Peršokti prie turinio

Akvariumų forumas | Sveiki atvykę!
Kaip pastebėjote iš puslapio pavadinimo, šis projektas skirtas visiems, besidomintiems akvariumininkyste - tiek gėlavandene, tiek ir jūrine. AQUARIUM.LT sukurtas, gyvena ir auga savo lankytojų "aqua-ligonių" pagalba. Jūs visada laukiami ir galite prisidėti prie forumo gyvenimo, pasidalinti savo patirtimi, nuomone. Nepriklausomai nuo to, ar Jūs tik svajojate apie akvariumą, ar Jūs turite jų 28 vnt. jau 60 metų, šis forumas Jums atvertas. Savo patirtimi galite pasidalinti rašydami straipsnius bei dalyvaudami forume. Iškilus klausimams ar nesusipratimams, kreipkitės į pačius aktyviausius. Tad "aqua-ligoniai" visų Lietuvos kraštų, junkitės!
Užsiregistruokite, kad galėtumet naudotis visais puslapio ištekliais: rašyti į forumą, vertinti kitus forumo dalyvius, naudotis asmeninėmis žinutėmis, keisti savo būseną, rašyti bei skaityti straipsnius, valdyti savo profilį ir dar daug visko. Jeigu jau turite savo profilį, prisijunkite čia - kitu atveju užsiregistruokite jau dabar!

Close Open
Close Open
Nuotrauka

Saugus CO2 kiekis balione

• Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 75

knocker

knocker

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo --
  • Amžius: 46

Paprastas dalykas, važiuoji pas bet kurį pažįstamą akvairumininką kuris turi normaliai veikiančia CO2 sistemą su savo balionu ir reduktoriumi bei pasitikrini tiek vieną tiek kitą...

Aš labai jau abejoju kad kas blogo gali būti su balionu ar jo čiaupu.... bet aišku tavo valia...

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
Buvo kilusi tokia mintis ir man, bet mano terpėje nėr tokiu...
O, gal žinoti nuo ko atsiranda ant vandens paviršiaus kažkokia plėvelė, kaip ja panaikinti?

Šį pranešimą redagavo asciavadas: 2014 Lap 05 - 22:23

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04
  • Amžius: 39

Pas mane irgi atsiranda. Vieną savaitgalio rytą pastebėjau, kad žuvys paviršiuje plaukioja vos kvėpuoja, tai dabar naktimis veikia oro kompresorius, nors ir kaip skeptiškai buvau prieš juos nusiteikęs. Galima nukreipti filtro išmetimą į vandens paviršių ir plėvę išskaidys, bet pas mane lily pipe'as, tai to padaryti negalima. Yra vidiniai filtrai su plėvės nusiurbimo funkcija, bet jie matosi akvariume ir man tai nepatinka.

Šį pranešimą redagavo Daynewss: 2014 Lap 06 - 08:59

varyla

varyla

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgs-26
  • Amžius: 49

Buvo kilusi tokia mintis ir man, bet mano terpėje nėr tokiu...
O, gal žinoti nuo ko atsiranda ant vandens paviršiaus kažkokia plėvelė, kaip ja panaikinti?

Augalai išskiria kokias tai medžegas ir susidaro plėvelė . Po restarto  pas mane plėvelė laikėsi gal kokį mėnesį, net skimeris nesutraukdavo jos, bet įsivažiavus akvariumui blėvelė dingo.

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
Kad jis užkurtas per Velykas,o atsirado plėvelė prieš pora mėnesių. Man kartais pavykdavo ja nusemti,bet ji vėl atsiranda.Aš jau esu nebepatenkintas.

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2006-Spa-04
  • Amžius: 55
Ar galetumet man kas nors paprotyti dėl slėgio.Reikalas toks, reduktorius rodo slėgį ~800psi, reguliuojant su adatinių reguliatorių burbuliukų kiekį, tam kartui padažnėja,o po keliu min atrodo kad kažkur dingsta slėgis. Pvz.: užsukų balioną, ar adatinių vožtuvą ir po kelių min. atsuku, ir toks rezuktatas: 1 burbuliukas maždaug per 1-2s bet po keliu min.viskas vėl sulėtėja iki 1 burbuliuko per 4-8s ir tada gali adatinių vožtuvą sukti nors iki galo,niekas nesikeičia. KODĖL?

burbuliukai netolygiai eina del per mazo slegio kuri sukelia reduktorius,padidink iseinama slegi is reduktoriaus ir viskas atsistos i savoi vietas

knocker

knocker

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo --

Megi tai kad ten toks geras reduktorius, jog jame išeinamas slėgis nesireguliuoja... Taigi...

megis

megis

Senbuvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2006-Spa-04
  • Amžius: 55

Megi tai kad ten toks geras reduktorius, jog jame išeinamas slėgis nesireguliuoja... Taigi...

tada,lieka vienas variantas ,pasikeist reduktoriu i dar geresni ir sita klausima bus galima uzsidaryti visam laikui  ;)

varyla

varyla

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Rgs-26
  • Amžius: 49

tada,lieka vienas variantas ,pasikeist reduktoriu i dar geresni ir sita klausima bus galima uzsidaryti visam laikui  ;)

Dar gali pabandyti pasijungti kitą tirpintuvą jei neturi tai padaryk iš švirkšto ir vatos, vatos tamponėlius susuki kietai ir ispraudi į švirkštą ir difuzorius paruoštas, tada pajungęs pažiūrėtum kaip eina ir būtu aiškiau ką toliau daryt.

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29

Radau bera  :)  bet ji po viena nevaiksto. 

Beda buvo difuzeri, susidarydavo slegis ir del to viska pristabdydavo. as ji netycia sulauziau :(  o, dabar reik naujo.

Po kolkas stovejo stiklinis 4 pakopu.

Tad, koks is tikro yra co2  difuzeris geras? Ir dar, kokius naudoti lipukus(prisoskes)? As naudojau skaidrius permatomus, bet po kurio laiko jie pabala ir suketeja.

Pridėtas failas(-ai)

Šį pranešimą redagavo asciavadas: 2014 Lap 12 - 22:57

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

Aš manau, kad iš tavo parodytų labai priklauso kokio dydžio akvariumui. Man asmeniškai nelabai patinka pašaliniai daiktai akvariume, bet iš visų šitų aš dėčiau paskutinį.

Dar geriau dėti ant išmetimo žarnos išorinį atomaizerį arba reaktorių, nes tada nesimato įrangos.

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
Nedidelis 180l
Kokia ta išmetimo žarna, kai čia visa tai atrodytų?

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

Ne toks jau ir nedidelis.

Jei 180, tai įtariu, kad filtras išorinis. tai išoriniai reaktoriai ir išoriniai atomaizeriai montuojami į žarną. Tegul neužmuša manęs kalbininkai. Žarna išeina iš filtro, tada montuojamas atomaizeris/reaktorius ir iš jo toliau žarna keliauja į akvariumą.

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
Deja filtras vidinis, Juwel.

Daynewss

Daynewss

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2012-Kov-04

Tada dėčiau 4, bet ilgesnį.

asciavadas

asciavadas

Dažnas dalyvis

• Vartotojas
  • AkisAkisAkis
  • Kartu nuo 2014-Bal-29
Užsisakiau,dabar belieka laukti kol kiniečiai pagamins ir atsiųs.