Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Sieras, 375 + 25
Parašyta 2013 Spa 19 - 22:21

Parašyta 2013 Spa 21 - 10:10

Žinutė redaguota: Sieras, laikas: 2013/10/21 11:25
Parašyta 2013 Spa 21 - 14:28

As turejau minti,kad graziau kaip parenkama aplinka artima tai zuviailundis speju, kad cia tiesiog psixologija. Tu zinai, kad trofeusus negalima laikyti su augalais ir sakom, kad amerika nesugyvena su afrika, ir t.t. Be to, turbut turi savo idealius akvariumus...bet jeigu pas mane i svecius uzsuka neakvariumistai, reakcija buna visiskai priesinga. Negirdejau, kad kazkam nepatiko...Marufasgerai, kada zmogus gali paskaityti literatura, paziureti foto ir apsispresti, kad nori butent pvz. pseudojura. Ir dar nesuklysti.Man taip neiseina. Apskritai pastebejau, metai-du ir norisi kazka keisti. Ieskau...barbusassssjeigu ciklidai butu kategoriskai pries augalus, augalu akvariume nebutu...bet apie augalus geriau klausti pas kitus. Pas mane silpnas apsvietimas ir normalei jautesi tik neliepus sviesai. O ten jokiu problemu...P.S. beje, dabar pas mane, biotopu megeju atzvilgiu, truputi tvarkingesnis akva. ;)o cia galima truputi pasiziureti ir pasiskaityti apie olandiskus akvariumus. Na nera jie tokie jau mistiski...http://aquascape-promotion.com/gollandskiy-akvarium.htm<br><br>Žinutė redaguota: Sieras, laikas: 2013/10/21 11:25
Parašyta 2013 Spa 22 - 01:11

Tropheus, discus, ar frontosas tam tikrais atvejais aisku, kad galima ir daug kas laiko su tam tikrais augalais . Tu cia ne pionierius sitam reikale:laugh: Bet tu paisdomek kokiu vandens parametru reikia diskusui ir kokiu tangamikai. O kur dar mitybos subtilybes ir ne tik tarp disco ir tanganicos, bet ir tam tarp tikru tanganikos rusiu mityba kardinaliai skiriasi..Marufas tavo akva paligino su lokiu, labai taikiai apibudimo:)lundis speju, kad cia tiesiog psixologija. Tu zinai, kad trofeusus negalima laikyti su augalais ir sakom, kad amerika nesugyvena su afrika, ir t.t. Be to, turbut turi savo idealius akvariumus...bet jeigu pas mane i svecius uzsuka neakvariumistai, reakcija buna visiskai priesinga. Negirdejau, kad kazkam nepatiko...
Parašyta 2013 Spa 22 - 08:28

ir diskusai ir tanganjika visai neblogai gyvena neapdorotame vandenyje is po krano. ;)su mityba, aisku, sudetingiau. realiai ir buvo sunkiausia laikyti kartu tanganjika - trofeusus su frontozemis. Vieni daug greitesni uz kitus. Frontozes teko serti is pinceto, nes tikrai nenorejau, kad trofeusai gautu per daug gyvo maisto...ir yra dar vienas svarbus momentas, as nieko nekeiciau koordinaliai. pvz. pries perkant trofeusus neatsikraciau nei frontoziu, nei kitu. Man tai neatrodo taip paprasta ir savaime aisku.ir dar vienas pvz. Nekada negalvuojai, ka dazniausiai reiskia toks patarimas laikantiems didelius amerikiecius - nusipirkti kokius 8 vnt, palaukti kol susiformuos poros, paskui issirinkti geriausia ir likusias padovanuoti...?lundis rašė:Bet tu paisdomek kokiu vandens parametru reikia diskusui ir kokiu tangamikai. O kur dar mitybos subtilybes ir ne tik tarp disco ir tanganicos, bet ir tam tarp tikru tanganikos rusiu mityba kardinaliai skiriasi..
Žinutė redaguota: Sieras, laikas: 2013/10/22 09:29
Parašyta 2014 Kov 31 - 19:29

jo bendra vaizda butu idomu pamatyti.o kas liecia augalus ir ciklidus as pilnai tau pritariu,jei patinka ir auga tai kodel gi ne.nes juk vaizda daraisi del saves ir tu tik ji dazniausiai matai,nei kelios ikeltos foto.as taip pat auginu augalus ciklidiniam.tik is amerikos tokiu dideliu zuu neisdrysau laikyt man tikrai viskas pas tave labai grazu ir "velniop" tuos kurie mano,jog akmenys ciklidiniui,augalai augaliniam.nemanau,kad kokia tanganika blogai jauciasi ir nerodo spalvu plaukiodama salia augalu.vat kai kuriamas biotopas arba kazkurio stiliaus akvariumas,tada taip viskas turetu buti kaip priklauso.zuvis neturi jausmu,joms manau svarbiausias dalykas vandens kokybe ir maistas,tad jei zuvis nersia akvariume manyciau tai irodymas,kad ji jauciasi gerai
peace
Parašyta 2014 Bal 26 - 22:25

Siandien nusipirkau dvi mogurndas (Австралийская Могурнда). Apie 11 cm kiekviena.
kolkas joms ziauriai sunkiai sekasi. Kazkaip parduotuveje atrode rimtesnes. O cia - astrai nori jas paragauti....
na bet kol kas gyvos, gal viskas bus OK.
foto be sansu... ((
Šį pranešimą redagavo Sieras: 2014 Bal 28 - 07:04
Parašyta 2014 Geg 05 - 11:26

gavosi 50/50...
viena avstralieti vos ne per pirma nakti suvalge Endli.
30 cm polipterus suvalge 11 cm mogurnda. Tiesa pasakius, nesitikejau...
o antras, atrodo, po truputi tampa akvariume savu. Turbut gyvens... ))
ir dar...
mazajame akvariume prazydo ragalapis. Nepasakyciau, kad tai atrodo ispudingai, bet pas mane akvariumuose pirma karta kazkas zydi!
Parašyta 2014 Rgs 20 - 16:38

o cia tiesiog kurybinio potencialo realizacija...
akvariumo turis - 10 litru;
fauna - 30 krevieciu Red Cherry, sraiges (gal fizos);
flora - kladofora ir monosolenium tenerum;
svesa - saule;
filtras - nera;
sildytuvas - nera;
trasos - Easy-Life ProFito (is akies).
Šį pranešimą redagavo Sieras: 2014 Spa 01 - 12:29
Parašyta 2014 Spa 15 - 12:03

2014 10 08 pagaliau gavau keturius Parachromis Monaguensis (jaguarus).
didziausias kazkur apie 5 cm. I bendra akva tokius, aisku, nepasodinsi. Tenka auginti.
Pasodinau i 70 ltr (pripilta apie 50 ltr) akvariuma.
iranga - vidinis filtriukas aquael (turbut mini) ir sildytuvas.
vandeni palaikau 26C. Keitimai kasdien po 10-15%.
valgo diena ir vakare gyva trubocnika, is ryto Hikari (Cichlid Gold melynas), plius truputi kazkokio JBL ir saldytu kreveciu. Veliau pabandysiu duoti vistienos.
beje, saldytu kreveciu valgyti nenori, isspjauna. Gal man tiesiog neiseina pakankamai smulkiai jas supjaustyti. Uz tai neblogai valgo gyvas Red Cherry. Bet ten buvo tik eksperementas, daugiau ju negaus...
galutinis tikslas - tureti +/-35 cm patina...
o del foto, tai kol kas nera ka ten fotkinti...
Šį pranešimą redagavo Sieras: 2014 Spa 15 - 12:04