Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Vivariumo prieziura

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 3

Kaktusas

Kaktusas

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2010-Lap-09
  • Amžius: 27
Sveiki :) Beieskodamas nauju ir idomiu vivariumo irengimo ideju atradau toki linka http://www.turtletur....php?f=23&t=490 Paziurejau ir tikrau nustebau, kaip sauniai ir graziai irengtas vivariumas. Gera ideja, tik klausimas mankyla, ka tas zmogus daro, kai ateina laikas valyti akvariuma ? :laugh: As seip esu pasidares is organinio stiklo ta salele, tik kad pas mane yra zvyras vietoje akmenuku, todel man yra labai sunku isvalyti. zadejau padaryti su akmenais, bet klausiams iskilo - ar ir salele aplijuota su akmenais bus taip pat sunku isvalyti ?Judam toliau, kitas klausimas :laugh: - ar 96 litru akvai ( pilu tik puse apie ) , kur gyvena mano geltonpilvisvezliukas ( apie 3 metukai jam, gal maziau ) uztektu 1 karta per savaite nupilti 30 - 40 % vandens + AQUAEL MINIKANI 120 filtras isorinis, kad neuzzeltu tie zali dumbliai, ar jie visteik uzzelia ? Taip pat Ar uztektu sios irangos, kad nereiktu daryti "kapitalinio" valymo ( Absoliuciai viska ispilti, isimti, issveisti ir taip toliau... ) ???Dar del vezliuko maitinimo - seriu ji manau gerai - pakaitomis duodu tai zalios jaucio sirdies, tai obuoliuko, tai virtos morkytes ( zalios needa ), tai salota ( irgi menkai eda ) , taip pat duodu dziovintu kreveciu is zoo prekiu parduotuves ir d3 aliejuku itrinu jo sarva, kad kiautukas butu stiprus ir sveikas :P Taciau nelabai isivaizduoju , kokiom normom serti ta vezliuka... Seriu kas antra diena, mazdaug po 2cm x 4cm keturkampio formos gabaliuka tos jaucio sirdies, ir nezinau ar tiek jam uztenka, nes bijau perserti. Vezliukas, kaip sakiau apie 3 metu. Vienur raso kad serti tiek, kiek sueda per 30 minuciu , kitur per 15 tretur per 40 minuciu, taigi taip ir nezinau kokiais maisto kiekiais serti, nes visdelto, kiek duosi , tiek ir eda tas vezlys, taciau jis nera siuksliadeze ir tikrai negalima jo per daug perserti... Dekui uz atsakymus.PS Vos nepamirsau, zadu jau greitai keista ta salele ir galvoju apie UV - B lempa, taciau nezinau nei kokiu atstumu ji turetu buti nuo vezlio, nei kaip man padaryti - ar nusipirkti prikabinama staline lempa ir isukti i ja UV - B , ar priktis ta pailga, i dangti isidedancia lempa, bet atstumas pas mane nuo vezlio saleles iki lempu tik koks 20 cm.... Gal man isviso ta dangti nuimti ? Ir nusipirkti irgi ta dar viena prisukama lempa ir isideti i ja dienos sviesos lepma ??? Any good ideas ?? Akvariumo matmenys - Aukstis 40 cm Ilgis ( gale 80 cm ) priekyje, panoraminis ( lenktas ) stiklas tai 82 cm, o Plotis sonuose po 27 cm, o per viduri apie 35 , nes sakiau , kad lenktas stiklas... Labai laukiu issamiu, aiskiu ir naudingu atsakymu , bei patarimu ;)

barbusassss

barbusassss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Vas-05
  • Amžius: 37
kas liečia šerimą aplamai visų gyvuliukų, tai reikia duoti tiek kad jie liktų alkani biški. nes gamtoje pasižiūrėk valgio yra bet jį reikia sugauti, surasti, jau naudojami maistiniai šaltinai iš kūno. O čia guli ir valgai. bet koks givulys turi būti alkanas, tada jis žvitrus, judrus, visada ieškantis kažko.

Kaktusas

Kaktusas

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2010-Lap-09
  • Amžius: 27
Na, tai kur visi zinovai dingo ??

Paulius

Paulius

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Bal-02
  • Amžius: 30
Sveikas,aš turiu sliderį, dar jaunas, dar tik ~5cm ilgio kiautas. Šeriu mėsyte, Sera RAFFY granulėm (pastaruoju metu nelabai jas bevalgo :/), kartas nuo karto įdedu salotos lapą, prieš porą dienų žalio agurko (be žievelės) daviau, tai manau jam patiko :) šerti reikia tokiais kiekiais, kokia yra vėžlio galva :)Mano akvariumas 70ltr, taipogi pripiltas iki pusės, ir po pirmų 3 mėnesių padariau kapitalinį valymą, tikrai jau reikėjo daryti (mat aš dar gupijų įleidau į akvariumą, galvoju bus sporto vėžliui, tačiau kažkaip negaudo jis tų žuvyčių :/) buvo daug išmatų susikaupę grunte (nors ir nesimatė jų šiaip žiūrint), taipogi stengiuosi maždaug kas savaitę ~60% vandens pakeist. O dėl UVB, tai aš į dangtį įmontavau patroną ir įsukau tą UVB lemputę virš salelės (~ 8 - 10cm atstumu nuo salelės)Paulius.