Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Barzda užkniso juodai

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 53

Jurginiukas

Jurginiukas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2013-Sau-10
  • Amžius: 47
Mano akvuko aprašymas čia:http://www.aquarium.lt/index.php?option=com_joomlaboard&Itemid=107&func=view&id=334923&catid=76Daugėja barzdos tiesiog akyse, ieškau patarimų.Kaip manot, ar galėtų padėti antros lempos pakeitimas į augalinę, dabar viena Philips Aquarelle 10000 K (augalinė), kita Phillips AquaSky 8500 K???

Mantvis

Mantvis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Spa-31
  • Amžius: 33
Aš barzdą stiprią išsinaikinau pildamas VIMI skystą anglį pagal jų rekomendavimus.Pabandyk, gal padės.

Jurginiukas

Jurginiukas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2013-Sau-10
Turiu Vimi skystos anglies, bet laikau kraštutiniam atvejui, nes bijau, kad ištirpins ji man valisneriją ir samaną, nu valisnerija tarkim dzin, bet samanos būtų žiauriai gaila.O kad taip išsiaiškint barzdos priežastį, kas jai taip patikt pradėjo?

markox

markox

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Sau-14
  • Amžius: 45
Samanos nebijo skystos anglies, netgi ir viršijus rekomenduojamą normą, bet neturint patirties viršyti normas nerekomenduoju , nes gali įtakoti faunos gerovei.

Jurginiukas

Jurginiukas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2013-Sau-10
Na tada gerai, mano samanai teko daug pasikeitimų akvariume, gal ją sunaikino kažkas kitas, tiesiog sutapo su skystos anglies panaudojimu. Bandysiu šaką su anubiu ir akmenį ant kurių daugiausia išimt iš akvo ir apipurkšt su skysta anglim, beje žmogus kuris man taip patarė, sakė, kad tokia procedūra nepatinka samanoms:whistle: Markox, nu bet jei visgi nunyks mano Flame moss, ar turėsi man ant veislės kokių krevetkoms patinkančių samanėlių:laugh: Žmonės, nepagailėkit pasidalinti mintimis, kas patinka barzdai? Nes jaučiu gali tekt su ja susitaikyt ir žiūrėt kaip į natūralų grožį, alia "barzda moss":laugh:

lundis

lundis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgp-07
  • Amžius: 46
Jurginiukas rašė:

Žmonės, nepagailėkit pasidalinti mintimis, kas patinka barzdai?

Geras klausimas:laugh: O jei rimtai, tai kiek teko dometis, tai daug kas jei gali patikti.Gali patikti perdidelis irancios organikos kiekis akvariume arba filtre.Gali patikti neteisingai subalansuotas rezimas, t.y. apsvietimo laikas/intensyvumas, co2 padavimas, tresimas, paruges gruntas, augalu nenoras augti ir dar begale susidarusiu salygu.Gali net nepatikti sokinejantis pH.Kiek skaiciau rusu forumus, tai vienas dabar is ju neva labiausiai pasiteisinusiu naikinimo budu yra vandens sarminimas ph8.0 ir i virsu. Prie viso sito dar reikia stipriai sumazinti apsvietimo laika/intensyvuma, netresti, nepaduoti co2,palaikyti fauna maximaliai alkana bei sumazinti deguonies padavima iki galimo maximumo.Metodu ir nuomoniu daug sia tema, skaityk info, issirink sau atrodanti geriausia metadoda ir bandyk kariauti su sia zaraza;)

markox

markox

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Sau-14
Jurginiukas rašė:

Na tada gerai, mano samanai teko daug pasikeitimų akvariume, gal ją sunaikino kažkas kitas, tiesiog sutapo su skystos anglies panaudojimu. Bandysiu šaką su anubiu ir akmenį ant kurių daugiausia išimt iš akvo ir apipurkšt su skysta anglim, beje žmogus kuris man taip patarė, sakė, kad tokia procedūra nepatinka samanoms:whistle: Markox, nu bet jei visgi nunyks mano Flame moss, ar turėsi man ant veislės kokių krevetkoms patinkančių samanėlių:laugh: Žmonės, nepagailėkit pasidalinti mintimis, kas patinka barzdai? Nes jaučiu gali tekt su ja susitaikyt ir žiūrėt kaip į natūralų grožį, alia "barzda moss":laugh:

Taip tiesioginis kontaktas(apipurškiant, įmerkiant ir t.t) su skysta anglimi netik samanom, bet ir daugeliui augalų nepatinka ir nepatartina,nes yra galimybė nudeginti augalą, skystą anglį reikėtų skiesti arba tą procedūrą atlikti akvariume -po vandeniu,arba naudoti kaip papildą įnešant kasdien.Flame moss ir kitų samanų Vilniuje tikrai gausi, netgi gal kas ir padovanos, bet atsimink , kad kiekvienam augalui reikia suteikti atitinkamas sąlygas augimui.Mano buvęs samanynas žemos priežiūros akvariume. Nuotrauka

Jurginiukas

Jurginiukas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2013-Sau-10
Markox neerzink, fantastinės samanėlės, mano java irgi buvo kalnas iki akvo viršaus užaugus, o po to ant akių ėmė tirpti ko kažin ko nežinau, daug visko nutiko:unsure: Lundi dėkui, skaityt moku ir skaitau, bėda, kad tų priežasčių gali būti daug, todėl ir klausiu, nes noriu, kad žmogeliukai savo patirtim pasidalintų. Va aš pati, kai nebuvo jokio CO2, tręšimo ir 1 lempikė 18 w vos pasirodžius barzdai sumažindavau fosfatų ir išnykdavo, buvau įsitikinusi, kad barzda auga kai per daug fosfatų. O dabar augalai želia, nitratai ir fosfatai norma, dar dapilu su trąšom, bet barzda kaip ant mielių dauginas. Jau svarstau net gal CO2 atjungti, nes padidinimas nepadėjo Ph būna apie 7, o dėl šarminimo nemanau, mano akmuo toks baltas skylėtas, kiek žinau jis šarmina, į ciklydnykus tokius krauna, o ant jo kaip tik pirmiausia ir želia barzda kai jau sugalvoja želt.Neberašom čia teorijos, ją daugmaž visi žinom, rašom iš patirties kas tokios turim, ok?

lundis

lundis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgp-07
Akmuo gali tau patarnauti tik kaip buferis, t.y. neleisti uzrugsteti vandeniui (neleis nukristi pH zemiau 7.0), bet ir tai su salyga, kad to akmens bus atitinkamas kiekis tavo aqvos litrazui. Bet pH jis tikrai niekaip nepakels;) Del mano anksciau aprasyto metodo, tai rusijoje jis yra placiai paplites. Jei dabar vel susidurciau su sia zaraza mielai jis isbandyciau savo aqvariume.As esu isnaikines barzda su sia priemone http://www.easylife....roblems/algexit . Kiek domejausi jos chemine sudetimi, tai kiek isnesa mano supratimas, labai blogo joje kaip ir neradau ( aisku, gal gamintojas ka nors ir nutilejas arba ko nors as nesuprantu) .Man nei viena gyvastis nuo jos nezuvo. Manau tikrai ji pranasesne uz drastiskus kiekius inesimo skystos anglies i akvariuma.Reziume; budu ir nuomoniu begale, tikslaus ir to vienintelio metodo tau niekas nepasakys, rinktis buda teks visgi paciai;)

varyla

varyla

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgs-26
  • Amžius: 48
jei nėra gero augalų augimo tai jokios priemonės nepadės išnaikinti dumbliu. Siūličiau labai stipriai nerausti grunto, aš tik paviršių nusiurbinėju .Man buvo sukilusi organika ir tada augaliukai tiesiog pradėjo tirpti, niekas neaugo vanduo pasidarė nelabai skaidrus ,tad manau nereikia giliai kapstytis po gruntą bereikalo.O organiką sutvarkė bakterijos aš pyliau Nitridac bakterijas.Dėl barzdos esu bandęs skystą anglį. Prieš vandens keitimą,išjungus filtrą, su švirkštu apipilu barzda apaugusias vietas, nuo anubio barzda nunyksta o samana tai tikrai neatlaikys skistos anglies injekcijų.

Jurginiukas

Jurginiukas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2013-Sau-10
Lundi, vandens nešarminsiu, nes tai yra atvirkštinis procesas to, kas patinka augalams. O apie algexit buvau pamiršus, gal ir variantas;) Varyla, augalai pas mane auga dar ir kaip, kas savaitę puskibiris lauk ir organikos pertekliaus neturim, jau rašiau, kad nitratų apie 10, fosfatų 1,3 ir gruntą stengiuosi purent, kad ten joks blogis nesikauptų.Gal kas patartų su kokiu prietaisu Ph svyravimus geriausia nustatyt, nes mano Jbl juosteliniai testukai visad apie 7 rodo, tai atrodo, kad nesvyruoja labai:S

markox

markox

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Sau-14
Ph geriausia nustatyti su geru kontroleriu (palaikyti norimą ph leidžiant dujinį co2), el. pH matuokliu, geros firmos ch. testais(tik jokiu būdu 5 in 1).Šiuo atveju dėl pačių pH reikšmių čia mažiausia reikėtų jaudintis.

barbusassss

barbusassss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Vas-05
  • Amžius: 37
Nei fosfatai, nei niratai dumbliu neaugina. Ir dauguma galvoja, kad tai yra pagrindine beda. Beda yra sistemos nestabilume, kad ir tie patys PH svyravimai, bei amonijako svyravimai.

Žinutė redaguota: barbusassss, laikas: 2013/08/08 11:04

Jurginiukas

Jurginiukas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2013-Sau-10
Nu jo, kiek žmonių tiek nuomonių. Amoniakas nesvyruoja, du filtrai veikia puikiai, yra švarūs ir susitvarko, NO3 apie 10, dar dapylinėju su trąšom kasdien tolygiai, gal nebent po vandens keitimo atskirai geriau iškart supilt kažkiek, nu bet 25 žuvys, belekiek sraigių ir krevečių prišika kasdien tvarkingai, tai ką aš žinau:dry: Ot nepatingėsiu susirasiu kokį prietaisą ph tiksliai matuojantį, pažiūrėsim svyruoja ar ne, taip supratau, kad didelis ar mažas Ph ne tiek svarbu, svarbu stabilumas:whistle: Jei kas turit patarimų kaip tą stabilumą užtikrint, prašom pasireikšt ;)

barbusassss

barbusassss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Vas-05
Suprask viena paprasta dalyką, kad akvariumas yra gyvas ir jį nesudaro vien augalai, žvyras ir žuvys. Tai didžiulė biosistema, kurioje vyksta biocenozė, kuria labai lengva sugriauti o atstatyti reikia laiko.Čia neivienas nėra ekstrasensas ar koks raganius, kad paimtu ir pasakytu, kad va taip ir ne kitaip ir turėsi super akvariumą. Nes kiekvienas akvariumas yra skirtingas - net ir taip pat prižiūrimas identiškai vieno to pačio savininko.PH paėmiau kaip pavizdy su kuriuo dažniausiai kyla problemų. Atrodo toks nekaltas dalykas tas PH, bet su juo yra ryšys su KH - karbonatinis vandens kietumas. KH labai priklauso nuo GH - vandens kietumo kuris augalams yra svarbus. O čia šalia sukiojasi ir CO2 koncentacija. Angliarūgšties tirpinimas atrodo taip pat nekaltas reiškinys, juk augalams turi patikti. Taigi tirpstant CO2, karbonatai, kurie yra akvariumo grunte ar vandenyje, pradeda reaguoti su CO2 rezultatas yra hidrokarbonatai, kurie vandenyje tirpsta labai gerai. Ir čia KH jau kinta, bei kinta PH. Kinta visa biocenoze, kuriai reikia atsistatyti laiko. Kadangi mes laiko neturim o norim rezultato aiškaus greitai, dar pažaidžiam su visokiais kitais elementais ir taip ilgindami laiką biosistemai atsigauti. Tada laikas ateina dumbliams jie taip pat biosistemos "daktarai" nepatyrusiems akvariumininkams priešai.Paemiau vieną iš daugumos variantų kaip pavizdį. Taigi mergaite mažiau prausk rankeles akvariume o grožėkis vaizdu ir nepajusi kaip pasikeis viskas į gerą. Taigi biosistemos stabilumas yra tiesiog kantrybė;)

Jurginiukas

Jurginiukas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2013-Sau-10
Ką jau ten, kartą per savaitę vistiek nusiprausiu:laugh: Bet nemanau, kad kantrybė mano atveju geriausia išeitis, nes po pakeitimų akve atsirado visų rūšių dumblių (barzda, raginis, siūlinis, taškinis net kladofora buvo į samaną įsimetus) ir taip palaipsniui ėmė visi nykti ir išnyko kaip dūmas, išskyrus prakeiktą barzdą, kuri ne nyksta, o dauginasi, tai jei lauksiu o ji vis dauginsis keistai mes atrodysim galop:whistle:

lundis

lundis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgp-07
Laukti stebuklo tikrai neverta. Jei uzpuole barzda reikia kazka keisti; prieziuros rezima, vandens parametrus, galbut su gruntu kas nors negerai nu ir panasia ir panasiai.Kokio nors vienintelio, konkretaus, stebuklingo recepto nera.As kaip ir anksciau minejau issinaikinau barzda su ,,chemija'', bet ji naikina pasekmes, bet ne priezastis.As netgi, jei vel taip nutiktu, gerai pamastyciau apie akvariumo pilna restarta.Vidinis balsas man kuzda, kad toks variantas padetu isvengti dideliu galvos skausmu ;)

barbusassss

barbusassss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Vas-05
Jurginiukas rašė:

nes po pakeitimų akve atsirado visų rūšių dumblių (barzda, raginis, siūlinis, taškinis net kladofora buvo į samaną įsimetus) ir taip palaipsniui ėmė visi nykti ir išnyko kaip dūmas,

Jūs ką tik pati atsakėte į savo klausimą.Taigi pastovus akvariumo priežiūros režimas, nesiblaškymas, gražaus akvariumo receptas. Jai ir atliekami kažkokie pakeitimai jie turi būti atliekami po ilgesni laiką nei viena savaite. Tau savaite ilgas ir košmariškas laiko tarpas augalui tai tikrai labai trumpas laikas.Dar karta įdėmiai perskaityk, kas tamstai patarimus kokius davė.Be to neatmetu galimybės dėl NH4 susvyravimo pačios akvariume.

Žinutė redaguota: barbusassss, laikas: 2013/08/09 13:42

Jurginiukas

Jurginiukas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2013-Sau-10
Ne nu chebryte, nejunkit fantazijos, sakau gi nitratų pastoviai apie 10, fosfatų 1,3. Žuvys jaučiai puikiai, netgi tos, kurios persirgusios heksamitoze, vandenėlis krištolas, o jei būtų kas negerai su vandeniu, iškart atsinaujintų liga, kas ją žino supras apie ką aš. Lieka didžiausias įtarimas dėl Ph, CO2 svyravimų, nes plitimas prasidėjo nuo difuzoriuko ir tolyn arba kaltas gruntas, nes Gh tai žiauriai >20:S Akmenį ir šaką su anubiu išimsiu ir apipurkšiu su Vimi skysta anglim, o jei vėl atsinaujins, tikriausiai bus restartas, nors tai būtų lygu pasidavimui, nemėgstu pasiduot:evil: p.s. pradėjau skaityt angliškus forumus, nu tai ten dar toliau į pievas, prie progos pasidalinsiu "perliukais":lol:

Jurginiukas

Jurginiukas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2013-Sau-10
[IMG]http://www.part.lt/img/e568993eba35b394c386c975b593d579223.JPG[/img]