Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Kiek laiko gali būti išjungtas išorinis filtras?

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 31

Valdas CZ

Valdas CZ

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Bir-26
  • Amžius: 61
Naudok prefiltrą - kempinėlę ant paėmimo vamzdžio.

Tichania

Tichania

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Vas-23
  • Amžius: 35
Kur man toki isigyti ?

Valdas CZ

Valdas CZ

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2008-Bir-26
  • Amžius: 61
Kempinėlę? Visose akvaparduotuvėse.

barbusassss

barbusassss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Vas-05
  • Amžius: 37
28C man tai kažkokia nesamonė, taškentas grynas, kam to reikia? Galiu paklausti? Dar dėl kažkokių molinezijų ir vieno skaliaro. Geriau rūpinkis šaldytuvu, kad maistas atsileidęs šaldiklyje nepradėtu savo skysčiais šiurpinti bėgdamas pro apačia o ne filtru. Pasiklausius susidaro toks vaizdelis, kad tas filtras pakurtas amžiams, juk kažkada reikės jį valyti vistiek, taip ir čia netikėtas prasivalymas gausis ir startuosi iš naujo, tiek čia tos bėdos.Dėl polistirolo tikrai skamba apsurdiškai, bet yra tiesos ir čia.

ufo18

ufo18

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Grd-13
  • Amžius: 51
Gardenija rašė:

Ačių visiems už patarimus.Akva 500l dar jaunas, žuvys molinezijos kardonešiai, šamukai,stiklinės tetros, tigrinės botijos, neonai, likusi viena gupija ir vienas skaliaras.Akvos temperatūra palaikoma 28 laipsniai.Gyvename individualiame name, tai dingus elektrai išsijungs ir šildymas, nes pečius toks mandras be elektros nedirba.Namuose temperatūra 23-25 laipsniai (23 palaikoma, bet kartais saulė pakakoreguoja ir sušyla iki 25) išsijungus šildymui per parą temperatūra nukrenta apie porą laipsnių, taigi jei nebus speigo žuvytės manau nesušals, tik kažin ar nepritrūks deguonies, nes augalų masės dar nėra labai daug.Protingiausia manau bus pasinaudoti patarimu ir filtrą atjungti, praplauti, užpilti naujų bakterijų ir paleisti iš naujo.O gal turit dar kokių patarimų?Kokias bakterijas tokiu atveju geriausia naudoti?

O kam šitokiom žuvim tokia aukšta temperatūra?

Gardenija

Gardenija

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2011-Lap-20
  • Amžius: 54
Esu naujokė šioje srityje.Pradžią man padarė vienos parduotuvės pardavėjas...jis ir nustatė tokią temperatūrą...Sakot per aukšta? Tai kokią tada reikėtų palaikyt?25?

nitis

nitis

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2009-Bir-20
  • Amžius: 13
laimazas rašė:[quote]paimk apdek akva putu polisterolo lapais- manx temperatura nukris 2 laipsnais[/quote]didesnio absurdo nesu girdėjęs:}}[/quote]tai esi mazai girdejes kam ant namu sienu dedamas putu polisterolas - jis skirtas ne tam kad juose geniai lizdus darytu , o tam kad siluma neiseitu lauk.Esu eksperimentanes su 100l bliudeliu , kai jis buvo ekspoatuojamas vesioje patalpoje -kai visa akvariuma apdejau 50mm putu polisterolu sildytuvas jungdavosi daug reciau , taip pat del idumumo matavau elektros sanaudas - apsiltintas akva daug maziau elektros jama- procentaliai jei gerai pamenu apie 20 proc

ufo18

ufo18

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Grd-13
  • Amžius: 51
25 tikrai gana,ir elektros sutaupysi.

Test3in1

Test3in1

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2011-Lap-24
  • Amžius: 47
silvija rašė:

Tichania rašė:

Ar nieko blogo jeigu atjungciau filtra koki 15 min JBL 1501, kol akva bus tvarkomas, ir siaip kai seriu ziuvis ?

Atjungt filtro siaip-nereikiaB) Turejai gal minty,kad nesutrauktu maisto filtras,kol pasersi?Kol akvas tvarkomas -irgi nereikia,nebet vandens daug isleisi :)

Pas mane dvi paėmimo žarnos - viena jų gana aukštai, tad kai keičiu vandenį tai nuleidus kokius 40 l. ta paėmimo žarna imtu gaudyt orą, todėl aš išjungiu filtra - kol susisuku praeina 10-15 min. Ar čia problema sakot, taip daryt nereiktu???

Dar321

Dar321

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2007-Sau-20
  • Amžius: 53
Test3in1 rašė:

... todėl aš išjungiu filtra - kol susisuku praeina 10-15 min. Ar čia problema sakot, taip daryt nereiktu???

Neproblema - per tiek laiko neišmirs bakterijos.

Ohoho

Ohoho

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2016-Grd-19
  • Amžius: 37
Skaitinėjau komentarus, bet taip ir neradau kiek laiko gali buti atjungtas išorinis filtras 1h 2h ar 15 min? Pas mane yra pajungti 2 filtrai, jlb e1501, kai keičiau didesni kieki vandes, kiek supratau per vamzdelio sujungima pritraukė oro ir sustojo 1 filtras, tai manau butu geriau atjungti, kai keitčiu vandeni.

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04
  • Amžius: 39

Kai aš keičiu vandenį, tai filtre, o JBL turėtų būti ant kiekvienos žarnos atskirai, uždarau vandens sklendę ant žarnų. Vandens lygiui nukritus ir žarnom pradedant traukti orą, oras nenueis toliau nei aukščiausias žarnos taškas už akvariumo sienos, išorėje.

Nieko tom bakterijom neatsitiks per 1 ar dvi, jei filtras bus išjungtas.