radau tik sitahttp://public.fotki.com/Marko81/akvariumas-2011/img-3759.html#mediamatyt pas mane kitaip forumo puslapiai...matau valisnerija auga. gal tiesiog joms patinka auksta temperatura, nes valisnerija pas mane auga.noreciau tokios zemauges kur gauti.
Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

reik pagalbos del zoliu augimo
Sukūrė
gupiukas
, Vas 17 2013 22:22
Parašyta 2013 Rgp 29 - 14:44

barbusassss rašė:
Na sutikti ir nereikėtų;) , tik aš išsakiau , kad vienas iš neaugimo veiksnių gali būti aukštesnė temperatūra ir trąšų trukumas(nes kiek pamenu diskusams aukštesnis NO3 kiekis nepriimtinas), bet daugelis augalų ir prie šių veiksnių normaliai auga.Taip pas ji diskusiai. Bet markox nenorėčiau sutikti kad vien dėl temeratūros neuga augalai. Marius1 - 10 puslapis; Milciakas - 21 puslapis; Tozo - 22 puslapis pažiūrėk kaip auga žolės. http://www.aquarium....itstart=630Būtu gerai, kad jie patys, arba tokie pat akvariumistai papasakotu, kaip yra ištikrūju.
Parašyta 2013 Rgp 29 - 20:09

Neįsižeiskit tik, bet į jūsų pasakymą "Kodel galvojate kad as nesisemiau ziniu?" atsako prieš tai parašyta frazė: "pagalvojau gal reiketu pabandyti.". Žinių, atrodo, mažoka dar. Auga tie augalai diskusynuose, bet kai susiduriama su žinių ir patirties trūkumu, tada iškyla dilema - sveiki diskai ar gražūs augalai? Matyti akvariume ir BBA. Jei galima plačiau, kuo būtent tręšiama ir kiek, apšvietimas, gal vandens parametrus netyčia pamatuojat? Tada chėbra daugiau pasakyt galės. Aš savo senajame diskusyne laikydavau ne 29, o 30, pūsdavau CO2, skiedžiau su osmose, o tręšiama buvo atskirai Fe, N, P, K ir kiti mikriukai. Augalai burbuliavo, raudavau kibirais (augalai, tiesa, pernelyg lepūs nebuvo), echai, bakopos žydėdavo.
Parašyta 2013 Rgp 29 - 21:45

na nepasiduosiu as akvariumistikai visu 100%. skiriu tiek laiko kiek galiu :)paskutini menesi tokie veiksmai buvo daromi:vimi mikro - 10 paspaudimu kasdien, vimi acelerator 20 paspaudimu kazdien.akva 450l. vanduo keiciamas kas savaite ~50%. plius pakeitus vandeni ipilama savaites norma seachem flourish arba easylife profito.parametru vandens nematuoju (neturiu priemoniu). vanduo miesto.
Parašyta 2013 Rgp 29 - 22:14

Žodžiu perskaičiau VIMI asortimento instrukcijas ir susidariau asmenine nuomonę: VIMI MICRO 10 paspaudimu kas diena, vadinasi K 23 ppm kas savaite patenka (rekomenduojama norma 20-30) vadinasi K paliekam ramybėje. Einam toliau NO3 Marijonas minėjo jog žuvys gruntą priteršia, taigi vadinasi NO3 tikrai 5 bus. Belieka PO4? FE yra trąšose manau 0,1 ppm dienos bėgyje išlieka.Aš asmeniškai savose akvariumuose turiu PO4 trūkumus. Todėl statau už PO4 trūkumą. Mano tokia nuomonė.VIMI ACCELERATOR 20 paspaudimu - spausčiau 5 (čia tik asmeniniai pamastymai). Nes per didelis skystos anglies kiekis irgi nėra labai gerai augalams.Taigi aš už PO4.Jai patinka VIMI trąšos pabandyk ALL in ONE kas diena po 7 paspaudimus kas diena. Mes priklausom atskirų buteliukų grupei o jai laiko neturi, testavimai ne prie širdies, pabandyk jas. Bet aš gal pasirinkčiau ALL in READ ten NO3 mažiau.
Žinutė redaguota: barbusassss, laikas: 2013/08/30 07:56
Parašyta 2013 Rgp 30 - 07:13

Prašiau neįsižeist, o ir tikrai nieko nenorėjau įžeisti (mano žodžiai nebuvo žeminantys), juk anoje temoje irgi gavote patarimą pasidomėti daugiau. Na, bet kiekvienas su savais navarotais, labai prašau atleisti, garbės žodis, daugiau neauklėsiu.Visgi, kalbant į temą, aš sutikčiau su barbusu. Jei jau norit pažaisti su augalais aš ir dairyčiausi į K, N, P. Kaip ir sakė, K turėtų užtekt, jei darom prielaidą, kad N irgi netrūksta, žiūrim P. Aš asmeniškai pradėčiau po truputį ir žiūrėčiau, kas pirma pasisavina tai ką reik, o trašų dozes išskaidyčiau dienos eigoje, nes tokios kondicijos augalai, bijau, greit visko nesuvartos, ir klausimas kaip reaguos diskai.Kitas dalykas, jei nebus kantrybės žaisti, kitam forume gerai pasakė BigBug - arba augalai, arba diskusų biotopas ir rami galva.
Parašyta 2013 Rgp 30 - 07:49

Labai aciu kad gaistate laika ir duodate informacijos.as nieko pries buteliukus. kazkada bandziau diskusus narsinti, tai buvau nusipirkes jbl ph ir gh testus. nusipirkciau testa, kad nustatyciau vandens parametrus. kuri patartumete?plius nuo siandien mazinu skysto anglies kieki iki 5 paspaudimu.o su testu kartu uzsisakau vimi al in red.Žinutė redaguota: Marijonas, laikas: 2013/08/30 08:49
Žinutė redaguota: Marijonas, laikas: 2013/08/30 08:53
Parašyta 2013 Rgp 30 - 08:09

Jai jau pasirinkai ALL in READ testo jau nebereikia, ten yra K – 27.000, N – 11.200, P – 1.000, Fe (DTPA, EDTA) – 1.000. Taip kad tas testas tik informacinis bus.Kadangi man su matematika bėdos, būtu gerai kad kas paskaičiuotu savaitine prisikaupimo elementų norma. Ir kas liks pakeitus 50% vandens?Iš teorinės dalies: PO4 pirmiausia parodo seni lapai, jie auga skurdžiai, kartais lapai tampa tamsiai žali. Seni lapai krinta anksčiau laiko. Pasižiūrėk iš akies savo akvariume gal taip ir yra. Be to tuos apdumblyjusius lapus nuskabyk.Ir dar vienas klausimas, prieš kiek laiko įsigijai tą echinodorusa ir jai neklystu tas krūmas apdumblyjes tai echinodorus amazonicus o kitas dumbliu kalnas tai anubias barteri var. nana? Ir tas gražuolis augintinis pterikas gal žalos daug pridaro?
Žinutė redaguota: barbusassss, laikas: 2013/08/30 09:53
Parašyta 2013 Rgp 30 - 10:20

ok jeigu testu nereikia. sutaupysim.tai jei uzsakau all in red, tikriausiai nebereikia ir po keitimu pilti norma seachem flourish arba easylife profito? (cia toks kaip papildomas tresimas budavo)pas mane ant vysniu labai matosi senu lapu skurdumas. jie iskoreje ir krenta. gad pazaliuotu kazkaip - nepastebejau.apdublijusius lapus skabau, bet jei ta anubias nuskabysiu, beliks tik stiebas :)pterikai gerieciai mano. problemu buna tik svieziai susodinus augalus - kol nebuna isisaknije. pavargstu savaite kita ir viskas.echinodorusas nuo pat pradziu. is tokio palangiskio pirktas. vienas is nedaugelio kuris visai nenusibaige.al in red uzsakyta.
Parašyta 2013 Rgs 02 - 10:16

sirit atveze vimi all in read. gerb. barbusassss rase dozuoti 7 paspaudimus i diena, taciau aprasyme jie rekomenduoja deti 6 paspaudimai / 100litru, tai man reiketu 27 paspaudimus.kur tas aukso vidurys? :)http://www.glasscube...p?id_product=31
Parašyta 2013 Rgs 02 - 11:27

na as jau bandau susireguliuoti kokius metus (nezymiai kazka vis keisdamas) :)dabar skaitau aprasymus all in read ir all in one.tai skirtumas, kad all in one daugiau N (nitratai)? ko pas mane ir taip turetu buti?o kas yra P? jei pamatysiu teigiamu postumiu akvariume, reiskias man pagrinde truko sito elemento (P). Ar gerai mastau? nes iki siol pyliau mikro trasas, kuriuose visi kiti elementai ir taip buvo.
Parašyta 2013 Rgs 02 - 13:19

Jo paspausk tiek kiek ir parašei pats, tuos 7 paspaudimus sumaišiau su kitomis kokiomis trąšomis greičiausiai.:) pasitaiko. Nu lauksim pirmu rezultatu.Matai prieš tai išsakėm tik pamastymus o kaip yra ištikro sunku pasakyti. Būna kad pas kai ką NO3 nėra o PO4 užvaryta. Jo All in ONE daugiau NO3 turi, todėl ir sakiau aš rinkčiausi ALL in READ dėl mažesnio NO3 kiekio, nes gal ir taip jo turi akvariume pakankamai. Jai kartais pataikyta būtu ir rezultatai pagerėtu, tada aš bandyčiau ateityje PO4 buteliuką nusipirkti ir sugrįžti prie mikroelementinių trąšų. O jai patiks gali ir pasilikti ir prie šitų, laikas parodys
Žinutė redaguota: barbusassss, laikas: 2013/09/02 14:43
Parašyta 2013 Rgs 02 - 13:40

ziuriu all in red sudetis kaip ir micro, tik kad dadeta N ir P. tai jei low tech akvariumui uztenka 7 paspaudimu vimi micro, gal pradesiu ir su all in red nuo 7 paspaudimu.paskaiciau info, kad P tai fosfatai. gali buti kad pas mane ju truksta, nes zuvys lyg visa maista surenka. niekas nesupuva...
Parašyta 2013 Rgs 02 - 13:52

Kad vimi micro rašo ant 500l 50 paspaudimu, kai yra mažai augalų. Susimaišiau greičiausiai su accelerator. Spausk 27 kaip išsiskaičiavai.Dar norėjau paklausti o ta elodėja (plunksnalapis augaliukas) gerai auga?
Žinutė redaguota: barbusassss, laikas: 2013/09/02 15:00