Sveiki atvykę į Jūrinių akvariumų forumas!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems gėlavandene bei jūrine akvariumininkyste. AQUARIUM.LT forumas sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie jūrinį akvariumą, ar Jūs turite jų kelis, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės i pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems gėlavandene bei jūrine akvariumininkyste. AQUARIUM.LT forumas sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie jūrinį akvariumą, ar Jūs turite jų kelis, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės i pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Reikalingas patarimas del akvo iįrengimo
Sukūrė
Thunder
, Kov 27 2013 14:12
Parašyta 2013 Kov 27 - 14:12

Sveiki,Nutariau isirengti padoresnio dydzio jura. Tai butu maisytas, taciau SPS dominuojantis, riffinis akvariumas. Projektas nemenkos apimties visais atzvilgiais, tad jo vykgdymui numaciau 5-6 men.Pati pirma zingsni nutariau atlikti nedelsiant:- pasigamint spintele (jos dydis yra priklausomans nuo akvariumo matmenu)Tad 1 klausimas:Kokiu ismatavimu akvariuma geriau darytis? As blaskausi tarp keleto variantu:120x60x60h, 120x50x60h,150x50x60h (- man priimtiniausias variantas, BET sio ismatavimo T5 sviestuvu man kazkaip labai sunku rast)Apsvietima noriu daryti T5, nes uz radeon LED'us nenoriu plot kiek praso, o evergrow LED'ai manes neitikino, kiek skaitinejau forumuose ir tt
Žinutė redaguota: Thunder, laikas: 2013/03/27 14:13
Parašyta 2013 Kov 27 - 15:56

exonn rašė:
Pas mane 130*70*60 visi sake kad daryciau 80 plocio pabijojau bet dabar jau daryciau gal 80.......nemanau kad jau cia tavo tas projaktas toks didelis120x60x60h arba dar geriau 120x70x60h. Kuo didesnis gylis (plotis) tuo bus gražiau.<br><br>Žinutė redaguota: exonn, laikas: 2013/03/27 15:24
Parašyta 2013 Kov 27 - 18:05

150x50hx60 tikrai smagiai ziuresis, o del apsvietimo tai T5 80W lempos + metalo halidai ir viskas bus liuks.Reiketu turet raumeny, kad didinant iakvos ilgi reikes deti surisima per akvariumo centra ( o sitie elemtai vaizdeli tik gadina).Tokiu matmenu akvariumui pilnai pakaktu isilginiu standumo briaunu jei akvariuma klijuoji is 12mm stiklo.
Parašyta 2013 Kov 27 - 19:04

nitis rašė:
graziau ziuresis 150x80x65;)o kas neleidzia klijuoti is 15mm ir nereiks jokiu surisimu bei braunu;)150x50hx60 tikrai smagiai ziuresis, o del apsvietimo tai T5 80W lempos + metalo halidai ir viskas bus liuks.Reiketu turet raumeny, kad didinant iakvos ilgi reikes deti surisima per akvariumo centra ( o sitie elemtai vaizdeli tik gadina).Tokiu matmenu akvariumui pilnai pakaktu isilginiu standumo briaunu jei akvariuma klijuoji is 12mm stiklo.
Parašyta 2013 Kov 28 - 14:08

Zinau: nusiperki reikalingo diametro deimantine galvute (jei kinietiska gali buti pigiau- 40-60 Lt), arba pasiklausineji forume gal kas turi nenaudojama. Tada pasiskolini driele ir issigrezi pats... B) Nieko cia nera sunkaus. Kaip ghrezti paieskok siame forume: buvo kalbeta keleta kartu.... Vat ir visa kaina :laugh: :laugh:
Parašyta 2013 Kov 28 - 15:48

Dėl gręžimo tai aš irgi ilgai bandžiau rast kas man pragręžtų jau suklijuotą stiklą Kaune, bet taip ir neradau, teko pačiam prasigręžt :) Viskas ten ne taip baisu kaip atrodo iš pradžių :)Dėl GP tai manau jog truputi mažoka bus jei max tik 3000 l/h suka, pasižiūrėk dar kiek suks pagal planuojamą kėlimo aukštį...
Žinutė redaguota: exonn, laikas: 2013/03/28 15:50
Parašyta 2013 Kov 28 - 17:27

zeddaz rašė:
Na, gaila pinigu, gal laikui begant i RD pakeisciau. O TUNZES pompos? Na, eheimas butu mano "B" variantasThunder rašė:
Cia kodel toks griestas "Ne" pries Red dragono pompas,geresniu kaip ir nera,kitas variantas butu Eheim,Aquabee,Newjet ir kitos kuros dirba ir burzgia kaip traktorius...O kokia GP rekomenduotumet? Ne RD :D
Parašyta 2013 Kov 28 - 17:38

Thunder rašė:
Aš jei ne RD tai imčiau Tunze :) ir galingos ir mažai W valgo :)zeddaz rašė:
Na, gaila pinigu, gal laikui begant i RD pakeisciau. O TUNZES pompos? Na, eheimas butu mano "B" variantasThunder rašė:
Cia kodel toks griestas "Ne" pries Red dragono pompas,geresniu kaip ir nera,kitas variantas butu Eheim,Aquabee,Newjet ir kitos kuros dirba ir burzgia kaip traktorius...O kokia GP rekomenduotumet? Ne RD :D