Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

CO2 nuo A-Z

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 422

Thunder

Thunder

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgp-12
  • Amžius: 32
ten elektrolizės būdu CO2 isskiria tiesiai į akvariumą, tai matomai galima reguliuot tos elektorlizės intensyvumą. viskas vyksta pačiam akve

Mantasdr

Mantasdr

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Vas-09
  • Amžius: 13
Kolegos, gal galėtumėte padėti rūpimu klausimu:pabandžiau tirpinti mažame akvariume CO2 per vatą/ cigaretės filtrą tiesiai iš šlangutės - rezultatas labai patiko, burbuliukai kur kas gražesni nei JBL difuzoriaus. bet šlangutė nepatogi.. gal žinote kur būtų galima gauti, pasigaminti, o gal kas nors ir gamina maždaug tokį dalyką :ale storio kaip šlangelė su suplonėjančiais galais Nuotrauka

dziustas1

dziustas1

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2007-Spa-06
  • Amžius: 31
Tokia konstrukcija galima pasidaryti is akriliniu vamzdeliu kaitinant su plauku fenu.http://www.tuplex.lt/lt/r_5.htm

Mantasdr

Mantasdr

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Vas-09
ačiū labai :) tik reikia surasti parduotuvę, kuri būtų arčiau manęs. gal senukuose būna, kažkaip neatkreipiau dėmesio :)dziustas1 rašė:

Tokia konstrukcija galima pasidaryti is akriliniu vamzdeliu kaitinant su plauku fenu.http://www.tuplex.lt/lt/r_5.htm

pelkiusenis

pelkiusenis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Lie-25
  • Amžius: 39
turiu durną klausimą. kažko nesuprantu savo varpe. pagal mane turėtų vandens lygis varpo viduje susilygint su vamzdelio apačia, tačiau pas mane yra kaip pavaizduota paveiksliuke. butelio su vamzdeliu (GELTONAS)jungimas tikrai yra sandarus. tai kodėl niekaip dujos nepasiekia vamzdelio apačios? ar gali būt taip, kad stipriai tirpsta ir todėl jų tūris varpe nekinta. Suprantu, kad daugkam mano klausimas, galbūt, skamba kvailai, bet nepatingėkit paaiškint žaliam :) Nuotrauka

Žinutė redaguota: pelkiusenis, laikas: 2012/10/12 20:45

dziustas1

dziustas1

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2007-Spa-06
Mantasdr: senukuose tikrai nerasi, jie tik skaidriomis zarnelemis ivairiu diametru prekiauja.pelkiusenis: co2 dujos kaupiasi iki vamzdelio apacios ir per ji staigiai pasisalina. Padidink duju srauta ir isgirsi pasisalinimo garsa.Varpas gali buti panardintas giliau. Svarbiausia, kad vamzdelis butu islindes virs vandens lygio.

Bruksbo

Bruksbo

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2012-Spa-13
  • Amžius: 45
Gavau "palikimu" akvariuma, o kartu ir baliona. Tai kiek išsiaiškinau jame yra:1 Balionas pildomas 3,5 l2 reduktorius3 elektromagnetinis voztuvas4 adatinis voztuvas5 kopeteles.Apsvietimo nebandiau skaiciuoti, bet atrodo 112 akvariume sudetos 2x18 ir 2x6 w. Tai išeitu, kad 48W... mazokai??? nes šonai neapšviesti visai.Žolės bujoja prie tu kopetėlių, nors ph kai matavau tai buvo vandenyje pagal lentele labai geras.O kitur vangiai auga... Žodžiu esu dar žalias, bet skaitausi šiame forume ir manau susitvarkysiu :). Juolab esu gaves ir visokiausiu testu kurie kaip matau yra butini... Pas ankstesni šeimininka buvo gražus akvariumas, o pas mane sumenko. Kiek skaiciausi forume tai atrodo pikselis jo nikas buvo ir dare situos balionus (bent pagal nuotraukas galiu spresti). Gaila zmogaus...

pelkiusenis

pelkiusenis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Lie-25
dziustas1 rašė:

pelkiusenis: co2 dujos kaupiasi iki vamzdelio apacios ir per ji staigiai pasisalina. Padidink duju srauta ir isgirsi pasisalinimo garsa.Varpas gali buti panardintas giliau. Svarbiausia, kad vamzdelis butu islindes virs vandens lygio.

kad su dujų srautu kažkas ne to. dariau pagal 2 receptus, vienas 200g cukraus su 1l vandens pusė šaukštelio mielių ir šaukštas miltų, antras: 200g cukraus pusė berods litro vandens ir želatinas. ant viršaus pilasi pusė šaukštelio mielių su vandeniu ir pusė šaukštelio sodos. rezultatas pirmas visai galima sakyt neburbulioja išskyrus kratant, antras dar paveikė kokias 8 h ir apstojo. gal kalta temperatūra? pas mane dabar 20C.dadėjau dar po pusė šaukštelio mielių, bet rezultatas tas pats:(

miegas

miegas

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2012-Lie-25
  • Amžius: 38
pelkiusenis rašė:

kad su dujų srautu kažkas ne to. dariau pagal 2 receptus, vienas 200g cukraus su 1l vandens pusė šaukštelio mielių ir šaukštas miltų, antras: 200g cukraus pusė berods litro vandens ir želatinas. ant viršaus pilasi pusė šaukštelio mielių su vandeniu ir pusė šaukštelio sodos. rezultatas pirmas visai galima sakyt neburbulioja išskyrus kratant, antras dar paveikė kokias 8 h ir apstojo. gal kalta temperatūra? pas mane dabar 20C.dadėjau dar po pusė šaukštelio mielių, bet rezultatas tas pats:(

as darau taip: 250ml cukraus, idedu sauksteli sodos, uzpilu 500ml vandens, gerai ispurtau ir tada uzberiu sauksta sausu mieliu. mieles suberus nebejudinti. man burbuliuoja apie dvi savaites.

pelkiusenis

pelkiusenis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Lie-25
dar durnas klausimas. varpas duoda stabilų tirpinimą, tačiau, kas bus jei paleisiu broginės co2 dujas per vidinio filtro kempinę, kad pompa sudaužytų burbuliukus. perteklius aišku gali pakenkt žuvims, bet ar kažkoks nestabilumas nepakenks augalams? taip daryt noriu, nes nerandu kolkas tinkamos medžiagos varpo gamybai. vanduo kietas ir varpas apie 160cm2 mano 180 litrų akvariumo dropchekerio nenudažė jokia kita spalva :) pagal ema salutions jis pas mane dabar +- srovėje ir pakreiptas 45 kampu.

Mantasdr

Mantasdr

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Vas-09
o nenori daryti ne varpo? o pvz per vatą tirpint kaip mano brėžinyje arba nusipirkti keramikini difuzoriu?man per vidinį filtrą nepatiktų leisti, nes bus garsas kai plaksis dujos :(

pelkiusenis

pelkiusenis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Lie-25
kadangi ir taip pastoviai orą pumpuoju, tai nieko ten labai nesidaro. o tarp kitko, ismeigus adatą dar prieš vandens paėmimą, labai gražiai ir smulkiai sudaužo burbulus, kurie išlekia tikrai miniatiūriniai. taip kad procesas neblogas išskyrus tai, kad nekontroliuojamas :)

Thunder

Thunder

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgp-12
  • Amžius: 32
Kur Vilniečiai pildo CO2? Viena vieta jau zinau, bet gal dar yra kitu variantu

arunas1974

arunas1974

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Sau-30
  • Amžius: 49
Agesina, atvažiuoji ir iškart užpildo.

bumbulsz

bumbulsz

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2012-Spa-25
kaip su tais burbulu skaiciuotuvais? kaip zinoti kada per daug kada per mazai ileidi Co2 ?

Bellero

Bellero

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2009-Grd-18
  • Amžius: 38
bumbulsz rašė:

kaip su tais burbulu skaiciuotuvais? kaip zinoti kada per daug kada per mazai ileidi Co2 ?

Kada flora neauga- per mažai. Kada fauna dūsta ir alpsta- per daug.

DeXodus

DeXodus

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2007-Rgp-02
  • Amžius: 33
Klausimas iš talpinimo pusės.Gal kas žino kokie dažniausiai būna balionų matmenys lyginant su tūriu?Man įdomu kokio tūrio balionas tilptų į spintelę... aukštis spindelėje 48cm.

vito

vito

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Geg-05
  • Amžius: 63
Vokiški standartiniai su krano apsauga 1,5kg - apie 45cm , 2kg - apie 52cm .

DeXodus

DeXodus

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2007-Rgp-02
  • Amžius: 33
Dar du kvaili klausimas:kiek 1.5kg balionas daugmaž laikytų 240litrų vidutiniškai-smarkiai apsodintam akvariumui?Kiek kainuoja kaune pildymas balionų ir kur yra taškai?:)

vito

vito

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Geg-05
  • Amžius: 63
Jei sistema tvarkinga ,niekur nepraleidžia ,sakykim 4-5 mėnesiams turėtų užtekti . Nesenai dariau bandymą savo akvariume (vandens apie 365l) .Leidžiu co2 pastoviai ,be naktinių atjunginėjimų , kH6-8 , apie 75 b/min . 0,3kg balionėlio užteko lygiai 15 dienų ...Sorry , pataisiau :unsure: Žinutė redaguota: vito, laikas: 2012/11/29 19:22