Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Padekit pasirinkti.

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 66

CIAPAS

CIAPAS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Spa-22
  • Amžius: 45
Vitasvitas klause:Sveikas. gal butu galima smulkiau kaip ir su kuo dozuoji trasas ir vandeni keiti?AtsakauDozatorius 4 riu svirkstu, su el.varikliuku pajungtas i 220V taimeri, o vanduo kaiciasi taip taimeris suveikia atidaro el.voztuva Nr1 ispila lauk per slanga, po to isijungia taimeris nr2 atidaro el.voztuva nr2 ir prileidzia vandens is vandentekio, o kat nedycia neisbektu visas vanduo arba nepersipiltu per virsu stovi davilis Nr1 ir Nr2 Taimeriai pirkti tokie kur pajungiat akvariumo apsvietima. Žinutė redaguota: CIAPAS, laikas: 2013/05/11 12:52

vitasvitas

vitasvitas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgs-11
  • Amžius: 39
Su dozatorium trasu aisku, apie toki skaites esu. O del vandens tai kaip suprantu stikle skyle yra padaryta ir per ta pacia slanga isbega ir pribega?O dabar prie temos apie trasas. Sakykim gamintojes rekomenduoje x kieki parai, ir kas savaite keisti 50% vandens, tai kiek reiktu dozuoti trasu jiai vandens pasikeicia per savaite 150-200% ???

CIAPAS

CIAPAS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Spa-22
As atvedes dvi slangas, galejau daryt su viena, bet ju nesimato, kad ir keturias galiu deti:) , skyliu negreziau o pajungiau taip: ispilimo slanga prie filtro slangos(auksciausioj vietoj per trisaki), kur i akvariumas bega, taip geriau ispila i kanalizacija gaunasi nuolidis, taip vadinamas spaudimas, o ipilimo slanga pajungiau per plasmasini vamzdi lenkata toki zalia, tikriausiai nuo eihem filtro paemimo jis, as ji turgui nupirkau, tai gaunasi mano filtro backa istumia lauk, o ipilimas atskiras nuo filtro.As ten suklidau truputi jei procentais gaunas apie 100-120procentu, as pilu savadarbes trasas ,tai truputi kitaip skaicuoju, as pilu maksimalu kieki N-30ppm, P-3ppm, K-keicimam kiekiuj vandens, tai pagal mano trasas 300mililitru isdalinta i 7 dienas, FE-0.5ppm, skysta anglis maksimalus kiekis, CO2 balionas nezinau gal 1-2burbulai i sekunde,i menesi karta padarau no3 po4 testus jei rodo kad ko nors nera tai pridetu dar minute ant doatoriaus el.taimerio ir procentaliai patideja visu trasu kiekis

CIAPAS

CIAPAS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Spa-22
Plius pasmane apie 7cm juodziamio papylta, kad nereiketu kazkokius pirkti substratus, o su juodziamiu auginu ir vargo nematau, ir ant jo zvyras gal koki 5cm. lotusas daznai dziugina savo ziedais :silly: tas jam patinka

lundis

lundis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgp-07
  • Amžius: 47
Idomiai jus cia diskutuojat tik ne sitoje temoje:) As vis delto noreciau, kad patyre akvariumistai rekomenduotu man trasas.Savo akvariuma priminsiu, tai vidutinis apsvietimas, be c02, vanduo keiciamas karta i sav. 50%.

velsas

velsas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Vas-22
  • Amžius: 37
As tai dabar eksperimentuoju pirkdamas trasas geliu parduotuvej. Ten sudetis aiski, koncentracijos irgi, prisirenku kokiu man reikia medziagu... ir x10 pigiau nei tos pacios perpiltos i grazu buteliuka ir pavadintos "Akvariumu trasos" :) Tas pats ir su savadarbem, tik pavadinimas toks, o is tikro kokios jos savadarbes? Juk vistiek salietra, fosfata, sulfata perkat parduotuvej, tik skiedziat (nebet gaminat ir salietra kur rusi, tada sorry ;) ). Plius prie situ visu papildomai reikia ir visokiu cinko, molibdeno, vario... sito juk namie neprigaminsi, irgi pirk tenka :)Bet lundi jokiu budu cia ne patarimas, nes as viska darau ant savo galvos ir nenoriu but atsakingas jei kas kitiems nepavyktu :) Kaip ciapas ir sake, kai tai hobis, tai ir prisigalvoji kaip pasunkint sau gyvenima :)

CIAPAS

CIAPAS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Spa-22
Velse: savadarbes salietras kai perki is cheminiu medziagu parduotuves, o ne is prekybcentriu sodo darzo skyriaus gaunasi daug pigiau, nei jas tiekejai sufasuja uzdeda antkaini bei atveza i prekybcenrius, plius pateikia visokiausiais pavadinimais pvz trasos kambarinem gelem, siltnamines trasos,universalios ir t.t. reik nepamirsti pagalvot ir apietai.As naudoju grynus 5 cheminiu elementus +CO2 balionas, vanduo is ciaupo. Taip musu "proteviai" augino akvariumus, o daznai keiciant vandeni mikro elemetu gauna su kaupu, pagalvokit logiskai, ka jie dare, kai nebuvo trasu buteliuku su uzrasu Trasos akvariumo augalams, tokiu brendu kaip ADA , VIMI, EMA, ir visu kitu, Kaune isskyrus Vilijompeles turgaus, nei vienos parduotuves nebuvo, veziaus is Rygos "kontabandininku". :sick: Tik augalu ivairesniu sunku buvo gaut, kai sovietai i uzsieni neleido vazinet, tai ir buvo efektas, kai galejai pasipuikuot ne tik valisnerijom,o kokia nors kriptoporina, kiti kaip knygrysiai dirbo is Maskvos Kaunan, is Kauno Maskvos lakste, kolekcijas didino, daugino ir visa sita geri jaunai kartai paliko.

velsas

velsas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Vas-22
  • Amžius: 37
Tai as 100% sutinku, tik sakau, kad realiai niekas namie negaminama, tiesiog perkami visi junginiai atskirai. Ir zinau, kad pigiau, nes vien geliu trasos x10 pigiau nei akvariumo, nors sudetis identiska. Jei labai norisi, galima dar pigiau nei chemijos parduotuvese, imi vagona is baltarusiu ir isvis centai bus :D As nieko pries tuos perpilstytojus ir perpardavinetojus - kiekvienas sukasi kaip moka, tiesiog nesuprantu kaip kaina gali tiek skirtis, kai sudetis vienoda. Tik va del lyginimo "anksciau" ir dabar, tai noreciau nesutikti. Valisnerijos, kriptos, ragalapiai ir pan. ir dabar puikiai auga be visu high tech., bet zmonem norisi ir lepesniu augaliuku, kurie kartais praso daugiau nei krano undenelis gali duot (nors velgi, vanduo vandeniui nelygus...), tuomet reikia kazko papildomai duoti. O dar plius visiems norisi maksimalaus rezultato per trumpiausia laika :) Kaip sakant anksciau zmonems ir ziguliu uzteko, dabar jau mersu norisi :DNa bet mes cia jau ne i tema. Galvojau ir as atskirai pirktis komponentus, bet pamaniau, kad mikro vistiek reikes duoti papildomai, tai nusprendziau neapsistatyti buteliukais, ziuresiu, kas gausis...

lundis

lundis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgp-07
Pasikuites intike bandau rinktis tarp EMA ir Easy Life.Gal kokiu minciu, rekomendaciju?

lundis

lundis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgp-07
vitasvitas rašė:

Vienu momentu buvau ir pats kazkiek sunerimes, taciau po gamintojo atsakymo viskas kuo puikiausiai aisku..

O tu velnias. Kazka praleidau. Kur ir kada tas menamas gamintojas dave atsakyma?Jei nesunku linka numesk:)

CIAPAS

CIAPAS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Spa-22
Galit pirkt viska ausciausios klases: lempas, trasas, reflektorius t.t. bet be prieziuros niekas nesigaus, cia yra patogumo reikalas, nuejau i shopa akys raibsta, susipirkau viska uz belekiek ir viskas. Duodu pvz medzio anglis ir aktyvuota anglis vienas ir taspats,tai kam ji pirkt jei uzgesus peciuj po malku kurenimo imk kiek nori, kuo skiriasi vata vaistineje ir sera vata o gi niekuo tik vaistineje 5kart pigiau nei akvariumo parduotuveje(Angluose), CO2 balionas maistinis ir nemaistinis, gaisrininku raudonas, niekuo tik pavadinimu bei kaina, o ten vistiek tos pacios dujos.Is esmes pasikeite akvariuminkysteje tik dizainas (pvz stiklas buvo geleziniame reme, o dabar klijuoja silikonu) bet augalai, zuvis kaip gyveno vandeny taip ir gyvena.Auginu senoviskai, auga viskas: pieva tryju pavadinimu, kaip buvau minejas lotusas ziedais linksmina, auginciau daugiau yvairesniu augalu tik sunku cia su tokiu asortimentu.Dviratis yra dviratis - kaiciasi tik modelis.Žinutė redaguota: CIAPAS, laikas: 2013/05/11 23:48 Žinutė redaguota: CIAPAS, laikas: 2013/05/11 23:53

lundis

lundis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgp-07
CIAPAS rašė:

Galit pirkt viska ausciausios klases: lempas, trasas, reflektorius t.t. bet be prieziuros niekas nesigaus, cia yra patogumo reikalas, nuejau i shopa akys raibsta, susipirkau viska uz belekiek ir viskas. Duodu pvz medzio anglis ir aktyvuota anglis vienas ir taspats,tai kam ji pirkt jei uzgesus peciuj po malku kurenimo imk kiek nori, kuo skiresi vata vaistineje ir sera vata o gi niekuo tik vaistineje 5kart pigiau nei akvariumo parduotuveje(Angluose), CO2 balionas maistinis ir nemaistinis niekuo tik pavadinimu bei kaina, o ten vistiek tos pacios dujos.Is esmes pasikeite akvariuminkysteje tik dizinas (pvz stiklas buvo reme o daba klijuoja) bet augalai, zuvis kaip gyveno vandeny taip ir gyvena.Auginu senoviskai, auga viskas: pieva tryju pavadinimu, kaip buvau minejas lotusas ziedais linksmina, auginciau daugiau yvairesniu augalu tik sunku cia su tokiu asortimentu.Dviratis yra dviratis - kaiciasi tik modelis.<br><br>Žinutė redaguota: CIAPAS, laikas: 2013/05/11 23:48

As suprantu kur pats lenki;) Suprantu, kad akvariumistika yra mokslas ir vienu postu brukstelti stebuklinga recepta norinciam tureti grazu akvariuma tikrai neimanoma.Tik nuo kazko reikia zmogui pradeti. Antra karta jau nenoriu uzsirauti ant tokiu veikeju kaip VIMI. Tad ir prasau labiau patyrusiu patarimo :)

CIAPAS

CIAPAS

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Spa-22
Na jei norigatavas rinkis Emos tada pigesnes, jie Lietuviskai kalba :) pamokis kokiu reikia,kiek pilt, kas kiek pilt.Esu pirkes kaskada netiesiogiai, tai rinkaus didesniais kiekiai sufasavima - pigiau. As negyvenu Lietuvoj, tai nezinau nei kainu, nei asortimento. Žinutė redaguota: CIAPAS, laikas: 2013/05/12 00:14

yankadi

yankadi

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Rgp-05
  • Amžius: 35
CIAPAI,dėl anglies palyginimo tai nesate teisus. Skiriasi anglies pagaminimas.. Būkite geras, pasidomėkit kaip pagaminama aktyvuota anglis ir klausimų, manau, neturėtų kilt, kuo skiriasi nuo šašlykų atlikę nuodeguliai.. ;) Lundi, grieži dantis ant VIMI, be reikalo.. Tiek reiškiesi, nespėji rašyt į kiekvieną temą po 50 atsakymų, kad net praleidi esminius dalykus, svariausius argumentus pvz. gamintojo atsakymą, su raštišku sertifikuotos laboratorijos atlikto tyrimo rezultatais, direktoriaus parašu ir štampu, kad viskas yra ok, su retorine mintimi, kad čia tik kažkieno vieno problema, ir tikrai ne VIMI.. Spėlioti daug nereiktų.. ;)

lundis

lundis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgp-07
yankadi rašė:

pvz. gamintojo atsakymą, su raštišku sertifikuotos laboratorijos direktoriaus parašu ir štampu, kad viskas yra ok

Nereikia man pudrinti smegenu, Jaunuoli:evil: Tas tavo menamas direktorius, mano manymu yra tas pats P.Valdas, kuris prase aquatofanno aprasytos mergytes adreso ir kaip kuris cia vienas is vimistu ,,advokatu" isdidziai pareiske, kad p.Valdas yra vienas is VIMI chemiku:P Gautusi taip mano nuomone, kad patys ,,issityre" ir patys numete tautai nuraminti spargale. Svogeriu krastas tikrai ta Lietuva :lol: O norint man paprastam vartotojui irodyti kazka apie VIMI, tai kaip sakiau nusicopinat aquatofanno postus ir paneigiat jo teiginius,Bet matau per savaite taip ir nesugebejot nei menkiausio sakinio paneigti :silly: Tik nepradek man dabar aiskinti, kad reikia kreiptis oficialiai. Dejau as.Nesiruosiu as slipsa pasirises audiencijos prasytis.As isvadas pasidariau jau sau apie VIMI ir man kaip paprastam vartotojui iki klyno, kas ten ka puola ir kas ten su kuo konkuruoja. Ir daugiau as nei sneketi nenoriu apie juos, nes bloga man jau darosi.O as pasirenku kita gamintoja ir toliau gyvenu;)

lundis

lundis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgp-07
CIAPAS rašė:

Na jei norigatavas rinkis Emos tada pigesnes, jie Lietuviskai kalba :)

Nu reikia gal bandyti:) http://www.emasoluti...expert-detailAr tiktu man tokios ? Akva 450l, apsvietimas 2x54w t5, augalu vidutiniskai kuriu pavadinimu tikrai nesugebesiu surasyti. co2 nera.

Kazkuris

Kazkuris

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Bir-17
  • Amžius: 34
emo trasos + gelezis kazdien;]

lundis

lundis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgp-07
Kazkuris rašė:

emo trasos + gelezis kazdien;]

Aciu;) Nors man pasitikejimo nesukelia tokie pavadinimai kaip expert, turbo, super:woohoo: Bet reiks isbandyti :)

velniass96

velniass96

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Sau-16
  • Amžius: 55
to lundis..mano numone pas tamsta ryskiai per mazas apsvietimas dar bent viena 54w+ ant visu triju sudeti reflektorius reiktu.tada jau butu puse bedos..

lundis

lundis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgp-07
velniass96 rašė:

to lundis..mano numone pas tamsta ryskiai per mazas apsvietimas dar bent viena 54w+ ant visu triju sudeti reflektorius reiktu.tada jau butu puse bedos..

Taip, sutinku pilnai;) Bet dadeti ta 1 lempa netaip paprasta:( O reflektoriai, pamirsau paminet, sudeti:) As nenoriu super turbo augalu, man kokie augs tokie bus gerai. Nevisiems reikia augalams labai stipraus apsvietimo kiek domejausi.