Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Mantvis, 300L
Parašyta 2013 Rgs 09 - 13:34

Parašyta 2013 Rgs 23 - 17:51

Svorio kamštine danga nesumazins.Svarbu geras paklotas po akvariumu,pats ta puikiai zinai.Paimk stiklo gabala ir krauk ant jo svori-tikrai nustebsi kiek atlaiko,ir kaip skiriasi ant kieto ir paminkštinto pagrindo.Pas mane akvoj virs 100 kg. akmenu-jau ne vieni metai...Svoris apie 60-80 kg.Aš irgi taip galvojau dėl svorio, tai paklojau kamštinės plokštės 4mm~ po gruntu.Akva stovi taip jau +- mėnesį.
Parašyta 2013 Rgs 23 - 17:54

Svorio kamštine danga nesumazins.Svarbu geras paklotas po akvariumu,pats ta puikiai zinai.Paimk stiklo gabala ir krauk ant jo svori-tikrai nustebsi kiek atlaiko,ir kaip skiriasi ant kieto ir paminkštinto pagrindo.Pas mane akvoj virs 100 kg. akmenu-jau ne vieni metai...Svoris apie 60-80 kg.Aš irgi taip galvojau dėl svorio, tai paklojau kamštinės plokštės 4mm~ po gruntu.Akva stovi taip jau +- mėnesį.
Parašyta 2014 Grd 16 - 11:19

Atnaujinimas:
Nieko nepridėjau daugiau nei metus, nes niekas ir nesikeitė iš esmės, bet vakar buvau maloniai nustebintas valydamas akvariumą. Sulaukiau šeimos pagausėjimo, gaila negausaus ir pirmo, bet vis šis tas - 3 mažyliai, tokie patys kaip ir buvo tėvai prieš du metus.
Kas dar įvyko per du metus:
Sugedo Fluval FX5 motoras, nuspręsta atsisakyti Fluval produkcijos visai. Pereita prie EHEIM 1500XL ir nei kiek nesigailiu. Filtras ir konstrukcija ir užpildų tūriu žymiai pranašesnis nei FX5.
Žuvų dydis siekia 11cm~, visos sveikos ir visos tos pačios 20
Pereita nuo JBL maisto ant Tropical. Ir finansiškai labiau apsimoka ir sudėtis geresnė.
Parašyta 2014 Grd 16 - 11:48

Tokiame tinkliniame inkubatoriuje pas mane suaugusios žuvys mailių sugebėdavo uškapoti. Kapodavo visos stambesnės žuvys, skaliarai, pelvicachromis pulcher, žodžiu kas tik truputį rimtesnę burną turi...
Nukentėjęs mailius buvo: ancistrai, papugėlės (pelvicachromis) ir kitos nelepios žuvytės...
Parašyta 2014 Grd 19 - 10:59

Man atrodo, trofeusai nevalgo savo mailiu ir tas inkubatorius nereikalingas...
Be to, paskui gali kilti problemos isleidziant zuvytes...
Aš irgi turiu įtarimo, kad jie visiškai mailium nesidomės, tik neramina tas, kad L-190, tai pastoviai nupešioja ir sraiges tai bando paimt į burną.
Surizikuosiu ir paleisiu atgal į bendrą šiandien vakare.
EDIT: Per savaitgalį pragyveno su visais. Visi gyvi, maitinasi aršiai. Padariau jiem po akmenimis tokias vieteles, tai ten ir tupi.
Šį pranešimą redagavo Mantvis: 2014 Grd 22 - 11:09