Sioje temoje gvildensime visus klausimus susijusius su akvariumo hidrochemija. Pirmas klausimas forumieciams butu: Ar kas gali paaiskint kodel vandentiekio vanduo sarminis?
Žinutė redaguota: ecka_fish, laikas: 2012/12/06 21:29
Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Chemijos pamokeles pirmokams
Sukūrė
ecka_fish
, Grd 06 2012 21:28
Parašyta 2012 Grd 06 - 22:14

Logiska :). Bet zinom, kad vanduo tai yra H20 ir jis disocijuoja i H+ ir OH- , ir juju santykis vienodas todel pH yra neutralus . Tai yra pH7 . Kadangi sita pamoka jau ismokom. Uzduosiu sekanti klausima:Kodel vandentiekio vandenyje OH- jonu daugiau nei H+ ? :)
Parašyta 2012 Grd 06 - 22:25

Ecka džiaugiuosi kad grįžai į forumą iš kar tapo linksmiau :D :D, bent jau man...o į temą tai todėl kad vanduo ne tiesiogiai disocijuoja, o yra kažkokia tai vandens savaiminės disociacijos konstanta, ar koks ten velnias, bet aš ne chemikas taigi galiu ir klysti..:P
Parašyta 2012 Grd 06 - 22:39

Tex - manai teisingai. Kad butu tiksliau reiktu paaiskint, kad pavirsiniuose vandenyse aerobinese salygose bakterijos skaido angliavandenius iki CO2 ir H20, riebiasias rugstis irgi iki CO2 ir H20, o baltymus :azoto grupe iki NH3 , o karboksilo grupe iki H2O ir CO2. Kaip matome angliarugstes susidaro daugiausiai , o butent ji ir tirpina karbonatines uolienas. Todel is krano bega vanduo gausus hidrokarbonatu :D. Ka labai teisingai pastebejo ir pelkiu senis :). Ismokom ir sita pamoka , tai uzduosiu trecio lygio klausima. Kodel hidrokarbonatai sarmina vandeni ? ;)
Parašyta 2012 Grd 06 - 22:44

knocker rašė:
knocer nebuk umnikas :laugh: , nenorek i antro lygio klausima gaut penkto lygio atsakytma :woohoo: P.s. Mane gali keikt ir koneveikt 100 kvailiu, bet jei bent vienas protingas man pritars, mano tikslas bus pasiektas B) ( Ecka_fish. Nepublikuotos frazes) :laugh: :laugh: :laugh:Ecka džiaugiuosi kad grįžai į forumą iš kar tapo linksmiau :D :D, bent jau man...o į temą tai todėl kad vanduo ne tiesiogiai disocijuoja, o yra kažkokia tai vandens savaiminės disociacijos konstanta, ar koks ten velnias, bet aš ne chemikas taigi galiu ir klysti..:P
Parašyta 2012 Grd 06 - 23:27

Seskis 3 :laugh: . Teisngai tik del OH jono, bet is esmes ne taip yra :). OH jonas atsiranda hidolizes metu, t.y. hidrokarbonatam jungiantis su vandeniu. Kadangi musu foruma gali lankyti ir zmones su negalia, ir riboto suvokimo bei sutrikusio intelekto, tai bus paprasciau tiesiog idet protinga nuoroda: http://www.scribd.co...ruskų-hidrolizė Duotoj nuorodoj parodyta natrio hidrokarbonato hidrolizes formules. Lygiai tas pat galioja ir vandentiekio , bei akvariumo vandenyje vyraujanciam Kalcio hidrokarbonatui . Ketvirto lygio klausimas: ar hidrokarbonatas yra baze? Ar galima kalcio hidrokarbonatus vadinti sarmais, arba bent medziaga turincia vandeni sarminanciu savybiu? B)