Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Salele vezliui

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 25

Kaktusas

Kaktusas

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2010-Lap-09
  • Amžius: 27
Tai va zmones, iskilo VEL problema del vezlio saleles... Gan neseniai buvau pasidares is organinio stiklo, apklijaves ja su silikonu ir gruntu, kad nebutu slidi ir galetu islipti vezlys, taciau problema viena atsirado - ji apzele dunbliais zaliais kurie ne tik kad vaizda pagadina , bet ir kvapa sioki toki turi... O isvalyti ju neina, nes jie bjaurybes apsigyveno tarp to smulkaus grunto. Taip pat salele priklijuota prie akvariumo sienos ( kampe ) su silikonu, visada bandau ja islaikyticiut ciut auksciau vandens lygio... Taciau dar po kiek laiko manau kvapas bus nepakeliamas, taigi dabar reiktu skubiai ir tiksliai suplanuoti ka daryti - girdejau galimybe tokia - padaryti tokia pacia arba labai panasia tik kad paimti epoksidines dervos , ismaisyti jau su smeliu, o ne su gruntu ( akmenukais smulkiais ) ir tada ta mase tiesiog visa pavirsiu istepti. Kaip jum tokia ideja ? Laukiu nuosirdziu nuomoniu ir komentaru, patarimu ir ideju. Is anksto dekingas

andriuskns

andriuskns

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Kov-24
  • Amžius: 44
jeigu turi galimybe visa akva nusinest i vonia, tai zalias dumblis labai gerai nusivalo su soda... sudrekink salele, apibarstyk soda ir palik keliom minutem... paskui su skudureliu ar kempine lengvai nusivalo... cia aisku jeigu priejimas pakankamas:)

andriuskns

andriuskns

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Kov-24
jeigu turi galimybe visa akva nusinest i vonia, tai zalias dumblis labai gerai nusivalo su soda... sudrekink salele, apibarstyk soda ir palik keliom minutem... paskui su skudureliu ar kempine lengvai nusivalo... cia aisku jeigu priejimas pakankamas:)

Kaktusas

Kaktusas

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2010-Lap-09
Na as smarkiai abejoju ar nunesciau 96 l akva iki vonios... Na jeigu as ir iki ten nutempciau ji, tai patogumas menkas :/ Bet dekui uz patarima, manau kol gausiu nauju ideju bandysiu sita buda :D

Aiva

Aiva

Dažnas dalyvis

• Blokuotas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Kov-01
  • Amžius: 13
Kogero andrius galvoje turejo nusinesti tuscia akvariuma :laugh:

Aiva

Aiva

Dažnas dalyvis

• Blokuotas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Kov-01
  • Amžius: 13
Žinutė redaguota: Aiva, laikas: 2011/02/07 15:30

Kaktusas

Kaktusas

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2010-Lap-09
Supratau... Gi nevisiskas dundukas esu :pinch: , butu man naudingiau jeigu ka nors del saleles pasakytum....;)P.S. as irgi esu Andrius ir irgi is Kauno B) Žinutė redaguota: Kaktusas, laikas: 2011/02/07 18:40

Kaktusas

Kaktusas

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2010-Lap-09
Na va radau dar viena sprendima ! Deja man vel reiktu jusu pagalbos - gal kas zino kur toki daikta butu galima nusipirkti ( Salele) ????Arba aiskiai paaiskintumete ( etapais ir t.t. ) kaip tokia galeciau pasidaryti ? Kadangi as dar palyginus zalias tai dar ir nelabai susigaudau...Žinutė redaguota: Kaktusas, laikas: 2011/02/09 21:51 Žinutė redaguota: Kaktusas, laikas: 2011/02/09 21:55

Kaktusas

Kaktusas

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2010-Lap-09
Nuotraukos ikelti nepavyko , taciau stai cia yra adresas kur galesite pamatyti jahttp://cherepahi.ru/pix/trtl_care/terrarium/aquarium02.jpg Žinutė redaguota: Kaktusas, laikas: 2011/02/09 18:22

Kaktusas

Kaktusas

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2010-Lap-09
http://www.aquarium....2930ad46a7b.jpg Žinutė redaguota: Kaktusas, laikas: 2011/02/09 21:54

andriuskns

andriuskns

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Kov-24
tokiu saleliu pilnas ebejus

Kaktusas

Kaktusas

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2010-Lap-09
gal gali pasakyti kokius zodzius ivesti kad ismestu butent tas saleles ? nes as ir vienaip ir kitaip bandau bet niekaip ju nerandu...

andriuskns

andriuskns

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Kov-24
http://pet-supplies....stpos=&gbr=1dar berods kaune bazese toki maciau... Žinutė redaguota: andriuskns, laikas: 2011/02/12 14:37

Gyvaciuke

Gyvaciuke

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2010-Bal-29
  • Amžius: 34
Sveiki,kilo klausimas...kai isirenginejau akva zuvims,tai buvo labai puiki ideja fonui-makroflekso papurski ir apibarstai smeliu ar bet kokiu guntu-isdziuva ir iklijuoji prie tos sieneles-tai ar tiktu ta ideja vezlio akvos fonui ir salelei?Jeigu zuvims nekenkia,tai ar gali pakenkti vezliams?

Paulius

Paulius

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Bal-02
  • Amžius: 30
Gyvaciuke rašė:

Sveiki,kilo klausimas...kai isirenginejau akva zuvims,tai buvo labai puiki ideja fonui-makroflekso papurski ir apibarstai smeliu ar bet kokiu guntu-isdziuva ir iklijuoji prie tos sieneles-tai ar tiktu ta ideja vezlio akvos fonui ir salelei?Jeigu zuvims nekenkia,tai ar gali pakenkti vezliams?

Aš pasidariau vėžliui salelę iš makroflekso, skandinto smėlyje http://www.aquarium....=589&Itemid=114. Nepakenks, pas mane ir gupijos laksto ir vėžlys plaukioja jau kuris laikas ;)

andriuskns

andriuskns

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Kov-24
Paulius rašė:

Nepakenks, pas mane ir gupijos laksto ir vėžlys plaukioja jau kuris laikas ;)

kaip vezlys su gupijom sutaria?

Paulius

Paulius

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Bal-02
andriuskns rašė:

Paulius rašė:

Nepakenks, pas mane ir gupijos laksto ir vėžlys plaukioja jau kuris laikas ;)

kaip vezlys su gupijom sutaria?

Kol į vėžlio burną netelpa gupijos, tai visi taikiai, šauniai gyvena, gupijos jau neršt pradėjo, pirmieji vienetai mailiaus pasirodė ;)Bėje, mano vėžliukas dar tik ~4-5cm dydžio ;)

Gyvaciuke

Gyvaciuke

Naujokas

• Vartotojas
  • Akis
  • Kartu nuo 2010-Bal-29
  • Amžius: 34
Va va,Jusu ideja ir buvau kazkada macius...o kuom pritvirtinot akvariume?Silikonu ar kokiais klijais?Salele jau padariau,nors nelabai gavosi,reiks bandyt nauja...bet koklkas nors sita reik itvirtint...

andriuskns

andriuskns

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2010-Kov-24
Paulius rašė:

Kol į vėžlio burną netelpa gupijos, tai visi taikiai, šauniai gyvena, gupijos jau neršt pradėjo, pirmieji vienetai mailiaus pasirodė ;)Bėje, mano vėžliukas dar tik ~4-5cm dydžio ;)

Nu mano jau apie 10-13 cm... buvau kardonesi ileides uz burna tris kart didesni, bet tai jo neisgelbejo:( :Dva mano salele, gal kam pagelbes :) Nuotrauka

Paulius

Paulius

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2011-Bal-02
Gyvaciuke rašė:

Va va,Jusu ideja ir buvau kazkada macius...o kuom pritvirtinot akvariume?Silikonu ar kokiais klijais?Salele jau padariau,nors nelabai gavosi,reiks bandyt nauja...bet koklkas nors sita reik itvirtint...

Idėja ne mano, tačiau aš ja pasinaudojau. O pritvirtinau tai su vakuminiais kabliukais - Nuotrauka kažkas tai tokio, tik tai vietoj kabliuko, pradūriau skylutę ir per tą skylutę vėriau storą vielą ir tą vielą kišau į salelės vidurius. Du "kabliukai iš šono (vienas priekyje, kitas gale) ir vienas iš pačio galo salelės.O salelė man taip pat nesigavo iš pirmo karto (tačiau aš ją apipjausčiau riebiai (kokį 80% nupjausčiau, ir gavosi labai šauni salelė)NuotraukaO su klijais manau neapsimoka, nes visvien liktų žymės ant akvariumo jei norėtum ką nors keisiti ;)Jei ko nors nesupratai, nesidrovėk, rašyk, bandysiu padėt kuom tik galėdamas ;)