Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Itariu heksamitozę
Parašyta 2013 Rgs 18 - 18:48

Parašyta 2013 Rgs 18 - 19:58

Parašyta 2013 Rgs 19 - 15:30

Parašyta 2013 Rgs 19 - 19:55

Parašyta 2013 Rgs 19 - 20:39

Parašyta 2013 Rgs 22 - 17:34

Parašyta 2013 Rgs 23 - 07:40

Na aš gydžiau šiais metais ir visai neseniai, jei nepastebėjai šitą temą aš ir užveisiau, kai nusipirkau nesveikas žuvis ir užkrėčiau savo akvuką. Niekas dorai nepatarė, nes kiek žmonių tiek ir gydymo būdų, tai daug skaičiau ir visų klausinėjau, o išvadas pati dariausi. Aš gydžiau lygiai taip, kaip parašyta instrukcijoj ir ten parašyta pakartoti kursą jeigu reik, tai aš nelaukiau reik nereik, o dariau antrą kursą, nes jau buvau prisiskaičius kokia bjauri šita liga ir kad jos per trumpą laiką nenugalėsi, ypač kai negalima užkelt temperatūros tiek, kad žūtų sukėlėjas. Netekau 4 iš 5 mikrorasborų galaxy, nieko keisto nes su jomis liga ir atkeliavo į akvuką ir 1 iš 5 vyšninių barbusų, kiti barbusai, afiocharaksai ir ancitrusas pasveiko, neonai, lialiusai ir corydorai nesusirgo. Dabar jau pamiršau vargus, džiaugiuos gražiu akvariumu, bet nuo gydymo buvo visisškai išsibalansavus pusiausvyra ir beveik išnyko augalai, o ir neturiu iliuzijų, kad heksamitozę galima visiškai išnaikint, manau mano žuvys dabar ją turi ir pablogėjus sąlygoms gali vėl išlysti, tai ir stengiamės dabar prižiūrėt kruopščiai pagal galimybes žinoma:whistle:Jurginiukas labai didelis ačiū už vaistų parodymą. Sakai nekėlei temperatūros kaip kad reikia kelti su trichapolu. O konkrečiai kaip gydei? ten rašoma, kad 100ml ant 400l sulašini ir po savaites pakeiti 75% vandens. Kaip pati gydei? Sakau kad 2013m turi būti kitokie jau vaistai, juk pasaulis nestovi vietoje jis juda. Su tuo temperatūros kelimu praradau savo pačias gražiausias žuvis, net ir 100lt už vaistus neatstos mano kritusio Pulcherio patino su labai ryškia papilve ir nuostabia geltona uodega:(
Parašyta 2013 Grd 12 - 08:24

Parašyta 2013 Grd 13 - 11:26

Parašyta 2013 Grd 17 - 02:45

Parašyta 2014 Kov 03 - 18:44

Pterikas pradėjo tuštintis ilgais "siūlais", ant nosies šašas atsirado. Žuvų akvariume nemažai ir įvairių, kitoms jokių simptomų. "Siūlas" tipinis hekso simptomas, plius tas šašiukas ant nosies, bet paprastai po vieną žuvį neserga. O čia vienas ir pats didžiausias. Įdedu pora foto, gal kam nors minčių kils. Nežinau ar traukt lauk į ligoninę ir gydyt nuo heksamitozės. Gal ne ji?
siulas.jpg 310,26KB
3 Parsiųsta kartų
pterikas.jpg 255,32KB
2 Parsiųsta kartųŠiaip aktyvus, judrus, maitinasi.
Parašyta 2014 Kov 08 - 17:59

Vakar Pterikas perkeltas į atskirą akvuką. Iš vakaro gavo omnipuro. Šiandien nupirkau trichopolo. Pakeičiau 50 proc.vandens. Dabar plaukioja trichopole. Toliau šika gleivėm. Ėst kol kas neduodu, bet jaučiu ir neėstų. Užsistresavęs, pyksta, trankosi. Iki perkėlimo maitinosi normaliai, aktyvus, judrus buvo.
Keisčiausia, kad kitos žuvys nereaguoja. Jei būtų heksamitozė - skaliarai turėjo sureaguot. Visi 6 plaukioja ir vargo nemato. Jokių "siūlų", nieko...
Temperatūra po truputį keliama, stipri aeracija... Neduoda ramybės mintis, kad ne heksas...
Šį pranešimą redagavo tenderer: 2014 Kov 08 - 18:02
Parašyta 2015 Bir 07 - 20:13

Sveiki,
Kažin ar yra skirtumas kada pilti metronidazolį į akvariumą? Gal šviesoje jis greičiau skyla ir būna mažesnis poveikis, todėl galbūt tikslingiau būtų jį supilti nakčiai? Jei kas turit kokių pastebėjimų ar informacijos šiuo klausimu prašau pasidalinkit.
Ačiū.
Parašyta 2015 Bir 08 - 14:23