Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Itariu heksamitozę

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 55

einareja

einareja

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2009-Lap-01
  • Amžius: 44
Pas mane ta pati beda.Akva 60litru,vidinis filtras,sildytuvas. Paleistas pries 2 men ir stai heksamitoze.Pradzioje laikiau dvi gupijas pora geru savaiciu,kad isivaziuotu kazkiek akvariumas. Pasjui apgyvendinau dvi papugeles ir ancitrusa. Papugeles iskart isikure kokose ir sudejo ikrus. 35jauniklius seriau artemijomis ir viskas buvo gerai pusantros savaites kol issikalbejus su viena akvariumiste ir jai patarus nusprendziau pakeisti artemijas i smulkesni saldyta maista. Is pradziu nesupratau,kad tai heksamitoze. Visas mailiukas ismire per dvi dienas,tada pamaciau siulines ismatas. Trichopolio turejau tik trims dienoms, plius keiciau vandeni kasdien,temperatura sukeliau iki 32. Isgyveno tik ancitrusas. Kaip manote po kiek laiko galima bandyti ileisti kitas zuvis? Poryt gausiu siuntinuka su vaistais,ar dar testi gydyma profilaktiskai?

Sieras

Sieras

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2007-Lap-28
  • Amžius: 42
einarejalabai abejuoju, kad dvieju savaiciu mailius nugaiso del hekso...

einareja

einareja

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2009-Lap-01
  • Amžius: 44
Mailius nustojo esti. Pries tai jie buvo gan aktyvus,plaukiojo,ede. Porelei papugeliu ir 2gupijoms atsirado baltos siulines ismatos. Tuos pozymius pamaciau po dvieju dienu kai nugaiso visas mailius. Tada pradejau deti trichopoli.Kitos priezasties del mailiaus nerandu. Nitritai 0,neperseriau, 10-15proc. vandens dalinis keitimas kasdiena. Žinutė redaguota: einareja, laikas: 2013/02/09 23:44

Jurginiukas

Jurginiukas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2013-Sau-10
  • Amžius: 47
Gelbėkit patarimais. Mikrorasboros galaxy, vyšniniai barbusai, afiocharaksai kakoja baltais siūlais :S , du jau įkritusiais pilvukais, dar yra lialiusai, ancitrusas, neonai, corydorai, sraigės neritinos, amano ir Red cherry krevetės.Trichopol jau gavau, bet kaip dozuot ir kiek laiko gydyt, perskaičiau visą info iš šio forumo, ruošiausi daryt 20 dienų kursą, bet mano mylimoj parduotuvėj patarė, kad toks ilgas kursas taikomas diskusams ar dideliems ciklidams, o maniškėms sakė vienos dienos kurso užtekt turėtų.Pasimečiau dabar visai, pasidalinkit patirtimi kokį gydymą taikėt kas perėjo šitą ligą su mažom žuvytėm.SOS!!!

Jurginiukas

Jurginiukas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2013-Sau-10
Na ar niekas neturit tokios patirties :whistle: Patarimo reikia greitai, vėliau bus jau per vėlu :(

Jurginiukas

Jurginiukas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2013-Sau-10
Ką bro... matau pasigavo maniškės ypač retą ligą, nes niekas nebežino kaip gydyt mažas žuvytes nuo heksamitozės :sick:

Mantvis

Mantvis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Spa-31
  • Amžius: 34
Jurginiuk, o temą aukščiau paskaityt sunku?

Jurginiukas

Jurginiukas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2013-Sau-10
Mantvis rašė:

Jurginiuk, o temą aukščiau paskaityt sunku?

Na du posmus atgal rašiau, kad PERSKAIČIAU VISĄ INFO IŠ ŠIO FORUMO IR NE TIK visą googlę išmaišiau :angry: Esmė ta, kad neradau niekur, kad kas gydęs būtų mažas žuvis, rašo apie:skaliarus, ciklidus, diskusus, ancitrusus, botijas, o pas mane rašiau, kad:mikrorasboros galaxy, vyšniniai barbusai, neonai, afiocharaksai, lialiusai, corydorai, ancitrusas, sraigės neritinos ir red cherry krevetėsparduotuvėj nekvailoj visai sako vienos dienos kursą taikyt tokiom mažom žuvim, o aš abejoju, kad gali pasveikt nuo vienos dienos kurso:S ir ieškau patarimo, ar dabar aišku?:dry:

Kestas6431

Kestas6431

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2009-Lap-21
  • Amžius: 59
Ar yra koks skirtumas gyditi nuo tos pat ligos stora ir plona zmogu ar auksta ir zema? Zuvis yra zuvis nesvarbu ar ji maza ar didele, juo labiau, kad vaistus duozuojama akvariumo vandens turiui. Pereik visa 20d kursa visam akvai rekomenduojamom vandens turiui dozemis

Žinutė redaguota: Kestas6431, laikas: 2013/04/08 19:57

Mantvis

Mantvis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Spa-31
Jurginiukas rašė:

parduotuvėj nekvailoj visai sako vienos dienos kursą taikyt tokiom mažom žuvim, o aš abejoju, kad gali pasveikt nuo vienos dienos kurso:S ir ieškau patarimo, ar dabar aišku?:dry:

abėjotina tada parduotuvės kompetencija. Kaip ir prieš tai rašė. Dozavimas pagal vandens kieki tavo bliude, o ne pagal žuvis. Tas vaistas naikina parazitus sukeliančius ligą, o ne kažką kitą.Vienintelis dalykas kas gali pakenkt žuvims yra temperatūra, bet be jos nepagydisi savo silkių ;)

Jurginiukas

Jurginiukas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2013-Sau-10
Mantvis rašė:...Vienintelis dalykas kas gali pakenkt žuvims yra temperatūra, bet be jos nepagydisi savo silkių ;)[/quote]AČIŪ, KAD ATSILIEPĖT :)http://vitawater.ru/.../hexamita.shtml rašo, kad arba vaistais arba temperatūra, geriau žinoma kartu:unsure: Maniškės 34 greičiausiai nepakels, na, o augalams ir krevetėms tai tikrai būtų kapiec:( Ar tikrai vien su antibais nepavyks, čia iš patirties tokia žinia ar tik pasvarstymas? :unsure:

Mantvis

Mantvis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Spa-31
Aš tik festae gydžiau ir tai dariau kombinuotai. Man padėjo.

reredada

reredada

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Lie-30
  • Amžius: 48
as gydziau vaistais spirohexol2 skysciu. raso, jog viena karta ipylus laikyti 7dienas ir nereikia uzkelti temperaturos. mano zuvys lyg ir sveikesnes;)

Jurginiukas

Jurginiukas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2013-Sau-10
reredada rašė:

as gydziau vaistais spirohexol2 skysciu. raso, jog viena karta ipylus laikyti 7dienas ir nereikia uzkelti temperaturos. mano zuvys lyg ir sveikesnes;)

Ačiū:) Gal pasidalintumėt kokias žuvis gydėt, kokie simptomai ir kas pasikeitė po šitų vaistų :unsure: Aš dabar planuoju pabaigt metronidazolio kursą, nes jau pradėtas, o tada suduot šitų vaistų, kad jau užtvirtinti. Aišku planas gali pasikeist pagal situaciją.Aš įtariau heksamitozę dėl papietavus uodo trūklio lervomis pasirodžiusių baltų kakių pas vyšninius barbusus ir mikrorasboras galaxy, o tai pat pagal ilgą ir vietom permatomą ancitruso š... Tuomet gerai apžiūrėjus visas žuvis pastebėjau, kad viena galaxiukė įdubusiu pilvuku ir 2 afiocharaksai įdubusiais pilvukais kai tuo tarpu keli afiocharaksai kaip tik papūstais pilvais ir vyšniniai barbusai irgi storoki, bet mažiau pastebimai. Neonai, corydorai, ir kas keisčiausia lialiusai atrodo sveiki.Jau po pirmos metronidazolio dozės į vandenį baltų kakių daugiau nesimatė. Maistą gaudo visos, bet matau, kad ir spjaudo, tai gal kažkurios ir badauja, sunku nustatyt. Sunkiausiai sekasi tai sukūdusiai galaxiukei, regis ji pakūdus jau iš parduotuvės pas mus pateko, bet kadangi buvo dar visai mailius, nieko blogo neįtariau. Po 5 gydymo parų jai ant nugaros atsirado jau du balti taškeliai, kas ten įžiūrėt neįmanoma, nes ji pati miniatiūrinė, o tie taškeliai išvis mikro, na ir atrodo kūsta toliau. Sukūdę afiocharaksai pasidarė hiperaktyvūs, vaiko tuos, kurie išpūstais pilvais, jau net pamąstau gal ten patinėliai vaiko apsiikravusias pateles :lol: Sukelta temperatūra iki 28 tai visko gali būt.Sraigės neritinos ir krevetės red cherry kolkas laikosi, augalai irgi, tik valisnerija ruduoja, aiškiai nepakelia temperatūros.Protingiausia turbūt būtų traukti galaxiukę ir skrosti, žiūrėt ar netuberkuliozinė, bet kolkas gaila:sick:

reredada

reredada

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Lie-30
pas mane apistogramos spjaude maista ir liesejo, o raudonpilves papugeles siulu kokojo :S apistogramas matyt per velai pastebejau,ko gero liga jau buvo gerokai pazengusi, nes taip ir neisgyveno:( o su papugelemis lyg ir normaliai, jau net poruotis pradejo:)

Nora

Nora

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2013-Vas-03
  • Amžius: 49
reredada rašė:

O šis spirohexol2 skystis ar turėjo poveikį augalams? įtarimą pradėjo kelti ancitrusas, ko tai baltai š* pradėjo, sakyčiau kūsta...sunerimau, tik va įdomu ar veiksmingi šitie vaistai, lyginant su trichopol kaina ocho kaip skiriasi, bet kad be recepto neįmanoma gaut...

reredada

reredada

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Lie-30
taip,augaliukai nustojo bujoti,bet nenuskurdo stipriai. anksciau esu gydziusi trichopolu 20d.su auksta temp., tai beveik nieko is ju nebeliko:(

Mantvis

Mantvis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Spa-31
Nora rašė:

lyginant su trichopol kaina ocho kaip skiriasi, bet kad be recepto neįmanoma gaut...

įmanoma, įmanoma :laugh: man kai ant didesnio turio daugiau reikėjo, tai iš pradžių labai keistai į mane pažiūrėjo, bet po to paaiškinus situaciją nusijuokė ir pardavė :Dgi trichopolas vaistas nuo ligos liaudyje žinomos kaip "triperis" :lol:

Jurginiukas

Jurginiukas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2013-Sau-10
Mantvi, išduok tašką kur davė, nes aš tai pirkau su receptais, kitaip negavau niekur kur klausiau :dry:, blyn :pinch: gal reikėjo vyrą pasiųst, gal jo bobikės vaistinėj pasigailėtų gi ne juokas matyt tas triperis :laugh: Ale net nuotaika pasitaisė :laugh: nu aš tai nepatikėčiau jei man jaunuolis aiškintų, kad jo žuvytės serga tokia liga:woohoo:

Mantvis

Mantvis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Spa-31
Kaune Gintarinėje vaistinėje prie topolio.Dar yra teke pirkti šalia Šiaurinės parduotuvės esančioje vaistinėje.Bandyk mažesnią vaistinę, bevardę kokią.