Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Naujokui

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 138

skatas

skatas

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2012-Lie-27
  • Amžius: 44
sveiki Esu naujokas jusu forume. Bet nenaujokas kituose forumuose (atsiprasisiu iskart adminu bet biski pakritikuosiu). seip ko man truko siam forume tai naujoku forumo kur viskas butu paaiskinta. As isvis akvariumuose naujokas. (isigijau neseniai akvariuma). pavadinimas - Naujokamskur paiskinimai kas yra co2 (sita zinau) ir kam reikalingas akvariumuikas yra no3 ir po4 ir t.t. ir tai iskelta i virsunes dabar ilindau i akvariumo chemija o ten man nieko neaisku kam delko ir t.t. seip domiuosi viskuo bet kai tai ismetita sunku suprast P.S.nepykit del rasto nes gyvenu uzseni ir klaviatura kartais streikuoja ;)

skatas

skatas

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2012-Lie-27
Va dar forumo taisykles reiketu skelbti Diskusijoje - Naujokams

Obuoliuactas

Obuoliuactas

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Bir-29
  • Amžius: 37
Gal pasiulymas ire geras, bet naujokas koks buvau ir as, be daug skaitymo nieko nebus...Reikia dometis kas neaisku, o siais laikais google ir vikipedia daug kuo gali padeti, taigi jei neaisku kas yra fosfatai, nitratai ir koks turetu but ju santykis tuo ir domiesi, issiaiskinus, eini toliau ir skaitai toliau ko nezinai. Sis hobis is tu kur tobuleti visad bus kur. Ar tai fauna, ar tai flora, ar tai hidrochemija, technine puse ir pan. Gero skaitymo, uz tave nieks nepaskaitys ;)

Agamemnonas

Agamemnonas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Grd-06
  • Amžius: 56
Esu cia tik antra diena,bet turiu pagirti foruma,nes kiek klausimu pateikiau,i visus buvo atsakyta nedelsiant,issamiai,nuo sirdies. Ne karto nepasisaipe,neisvadino neismaneliu ar dar kokiu - nemokanciu klausti. Aciu.

lioshis

lioshis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Sau-14
  • Amžius: 11
Agamemnonas rašė:

Esu cia tik antra diena,bet turiu pagirti foruma,nes kiek klausimu pateikiau,i visus buvo atsakyta nedelsiant,issamiai,nuo sirdies. Ne karto nepasisaipe,neisvadino neismaneliu ar dar kokiu - nemokanciu klausti. Aciu.

Tikra tiesa

velniass96

velniass96

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Sau-16
  • Amžius: 55
tai kad paieskos variklis cia uzkales ir neveikia.siaip perskaicius diskusijas naujokams butu daug lengvesne dalia:)

dziustas1

dziustas1

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2007-Spa-06
  • Amžius: 31
velniass96 rašė:

tai kad paieskos variklis cia uzkales ir neveikia.siaip perskaicius diskusijas naujokams butu daug lengvesne dalia:)

Pritariu ta paieska niekam tikusi ir neveikianti. Be to seniau dar per google buvo daug ka galima susirasti kol neivede privalomos registracijos.

barbusassss

barbusassss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Vas-05
  • Amžius: 37
Obuoliuactas rašė:

Gal pasiulymas ire geras, bet naujokas koks buvau ir as, be daug skaitymo nieko nebus...Reikia dometis kas neaisku, o siais laikais google ir vikipedia daug kuo gali padeti, taigi jei neaisku kas yra fosfatai, nitratai ir koks turetu but ju santykis tuo ir domiesi, issiaiskinus, eini toliau ir skaitai toliau ko nezinai. Sis hobis is tu kur tobuleti visad bus kur. Ar tai fauna, ar tai flora, ar tai hidrochemija, technine puse ir pan. Gero skaitymo, uz tave nieks nepaskaitys ;)

+1 nezinau kiek metu akva gali turėti vis išlenda naujos teorjos, pabandai ant savo kailio ir supranti kas yra kas.

Žinutė redaguota: barbusassss, laikas: 2012/12/07 23:23

velniass96

velniass96

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Sau-16
  • Amžius: 55
+2 barbussas;)

Dzemute

Dzemute

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Grd-10
  • Amžius: 39
Sveiki, esu naujoke, tad neisivaizduoju kur tureciau rasyti, tikiuosi kasnors ras ir atsakys cia i mano klausimus, labai daug ziurineju, skaitineju, bet niekur nerandu informacijos pradedanciajam, man labai truksta elementarios informacijos kaip nieko nenutuokianciai apie akvariumus, gal kas galetu issamiau papasakoti, koki geriausia rinktis akvariuma, kokio litrazo lengviausia priziureti, kokios reikia irangos ir kodel ji reikalinga, pvz dabar kiek supratau reikia filtro, burbuliatoriaus, apsvietimo, bet tiesa pasakius neisivaizduoju kokio reikia ir i ka atkrepti demesi, na tikiuosi suprasit kasnors visiskai zalio nenutuokiancio apie nieka klausimus ir nepatingesit paaiskinti issamiau, busiu labai dekinga :blush:

MariusS

MariusS

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Spa-04
Naujokui pirmiausiai reiktų paskaityt straipsniukų čia:http://www.aquarium.lt/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=7&id=86&Itemid=114Tada galvot ką nori augint, o tada jau prie to taikyt įrangą.

dziustas1

dziustas1

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2007-Spa-06
Dzemute rašė:

Sveiki, esu naujoke, tad neisivaizduoju kur tureciau rasyti, tikiuosi kasnors ras ir atsakys cia i mano klausimus, labai daug ziurineju, skaitineju, bet niekur nerandu informacijos pradedanciajam, man labai truksta elementarios informacijos kaip nieko nenutuokianciai apie akvariumus, gal kas galetu issamiau papasakoti, koki geriausia rinktis akvariuma, kokio litrazo lengviausia priziureti, kokios reikia irangos ir kodel ji reikalinga, pvz dabar kiek supratau reikia filtro, burbuliatoriaus, apsvietimo, bet tiesa pasakius neisivaizduoju kokio reikia ir i ka atkrepti demesi, na tikiuosi suprasit kasnors visiskai zalio nenutuokiancio apie nieka klausimus ir nepatingesit paaiskinti issamiau, busiu labai dekinga :blush:

Tai akvariuma geriausia pirkti kuo didesnio turio tarkim 100l(priklauso nuo pinigu ir laisvos vietos namuose kiekio :D). Reikia: filtro(isorinis geriau nes negadina vaizdo ir optimalu 5-6 akvariumo turiai i valanda ), grunto(bazaltas,granitas 2-5mm frakcijos), apsvietimo dangcio(savadarbiai pigesni ir geresni uz lenkiskus, ne maziau 0.3w/l), vidinio ar isorinio sildytuvo su termoreguliatoriumi(galia gali buti didesne nei 1w-1l), termometro (geriausiai vidinio, stiklinio), senos kreditines korteles(dumbliu valymui), galinio fono(rekomenduojamas vienspalvis), svaraus naujo kibiro, sifono vandens keitimui(zarna su uzmautu buteliu tiks), kempines(svelnia ir siurkscia puse, indams plauti tiks). Toliau reikes dekoraciju: saku, akmenu, kokoso kevalu (pilys ir kitas kicinis slamstas nerekomenduojamas). Po to belieka flora greitai augantys ir patys paprasciausi gyvi augalai ir fauna: zuvys, sraiges, krevetes. Pabaigoje maistas, trasos ir kt.O cia pasiskaitymui apie akvariumo veikima:http://www.aquarium.lt/index.php?option=com_content&task=view&id=695&Itemid=114

Dzemute

Dzemute

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Grd-10
Labai aciu uz issamius atsakymus, po truputeli jau darosi aiskiau :blush: dar vienas mane neraminantis klausimas, ar turi kokia neigiama itaka akvariumui, jei ji planuojama statyti prie sienos tarp balkonu duru?

dziustas1

dziustas1

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2007-Spa-06
Geriausiai tinka tamsi, rami vieta kur vyksta maziausias judejimas. Siaip sunku pasakyti nematant realiu atstumu iki balkono duru. Nera cia forume ekstrasensu, tai geriau butu nufotografuoti ta vieta visuotiniam teismui :laugh:

rcl123

rcl123

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2009-Rgp-09
  • Amžius: 54
Dzemute rašė:

Labai aciu uz issamius atsakymus, po truputeli jau darosi aiskiau :blush: dar vienas mane neraminantis klausimas, ar turi kokia neigiama itaka akvariumui, jei ji planuojama statyti prie sienos tarp balkonu duru?

kur jis bestovėtų ,visada bus galima rasti sprendimų kaip pašalinti vieną ar kitą "neigiamą" veiksnį . Pirmiausiai galvočiau apie tai ,kurioje vietoje akvariumas labiausiai papuoš patalpą ir į jį bus patogiausia žiūrėti :)

Dzemute

Dzemute

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Grd-10
na va planuoju statyti prie sios sienos, vienintele likusi laisva namie ir cia kaip ir kambario galas pro kuri einam tik eidami i balkona, tai manau ramiausias ir geriausiai matomas kampas, privalumas dar tai, kad siaurine puse, tamsi ir saules namatys net vasara, minusas tik tai kad kairysis balkonas neistiklintas , na tai dabar jau savo nuomone issakykit Nuotrauka

yankadi

yankadi

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Rgp-05
  • Amžius: 35
Viskas super, jei akvariumas būtų apie 120cm ilgio. Nuotrauka[url=http://www.youtube.com/watch?v=yG6ehX_HWKM]

Žinutė redaguota: yankadi, laikas: 2012/12/11 16:55

arunas123

arunas123

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Lap-19
  • Amžius: 52
Mano akimis ziurint tai visai tinkama vieta akvai,svarbiausia kad paciam patiktu,ir vandeni butu patogu keisti, slanga pro balkona ir isleidi vandeni;) tik nematau ar rozete toj sienoj yra.

Dzemute

Dzemute

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Grd-10
va ir noretusi arba metro arba 1,20 akvariumo, o vandenuka isleisti tai nezinau dar kaip reikia jei labai nesiseks tai teks pro balkona :laugh: va tik su rozete tai beda, prailgintuva teks jungti arba is jungiklio isvedineti kuris salia sienoje

ufo18

ufo18

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Grd-13
  • Amžius: 51
Iš jungiklio nepavyks,ten tik pliusas.