Na bet tu ir sugebi, būti sunkaus laipsnio debilu nemokančiu priimti to kas sakoma. :silly: Viskas priklauso nuo koncentracijos, ir dar kartą kartoju, kad naudojant vadovaujantis skystos anglies gaminių instrukcijomis neigiamo poveikio faunai nepastebima. Tau lundi reikia skambinti trumpuoju numeriu pagalbai gauti, nes esi nestabilios psichikos taip bendraudamas. Taip pat baik mėtytis forumo administracija ir kažkokias kitais dalykais, pažeidi N forumo punktų, kas liečia gražų ir pagarbų bendravimą. :evil: Turėtum atsakyti už savo žodžius. Bet tebūnie tai šio forumo valdžiai.. ;)
Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Barzda užkniso juodai
Sukūrė
Jurginiukas
, Rgp 06 2013 10:48
Parašyta 2013 Rgp 19 - 20:36

Avine apsisnargliojas, ne aukleti as cia taves atejau. As turiu ka aukleti be taves isgama.Dar palosi, atsirinksiu kas per paukstis esi ir nusiusiu teveliams vieno forumo nuorodas tiesiai pacio teveliams. Gales pasigrozeti kaip sunelis ispudziais dalinasi apie tam tikro augalo rukyma. Va jie jei nores ir sugebes gales tave ir aukleti, jei dar nevelu. As daugiau nezadu cia su tavim pirstais badytis.
Parašyta 2013 Rgp 19 - 21:09

Protestantai prieš klasikinę bažnyčią. Man yra tekusi garbė chemijos mokytis pas vieną geriausių Lietuvos mokytojų. Pastarasis buvo savotiško būdo, rašė eilėraščius ir t.t. Iš jo pamokų įsiminiau kelis posakiu: 1. Vogti yra gražu. Negražu kai pamato. (Bet šitas netinka). 2. Nuodingų medžiagų nėra. Nuodingos tik jų koncentracijos ir kiekiai (kažkas panašaus). Lundis turi savo nuomonę, kurią pagrįsti kiek sunkiau. Mat nereikia nė chemijos žinių, pvz.: jei tokie preparatai gaminami visame pasaulyje, reiškia tai apsimoka, nes juos perka. Reiškia aplink pilna debilų, kurie nesutinka su Lundžiu (tada arba apsimest, kad man patinka debilai, arba su jais kariaut (Sizifo darbas?) arba pasikart). Lundi, rūkyti ir vartoti alkoholį irgi nesveika (pats nerūkai ir esi absoliutus abstientas? Jei ne, tai kodėl? Juk nesveika). Jei ką, ir po saule būti nesveika (spinduliuotė ir t.t.), ir net pats gyvenimas ir objektyvios aplinkybės, kurios nuo tamstos nepriklauso, gali būti ne į sveikatą. Taip ir akvariume: kas blogiau, ta anglis ar azoto junginiai? Aar blogiau jei anglis skatina augalų augimą, o kartų ir azoto pasisavinimą, jei prižiūrėtojas vandenį retokai keičia ar labai savo -uvis myli (mano pasvarstymai nepagrįsti jokiomis subtilesnėmis chemijos-biologijos žiniomis, jei klystu - taisot).Taigi, IMHO, pilkit tą skystą anglį (ir pats pilu), jei tik su saiku ir kaip priklauso. Jūsų ginčas jau principinis - abu sutinka, kad pati veiklioji medžiaga kaip tokia gali būti nuodinga, kenksminga etc. bet iš principo kai kas eina radikalesniu keliu (be argumentų, mat būtų įdomu juos išgirst) ir tai virsta bet kokia kaina apš***i viens kitam galvą. Rašykit viens kitam PM, liaudis matys, katras nebeatsako, laikys protingesniu ;)
Parašyta 2013 Rgp 19 - 21:45

Zorgun rašė:
Matosi.Is tavo posmo darau isvadas, arba tu meluoji arba buvai dvejetukininkas.Greiciausia abu viename.Ir dar karta pakartosiu, skysta anglis kenkia faunai. Ir visai ne del mistinio tavo isigalvoto toksiskumo. Kaip mokinesis pas viena geriausiu Lietuvos chemijos mokytoju turetai tai suvokti. Na pagalvok gerai ka skysta anglis per kelias akimirkas padaro su vandeneliu... Pagalvok ir atsakyk. O tada galesi pats paskaityti kaip tai veikia fauna.Bet matau cia pas dauguma aqva grandu mastymas toks. Zuvis plaukia, zabtai juda vadinasi ji sveika,P.S. Nerukau, negeriu, toksiniu medziagu nevartoju.Propaguoju sveika mityba, sportuoju. Tokiu principu aukleju ir savo vaikus,Jei jau taip sudomino mano asmuo pati, nors tema ne apie mane cia,TEMA APIE MERGYTES PROBLEMA JOS TURIMAM AKVARIUME KOVOJANT SU DUMBLIAIS .Man yra tekusi garbė chemijos mokytis pas vieną geriausių Lietuvos mokytojų.
Parašyta 2013 Rgp 20 - 07:55

Gaila, kad negalima ištrint pasisakymų ne į temą:dry: Kaip ten bebūtų, kadangi turiu dar prieš CO2 įrangą įsigyto Vimi accelerator, jį ir naudoju kovai su barzda. Po akmens, šakos ir anubio nupurškimo dabar kasdien pilu po 2 paspaudimus į vandenį, jei per porą savaičių situacija nepagerės, bandysiu 3 d. x 10 paspaudimų. Mano fauna jei jau išgyveno heksamitozės gydymą, tai skystos anglies vonias irgi atlaikys, pas Markox net CRS-ai atlaikė be problemų :whistle:
Parašyta 2013 Rgp 20 - 08:47

Lundi.Aš tavęs neįžeidinėjau. Gyvenime laikausi kelių principinių nuostatų, tad iš tikro labai nemalonu, kai mane vadina melagiu ir dvejetukininku, juo labiau, kai sakiniai imami iš konteksto ir be argumentu "nušluojami" (tas pats, lyg eičiau gatve ir kiekvieną kuris man nepatiko vadinčiau py***u net jei jis į tokį ir nepanašus).Žodžio "toksiškas" mano poste nėra, prasivalyk veizolus ;) Tu man paaiškink kaip kenkia skysta anglis. Jei tu man žmogiškai, paprastai (o jei gali ir formulėmis su paaiškinimais) nurodysi vykstančias reakcijas, ko pasekoje aš suvoksiu kas ten blogo vyksta - Lundi, garbės žodis, visi mato, aš tau padėkosiu ir netgi atsiprašysiu, jei paprašysi.P.S. Dešimt su virš metų šiame forume lankausi (ko gero gal net ir seniau, nuo pačios pradžios), ir tas laikas parodė - tam tikri veikėjai su laiku ima ir užgęsta. Tai jau patikrinta taisyklė, tereikia kantrybės.
Parašyta 2013 Rgp 20 - 09:52

Zorgun - kam veliesi į diskusijas? Matai ką žmonėms Černobilis padarė ir nieko čia nepakeisi, gyditojai beėgiai o tu mirtingasis nori pakeisti. Nesikišk į meilės trikampį, nes matai duodamas patarimą esi potencialus jo kunkurentas, skaityk kas rašoma "TEMA APIE MERGYTES PROBLEMA" tiek tai mergytei su mastymu yra rimtos bėdos, tiek jos forumo patinui nuo meilės sklinda perlai.
Parašyta 2013 Rgp 20 - 18:27

Zorgun rašė:
Zorgun, ne toks as kvailas, moku ir tarp eiluciu skaityti.Dar, man neidomi tavo biografija pasakojama kiekvienam posme ir uz ko tu ten laikaisi.Cia forumas apie akvariumistika, priminsiu.Barbusassssssssssss, ismok taisiklingai destyti savo mintis. Tavo blevyzgose oponentui sunku atsirinkti ka tu ten nori israityti.Lundi.Aš tavęs neįžeidinėjau.
Parašyta 2013 Rgp 20 - 19:19

Zorgun rašė:
Tas jau tikrai. Nepaneigsi :) Apie save nors vaikams pripasakojai. Pas ka mokinaisi, kiek metu zuvytes augine, uz ko laikaisi... Buciau nepristabdes, butai ir toliau cia makaronus vaikuciams kabines.Zorgunai GEDA. Apsiskelbi chemijos grando mokiniu, prirasai paklodziu per puse monitoriaus, o apie chemija taip ir nieko. Kaip cia taip? Taip iseitu as buvau teisus apie dvejetus ir melagystes?aš savo pasiekiau.
Parašyta 2013 Rgp 21 - 09:45

lundis rašė:
Gerbiamas Lundi. prasau diskutuoti tik akvariumininkystes temomis ir niekada nepereiti i asmeniskumus. Tikiuosi tai paskutinis perspejimasZorgun rašė:
Tas jau tikrai. Nepaneigsi :) Apie save nors vaikams pripasakojai. Pas ka mokinaisi, kiek metu zuvytes augine, uz ko laikaisi... Buciau nepristabdes, butai ir toliau cia makaronus vaikuciams kabines.Zorgunai GEDA. Apsiskelbi chemijos grando mokiniu, prirasai paklodziu per puse monitoriaus, o apie chemija taip ir nieko. Kaip cia taip? Taip iseitu as buvau teisus apie dvejetus ir melagystes?aš savo pasiekiau.
Parašyta 2013 Rgs 04 - 09:34

Dalinuosi patirtim, nuo akmenų ir šakų, kurias galima išimti iš akvariumo barzdą ir visųs kitus dumblius puikiausiai sunaikino vienas nupurškimas su skysta anglimi. Kaip mane ir perspėjo, augalams šis būdas netinka, sudegino, pasirodo žmogutis kuris davė tokį patarimą, turėjo galvoje, kad reikia po vandeniu akvariume su švirkštuku nupilti, augalams nebandžiau, bet jei barzdos yra siūlėse ar ant įrangos, kurios negalima išimti, labai gerai toks būdas, tik reikia neviršyti leistinos preparato dozės pagal akvo litražą. Po šitų drastišku priemonių barzdos apmažėjo, kelias dienas dar pyliau po du paspaudimus skystos anglies į 100 l vandenį, bet atsirado jausmas, kad kai kuriems augalams nepatinka, o ir nesu chemijos gerbėja, tai nebepilu, leidau priaugti daug greitaeigiams augalams, po truputį ilginam apšvietimo laiką ir toliau stebim situaciją.Dar kilo klausimas ar gali būt, kad barzdai patinka jog paprastas CO2 difuzoriukas - varpelis blogai susmulkina CO2 burbulus, turim ne dulkes, o mažuliukus burbuliukus:unsure: