Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Jūrinių akvariumų forumas!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems gėlavandene bei jūrine akvariumininkyste. AQUARIUM.LT forumas sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie jūrinį akvariumą, ar Jūs turite jų kelis, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės i pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Mano Akvariumas (Raimis)

* * * * - 1 Balsai

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 440

Dimonas

Dimonas

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • 31 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2010-Sau-31
  • Amžius: 46
Bus pilnas restartas.

Dar321

Dar321

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 1.593 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Sau-20
  • Amžius: 54
:ohmy: Tikiuosi to rūgusio vandens bliūdan nepylei?..Dabar jau sek amonio ciklą iš naujo - vėl viskas nuo pradžių...:pinch:

aaidass

aaidass

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 820 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Sau-27
  • Amžius: 43
kai nesekasi tai nesekasi,is GA liks MA:sick:

raimis4

raimis4

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 406 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Sau-12
  • Amžius: 42
Dar321 rašė:

:ohmy: Tikiuosi to rūgusio vandens bliūdan nepylei?..Dabar jau sek amonio ciklą iš naujo - vėl viskas nuo pradžių...:pinch:

Vandens nepyliau tik akmenis perdejau ,nezinau net ka daryti ar vel isleisti vandeny ir keisti ar palikti ir paziureti kas bus?Ka daryti su tais akmenais? pakeisti y naujus ar galima situs isgyditi? gaila butu ismest bet jei reikes tai reikes :(

raimis4

raimis4

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 406 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Sau-12
aaidass rašė:

kai nesekasi tai nesekasi,is GA liks MA:sick:

Tikrai nesekasi jei na viena beda tai kita, dar trecia laukia greitu laiku nes zmona jau ragus rodo :lol:

Dar321

Dar321

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • 1.593 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2007-Sau-20
  • Amžius: 54
raimis4 rašė:

...Ka daryti su tais akmenais? pakeisti y naujus ar galima situs isgyditi? gaila butu ismest bet jei reikes tai reikes :(

Aš palikčiau ir sukčiau ciklą iš naujo, o po to dadėčiau šiek tiek gero GA.

raimis4

raimis4

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 406 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Sau-12
Aš palikčiau ir sukčiau ciklą iš naujo, o po to dadėčiau šiek tiek gero GA.[/quote]Ta prasme vel vandeny pakeisti y nauja? buvau parduotuveje jie patare visa kas numire nuimti nuo akmens palikti akneny be vandens leleta dienu , pradeti viska is naujo tik dada deti akmenis ir dar dasipirkti kitu kelis kg

zeddaz

zeddaz

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 717 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2010-Spa-25
  • Amžius: 55
raimis4 rašė:[quote]Aš palikčiau ir sukčiau ciklą iš naujo, o po to dadėčiau šiek tiek gero GA.[/quote]Ta prasme vel vandeny pakeisti y nauja? buvau parduotuveje jie patare visa kas numire nuimti nuo akmens palikti akneny be vandens leleta dienu , pradeti viska is naujo tik dada deti akmenis ir dar dasipirkti kitu kelis kg[/quote]nelabai cia ziuriu tau kas nori patart....as sakyciau to naujo kur is RO prisileidai ir uzsudei,jau nebereikia keisti,apvalyk senus akmenis ir dek i akva ir butinai sroves nusipirk,jei dar nenusipirkai o tai ir akvoj uzrauginsi vandeni...tie apmire akmenys nera jau labai blogai,pas mane buvo panasiai,paprasciausia gausis didelis fosfatu ir nitratu antpuolis kuriuos reiks isnaikinti,o kol akva tuscia,tai nesunkei galima istaisyt,man pavyko tai padaryti tik su lantano chloridu...na o su tom parduotuvem ziurek atsargiai...jiem tu dabar jaukas ir jos suinteresuotos kad kuo daugiau pas tave butu nelaimiu ir tuo daugiau tu is ju nupirktum...

raimis4

raimis4

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 406 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Sau-12
nelabai cia ziuriu tau kas nori patart....as sakyciau to naujo kur is RO prisileidai ir uzsudei,jau nebereikia keisti,apvalyk senus akmenis ir dek i akva ir butinai sroves nusipirk,jei dar nenusipirkai o tai ir akvoj uzrauginsi vandeni...tie apmire akmenys nera jau labai blogai,pas mane buvo panasiai,paprasciausia gausis didelis fosfatu ir nitratu antpuolis kuriuos reiks isnaikinti,o kol akva tuscia,tai nesunkei galima istaisyt,man pavyko tai padaryti tik su lantano chloridu...na o su tom parduotuvem ziurek atsargiai...jiem tu dabar jaukas ir jos suinteresuotos kad kuo daugiau pas tave butu nelaimiu ir tuo daugiau tu is ju nupirktum...[/quote]Zemai lenkiu galva uz pagalba? matai zmones nenori padeti jie tik nori padiskutuoti ka as dariau o ka tu darai neteisingai bet kaip pradedi uzdavineti klausimus su kuriais susiduri net nenoredamas tada niekas nepades :) Aciu tau uz patarimus, vakar nuvaliau akmenis kurie jau buvo visai be gyvybes kaikurie atsigavo Kalciniai “sliekai” pradejo lysti lauk (jei neklystu kad jie taip vadinasi) maciau jai kelias sraiges islindo ir vienam akmenyje gyvis panasus y sraige be kevalo gyvena (slimokas anksciau vadindavo prisimenu kaip jaunas buvau) :lol: Laukiu nesulaukiu sroviu pazadejo kad sestadieny jau bus tai tureciau jas gauti po pietu,siuo metu ydejes vandens pompas 2x2500ltr/h vis vandeny pamaiso :)padariau vandens testus kaip ir viskas normose ti amonia auksta dar lauksiu paziuresiu kas busUzsakiau plasmasines groteles jas tureciau gauti kita savaite tada pradesiu kombinuoti akmenu padeti akvariume vis dar neapsisprendziu ka daryti su galiniu stiklu ar remti i ji akmenis ar palikti tarpa :unsure:

zeddaz

zeddaz

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 717 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2010-Spa-25
Nu kad dideliose akvose nelabai kas remia akmenis i galini stikla,cia labiau nano akvom tinka kur vietos ribotai.Daryk kaip siule Arnis ir bus ok.Siaip tai labai konkreciai galima pasiziuret kaip deliojami akmenys youtube,ir daug ten kitokiu idomiu dalyku yra.Ivesk i paieska "Live rock aquarium" ar ka dar nori suzinoti kokia fraze,gausi vaizdines medziagos,bus lengviau susigaudyt.pvz: Žinutė redaguota: zeddaz, laikas: 2012/03/08 08:28

raimis4

raimis4

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 406 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Sau-12
zeddaz rašė:

Nu kad dideliose akvose nelabai kas remia akmenis i galini stikla,cia labiau nano akvom tinka kur vietos ribotai.Daryk kaip siule Arnis ir bus ok.Siaip tai labai konkreciai galima pasiziuret kaip deliojami akmenys youtube,ir daug ten kitokiu idomiu dalyku yra.Ivesk i paieska "Live rock aquarium" ar ka dar nori suzinoti kokia fraze,gausi vaizdines medziagos,bus lengviau susigaudyt.pvz: redaguota: zeddaz, laikas: 2012/03/08 08:28

supratau labai viska aiskiai pamaciau video truputi viskas aiskiau pasidare :lol: siandiena jau ant akmenu ir polypai issiskleide reiskes augalija pradeda atsigauti :)

zeddaz

zeddaz

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 717 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2010-Spa-25
raimis4 rašė:siandiena jau ant akmenu ir polypai issiskleide reiskes augalija pradeda atsigauti :)[/quote]Viskas atsigaus ir islys is tu akmenu daug visokiu gyviu...:laugh: ,kazkur skaiciau kad gyvuose akmenyse istrauktuose is vandens,gyvybe gali islikti net iki metu laiko...:woohoo:

Arnis klp

Arnis klp

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 538 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Rgs-04
  • Amžius: 56
zeddaz rašė:

Viskas atsigaus ir islys is tu akmenu daug visokiu gyviu...:laugh: ,kazkur skaiciau kad gyvuose akmenyse istrauktuose is vandens,gyvybe gali islikti net iki metu laiko...:woohoo:

Na manau kad nebent ten, kur atoslugiai, nes man niekaip netelpa kad gali taip but. Nebent turi mutuot kazkokia gyvybes forma i kitokia. As nebandau aiskintis ir priestarauti, tiesiog sunku man patiket kad taip buna

zeddaz

zeddaz

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 717 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2010-Spa-25
Arnis klp rašė:

zeddaz rašė:

Viskas atsigaus ir islys is tu akmenu daug visokiu gyviu...:laugh: ,kazkur skaiciau kad gyvuose akmenyse istrauktuose is vandens,gyvybe gali islikti net iki metu laiko...:woohoo:

Na manau kad nebent ten, kur atoslugiai, nes man niekaip netelpa kad gali taip but. Nebent turi mutuot kazkokia gyvybes forma i kitokia. As nebandau aiskintis ir priestarauti, tiesiog sunku man patiket kad taip buna

Na man irgi buvo labai idomu kaip tai gali buti,jei vel gerai pasiknist po interneta galetu ta straipsni surast,bet tai tiesa,cia gal vienas is tu phenomenu,kaip pvz uzsikonservave inkliuzai gintare net iki 50 milijonu metu....:woohoo:

zeddaz

zeddaz

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 717 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2010-Spa-25
Gerbiami kolegos,kas turit dideles akvas padekit patarkit zmogui,negi gaila,aisku ir suprantama kad sunki situacija,bet o kam buvo lengva is pradziu...

balka

balka

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 415 Pranešimai:
  • Kartu nuo --
Na mano poziuriu akva ne didele o vidutine, bet cia filosofijos klausimas ;)Del deliojimo tai galiu pasakyt savo patirti, sudeliojau, po kazkiek laiko dalinai perdeliojau, dar po kazkiek laiko dar perdeliojau ir dar perdeliojau ir galu gale po 4 ar kiek ten metu pardaviau taip ir nepatenkintas vaizdu :D

raimis4

raimis4

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 406 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2012-Sau-12
Sveiki jau kury karta pastebejau kad sumpe dedasi plevele ant vandens, reiskias vanduo nevaiksto kaip turetu :( galvoju ar mano pompa per silpna ar sumpas blogai isdestytas.gal kas turi minciu kaip pakeisti sumpa? galimybes isimti neturiu tik galiu perklijuoti stiklus jei reikia :) kita mintis gal vandens lygis per aukstas? bet skimerio intrukcijoje raso kad reikalinga 25-27 cm vandens lygio todel ir turiu laikyti toki lygi, gal as klystu.Pridedu papaisyta kaip atrodo mano simpas gal kas galetu papaisyti ka reiketu perdaryti jei reikia .Is anksto dekui ;) [img]http://www.aquarium.lt/components/com_joomlaboard/uploaded/images/raimio_4_sumpas.jpg

zeddaz

zeddaz

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 717 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2010-Spa-25
raimis4 rašė:

Sveiki jau kury karta pastebejau kad sumpe dedasi plevele ant vandens, reiskias vanduo nevaiksto kaip turetu :( galvoju ar mano pompa per silpna ar sumpas blogai isdestytas.gal kas turi minciu kaip pakeisti sumpa? galimybes isimti neturiu tik galiu perklijuoti stiklus jei reikia :) kita mintis gal vandens lygis per aukstas? bet skimerio intrukcijoje raso kad reikalinga 25-27 cm vandens lygio todel ir turiu laikyti toki lygi, gal as klystu.Pridedu papaisyta kaip atrodo mano simpas gal kas galetu papaisyti ka reiketu perdaryti jei reikia .Is anksto dekui ;)Nuotrauka

aaidass

aaidass

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 820 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2009-Sau-27
  • Amžius: 43
Refugiume galetum pastatyt papildoma srove vandens judinimui,nes vandens judejimas be jos ten visada bus per mazas,judintu ir vandens pavirsiu,pas mane sumpe skyriai eidavo zemejancia pertvaru auksciu tvarka ir zemiausias lygis budavo grazinimo skyriuj+srove refugiume ir vanduo judejo pakankamai.

Andrius1111

Andrius1111

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • 568 Pranešimai:
  • Kartu nuo 2008-Grd-01
Dar patarimas - vamzdzio galą ties "kojine" nuleisk kuo žemiau ir netgi panardink 0.5-1 cm, nesitaškys vanduo ir nesės druskos ant viso sumpo.Plėvelei pašalinti aidass gerai patarė, ir vandens lygį GP skyriuje pažemink, geriau maišysis.