Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Reiktų pagalbos dėl akvos vandens parametrų
Parašyta 2013 Vas 08 - 20:36

Parašyta 2013 Vas 09 - 11:43

Parašyta 2013 Bal 12 - 12:05

Parašyta 2014 Lie 07 - 10:59

Sveiki, esu naujokas. Katik atlikau vandens testą su JBL 6 in 1 juostelėm. 45l, 0.66W/l šviesos, vanduo keistas prieš 2 dienas, dėl to gal kietumas padidėjęs. Yra šiek tiek tokio dumblio kaip siūlai, kai kurios valisnerijos su nežymiom skylėm, dalis augalų lengvai pageltę. Gal kas pakomentuotų rezultatus, ko trūksta augalam, kokias trašas pilti? Dėkui.
Cl 0 mg/l
PH ~8, gal net kiek daugiau.
KH 10d
GH >14d
NO2 0 mg/l
NO3 25-40 mg/l
Šį pranešimą redagavo kordis: 2014 Lie 07 - 11:12
Parašyta 2014 Lie 07 - 11:08

Labas, be fosfatų testų nieks nieko nepasakys. Na šiaip nitratai(NO3 aukštokas), tačiau čia tik faunai daugiau tas. Gerai, kad N02 yra 0, nes nitritai įtakoja dumblius ir apskritai bendrą "akvariumo nuotaiką" neigiamai. Mano galva apšvietimas yra per stiprus kaip akvariumui be CO2 ir atitinkamos priežiūros paga ltokį apšvietimą. Aš daryčiau didesnius vandens keitimus. Laukčiau kol dugnas bus "riebesnis/maistingesnis" augalams. Ekspermento keliu mažinčiau apšvietimą, naudočiau mikroelementines trąšas ir daryčiau bent jau kas 30% vandens keitimą. Sėkmės
Parašyta 2014 Lie 07 - 11:15

Šį pranešimą redagavo kordis: 2014 Lie 07 - 11:20
Parašyta 2014 Lie 07 - 11:45

Šitoje temoje http://forum.aquariu...acrandra/page-2 rašoma, kad dėl kalio pertekliaus neįsisavinama azoto, tai ir azoto trūkumas gali įtakoti, jog augalai yra pageltę. Ten ir nuorodo yra į straipsnį rusų kalba jei moki skaityti. Aš tai vistiek manau, kad reikia mėginti mąstyti kompleksiškiau.