Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Dėl trąšų naudojimo

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 96

lundis

lundis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgp-07
  • Amžius: 46
vito rašė:

Apie Fe - praktiškai po makro trąšų sekantis elementas kurio reikia augalams . Bet vėlgi - jei jo bus ,o kitų ne ,iš jo naudos jokios ...Iš praktikos - jo pastoviai trūksta ,bent mano akvariume , pilant ir tas trąšas 'viskas viename' . Kiek jau auginu akvaaugalus ,visada pilu papildomai ...<br><br>Žinutė redaguota: vito, laikas: 2013/06/04 14:17

Va ta butent besigilindamas ir domedamasis ir norejau issiaiskinti apie tai, nes ir man pasirode, kad Fe ir yra tas elementas kurio turetu labiausiai trukti akvariumuose;) Bet matau cia ne ta vieta kur tokius reikalus galima issiaiskinti ir diskutuoti civilizuotai. Aciu velsas, CIAPAS, vito, dziutas1, andriusssas, efkix uz patarimus bei nuomones;) Sekmes.

vito

vito

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Geg-05
  • Amžius: 63

Taigi čia patarimų kažin ar daug sulauksi, tu ieškot savo receptų pagal individualią situaciją

Na va , tik pusę sakinio panaudojot citatai , nors kita pusė daug vertingesnė :) ...Ne pats pirmas ir ne paskutinis ,kuris tikisi gauti tikslų atsakymą ką daryti ...Ar tai būtų tręšimas ,ar dumbliai ...Na negali būti taip ,kiekvienas akvariumas individualus ,reikia tik žinoti pačius pagrindus kaip tvarkytis ,o jau paskui žiūrėti pagal situaciją .Iš praktikos - pvz . vienas ir tas pats augalas viename akvariume puikiai auga ,kitame taip sau . Atrodo ir vanduo keičiamas toks pat ir tręšiama taip pat , o skirtumas yra .Tada ir pradedi aiškintis ,testuoti ,kodėl taip galėtų būti .

Žinutė redaguota: vito, laikas: 2013/06/04 15:29

BigBug

BigBug

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Lie-12
  • Amžius: 11
Perskaityk Diana Walstad knygą. Gaila pavadinimo nebeprisimenu, bet pasigooglines susirasi. Ten aprašoma akvariumų filosofija be visų hitech'ų ir kitų mandrybių. Gal bus ir pačiam prie širdies.

vito

vito

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Geg-05
  • Amžius: 63
Nuoroda kur yra knyga PDF formate http://aquaria2.ru/taxonomy/term/1082 ,bet pasiutimas, kiek ten smulkiai išnagrinėti procesai , nežinau ar reikia akvariumistui tiek smulkiai viską žinoti ,nebent iš smalsumo .čia trumpai kas tai yra ir su kuo valgoma ... http://www.aquariss....nted-tanks.html

lundis

lundis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgp-07
Aciu

barbusassss

barbusassss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Vas-05
  • Amžius: 37
Lundi- man taip pat nepatinka visokie akvaskeiperiai. Bet ką padarysi po saule visiems vietos turi būti. Patinka, nepatinka čia kiekvieno asmeninis reikalas jei jam atneša laime tegul. Užtai yra į ką akis paganyti. Čia tas pats kas man nepatinka sportiniai automobiliai o patinka tik limuzino klasės automobiliai, bet visi nebus tokie kaip aš.Bet yra ir kita medalio pusė - tai tavo asmeninis pasirinkimas dėl trąšų naudojimo, tai yra jų išsakytos nuomonės. Aš taip pat priklausau "atskirų buteliukų grupei" o ne "all in one". Kaip pavizdys: kam mokėti už NO3 jai gali palaukti nestresuodamas (nesiurbdamas grunto kurį laiką) ir po kiek laiko atsiras jo per akis. Bet yra žmonių ypatingai dar nepatyrusių, ką tik startavusių, be patirties o jau rezultatų norisi aiškių,gerų o jiems "all in one" yra gėris - tegul.Dabar dėl dozavimo: man asmeniškai ir nepatinka užsukti CO2 ant maximumo ir pilstyti trąšas ir po savaitės išpilti tą vandenį į unitazą, žolių nėra kur dėti, išmesti ranka nekyla - auginai, džiaugeisi o dabar gyva daiktą lauk mesti. Šis metodas man primena rūkimą, pinigų bereikalingų laidymą, surukai ir naudos jokios. Todėl aš pilstau atskirai savadarbes trąšas. Bet tai yra mano hoby o kito hobis gal kitoks tai jam domėtis nėra kada ir "all in one" jį tenkina puikiausiai.Pirmais ir aš taip pat maniau, kad toks pilstymas yra žuvims blogis, bet ištikrūju taip nėra, tai yra blogai tik piniginiu atžvilgiu. Jie kad ir pilsto tas trąšas reikia ar nereikia, bet jie visada pakeičia kas savaite po 50% vandens, taip niekada normų neviršija. Reikėtu pykti ant tokių žmonių kurie vandens išvis nekeičia o tik dapilą nugaravusi. Tai tokiuose akvariumuose medžiagos gali viršyti arkliškas dozes. Čia jau galima kalbėti apie žuvytėms daroma neigiama įtaka sveikatai. Kaip pvz: su "all in one" niekada (to savaime nesiekdamas) nepasieksi NO3 120pp/ml o su nugaravimo dapilstymais gali ir 180ppm/ml pasiekti.Tačiau man šis metodas nepriimtinas/nebūtinas, todėl aš einu sunkesniu keliu ir priklausau "atskirų buteliukų grupei" ir mane tai tenkina netik morališkai, finansiškai, bet toks metodas suteikia labai daug žinių kurių gaunu besidomėdamas akvariumininkystės chemijos. Taip kad neimk į galvą, žinok žuvų nekokybiškas maistas yra didžiausias priešas žuvyčiu sveikatai.

lundis

lundis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgp-07
Barbusasss, as manau truputi kitaip:) Didziausias zuvu geroves priesas yra ne maistas o blpgos kokybes vanduo. Nes tam tikslui gaminami pasarai yra daugiau ar maziau pritaikyti vienai ar kitai zuvu rusiai ar veisle. Aisku, as nesneku apie malta jautiena ar paukstiena kuria dar vis, kai kurie nuproteja akvariumistai seria savo apvalias zuvis. Mezgaliai ne tik tiesiogiai kenkia zuvu sveikatai, bet dar ir sekmingai stipriai blogina vandens kokybe.Del kompleksiniu trasu ir nenoreciau pilnai sutikti;) Nes ten viskas tik nitratais nesibaigia. Marketingo sumetimais pripilama reikia ko ir nereikia. Nes tulam vartotojuo, kuo daugiau tuo geriau:P Imantriau skamba, geriau perka. Nelabai tikiu, kad ten viska kas yra ima ir suvalgo tas biednas augalas. Taip, kad itariu, kad kai kuriu elementu gali gana daug vandenyje prisikaupti naudojant toki metoda.

barbusassss

barbusassss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Vas-05

Taip, kad itariu, kad kai kuriu elementu gali gana daug vandenyje prisikaupti naudojant toki metoda.

Matai yra visokių žmonių, vieni pila jas tiek, kiek reikia ir kas savaite pakeičia 50 - 30% vandens, taip nesudarydami sąlygų viršyti normų. Ir šitoje vietoje viskas telpa gražiai į grafika.Kiti daro kitaip, varo žymiai didesnes normas nei jam realiai reikia, taip savaitės gale turėdami arkliškas dozes. Bet čia jau tokio akvariumisto mastymas.Taip kad negalim kritikuoti, kaip blogo metodo, jai kita žmonių grupė jį paverčia savaip. Šiaip pasidomėtum pats kokie kiekiai elementų susidaro normaliai dozuojant trąšas, pats pamatytum kad nieko čia blogo.

Airwaves

Airwaves

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Lie-17
Apie kokias čia normas yra šnekama? Jos augalams ar žuvims? Ar nemanot, kad augalams tos normos yra visai kitokios reikalingos nei žuvims, ir aplamai, ar išvis žuvims kažkokios normos yra, gal geriau aplamai joms kad tų trašų nebūtų pilama, aš bent jau taip manau. Sveika žuvis ne tik alkana, bet ir ta, kuriai ant galvos nepilama chemija (visokios trąšos ir t.t.)Kita medalio pusė tų trąšų yra žinojimas ar jos nežalingos. Trąšos turi savo galiojimo laiką, bet ar kas garantuoja kad jos nepaseno anksčiau nuo netinkamų tarkim laikymo sąlygų, temperatūros šviesos ir kit. O gal jau ten pilamos ne trąšos o nuodai, kas jau netinkama niekam? Ar Jūs visi nuoširdžiai trąšas keičiate pasenusias į naujas pagal galiojimo laiką, kad ir liko jų nemažai??O visokie akva turbinimai ir "arkliškos" trašų dozes tik augalams į naudą, bet ne žuvims. Dar klausimas ar tiems augalams irgi patinka tokie "prievartavimai-turbinimai".Juokas ima kai žmogus giriasi koks mano gražus akva, co2 varau iki geltonumo, trąšas pilu puodeliais, apšvietimas 1W/L, augalus mėtau kibirais kas savaitę, o vat žuvis perku ir perku nes kažko gaišta. Tai čia akvariumas skaitosi kai viena jo pagrindinė esminė dalis kaip fauna nesugeba išgyventi ir jaustis gerai. Lenkiu galvą prieš tuos, kurie netik sugeba be super duper turbinimų augalus auginti gražius bet ir sveiką žuvį jame išlaikyti ilgą laiką, nesakau kad nereikia nieko pilti, bet pilti protingom dozėm žinant kam to reikia ir kodėl, bei galvojant apie savo faunos savijautą ir trąšų įtaką jai.

rudolfas

rudolfas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Lie-23
  • Amžius: 42
na siaip teisingai kalba airwaves....mano ir tokia nuomone.juk negali tai zuviai buti i nauda chemija.man daug svarbiau ,kad zuvis augtu sveika ir atsiskleistu visu savo groziu,nei kad augalai zeltu.pas mane augalai gal ir ne kokios kondicijos,bet uztat skaliarai kokie ispudingi.nors pats nauduju trasas ,bet ju pilu visada maziau nei rekomenduojama norma.tap ir bandau balancuoti.aisku norisi turetu grazius augalus,bet nemanau kad verta rizikuoti zuvu sveikata.

barbusassss

barbusassss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Vas-05
Bet jai nesiruoši jų veisti, valgyti.... tai jai viska darai su protu, tai toms žuvims yra px.. tos trasos. Jus nepildami jokiu trasų ir nekeisdami akvariumo vandens o tik dapilat nugaravusi, kenkiat žuvims žymiai daugiau.Ir dar karta pasikartosiu viskas kas su protu daroma ar "all in one" ar "atskirais buteliukais" yra gėris viskam, tiek augalm, tiek žuvims.Pvz: ar su trąšom pas tave bus N;P;K proto ribose ar savaime šie elementai bus.Gal ne taip paaiškinau:dry: per daug nesiplečiant: pvz; ar pas tave NO3 bus 10ppm/ml ar su trąšom 10ppm/ml bus. Tai koks skirtumas juk faunai tas 10ppm/ml visai neitakoja o augalui jau gerai nei visiškas 0ppm/ml.Šai dienai tokia yra mano nuomonė. Rytoj gali būti kitokia

lundis

lundis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgp-07
barbusassss rašė:

u.Ir dar karta pasikartosiu viskas kas su protu daroma ar "all in one" ar "atskirais buteliukais" yra gėris viskam, tiek augalm, tiek žuvims.

Barbussssai, beda tame,kad tas ,,viskas kas su protu daroma" neturi aiskaus, visiems suprantomo, lengvai apciuopiamo matmens;) O faunai ko reikia vandeni ir ko nereikia, siais laikais, labai lengva suzinoti. Prasigooglini is kokio biotopo turima akvariume fauna kilusi ir susirandi intike to vandens telkinio vandens parametrus. Mums, kaip akvariumistams, belieka tik pasistengti maxsimaliai juos suvienodinti. O, kad nereiketu vargti, tai dar geriau fauna atsirinkti pagal is ciaupo tekanti vandeni:P Kiek biotopu googlinau, nei vienam dar neatradau, kad faunai reiktu trasas ant zvynu pilti:sick:

markox

markox

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Sau-14
  • Amžius: 45
lundis rašė:[quote]O faunai ko reikia vandeni ir ko nereikia, siais laikais, labai lengva suzinoti. Prasigooglini is kokio biotopo turima akvariume fauna kilusi ir susirandi intike to vandens telkinio vandens parametrus. Mums, kaip akvariumistams, belieka tik pasistengti maxsimaliai juos suvienodinti. Kiek biotopu googlinau, nei vienam dar neatradau, kad faunai reiktu trasas ant zvynu pilti:sick:[quote] Kam to reikia ? Atkurti žuvų gyvenamosios vietos vandens parametrus nėra tikslo, nes daugelis mūsų perkamų jau toli nuo WF ir yra F,,,n kartos- pripratę prie mūsų pateikto vandens.

Žinutė redaguota: markox, laikas: 2013/07/25 08:26

barbusassss

barbusassss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Vas-05
Lundi turi pasidomėk visi matmenys, bet kokio parametro (kalbu apie makro) turi aiškius skaičius skalėse, lentelėse. Ir ten parašyta yra kokie parametrai yra tinkami, kokie netinkami jau yra faunai.O tų parametrų laikymasis kiekvieno asmeninis reikalas.Su biotopu biški perlenkei lazda. Ten parametrai yra DH;PH;Temperatūra. Beat ar yra parašyta, kiek FE, NO3, PO4, K, ten yra?

Airwaves

Airwaves

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Lie-17
barbusassss rašė:

Lundi turi pasidomėk visi matmenys, bet kokio parametro (kalbu apie makro) turi aiškius skaičius skalėse, lentelėse. Ir ten parašyta yra kokie parametrai yra tinkami, kokie netinkami jau yra faunai.O tų parametrų laikymasis kiekvieno asmeninis reikalas.

Gal būtų galima konkrečiau apie tas lenteles ie skales. Kur jas galima rasti?

lundis

lundis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgp-07
barbusassss rašė:

Beat ar yra parašyta, kiek FE, NO3, PO4, K, ten yra?

Duodu pavyzdi.Nezinau kodel, bet man siuo momentu neatidaro saito afrikos ciklidai.com. Visai neseniai ja skaiciau ir aptikau afrikos biotopu vandens parametru analize. Mane labai nustebino, kad pvz Tanganikos ez. N03 lygu nuliui, o va jau po4 ten galima atrasti gan nemenka koncentracija vandenyje. Priminsiu, kad Tanganikos ez. yra ne tik vienas didziausiu, bet vienas ir svariausiu musu planetoje.Taip, kad barbusasssss, viska galima atrasti intike;) :)

lundis

lundis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgp-07
markox rašė:

Kam to reikia ? Atkurti žuvų gyvenamosios vietos vandens parametrus nėra tikslo, nes daugelis mūsų perkamų jau toli nuo WF ir yra F,,,n kartos- pripratę prie mūsų pateikto vandens.

Markox, noreciau paziureti kaip paciam sektusi uzauginti koki nors Tanganikos ez. ciklida prie kokia pH 7.0., kad ir f100 jis bebutu.Viena yra tureti kokybiska ir sveika zuvi savo akvariume, visai kas kita yra tureti zuvies parodija;) Kam ko reikia:)

barbusassss

barbusassss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Vas-05
Lundi lyginti akvariumo priežiūra ciklidinio ir augalinio neimanoma. Tai visiški skirtingi akvariumai. Labai neteisingai čia palyginimus davėte.Airwaves pasidomėk JBL;Prodac;Salifert istrukcijomis.

markox

markox

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Sau-14
  • Amžius: 45
lundis rašė:

markox rašė:

Kam to reikia ? Atkurti žuvų gyvenamosios vietos vandens parametrus nėra tikslo, nes daugelis mūsų perkamų jau toli nuo WF ir yra F,,,n kartos- pripratę prie mūsų pateikto vandens.

Markox, noreciau paziureti kaip paciam sektusi uzauginti koki nors Tanganikos ez. ciklida prie kokia pH 7.0., kad ir f100 jis bebutu.Viena yra tureti kokybiska ir sveika zuvi savo akvariume, visai kas kita yra tureti zuvies parodija;) Kam ko reikia:)

Aš turėjau omeny vandens cheminę sudėtį ,o tokį kaip pH išlaikyti aukštesnį (gerai aeruojant nesunku išgauti )lengviau negu norint žemesnio.

lundis

lundis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgp-07
barbusassss rašė:

Lundi lyginti akvariumo priežiūra ciklidinio ir augalinio neimanoma. Tai visiški skirtingi akvariumai. Labai neteisingai čia palyginimus davėte.Airwaves pasidomėk JBL;Prodac;Salifert istrukcijomis.

As tau daviau pavyzdi, kad kiekvieno biotopo issamia vandens analize galima atrasti intike. Noriu pabrezti, kad jokio skirtumo nera ar ciklidas ar ne ciklidas. Jei zuvis yra kilusi is p.Amerikos, tai tikrai butu kvaila ja laikyti bendrame akvariume su afrikos ezeru zuvims. Ir man niekas neirodys, kad zuvys gali prisitaikyti. Pvz, skaliaras puikiai jausis rugstokam, minkstam vandeni o afrikietis tokiam vandeni geriausiu atveju merdes. Taip, kad, markox, norint tureti kokybiska zuvi pas save akvariume o ne jos parodija, vandens parametrus reikia maximaliai priartinti prie biotopo !!!Nejaugi jums tokie elementarus dalykai nedasyla?:lol: