets

o apie blogus dalykus girdejai???jei ne tai pasieskok ne tik apie gerus bet ir apie blogus;) tavo dydzio akva isgyventu vien tik vandens keitimais ir nereiktu jokiu parodiniu sampu:)

rimga321

rimga321

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 686 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Kov-07
Skaiciau ir apie blogus dalykus.Bet, pasirinkus tinkama kieki biopellet'su ir tinkamas sroves, nieko blogo atsitikti neturetu.Skimeris tikiuosi irgi sugebes isfiltruot didziaja dali ''negerybiu'' is reaktoriaus.Megi, sakot, kad akvariumas isgyventu vien tik su vandens keitimais.As jum pritariu, bet ne visada isseitu man 20% vandens pakeist, nes galiu buti isvykes keliom savaitem ar menesiui..Tai todel ir noriu truputi daugiau irangos ir sumpo.O sumpo ideja atsirado is to, kad as norejau refiugimo.Pirma mintis buvo, kad reikes isigyti HANG ON tipo refiugima, bet pamasciau, kad sumpas bus daug patogiau, plius visa iranga ten sudet galsiu :)

cipas

cipas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 583 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Grd-20
  • Amžius: 51
rimga321 rašė:

Skaiciau ir apie blogus dalykus.Bet, pasirinkus tinkama kieki biopellet'su ir tinkamas sroves, nieko blogo atsitikti neturetu.Skimeris tikiuosi irgi sugebes isfiltruot didziaja dali ''negerybiu'' is reaktoriaus.Megi, sakot, kad akvariumas isgyventu vien tik su vandens keitimais.As jum pritariu, bet ne visada isseitu man 20% vandens pakeist, nes galiu buti isvykes keliom savaitem ar menesiui..Tai todel ir noriu truputi daugiau irangos ir sumpo.O sumpo ideja atsirado is to, kad as norejau refiugimo.Pirma mintis buvo, kad reikes isigyti HANG ON tipo refiugima, bet pamasciau, kad sumpas bus daug patogiau, plius visa iranga ten sudet galsiu :)

o koks grozis bus jei sumpas ne apacioja o sale akvos????????:ohmy:

rimga321

rimga321

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 686 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Kov-07
Man refiugimas bus grozis!!! :DJei viskas tvarkingai bus padaryta, tai neturetu akiu sumpas badyt :)

cipas

cipas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 583 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Grd-20
rimga321 rašė:

Man refiugimas bus grozis!!! :DJei viskas tvarkingai bus padaryta, tai neturetu akiu sumpas badyt :)

nu amerikonai vadina net sudu baku lyktai nezinau koks ten grozis gali buti...bet del skonio nesigincinama:)

rimga321

rimga321

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 686 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Kov-07
Na taip, visaip ji vadina, bet blogiau nebus jei jis stoves son. Jokio skirtumo gi, sone ar po akvariumu, ar kokiam kitam kambari jis.Geriau papasakokit ar nebus per daug sroviutunze 6025 nanistreemas ir dar nepaminejau pirmoje zinuteja, kad grazinimo pompa Eheim - Compact 1000

cipas

cipas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 583 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Grd-20
rimga321 rašė:

Na taip, visaip ji vadina, bet blogiau nebus jei jis stoves son. Jokio skirtumo gi, sone ar po akvariumu, ar kokiam kitam kambari jis.Geriau papasakokit ar nebus per daug sroviutunze 6025 nanistreemas ir dar nepaminejau pirmoje zinuteja, kad grazinimo pompa Eheim - Compact 1000

tik vis neparasai kiek tu sroviu??????????

rimga321

rimga321

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 686 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Kov-07
Nu tai tunze 2800 l/h ir eheim 1000l/htai 3.8t/h..

cipas

cipas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 583 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Grd-20
rimga321 rašė:

Nu tai tunze 2800 l/h ir eheim 1000l/htai 3.8t/h..

kiek vienetu tu tunziu bus;)

rimga321

rimga321

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 686 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Kov-07
vienas streemas bus

cipas

cipas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 583 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Grd-20
rimga321 rašė:

vienas streemas bus

nu pas mane ne nano akvariumas .....gal jie geriau pasakytu....bet pagal mano akva tai cia labai mazai sroves

rimga321

rimga321

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 686 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Kov-07
Tai gerai, kad neimiau 6015 tunzes..Jei labia truks, tai su laiku dadesiu dar viena streemuka koki :)Vistiek po kol kas tik visokia zoa, grybai ir pan gyvens.

linugz

linugz

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 397 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2011-Kov-29
  • Amžius: 39
grybai ir be strymu gali gyvent :)

rimga321

rimga321

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 686 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Kov-07
as juos kaip pavizdi daviau, ta prasme, kad saltiena pradzioi tik bus :)Po to prie LPS po truputi judesiu :)

Prudas

Prudas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 817 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Rgs-14
  • Amžius: 55
Jeigu šeimininkas ruošiasi po mėnesį keliauti namuose nebūdamas, tai srovės užteks ir labai į priekį nenujudės. O refugiumas garantuotai bus labai negražus :) Aš tikėjausi gražaus refugiumo (pas mane ne spintelėje), buvau net jam gyventojus (krevetę su gobiuku simbiozinius) nupirkęs. Svajojau apie žalią vaizdą, panašų į gėlavandenį akvariumuką. Neilgai teko laukti kol mano grožis pavirto tuo, kuo ir turėjo pavirsti...:laugh:

cipas

cipas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 583 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Grd-20
Prudas rašė:

Jeigu šeimininkas ruošiasi po mėnesį keliauti namuose nebūdamas, tai srovės užteks ir labai į priekį nenujudės. O refugiumas garantuotai bus labai negražus :) Aš tikėjausi gražaus refugiumo (pas mane ne spintelėje), buvau net jam gyventojus (krevetę su gobiuku simbiozinius) nupirkęs. Svajojau apie žalią vaizdą, panašų į gėlavandenį akvariumuką. Neilgai teko laukti kol mano grožis pavirto tuo, kuo ir turėjo pavirsti...:laugh:

ar matet kur nors grazius valybo irengimus......nu kol nauji o poto vistiek virsta sudu kaupyklaB)

rimga321

rimga321

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 686 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Kov-07
tai. kad ten viskas uzdumbles ir, kad nebus tokio vaizdo kaip graziam augaliniame akvariume, jau tam pasiruostaman idomiausia visi tie micro organizmai, idomumas ir grazumas juos stebeti, o ne pacius dumblius :)

Dar321

Dar321

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 1.593 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Sau-20
  • Amžius: 54
Tai gal tada, vistik, geriau daryt tumboj sumpą, kad svečių ir kitų namiškių negąsdint, o prieš tumbą pasklok kokį sėdmaišį, kad galėtum naktimis cykiai viens pats užsidaręs stebėt refugiumo "žavesį"... :woohoo: Žinutė redaguota: Dar321, laikas: 2013/09/20 12:32

rimga321

rimga321

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 686 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Kov-07
Tai jei ten viskas taip baisia prades atrodyti, tai iskeliaus po akvariumu, ne problema ;)